Hvorfor insisterer vi på at gå i krig uden en plan?

Af Caspar Stefani 202

Danske soldater skal i kamp igen, og traditionen tro, gør vi det uden en plan. Regeringen har anmodet Folketinget om at kunne indsætte specialstyrker i Syrien, med henblik på at øge bidraget til kampen mod Islamisk Stat. Det lyder jo ganske glimrende, dem kan ingen jo lide. Men hvorfor har regeringen ikke fremlagt informationer omder skal ske efter at have befriet områder fra IS i Syrien? Hvem skal overtage magten? Hvem skal sikre, at befolkningen ikke bliver udsat for nye overgreb af rabiate opørere eller Assads styrker? Det lyder egentligt mest som om, at der ikke er nogen plan. Men så er alt jo som det plejer.

 
Man skulle egentligt tro, at man havde lært lidt om hvad man ikke skal gøre når man går i krig. Man skal ikke sætte en exit-dato. Man skal blive til opgaven er fuldført. Man skal ikke sætte urealitiske forventninger om hvad krigen skal føre med sig, og man skal forstå, at krig koster liv, og den pris skal man være villig til at betale. Og vigtigste af alt, skal også have et reelt alternativt klar til den autoritet man vælger at fjerne.

Det er ikke ligefrem første gang, at der bliver stillet spørgsmålstegn til dansk krigsdetagelse, og det er uhyre sjældent at jeg er enig med Det Radikale Venstre. Men der er få gode æbler, blandt de mange rådne, Martin Lidegaard siger det egentligt ganske glimrende, ift. hans partis beslutning om at stemme imod regeringens ønske om at optrappe kampen mod IS, uden en plan.

”Regeringen har ikke fremlagt en klar plan for, hvordan man vil håndtere besatte områder i Syrien, når de er blevet befriet. Her skræmmer sporene fra de første Irak-krige og Afghanistan” Udenrigsordfører Martin Lidegaard (R).”

Da danske specialstyrker blev indsat i Irak, mhp. at træne irakiske soldater, skete det også uden en klar plan for hvordan man skulle håndtere fanger. Det samme skete med Irakkrigen i 2003, hvor forsvaret måtte bøde i medierne for politikernes manglende stillingetagen til spørgsmålet om hvordan man skal håndtere fanger. P.t. er aftalen, at i det tilfælde der tages fanger, skal man ringe hjem til Danmark, hvorefter man vil tage stilling til den konkrete sag. Jeg skal hilse at sige, at det er ikke altid det er muligt og særlig gennemtænkt, at man ikke har sådan nogle basale ting på plads, inden man går i krig. Men for politikerne har det været konsekvensløst ikke at tage vigtige beslutninger, for det er som altid forsvaret selv der ender med at bøde for det, hvor frådende socialister i Enhedslisten, der ønsker at nedruste, kan gå til angreb på den institution de afskyr så meget. Forsvaret

Ingen er uenige i, at Islamisk Stat skal bekæmpes, men hvis vi havde lært noget som helst af de fejlslagne interventioner, Irak, Afghanistan og Libyen, burde vi vide, at når noget bliver fjernet, skal noget træde i dets sted. Du kan ikke fjerne søjlerne fra de græske templer, uden at hele templet falder sammen. Ligesom du heller ikke kan have en aktivistisk udenrigspolitik, hvis man fortsætter med at skære i Forsvarets budgetter.

Men der er ingen politisk debat om den langsigtede plan for Syrien. Vi må nøjes med tomme floskler fra regeringen. Og som tidligere udsendt, piner det mig at se historien gentage sig. Den her ”løsning”, er som at tisse i bukserne for at holde varmen. Det føles rart i starten, fordi jihadisterne er væk, men så kommer kulden, og usikkerheden. Selvom regeringen er blevet anmodet af den internationale koaltion mod IS om et bidrag, må man da tænke, at efter 15 år med dansk krigsdeltagelse, har optjent så meget goodwill, at vi har lov til at sige til vores allierede. ”Ja, vi vil super gerne være med, så længe der er en klar langsigtet plan”. Men næh nej, i stedet fortsætter vi med at drage i krig med hovedet under armen, for at citere Holger K.

Politikerne trænger virkelig til at tage en god lang snak om hvor vi egentligt er på vej hen med vores udenrigspolitik. Hvad er vores mål i Syrien? Hvad kan vi biddrage med, og hvad kan vi lære af tidligere tiders fejl. I stedet fortsætter vi med kortsigtede løsninger, i et desperat forsøg på at vise omverdenen, hvor engagerede vi er, selvom vi ikke gider leve op til NATOs 2% krav.

 

 

202 kommentarer RSS

 1. Af Niels Lemche

  -

  Ja, Casper Stefani, den store von Molkte sagde altid, at selv den bedste plan bryder sammen ved det første møde med fjende; men der er ved Gud en forskel på at have en plan, der kan bryde sammen, og ikke at have en plan overhovedet. Det er det dummeste, jeg har hørt i mands minde. Men måske har de en plan: De skal bare en tur til Raqqa (fanden til sted; har været der) og slå IS-ledelsen ihjel! Hjort-Frederiksen har naturligvis en plan, lige som Egon altid havde en. Og sikkert af samme kvalitet.

  Man græmmes!

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Caspar Stefani

  “Politikerne trænger virkelig til at tage en god lang snak om hvor vi egentligt er på vej hen med vores udenrigspolitik.”.

  Borgerkrigen i Syrien har nu varet i snart 6 år. Vesten har ikke ønsket at deltage aktivt i denne borgerkrig med soldater ‘på jorden’ – og har overladt initiativet til Assad og Putin. Islamisk Stat har i mellemtiden udført forfærdelige terroraktioner i Vesten – og truer med flere.

  Det er muligt, at du har ret, og at politikerne trænger til at tage en god lang snak, men mener du, at det skal tage yderligere 6 år – eller har du selv en plan med hensyn til at bekæmpe Islamisk Stat..

 3. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “hvor frådende socialister i Enhedslisten, der ønsker at nedruste, kan gå til angreb på den institution de afskyr så meget. Forsvaret”

  Man kommer ikke udenom at rabiate højreradikale elsker krig, armod og vold…Især de kristne troende af slagsen, og så altid imod muslimer.

  De kommer ikke til at have nogen ide om hvem der er hvem , som sædvanligt..Og kommer som forsvaret har vane, uden tvivl til at hjælpe Danmarks fjender, og ødelægge dem man burde støtte..Det viser jo problemet med forsvaret i en nøddeskal..-Nemlig at det er borgerlige sønner i det -uden for meget at rykke med-der laver karriere der i årevis mestendels, og at disse blå officer sønner er aldeles ikke i stand til at komme til fornuftige konklusioner mht. hvem er fjende og hvem ikke..De kigger rundt omkring, og siger.. “det er nok ham der,se han har også et protest skilt om halsen, så er han nok også socialist, plaf ham”…

  Hvad der kommer til at ske, er at alle IS krigerne som Assad er ved at få jaget ud, bliver set som ofre for den Syriske krig af det Danske militær, og kommer direkte til Danmark..
  Det skal nok gå godt?

  Uden tvivl er de dernede så de hurtigt kan indsættes mod Iran nu..Trump og Israel går nu sammen mht. at få indført økonomiske blokader mv. mod dem., så olieprisen igen kan komme op i de aktier de har i Exxon, chevron mv..Halvdelen af hans administration kommer fra disse oliefirmaer..Derfor vil vi se at Venezuela og Iran er oplagte mål for at få færre konkurrence for dem, og han vil finde undskyldninger så snart han er valgt til at få stoppet deres oliehandel..

 4. Af Niels Larsen

  -

  Vi insisterer skam heller ikke på at gå i krig uden en plan.

  Vi insisterer på, at soldaterne bliver hjemme!

  Vi kan alligevel ikke måle os i blodtørst med muslimerne – og de er langt mere professionelle til at myrde hinanden.

 5. Af jan ulrik friis

  -

  Ja dette er rigtigt nok en skæbnes time for Danmark, der iøvrigt ikke har det fjerneste at bestille i Syrien, end ikke inviteret, endda uønsket, hvad regeringen ikke ved, eller sikkert udmærket ved besked at her taler vi et “all in”, at et nederlag i Syrien er ensbetydende med tabet af Danmark, regeringen ved sikkert ikke at nederlaget for Danmark er forudsigeligt, profetien kan ikke gøres til intet, istedet lad den danske hær klæde sig i sæk og aske, kaste sig i støvet, hjemsend samtlige danske styrker, fritag samtlige hver og en for tjeneste, her gælder det sund fornuft, at ikke Danmark går tabt sammen med den danske hær, i den danske regerings uforstand, for nederlaget er forudsigeligt, Danmark skal holde sig inden for landets egne grænser, vi har lov at forsvarer os, men der går grænsen!

 6. Af jan ulrik friis

  -

  ….cirka 15 : 49 i filter………Danmarks skæbnestime…….

 7. Af Niels Larsen

  -

  Kun danske politikere kan være så himmelråbende idioter, at de vedtager at sende soldater til Mellemøsten samme dag, som Trump indsættes.

  Politikerne har ikke den fjerneste anelse om, hvilken politik Trump vil følge i Mellemøsten – og om han står klar til at redde vore soldaters røve, hvis det går galt.

  Større bevis på vore politikeres uduelighed kan næppe skaffes.

 8. Af Anders Munch

  -

  “Politikerne har ikke den fjerneste anelse om, hvilken politik Trump vil følge i Mellemøsten” Niels Larsen
  Han har tænkt sig at give Syrien til Assad. Han vil indsætte en sekulær diktator i Irak og Libyen, hvis det kan lade sig gøre. Han behøver ikke danske tropper til det, som Caspar skriver, vi har ydet vores.

 9. Af lars chri

  -

  Foreløbig har Venstre sørget for at næsten 50 unge danskere har mistet livet i ubegavede felttog i fjerne lande, , mens flere hundrede er blevet lemlæstet. Og Venstre har også medvirket til den stille og snigende invasion der allerede har kostet en del danskere liv og helbred. Yderligere har Venstre været med til at nedbryde sundhedsvæsnet, så tusinder af danske patienter og pårørende er blevet påført store lidelser eller unødvendig død. Men Venstres blodtørst er åbenbart stadig ikke slukket. Om jeg fatter at nogen kan tage alvorligt hvad lars ulykke eller hjorth disker op med. Jeg er meget positivt indstillet overfor det danske forsvar, men som militærmand ville jeg ikke drømme om at deltage i Venstres åndsformørkede politik. Det partis uduelige politikere kan man jo ikke tro over en dørtærskel. De ligger gerne på maven for EU og Merkel, men deres eget land og befolkning pisser de jo på året rundt. Endda mildt sagt. Forskellen på V og R er i realiteten minimal.

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Larsen

  “Politikerne har ikke den fjerneste anelse om, hvilken politik Trump vil følge i Mellemøsten..”

  Det har han ikke engang selv. Han skifter mening hver anden dag.

  Tror du ikke, at det er en aftale vi har med USA.

  Og tror du virkelig, at Trump trækker sine troppe hjem i morgen?

 11. Af P Christensen

  -

  Hvis ikke vi brugte provenuerne fra vore rekordhøje skatter og afgifter
  på udlandet og konsekvenserne af deres uendelige, tåbelige indbyrdes etniske
  og religiøse stridigheder, ville pengene jo gå til vore egne borgere.
  Og den går sgu ikke.

  Globalisering = ´glorificering.

 12. Af Niels Lemche

  -

  Niels Larsen, problemet er bare, at de blodtørstige muslimer, som du kalder dem, har taget krigen til os. Hvad vil du gøre ved set? Sidde hjemme og vride hænder: Hvis bare vi ikke …?

  Kan du ikke se, at logikken halter.

 13. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Danskernes plan er den samme, som den hele tiden har været under vor aktivistiske udenrigspolitik – at please amerikanerne. Militært set er det ligegyldigt, om vi er med eller ej. Vi er kun i vejen og til pynt.

  Amerikanerne er vilde med hjemme at kunne hævde, at deres overgreb på mere eller mindre uskyldige mennesker bliver foretaget af en koalition af demokratiske stater, og så er alle beskidte kneb tilladt. Dem hører Danmark til, er der nogen der mener. De dræbte er dog nok ligeglade med, om de bliver dræbt af en demokratisk eller end udemokratisk kriger.

  For amerikanerne er planen, at dansk og andre såkaldte demokraters deltagelse skal legitimere alle voldshandlinger og overgreb på civilbefolkningen. Vi er jo demokrater – eller var. Hvornår får vi politikere, der sætter hælene i og holder op med at logre, når Washington rømmer sig. Det sker nok aldrig. Vi har sådan en god mavefornemmelse, og så kan det jo ikke være forkert, det vi gør. Nu skal vi i gang med at please Trump, det er planen. Vi har ikke andre. Det behøver vi ikke.

 14. Af Jørgen F.

  -

  ….naturligvis skal vi stille med hvad vi har når nu vores allierede kalder. Men at træffe en sådan beslutning på en dag hvor USA skifter præsident virker besynderligt.

  Hvis er planen? – Er det Obamas eller Trumps? – Er den klappet af med russerne? Har Assad accepteret at vi hældte bomber i hovedet på hans soldater ved en fejl?

  Der mangler lidt baggrundsinformation synes jeg.

 15. Af j nielsen

  -

  “Man skulle egentligt tro, at man havde lært lidt om hvad man ikke skal gøre når man går i krig. Man skal ikke sætte en exit-dato.”

  Man *kan* ikke sætte en slutdato. Bare fordi man selv mener at krigen er forbi, er det ikke sikkert at fjenden er enig.

  Og hvem siger at man vinder.

  “Man skal ikke sætte urealistiske forventninger om hvad krigen skal føre med sig, og man skal forstå, at krig koster liv, og den pris skal man være villig til at betale.”

  Det gælder også civile tab. Her i landet.

 16. Af j nielsen

  -

  “Nu skal vi i gang med at please Trump, det er planen.”

  He’s a son of a bitch – but he’s our son of a bitch?

 17. Af Helge Nørager

  -

  Det er sikkert vores militære allierede House Of Saud som ønsker hjælp.
  De har selv travlt i Yemen.
  Føj for en stinker igen igen.

 18. Af Helge Nørager

  -

  Nu skal vi alle huske at hvis en uskyldig i Syrien, sendes til himmelen pga lidt collateral damage i form af en bombe kastet fra 10 km’s højde.
  Ser offer ikke uniform på kriger, men denne er beskyttet af pensions ordninger og psykolog hjælp. Samt helt ok med regler for krig som Geneva konvention.

  Og vi skal alle huske at hvis en såkaldt hellig kriger fra Daesh dræber uskyldige, er han uden uniform, og derfor ikke en soldat, men en terrorist.
  Går denne efter militære eller politiske mål er denne også terrorist

  Men hvis vi er i krig med terrorister, hvem er så bag Daesh ?.

  Så længe vi ikke klart gør op med hvad vores mål er og hvornår de er indfriet, er dette skruen uden ende.
  Hvilket land skal soldater sendes til næste gang.
  Og frem for alt må befolkninger indse at vi er i krig.

  Og er næste skridt ikke helt naturligt, at internere alle dem som sympatisere med dem vi er i krig mod ?.
  Så en internering af alle som dyrker salafisme og wahabi tro, må være naturligt.
  Vi går i preventive krige.
  Vi udøver “preemptive strikes.”
  Vi er i krig.
  Vi bør derfor samle alle som på den mindste måde kan mistænkes for at sympatiser med dem vi er i krig mod.
  Det vil da være dumt at lade dem gå rundt frit………

  Men måske vi også kunne stoppe op, genoptage Irak kommission, så der kan komme lidt klarhed over alle de løgne, som har formet politikkeres vej til denne fatale udvikling.

  For ellers går der ikke mange uger eller år, for det jeg beskriver vil ske, internering af alle som kan mistænkes.
  Og alle kan jo mistænkes.

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et glimrende indlæg Caspar Stefani. Naturligvis er Islamisk Stat (IS) ikke Guds bedste børn – efter vor vestlige demokratiske opfattelse. Men IS-udgaven af Koranens hellige skrifter med sharia og andre mærkværdigheder svarer vel stort set til, hvad der også praktiseres i f.eks Saudi Arabien. Ergo er det en hel kultur og levevis, danske soldater skal bekæmpe. Og et yderst relevant spørgsmål er derfor – når IS er bekæmpet, hvem skal da erstatte IS? Skruen uden ende . . . . 🙁

 20. Af Lisbeth Sørensen

  -

  ” Militært set er det ligegyldigt, om vi er med eller ej. Vi er kun i vejen og til pynt.”

  Danmark har altid været god under de sidste borgerlige regeringer til at være et bevis på at USA har en anstændigt land bag sig..Problemet er naturligvis at disse borgerlige forbryder i Danmark som uafbrudt startere krige med USA, ingen folkelig Dansk opbakning har..Hvis vi havde stemt om at sende tropper derned, havde Danskerne sagt nej..

  Vi er et plutokrati af borgerlige warmongers som er en del af “the industrial military complex” altid. Vi er et plutokrati hvor et lille fåtal af borgerlige kan ødelægge Danmarks ry, sikkerhed mv. som lyst..Det hele for egen vindings skyld..Intet med at “kæmpe for demokrati, kvinderettigheder” i mellemøsten..Næh rent krigsliderlighed og indtjening..Mærsk sejlede som bekendt l milliard kroner hjem om måneden under Bush under irak krigen, som kongelige krigshofleverandør? Uden tvivl er dagen i dag valgt således at vi nu bliver Trump logrende underdanig som altid for Amerikanerne under borgerlig ledelse..

  Men burde undersøge de udenlandske bankkonti i skattely, fra de borgerlige der har bestemt denne troppe overførelse nu?
  Følg lugten her?

 21. Af Lisbeth Sørensen

  -

  ” Militært set er det ligegyldigt, om vi er med eller ej. Vi er kun i vejen og til pynt.”

  Danmark har altid været god under de sidste borgerlige regeringer til at være et bevis på at USA har en anstændigt land bag sig..Problemet er naturligvis at disse borgerlige forbryder i Danmark som uafbrudt startere krige med USA, ingen folkelig Dansk opbakning har..Hvis vi havde stemt om at sende tropper derned, havde Danskerne sagt nej..

  Vi er et p lutokrati af borgerlige war mongers som er en del af “the industrial military complex” altid. Vi er et plutokrati hvor et lille fåtal af borgerlige kan ødelægge Danmarks ry, sikkerhed mv. som lyst..Det hele for egen vindings skyld..Intet med at “kæmpe for demokrati, kvinderettigheder” i mellemøsten..Næh rent krigsliderlighed og indtjening..Mærsk sejlede som bekendt l milliard kroner hjem om måneden under Bush under irak krigen, som kongelige krigshofleverandør? Uden tvivl er dagen i dag valgt således at vi nu bliver Trump logrende underdanig som altid for Amerikanerne under borgerlig ledelse..

  Men burde undersøge de udenlandske bankkonti i skattely, fra de borgerlige der har bestemt denne troppe overførelse nu?
  Følg lugten her?

 22. Af Niels Larsen

  -

  @ Niels Lemche – 20. januar 2017 16:43

  Jeg vil bekæmpe bæsterne på landjorden i vore egne lande – og bombe dem fra luften i deres lande.

  @ Niels Juul Hansen – 20. januar 2017 16:38

  Aftaler på det område med USA anser jeg for null and void fra og med nu af. Indtil de eventuelt bekræftes fra amerikansk side.

  Og nej. Jeg regner ikke med, at USA trækker tropperne hjem i morgen.

 23. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Stefani
  ” Ligesom du heller ikke kan have en aktivistisk udenrigspolitik, hvis man fortsætter med at skære i Forsvarets budgetter.”
  Jammen så har du jo selv svaret!
  Hvad vil vi som samfund, have flere børnehaver, skoler, hospitaler, hjemmehjælp, o.s.v. eller lege krig?
  Hvor skal samfundet finde de mange milliarder som det vil koste, at føre krig?
  Ønsker du virkelig at hæve forsvarsbudgettet til over 70 milliarder om året?

  “Men der er ingen politisk debat om den langsigtede plan for Syrien. Vi må nøjes med tomme floskler fra regeringen. Og som tidligere udsendt, piner det mig at se historien gentage sig.”
  Ok kan du så fortælle/ forklare mig hvilken langtidssigtet plan regeringen har for staten Danmark?
  Hvis man ikke har en plan for hvad man vil i eget land, de næste par år, hvordan skal man så kunne fremlægge en plan for en krigs plaget land, hvor man stadig ikke ved hvem man vil pege på der skal styre landet?

 24. Af Niels Larsen

  -

  Filter-koks. :-/

 25. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Kampen mod islamismen starter herhjemme, og formålet med det danske militær er at forsvare Danmark, ikke at øge risikoen for islamistisk terror i Danmark.

  Hvad nytter det, at vi nedkæmper ISIS i Syrien, hvis de syriske ISIS-tilhængere kan flygte til Danmark, og få asyl, selvom de stadig er fanatiske islamister, der stadig opfatter terror mod ikkemuslimer, som en form for hellig krig?

  Hvis vi fortsætter med at give asyl til fanatiske islamister, der opfatter terror mod ikke-muslimer som jihad, så er Danmark blevet mere usikkert, og det er ikke formålet med det danske militær, at gøre Danmark mere usikkert.

 26. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Jeg forstår mildest talt godt, at Stefani er bekymret over udsigten til, at danske soldater skal kæmpe mod en fanatisk fjende, der skærer halsen over på krigsfanger, eller tvinger dem i ind i små bure, hvorefter de bliver brændt.

  De danske soldater skal kæmpe med “den ene hånd bundet på ryggen”, fordi danske soldater selvfølgelig skal respektere jihadisternes menneskerettigheder, og rettigheder som krigsfanger, selvom jihadisterne ikke selv respekterer, eller overholder disse regler.

  Men det er vel krigens natur, at det er svært at ligge en plan for fremtiden, når krigen er slut, for ingen ved jo nu, hvordan styrkeforholdet mellem krigens forskellige parter er på dét tidspunkt.

  Men én ting er sikker; danske soldater kommer ud i kampe, der er ekstremt hårde og uden sammenligning med noget, som danske soldater har været involveret, siden Danmark blev et demokrati.

  Hvordan vil de danske soldater selv, og ikke mindst den danske offentlighed og de danske politikere reagere, når danske soldater, der er blevet fanget af ISIS, er blevet tortureret ihjel på ekstremt grusom vis, eller når danske soldater begår krigsforbrydelser, fordi de for alt i verden vil undgå, at blive taget til fange af ISIS?

 27. Af Mehmet Sami Gür

  -

  VESTEN ØNSKER IKKE FRED, MEN EN YDERLIGERE ESKALERING AF KRIGEN I SYRIEN!

  Koalitionen bekæmper desværre ikke Daesh (IS), men tværtimod hjælper og samarbejder koalitionen med terror grupper som PYD, YPG, SDG og m.m. Det rapporterer de tyrkiske myndigheder, som lige nu aktivt bekæmper alle terror grupper i Nordsyrien.

  Ifølge de tyrkiske myndigheder reagerer koalitionen ikke på de operationelle bombemål over terroristernes opholdssted, hvis koordinater er direkte sendt fra den tyrkiske (militære) efterretningstjeneste.

  Det er en skandale af den værste karakter, fordi det viser bare, at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har ret i sin analyse om, at vesten i virkeligheden ikke ønsker en afslutning og løsning på konflikten i Syrien. Med andre ord vil vesten eskalere krigen yderligere i Syrien, så den også rammer nabolandene og nærområderne, inkl. Tyrkiet!

  Amerikanerne har sendt og stadigvæk sender tonsvis af våben ved hjælp af fly og helikoptere til terror grupperne i Nordsyrien. Der er klare beviser for det med foto og videoer. Hele verden er under en hastig forandring og derfor foregår der en unådig og unavngivet verdenskrig mellem stormagterne om den nye verdensorden direkte eller indirekte via f.eks. terroristerne…
  Det sørgelige er, at det går ud over de uskyldige civile.
  Hvilken kilde skal man fremlægge før man kan acceptere det hele som fakta?

  Undersøg lige disse sider:

  http://www.globalresearch.ca/americas-terror-war-on-syria-the-us-role-in-supporting-the-isis/5508279

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/oct/07/us-kurds-iraq-isis-massacre-syria-kobani

  http://nationalinterest.org/feature/how-america-can-work-turkey-without-losing-syrias-kurds-17488

  Jeg er heller ikke glad for at meddele en rystende oplysning om, at en supermagt samarbejder og koordinerer med terror grupperne i verden. Amerikanerne er ikke længere så dominerende og indflydelsesrige som det har været tilfældet for bare 10-15 år siden.

  Men USA’s nuværende afmagt og svaghed får desværre amerikanerne til at søge feje og usle veje og løsninger ved bl.a. at samarbejde med terroristerne til formål at få ram på konkurrenterne i verden. Og Tyrkiet er et oplagt mål, fordi landet ligger lige midt i alverdens konflikter. Og fordi man fra tyrkisk side bekæmper IS og andre terror grupper i selve Syrien til formål at oprette en sikkerhedszone oppe i nord Syrien. Bare for kort tid siden blev den russiske ambassadør skudt og dræbt i Ankara. Samme aften kørte en galning med lastbilen mod julemarkedet i Berlin. Lidt efter blev en russisk diplomat i Moskva og en ambassadør fra NATO i Bruxelles fundet myrdet i deres hjem. Og til sidst blev en moske i Zürich udsat for angreb. Det hele skete den samme dag, og derfor vil det være for naivt at kalde episoderne en tilfældighed. Der må være en sammenhæng mellem hændelserne.

  Jeg har en uddannelse og bryder mig heller ikke om konspirationer, men jeg stoler altså på de tyrkiske diplomater, fordi den tyrkiske stat har ry for at have nogle af verdens bedste, pålidelige og respektfulde diplomater.

 28. Af jørgen petersen andersen

  -

  Regeringen består af nuller og tumper der er så modige at de gerne sender andre i døden. Men mod til at forsvare sandheden og deres eget land ejer de ikke. I stedet dyrker de løgnen, dumheden og korruptionen som var der tale om den hellige tre-enighed. Alene invasionen af Danmark vil hen ad vejen komme til at koste tusinder og atter tusinder af danskere livet. I denne tid forrådes det danske folk som aldrig før i 3000 år.

 29. Af Mehmet Sami Gür

  -

  VESTEN ØNSKER IKKE FRED, MEN EN YDERLIGERE ESKALERING AF KRIGEN I SYRIEN!

  Koalitionen bekæmper desværre ikke Daesh (IS), men tværtimod hjælper og samarbejder koalitionen med terror grupper som PYD, YPG, SDG og m.m. Det rapporterer de tyrkiske myndigheder, som lige nu aktivt bekæmper alle terror grupper i Nordsyrien.

  Ifølge de tyrkiske myndigheder reagerer koalitionen ikke på de operationelle bombemål over terroristernes opholdssted, hvis koordinater er direkte sendt fra den tyrkiske (militære) efterretningstjeneste.

  Det er en skandale af den værste karakter, fordi det viser bare, at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har ret i sin analyse om, at vesten i virkeligheden ikke ønsker en afslutning og løsning på konflikten i Syrien. Med andre ord vil vesten eskalere krigen yderligere i Syrien, så den også rammer nabolandene og nærområderne, inkl. Tyrkiet!

  Amerikanerne har sendt og stadigvæk sender tonsvis af våben ved hjælp af fly og helikoptere til terror grupperne i Nordsyrien. Der er klare beviser for det med foto og videoer. Hele verden er under en hastig forandring og derfor foregår der en unådig og unavngivet verdenskrig mellem stormagterne om den nye verdensorden direkte eller indirekte via f.eks. terroristerne…
  Det sørgelige er, at det går ud over de uskyldige civile.

  Jeg er heller ikke glad for at meddele en rystende oplysning om, at en supermagt samarbejder og koordinerer med terror grupperne i verden. Amerikanerne er ikke længere så dominerende og indflydelsesrige som det har været tilfældet for bare 10-15 år siden.

  Men USA’s nuværende afmagt og svaghed får desværre amerikanerne til at søge feje og usle veje og løsninger ved bl.a. at samarbejde med terroristerne til formål at få ram på konkurrenterne i verden. Og Tyrkiet er et oplagt mål, fordi landet ligger lige midt i alverdens konflikter. Og fordi man fra tyrkisk side bekæmper IS og andre terror grupper i selve Syrien til formål at oprette en sikkerhedszone oppe i nord Syrien. Bare for kort tid siden blev den russiske ambassadør skudt og dræbt i Ankara. Samme aften kørte en galning med lastbilen mod julemarkedet i Berlin. Lidt efter blev en russisk diplomat i Moskva og en ambassadør fra NATO i Bruxelles fundet myrdet i deres hjem. Og til sidst blev en moske i Zürich udsat for angreb. Det hele skete den samme dag, og derfor vil det være for naivt at kalde episoderne en tilfældighed. Der må være en sammenhæng mellem hændelserne.

  Jeg har en uddannelse og bryder mig heller ikke om konspirationer, men jeg stoler altså på de tyrkiske diplomater, fordi den tyrkiske stat har ry for at have nogle af verdens bedste, pålidelige og respektfulde diplomater.

 30. Af jørgen petersen andersen

  -

  Regeringen består af nuller og tumper der er så modige at de godt tør sende ANDRE i døden. Men mod til at forsvare sandheden og deres eget land ejer de ikke. I stedet dyrker de løgnen, dumheden og korruptionen som var der tale om den hellige tre-enighed. Alene invasionen af Danmark vil hen ad vejen komme til at koste tusinder og atter tusinder af danskere livet. I denne tid forrådes det danske folk som aldrig før i 3000 år.

 31. Af Niels Juul Hansen

  -

  @MEHMET SAMI GÜR

  “..fordi den tyrkiske stat har ry for at have nogle af verdens bedste, pålidelige og respektfulde diplomater”.

  Hvor henne har de dette ry?

  I Tyrkiet – eller findes der en international hitliste?

 32. Af Mehmet Sami Gür

  -

  LØKKES OG ANDRE VESTLIGE LEDERS BEKYMRING ER IKKE IS (DAESH), MEN DEN TYRKISKE STOROFFENSIV I NORDSYRIEN!

  Ja, når Løkke og andre vestlige koalitionslande vil sende specialstyrker ind i Syrien, så er det altså ikke for at bekæmpe IS (Daesh), men simpelthen for at standse det tyrkiske militærs fremmarch i Nordsyrien indirekte ved at træne og forsyne terroristerne med militær- videnskab og våben.

  IS (Daesh) er blot en klassisk undskyldning til legitimation for at besætte/indvadere flere områder i Syrien og dermed Mellemøsten. Folk er ikke dumme og dermed har kendskab og velvidende ift. sandheden.

 33. Af Niels Larsen

  -

  Svar til flere.

  Jeg vil bekæmpe bæsterne på landjorden i vore egne lande – og bombe dem fra luften i deres lande.

  Aftaler mht. Mellemøsten med USA anser jeg for null and void fra og med nu af. Indtil de eventuelt bekræftes fra amerikansk side.

  Og nej. Jeg regner ikke med, at USA trækker tropperne hjem i morgen.

 34. Af peter olsen

  -

  Fordi Trump og Putin har en plan Casper. Næste spørgsmål!

 35. Af Jan Petersen

  -

  Jeg stødte i øvrigt på en artikel fra Avisen.dk, med følgende overskrift:

  “Asger Aamund: For mange inkompetente kolbøtter i Folketinget”

  Hvem kan være uenig i den udtalelse?

 36. Af Flemming Lau

  -

  Sami Gur, du er bare sur over at Syrien og Iran forbliver med Shia ved magten. Forhåbentlig bliver der rystet så godt i Natoposen, at Tyrkiet, vælger at forlade denne for sunnimuslimer så vantro en alliance. Jf Erdogan findes der ingen muslimske terrorister og et velfungerende demokrati er ikke målet for hans regering. Hvis I, jer tyrkere ville gå ind for demografisk balance, så se på de 5000 protestanter blandt 80 mio tyrkere. Forholdsmæssigt svare det til 312 tyrkere til de 7 protestantiske lande der endnu findes, herunder Danmark! Demografien i Danmark ville være i balance hvis vi når ned på ca 45 tyrkere. I øjeblikket er i 2222 x så mange eller 100 000. Det må være på tide bla du og de 99 955 vender snuden hjem til det land i elsker!

 37. Af P. T.

  -

  Syrien er vel et statsligt suværent land,har Assad i Syrien tilkaldt Danmark som hjælpere mod IS??

 38. Af J. Hanse n

  -

  Hvorfor insisterer vi på at gå i krig uden en plan?
  Skriver Stefani.

  Ikke så svært at svare på.
  Det er jo en god dansk tradition at gå i krig uden en plan.
  Desuden så udformes dansk udenrigspolitik i Washington.
  Danmark har ingen indflydelse på dansk udenrigspolitik.
  Danmarks forhold til USA er skødehundens.

  Ingen er uenige i, at Islamisk Stat skal bekæmpes.
  Skriver Stefani.

  Jo. Så absolut.
  USA, Saudi Arabien og Qatar støtter og bebæbner ISIS.
  Skulle denne investering gå til spilde.

  USA`s og dermed Danmarks formål er fortsat at vælte Assad.

  Danmark har sammen med USA ca. en million menneskeliv på samvittigheden i Iraq fra 2003.
  Og millioner af flygtninge.
  ISIS opstod på grund af denne krig.
  Og USA`s og Danmarks forbrydelser har medført det, som vi kalder “terror” i Europa.
  Alle Danmarks krige sammen med USA har udviklet sig til katastrofer.

  Danmark har intet at lave i De muslimske lande.
  De Danske lejesoldater og besættelsestropper må trækkes hjem.

 39. Af rich jensen

  -

  For en dansk soldat eller officer kan der da ikke være mening i at kæmpe på landjorden for en regering som lader som ingenting mens landet invaderes, og som systematisk ruinerer og ødelægger sit eget land/samfund. Hvorfor risikere at blive invalideret/lemlæstet eller slået ihjel (krigshandlinger/tropesygdomme/ slangebid/insektstik/baghold, kriminalitet) når forsvaret ikke gælder nationen, hjemstavnen eller vores livsgrundlag og civilisation, men noget fuldstændig diffust, fremmedartet og uvedkommende. Et projekt oprettet af en regering hvis moral, intelligens og fædrelandskærlighed ikke er fem potter pis værd. (dens mange løftebrud, løgne og dumheder er jo velkendte) (husk også på hvor usselt mange sårede og invaliderede krigsveteraner er blevet behandlet)

 40. Af rich jensen

  -

  kommentar blev “slugt”??

 41. Af hvorfor spilder avisen vores tid?

  -

  Hvorfor kan “udvalgte” sætte noget på, mens andre ikke kan??? Selv pæne og “ordentlige” indlæg tilbageholdes. Det er da en urimelig diskrimination-behandling af avisens kunder.

 42. Af hvorfor spilder avisen vores tid?

  -

  Noget er galt med serveren. To forskellige computere melder det samme: blogsiden/berlingske fungerer ikke!! Det har stået på længe.

 43. Af Flemming Lau

  -

  Hvilken af 2 følgende udsagn er falsk?

  1. IS blev oprettet af Jordaneren Zarqawi, med navnet Gruppen for monetisme og Jihad i 1999!

  2. USA med sine alliancepartnere, har slået en milliard irakkere ihjel!

  Svar: NR. 2.
  Tillykke! Der findes ikke en milliard irakkere, ihvertfald ikke mere!

 44. Af rich jensen

  -

  Det er vanvittigt. Visse bloggere kan fylde debatterne med røde og radikale løgne, andre bloggere kan end ikke få sandfærdige indlæg gennem filtret.

 45. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan al det mess, der foregår i Mellemøsten, spores direkte tilbage til medie stunt 9/11 – nedrivning af et par højhuse (a new Pearl Harbour). En meget kort præcis forklaring gives her af former NATO Supreme Allied Commander Wesley Clark:

  “General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years”
  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

 46. Af r jens

  -

  Avisen umyndiggør blogholderne med filtret

 47. Af J. Hanse n

  -

  Undertegnede har nu læst Stefanis indlæg.
  Det hører ikke med til de aller mest tåbelige indlæg, som han har skrevet.
  Han må gøre sig mere umage næste gang.
  Der er faktisk en del af det, som han skriver som må betegnes som værende korrekt.
  Om dette er tilsigtet, eller manglende research, det er svært at bedømme.
  Men man må vel lade tvivlen komme ham til gode.
  Roses den som roses bør.

 48. Af r jens

  -

  Er alle aviserne blevet overtaget af arrogante radiGALE? Det er lidt sært at en borgerlig avis konstant favoriserer røde bloggere, og mopper/blokerer borgerlige.

 49. Af lars chri

  -

  Ja, krig koster liv. “Og den pris skal man være villig til at betale”. Javel, men den pris betaler lars ulykke og hj orth da gladeligt. Når bare det ikke er deres egne liv det går ud over. Men når det ikke er fædrelandet der skal forsvares, skal der IKKE risikeres eller ofres liv. Hvis de to umuliusser vil have krig i fjerne lande, med eller uden planer, bør de selv tage afsted. Og de må gerne medbringe bo og martin lidegaard samt jelved og zenia.

 50. Af borgerlig horisont er ikke borgerlig

  -

  Hos ja rl cor du a er det snart kun “lis be th”, le mc he, ju ul, nør ag er, j han sen og lignende der kan boltre sig.

 51. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN, Fly har aldrig vundet en krig. Når Trump som noget af det første lover at udrydde den radikale del af Islam, så kan det kun ske ved at sætte soldater ind.

  Og eftersom de, altså IS, har ført krigen over til vore lande, må de altså bekæmpes her og hos dem selv, ellers slipper vi aldrig af med dem.

  I virkeligheden ville en vestlig magtdemonstration lige nu være det bedste: Sæt 100.000 eller 200.000 mand ind, amerikanere og russere og andre, og udryd dem, hvor de er i løbet af de næste tre måneder. Det har hidtil været Israels taktik. Den virker ikke for evigt; men man har i hvert fald fred i nogle år til næste hold af galninge er parate igen.

  Du husker vittigheden, hvor to russiske pansergeneraler mødes på Café de la Paix efter den tredje verdenskrig: Den ene spørger den anden: Hvem vandt egentlig krigen i luften?

  Hvis du ikke er villig til at sætte soldater ind på jorden, har du acccepteret, at du aldrig får fred. Og ærlig talt, synes du ikke, at det er bedre, at slaget udkæmpes i Mosul frem for i København?

 52. Af P Christensen

  -

  Så meget palaver fordi enfoldige og landsskadelige
  vesterlændige gennem årtier har tilladt en totalitær lovreligion
  at etablere sig i Vesten, hvor den har drænet vor velfærd, i flere aspekter.
  Økonomisk især for de lavere klasser, for hvem især de røde engang foregav at kæmpe.
  De røde har været passive pga racismeforskrækkelse,
  de blå pga ønsket om billg arbejdskraft udefra.

 53. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEMCHE – 21. JANUAR 2017 8:33
  “I virkeligheden ville en vestlig magtdemonstration lige nu være det bedste: Sæt 100.000 eller 200.000 mand ind”

  ISIS opstod som følge af, at USA og bl.a. Danmark overfaldt Iraq i 2003 med flere hundrede tusinde mand.
  Så det er prøvet.
  Og Vesten kæmper jo kun kujonernes krig.
  Hvor man ikke udsætter egne soldater for fare.

 54. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg fra i går til JWM i filteret?

  Der er faktisk en del af det, som han skriver som må betegnes som værende korrekt.
  Om dette er tilsigtet, eller manglende research, det er svært at bedømme.

  Man må indrømme at han har skrevet sin bedste blog til dato..Utilsigtet uden tvivl, med sin collateral damage. 🙂

  “Hvis du ikke er villig til at sætte soldater ind på jorden, har du acccepteret, at du aldrig får fred. Og ærlig talt, synes du ikke, at det er bedre, at slaget udkæmpes i Mosul frem for i København?”

  Vesten er ikke glad for at se sine egne “drenge” i bodysacks…Men uden tvivl bliver hadet større mod vesten når vi bomber i lo km højde og kun udrydder civile og aldrig rammer de skyldige..Men Niels må nede og kæmpe mand til mand….Og nu har vi en “volontør” ihvertfald, som samtidig kan fungere som kirkelig omvender der afmuslimisere derude. Selvom at erstatte en håbløs religiøs ideologi med en anden, er lige håbløst.

 55. Af Lisbeth Sørensen

  -

  2 indlæg i filteret?

 56. Af r vangkilde

  -

  DANMARK SOM VANDBÆRENE , Putin og Trump er planen og løsningen på krigen, ELLERS åbner Danmark op ny terror, og for danske soldater bliver det en personlig indsats for succes.

 57. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Jan Petersen

  “Jeg stødte i øvrigt på en artikel fra Avisen.dk, med følgende overskrift:
  “Asger Aamund: For mange inkompetente kolbøtter i Folketinget”
  Hvem kan være uenig i den udtalelse”.

  Ja, han blev opfordret til at deltage i politik, istedet for at stå på sidelinien og råbe op. Det er da selverkendelse, når han mener, at der allerede er nok af inkompetente kolbøtter i forvejen.

 58. Af Niels Lemche

  -

  J. HANSE N, en gang imellem har man bare lyst til at sige til dig: Rend og hop!

  Jeg ved ikke, hvilken herre du tjener: fanden selv?

  Men det helt forstyrrede er, at du en gang imellem skriver ret fornuftige kommentarer. Ellers kører grammofonpladen rundt og rundt i samme rille, intet nyt indhold overhovedet. Og selvfølgelig totalt immun over for fornuftige indvendinger.

  Du er som flere andre på bloggene: Det virker, som om en eller anden har lagt et skema foran hver af jer, som I skal følge og bare gentage indholdet af ud i al evighed. Er det det, Berlingeren skriver om i dag?

 59. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEMCHE – 21. JANUAR 2017 9:42

  Sjovt at hver gang en blog omhandler Danmarks vavittige krige i Mellemøsten.
  Så kommer alle buksemariusserne på banen øjeblikkeligt.
  Med krav om flere krige.
  Og undertegnede tror hverken på gud eller fanden.

 60. Af Niels Lemche

  -

  J. HANSE N, Danmarks krige i Mellemøsten, jo, musen, der brølte. Vi har ydet beskedne tilskud hertil, og måske ud fra princippet: Hellere bombe dem i Baghdad og Der ez-Zor end i København. Det er måske derfor, folk som dig skaber jer. I vil måske hellere se Nørrebro i flammer?

 61. Af Niels Larsen

  -

  Niels Lemche: “Fly har aldrig vundet en krig.”

  Korrekt. Men fly kan holde fjenden i ave. Og hvis vi så var kloge nok til at lukke grænsen og nægte folk fra Mellemøsten og Afrika adgang til Europa, så var problemet til at overse – og betale sig fra.

  Bare drys en sending bomber ad libitum hver 14. dag. Problem solved!

  Jeg er ikke helt uenig i dit “Sæt 100.000 eller 200.000 mand ind, amerikanere og russere og andre, og udryd dem, hvor de er i løbet af de næste tre måneder.” Det får du bare ikke skvattede, blødsødne politikere, som tror, at menneskerettighedskonventionen er hellig og ukrænkelig, til at gøre. Bare der ryger så meget som én uskyldig kvinde eller barn med i købet, får de kolde tæer.

  Hvad der skulle gøres, var 200.000 mand fra vest, 200.000 mand fra øst, 200.000 mand fra nord, 200.000 mand fra syd i Mellemøsten – og så ’skyd på alt, der bevæger sig’ – mens man bevæger sig mod centrum!

  Alternativt en håndfuld af de store æg.

  Den operettefarce, vi deltager i nu, fører ikke til andet end fortsat krig.

  Fred bliver der ikke før den sidste muslim er gået i sin grav.

  Niels Juul Hansen

  Du misforstår; Aamund vil ikke bevæge sig ned på det lave stade, som de 179 befinder sig på. Stanken er for ram dernede.

 62. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Løkke har så sandelig en plan, og en rigtig god plan, som han har kopieret af efter en forgænger, og han har allerede sendt specialstyrker af sted. Han ved af erfaring, at hvis det danske folketing sender et antal soldater i krig et eller andet sted, efter amerikansk ønske, vil han som statsminister hurtigt blive inviteret til teaparty i det hvide hus.

  Her vil han blive klappet på skulderen af den allerhøjeste retfærdigheds repræsentant her på jorden, USA’s præsident, og få at vide, at han kæmper i en klasse, der langt overstiger hans vægt. Det får han tak for, men hvad der er vigtigere er, at han efter fotografering med Trump er med blandt de aktivister, der deltager i kapløbet om store internationale poster.

  Det var belønningen til Fogh, som sendte et passende antal soldater i krig uden andre planer end muligheden for generalsekretærposten i Nato. Det blev blodigt, men sådan er krig og soldaterne meldte sig som frivillige til muligheden for hæder, ære og en klækkelig betaling. Løkke ved præcist, hvad planen er. Han har selv lavet den sammen med Fogh. Det kan ikke gå galt.

 63. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEMCHE – 21. JANUAR 2017 10:23

  Nu bliver Buksemarius Lemche vist lidt perfid og løgnagtig igen.
  Hvis der kommer terrorangreb i Danmark, så kan vi takke Danmarks deltagelse i USA`s forbryderiske krige for det.

  Og musen som brøler.
  Det er jo præcis det, som Lemche gør, når han kræver, at USA indleder flere krige i Mellemøsten.
  Flere krige.
  Flere krige. Flere dræbte. Flere flygtninge.
  Og en større terrortrussel.
  Det er åbenbart det, som Buksemarius Lemche ønsker.

 64. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hvorfor løser vi ikke spørgsmålet før vi går i tossede Muslimske krige, nemlig hvad gør vi ved fanger????
  Skyder vi dem ? Eller ? , fanger hører nemlig altid med til krig / konflikter, og siden Irak, har denne gordiske knuge ikke løst sig op.
  Folkeretten giver nemlig ikke licens til kill all, og Shiamuslimerne især Iran siger tak for hjælp.
  Måske folkeafstemning før krigsdeltagelse, og befolkningen har indflydelse på de politikere som Asger Åmund, skarpt kritiserer i Berlingske.
  Why Finn Vig

 65. Af Niels Larsen

  -

  Filterkoks… stærke meninger er ikke for den sarte Tante…

 66. Af Flemming Lau

  -

  Nu har vesten investeret så mange fine og dyre granater i Afghanistan, Irak og Libyen! De dyre granater kunne have været brugt andet steds, men nej de skulle absolut provokere os! Og hvad sker der så, når sejren er i hus, valg er afholdt og vesten donere en masse dyrt isenkram og forlader landene? Så begynder de dæleme at slås indbyrdes, typisk!

  Da de allierede sejrede over nazityskland, fik afholdt valg, fik doneret en masse isenkram og forlod landet, så blev der ikke de store problemer med ” varm” krig!
  Hvorfor denne forskel mellem ” kristne” lande og ” muslimske” lande …….?

 67. Af jan ulrik friis

  -

  Danmark vil gerne bombe, nu vi alligevel har købt disse metaltrætte jagerfly, for alt i verden ikke fred, det var jagerflyene for dyrekøbte til, den danske regering tilkendegiver klart at de ønsker krig, helt planløst og helt uden mål, altså efter denne krig kommer en ny krig osv.osv. til Danmark udslettet, dog dette er Danmarks sidste krig, for vores folkevalgte “vil aldrig sætte deres navne på en fredsafstale”, da de helt tydeligt ønsker krig!

  Krigen er med Kongeriget Danmark som indsats!

  Denne krig, som Danmark nu igen skal deltage i, er historiens dummeste, ligesom samtlige krige Danmark har været ude at bombe i, fiaskoer, dennegang ved vores folkevalgte end ikke hvem der skal kæmpes imod, det bliver så sandeligt en stor stor overraskelse der sparker røv, som jeg ikke skal afslører her, for Danmark en krig for krigens skyld, Danmark idag kan betegnes som en regulær bøllestat.

  Dansk krigsindsats kan kun gøre ondt værre for Danmark, ingen i regeringen tænker på andre typer af indsatser, herunder oprigtig ærlig mægling eller civil fredsskabelse for fredens skyld, her er det krig for krigens egen skyld – hvad skal dette være godt for, andet end våbenindustrien profiterer, at regeringen får sin krigslyst styret, også folketingsmedlemmer måtte vel kunne stoppe op, i det mindste prøve at tænke, ellers betaler de her den fulde pris!

 68. Af J. Hanse n

  -

  AF JAN ULRIK FRIIS – 21. JANUAR 2017 11:11

  Stort set enig.

 69. Af Viggo Lorenzen

  -

  “… så sent som i oktober sidste år gentog udenrigsminister Kristian Jensen (V), at Assad skulle væk:
  – Jeg ønsker, at Assad forsvinder så hurtigt som muligt. Jeg ønsker, at han bliver holdt ansvarlig for de forbrydelser, der er sket under hans regime, sagde han til TV2.”

  Jeg ønsker også, at Anders Fogh-Rasmussen bliver holdt ansvarlig for de forbrydelser, der skete på hans initiativ, da han var statsminister.

  Venstres daværende statsminister fik som bekendt involveret Danmark i en ulovlig angrebskrig mod et fjernt land, der på ingen måde truede Danmark, ved hjælp af en række løgne om, at Saddam Hussein besad masseødelæggelsesvåben, var ved at udvikle atomvåben, og arbejdede sammen med Al Queda – blandt mange andre løgne.

  Det var løgn det hele, og det havde Forsvarets Efterretningstjeneste gjort statsministeren opmærksom på, før han løj for Folketinget, for at lokke Danmark ud i en ulovlig angrebskrig -og der for må han have løjet bevist.

 70. Af Niels Larsen

  -

  Tillad mig at gøre opmærksom på, at DR2 kl. 13:00 sender farcen “Fremtiden med Trump – ifølge Ellemann og Lykketoft”

  Det bliver festligt! 🙂

 71. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LARSEN – 21. JANUAR 2017 12:09

  Bare jeg dog havde været i Danmark.
  Og kunne se den.
  Men det bliver jo nok lidt ensformigt.
  Det to herrer er jo stort set enig om alt.

 72. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Larsen

  Hvis du vil se noget virkelig komisk på TV, så skal du gå ind på Fox News. Her står alle ‘brownnosers’ i kø for at tilbede Trump.

 73. Af Niels Larsen

  -

  Fra https://www.whitehouse.gov/america-first-foreign-policy:

  Defeating ISIS and other radical Islamic terror groups will be our highest priority. To defeat and destroy these groups, we will pursue aggressive joint and coalition military operations when necessary. In addition, the Trump Administration will work with international partners to cut off funding for terrorist groups, to expand intelligence sharing, and to engage in cyberwarfare to disrupt and disable propaganda and recruiting.

  Finally, in pursuing a foreign policy based on American interests, we will embrace diplomacy. The world must know that we do not go abroad in search of enemies, that we are always happy when old enemies become friends, and when old friends become allies.

  With tough and fair agreements, international trade can be used to grow our economy, return millions of jobs to America’s shores, and revitalize our nation’s suffering communities.

  This strategy starts by withdrawing from the Trans-Pacific Partnership and making certain that any new trade deals are in the interests of American workers. President Trump is committed to renegotiating NAFTA. If our partners refuse a renegotiation that gives American workers a fair deal, then the President will give notice of the United States’ intent to withdraw from NAFTA.

  In addition to rejecting and reworking failed trade deals, the United States will crack down on those nations that violate trade agreements and harm American workers in the process. The President will direct the Commerce Secretary to identify all trade violations and to use every tool at the federal government’s disposal to end these abuses.

  Hvor er det, man ser tegn på at Trump vil trække USA ud af internationale affærer? Trump gør blot, hvad enhver fornuftig politiker bør gøre: sætter sit eget land og folk først!

 74. Af j nielsen

  -

  “Hvis der kommer terrorangreb i Danmark, så kan vi takke Danmarks deltagelse i USA`s forbryderiske krige for det.”

  Jeg husker ikke om Norge var med til at angribe Irak, men Tyskland og Frankrig var det i hvert fald ikke. De har holdt sig ude af det her, og er alligevel ikke blevet forskånet.

 75. Af Tim Klarskov

  -

  Hvad skal fremtidens oligarker med en national hær?

  Værnepligtige kan begå revolution, hvisde føler de bliver tvunget til at udkæmpe uretfærdige, eller meningsløse krige, der kun gavner det militærindustrielle kompleks.

  Fremtidens oligarker kan nøjes med en robothær, der kan kæmpe døgnet rundt, måned efter måned og år ud og år ind, og som ikke kan dø, blive bange, eller blive trætte, og som altid adlyder ordrer, og alderig foråder deres krigsherrer.

  Til den tid vil ungdommen kæmpe for en genindførelse af værneretten, men da vil det være for sent…

 76. Af Flemming Lau

  -

  J Nielsen. Nemmerlig !

 77. Af J. Hanse n

  -

  AF J NIELSEN – 21. JANUAR 2017 12:25.
  Korrekt.
  Tyskland har ikke deltaget i de krige som har skabt flygtninge problemer og terror.
  Alligevel så er Tyskland et af de lande som har modtaget flest flygtninge.
  Danmark medvirker til at skabe flygtninge problemer og terror.
  Det må andre lande så lide under.
  Danmark løber fra ansvaret.

 78. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Hvorfor insisterer vi på at gå i krig uden en plan?”

  Man kan sagtens starte en krig, uden at have en klar plan for, hvad der skal ske, når fjenden er nedkæmpet, hvis det er krigen i sig selv, der er formålet.

  Man behøver ikke engang en sand begrundelse for, at starte en krig mod et fjernt land, der ikke truer éns eget land, hvis det er krigen selv -og de ufattelige summer, som nogle tjener på krigen – der er selve formålet med krigen.

  Der findes faktisk indflydelsesrige personer, der mener, at man bør starte krige, udelukkende fordi de tror, at krig skaber økonomisk vækst.

  Den amerikanske præsident Dwight D. Eisenhower advarede imod, at det militærindustrielle kompleks var ved at sætte demokratiet ud af spil i USA, og Eisenhower var på ingen måde imod militæret; han var tidligere general.

 79. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @J. HANSE N

  Vi er selvfølgelig nødt til, at frasortere alle de radikale islamister, hvis vi skal modtage flygtninge fra Syrien.

  Vi sender danske soldater til Syrien for at nedkæmpe de fanatiske islamister, der vil skabe et religiøst diktatur i Syrien, og så skal vi ikke efterfølgende give dem asyl som flygtninge i Danmark, for så bliver terrortruslen fra islamisterne bare større.

  Nu ved jeg godt, at du mener, at danskerne har fortjent en islamistisk terrortrussel – men det er jo netop du og dine ikke bør have politisk indflydelse. Jo mindre, jo bedre…

 80. Af lars chri

  -

  Nå, så er 22.36 kommet på. En tekst ang. regeringens grove misbrug af danske soldater. Som vil gøre klogt i ikke at sætte deres liv og helbred på spil for så dårlig en sag. Har V og K haft støtte af DF og S til dette tåbelige projekt? Desværre er der mange falske og forkerte påstande i diverse indlæg, som man ikke kan korrigere pga. robotfiltret.

 81. Af J. Hanse n

  -

  AF JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN – 21. JANUAR 2017 12:52

  Danmark har været med til at skabe terrortruslen.
  Ud over det.
  Så spar mig for dine sædvanlige løgnehistorier og stråmænd JSR.

 82. Af jan ulrik friis

  -

  Tak: J Han sen 11:46, stor visionær, store visioner, stort set, ….men uheldigvis står vi tilbage med en vag en handlingslammet regering, der gerne vil i krig, for krigens skyld, udskriver en blanco chek: KRIG, uvidende om hvad Danmark nu kommer op imod, det opdager de, og for sent, vores folkevalgte har disse sidste års migrationskrise bevist at de tydeligt ikke er på folkets side, denne pågående islamistisk magtovertagelse af vores land, Danmark reelt under afvikling, vores land foræres nu bort til fremmede, de folkevalgte i den indbildte tro en krig kan redder hele Afrika hele Mellemøsten=AND SO WHAT!?!! Og “Merkel immer so charmant”når Danmark end ikke kan eller viljen at redde sig selv, i virkeligheden er nationalstaten Danmark under afvikling, vores land foræres nu bort til fremmede, der kun vil os ondt!

 83. Af J. Hanse n

  -

  AF JAKOB SCHMI DT-RAS MUSSEN – 21. JANUAR 2017 12:52

  Danmark har været med til at skabe terrortruslen.
  Ud over det.
  Så spar mig for dine sædvanlige løgnehistorier og stråmænd JSR.
  Du er og bliver en patologisk løgnhals.

 84. Af J Hanse n

  -

  AF JAKO B SCHMI DT-RAS MUSSEN – 21. JANUAR 2017 12:52

  Danmark har været med til at skabe terrortruslen.
  Ud over det.
  Så spar mig for dine sædvanlige løgn ehistorier og stråmænd JSR.
  Du er og bliver en patologisk løg nhals.

 85. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Jens

  Du bekræfter altså, at du mener, at vi skal give de fanatiske, syriske islamister, som danske soldater er i Syrien for at nedkæmpe, asyl i Danmark, selvom det vil forøge risikoen for islamistisk terror i Danmark drastisk, fordi “vi selv har skabt terrortruslen”…

 86. Af B. Nielsen

  -

  Situationen er den, sikkert til ærgrelse for sortseerne, at der pt. i Iraq er ved at være opbygget den styrkede iraqiske hær, som der manglede, da Obama for en hver pris ville trække de amerikanske styrker hjem fra i Iraq i 2009.

  En krig vindes kun ved at udvise udholdenhed, og det er svært i den forstyrrede vestlige verden, hvor man ser fiasko, såfremt man ikke kan nå at blive færdig, inden den næste X-factor udsendelse.

  USAs forsvarsminister sagde ved invasionen af Iraq i 2003, at krigen mod terrorister ville komme til at tage mindst 30 år. Det har man under Obama valgt at se bort fra, og vesteuropas ledere har været ligeså kortsigtede.

  Derfor blev der et alvorligt hængeparti med IS, nu skal det hængeparti afsluttes, og det er flertallet i det danske folketing heldigvis enige i.

 87. Af J Hanse n

  -

  AF JAK OB SCHMI DT-RAS MUSSEN – 21. JANUAR 2017 13:18

  Jeg må henvise til mit forrige indlæg.
  Dine løgnhistorier bliver ikke bedre af at blive gentaget.

 88. Af J Hanse n

  -

  AF JAK OB SCHMI DT-RAS MUSSEN – 21. JANUAR 2017 13:18

  Jeg må henvise til mit forrige indlæg.
  Dine løgnehistorier bliver ikke bedre af at blive gentaget.

 89. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Jens

  Jeg bliver da kun glad, hvis det er sandt, at du virkeligt har indset, at vi skal frasortere fanatiske islamister, når vi giver asyl til f.eks. syrere, fordi dét vil forøge terrortruslen, særligt mod danske jøder, betragteligt.

  Men jeg tvivler nu på, at du mener det, når det kommer til stykket.

 90. Af B. Nielsen

  -

  Jan Ulkrik Friis – gad vide om Du selv kan se det selvmodsigende i dit indlæg om en “svag handlingslammet regering” – der “vælger at gå i krig”.
  Man kan vist ikke både være handlingslammet og træffe ret så offensive beslutninger.

  Du overser også, at vi først får fred for islamismen, den dag den arabiske verden er demokratiseret, det kommer til at tage lang, lang tid, men der findes demokratiske kræfter i stort set alle arabiske lande, og de har brug for al den hjælp, de kan få.

  I Syrien vendte Obama dem ganske vist ryggen, det fik voldsomme humanitære følger, men de værste følger kommer, hvis vi vedblivende blot gemmer os og lader være at se nødvendigheden af demokrati i og frihed i den islamiske verden i øjnene.

 91. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Du overser også, at vi først får fred for islamismen, den dag den arabiske verden er demokratiseret…”

  Den arabiske verden er først blevet demokratiseret, når de royale oliediktaturer i regionen også er blevet demokratiske.

  En meget stor del af støtten til islamisterne kommer fra disse oliediktaurerne.

  Men Trump vil tilsyneladende – ligesom Reagan – kun bekæmpe totalitære diktaurer, der er bygget op om en ideologi, hvadenten ideologien er en totalitær udgave af socialisme, eller islamisme.

  Trump har foreslået, at Saudi Arabien får atomvåben.

  Han har tilsyneladende intet imod autoritære diktaturer, ligesom Reagan – heller ikke, hvis de autoritære diktaturer er muslimske.

  Men Reagan -doktrinen, om at bekæmpe totaliære diktaurer og alliere sig med autoritære diktaurer, dur ikke i forhold til islam.

  For der er ingen grundliggende, principiel forskel på islam og islamisme – islamisme er bare de politiske udgaver af islam, dvs. den måde, som islam manifesterer sig på i demokratier.

 92. Af Gert Hansen

  -

  Med erfaringerne fra Afghanistan, Libyen og Irak er det svært at se, hvad militær intervention i muslimske lande i det område vil skabe, andet end død, kaos og flygtningestrømme.

  Det kan dette område fint klare selv, uden ‘hjælp’ udefra.

  Plan? Tja, uroen, fjentlighederne og kaosset i det område vil fortsætte mindst resten af dette århundrede, så det må man belave sig på, hvis man laver en plan. Hvor længe Danmark er villig (føler sig presset) til at deltage, er et godt spørgsmål. Og noget som ingen dansk politiker har gjort sig den fjerneste idé om. Formentlig fordi ingen rigtig ved hvad der er gang i, og vil indrømme, at det har/får man ikke den fjerneste indflydelse på, fordi man vælger at blande sig militært.

 93. Af Flemming Lau

  -

  Den gamle søulk minder mig om en gammel gigtplaget major. Når han havde taget kobberarmbåndet på, gik der er Suk gennem kompagniet! “Det er er gigtvejr idag” råbte han arrigt! “Og hvis skyld er det?” Kompagniet mumlede “de radikales!” “Jeg kan ikke ikke høre jer” råbte han. “Det er de radikales skyld” råbte kompagniet, men for sent. De næste 30 minutter marcherede kompagniet i takt rundt på appelpladsen mens det af dets lungers fulde kraft, gentog smørren, igen igen “Det er de radikales skyld! Det er de radikales skyld!”. Nu var majoren imidlertid, et “Geni” hvorefter han fik afløb for al sin galde, ved at adressere alt hvad der havde plaget ham og samfundet, de sidste 35 år. Og det var ikke småting. Og uanset hvad, så var det ihvertfald de radikales skyld. Heldigvis var det sådan at hvis man var uagtsomt skyldig i en forseelse, og man kunne diske op med en plausibel undskyldning om, hvorfor det ene og alene var de radikales skyld, klarede man frisag, Det siger sig selv at det ikke var populært at blive kaldt radikal på den tid! Sjovt nok, det som “Hjertet er fuldt af, løber munden over af!! Og når vi bliver gamle nok, er det kun “Savl” den løber over af. Men den tid, den sorg!

 94. Af Flemming Lau

  -

  Den gamle søulk minder mig om en gammel gigtplaget major. Når han havde taget kobberarmbåndet på, gik der er Suk gennem kompagniet! “Det er er gigtvejr idag” råbte han arrigt! “Og hvis skyld er det?” Kompagniet mumlede “de radikales!” “Jeg kan ikke ikke høre jer” råbte han. “Det er de radikales skyld” råbte kompagniet, men for sent. De næste 30 minutter marcherede kompagniet i takt rundt på appelpladsen mens det af dets lungers fulde kraft, gentog smørren, igen igen “Det er de radikales skyld! Det er de radikales skyld!”. Nu var majoren imidlertid, et “Geni” hvorefter han fik afløb for al sin galde, ved at adressere alt hvad der havde plaget ham og samfundet, de sidste 35 år. Og det var ikke småting. Og uanset hvad, så var det ihvertfald de radikales skyld. Heldigvis var det sådan at hvis man var uagtsomt skyldig i en forseelse, og man kunne diske op med en plausibel undskyldning om, hvorfor det ene og alene var de radikales skyld, klarede man frisag, Det siger sig selv at det ikke var populært at blive kaldt radikal på den tid! Sjovt nok, det som “Hjertet er fuldt af, løber munden over af!! Og når vi bliver gamle nok, er det kun “Savl” den løber over af. Men den tid, den sorg!

 95. Af bo pedersen

  -

  Hvor er der meget vås og vrøvl med i denne debat. “Fly har aldrig vundet en krig” påstår et par stykker. Men det har de da, så godt som. Det var fly der sænkede de fleste japanske hangar- og slagskibe, det var fly der bragte krigen med Japan til afslutning. Det var fly og bomber der lagde den tyske krigsindustri i ruiner. Osv. Der er ingen grund til at sende danske landtropper til Syrien og Irak hvor de risikerer store tab. Det er bedre at stille fly eller andet materiel til rådighed. Så undgås alle disse kister med dræbte danske soldater. Men regeringen lider måske af en kronisk blodtørst? Iøvrigt er j. han sen da en meget ubehagelig type der kun ønsker vores land fyldt med islamisering og død. Og vil L au forsvare de radikale med sin latterlige historie om en major?

 96. Af Niels Lemche

  -

  BO PEDERSEN, det er noget sniksnak, du skriver. Ja, de sænkede en stor del af den japanske flåde, men gad vide, om de amerikanske ubåde ikke leverede lige så meget i den henseende. Men det var landtropper (marines), der hoppede fra ø til ø i Stillehavet (se the Pacific for at få et indtryk) helt frem til Okinawa. To to A-bomber er i deres egen klasse; men du synes måske, at vik skal bruge dem mod IS? I øvrigt er der stor diskussion om, at Japan de facto var ved at kapitulere, da bomberne faldt. Da russerne rykkede ind og besatte de nordlige dele, så var klokken slået (eller var det alliegevel efter bomberne). Den tyske krigsindustri blev ikke lagt i ruiner; det blev de tyske byer. Faktisk betød de enorme investeringer i industrien, at den var i langt bedre stand end englændernes, da det tyske Wirtschaftswunder startede i 1950erne. Den tyske krigsindustri var nemlig rykket under jorden (læs: Speer), og var i fuld vigør til krigens slutning. Dog ét luftangreb var ret afgørende: Da man i sommeren 1944 gav sig til at bombe de tyske syntetiske olieanlæg.

  Så din argumentation er hen i vejret. Find på noget bedre.

 97. Af jan ulrik friis

  -

  B. Nie lsen 21 januar 2017 13:33

  “Jan Ulkrik Friis – gad vide om Du selv kan se det selvmodsigende i dit indlæg om en “svag handlingslammet regering” – der “vælger at gå i krig”.
  Man kan vist ikke både være handlingslammet og træffe ret så offensive beslutninger. ”

  Tak Hr Niel sen, nu kender vi alle til regeringen at den er vag, det er ingen hemmelighed, ligger under for Merkel for EU-NATO -Frontex-Konventionerne-Islam -Godhedsindustrien- Våbenindustrien, som den tidligere også lå under for Hillary og Obama, helt bevidst i undertrykkelsen af folket, destruktion af nationalstaten Danmark.
  Teksten du henviser til er taget ud sin sammenhæng, læste du lidt videre i mit indlæg 12:57 forklarede jeg Danmarks forfald, regeringes passivitet, den islamistiske magtovertagelse, Danmarks undergang, der er intet heltemodigt i løftebrud og landsforræderi, kun tabere i krig, og pointen her: denne krig er tabt på forhånd, regeringen har end ikke undersøgt hvad Danmark oppe imod, fjenden endnu ikke lokaliseret, intet der tyder på at ISIS, kun snak!
  Tror ikke en eneste strateg har været inde over, dette bliver som en splatterfilm, Danmarks endelige slut, et ynkeligt slut, en undergang folk i tavshed hovedrystende vil forbigå emnet, man skal vælge sin modstander med respekt, Danmark her lokket frem til “pokerbordet”: og går nu “all in” og modstanderen sidder sidder allerede med en ” Royal Straight Flush” der rydder bordet.
  Denne regering der i selvretfærdighed bomber, som om de andres skyld, de af os der kender til øretæver, de folkevalgtes ansvar istedet at bevæge sig retning af en fredelige løsning.
  Det er nu Danmarks skæbne, ikke Syriens, men Danmarks sjæl sættes over styr, Danmark har ingen mulighed ved krig at skabe fred, endsige ved krig redde sig selv, men endnu muligheden ved fred at redde Danmark, men vi har en vag underdrejet regering, der i angst ikke tør handle udenom Merkel i Danmarks interesse, til fordel for det danske folk!
  Landet stander i våde!

 98. Af jan ulrik friis

  -

  ……..svar til B Niel sen….i filter cirka 15:37…..

 99. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LEMCHE – 21. JANUAR 2017 15:16, lidt mange slåfejl. Undskyld.

 100. Af Flemming Lau

  -

  Bo Pedersen.
  Du forstår rigtigt at genere folk, Per’sen. Jeg er vågnet op af marreridt, badet i sved, fordi jeg i drømme blev beskyldt for at være radikal og i øvrigt har du forstået mindre end intet, af historien.

 101. Af Benny Bolander

  -

  “AF J NIELSEN – 21. JANUAR 2017 12:25.
  Korrekt.
  Tyskland har ikke deltaget i de krige som har skabt flygtninge problemer og terror.”

  Tyskland var en del af ISAF i Afghanistan.

  Tyskland er i Mali med i MINUSMA missionen.

  Tyskland deltager i Operation Injerent Resolve i Iraq.

  Så Jhan sen s indlæg er faktuelt forkert – og kan sammenlignes med fake news og indlæggene fra de russiske statsbloggere her på B.

 102. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, du ved, at fakta er helt uinteressante i den sammenhæng. Ideologien er gamle Goebbels’: Bare lyv og lyv og lyv. Til sidst tror folk, at det er sandt. Jo, den lille doktor var genial, haltefanden.

 103. Af soren von marx sorens en

  -

  Hvorfor kan tante B ikke stoppe de usagelige personangreb på J ens Hans en.

  Typisk borgerlig stik-i -løb opførelse at man lader en hæderlig, ærlig og fårenuftig debatør blive svinet til med falske påståeligheder.

  I det gyldenrøde morgengry tillades den slags ikke, fordi da ville alle blå medier været lukket ned medsamt alle religiøse og frimure.

 104. Af Benny Bolander

  -

  Niels Lemche
  Men hvordan pokker forventer man at blive taget seriøst som blogger, når det er så let, at tilbagevise hans indlæg.
  Nu kommer der vanen tro en klynkesang om personlig forfølgelse uden at forholde sig til den virkelighed jeg har belært ham om.
  Første støtte er allerede på banen.

 105. Af j nielsen

  -

  “Og vil L au forsvare de radikale med sin latterlige historie om en major?”

  Det skæggeste jeg har set fra hr. Au (tak), men selvfølgelig ikke hvis man tager det personligt. That’s not funny! som J Cleese i skikkelse af nazi-officer råber i The Killer Joke,

  Historien minder mig om en rigtig halvfjerdsertegning. Uncle Sam, i spændetrøje, bliver båret væk af to sygehjælpere:

  “Jeg er hele verdens politibetjent! Jeg er hele verdens politibetjent!!”
  “Naturligvis …”

  Det minder endnu mere om en roman af W Golding, “Præsten”. Det er ikke radikale der får skylden for al dårligdom, men (surprise!) præster.

  Men det minder allermest om b.dk blogs. Foruden radikale er det kvinder, skolelærere, muslimer, kommunister, borgerlige … Det er åbenbart en ret almindelig sportsgren majoren har fat i.

 106. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, ja, det er jo spørgsmålet. Nu har Sørensen taget en anden af sine gamle identiteter op igen, og lidt af hans tidligere sprogbrug. Vi kan nok vente mere. Weekender kan være hårde at komme igennem, når man kun har snapsen/vodkaen at søge trøst i.

  I øvrigt er jeg ikke sikker på at Hr. Hansen og Hr. Sørensen ikke er en og samme person. Hvilket er lige efter internettrollenes lærebog: Ros dine egne indlæg med andre navne.

  Og nu skal du bare se, hvad han kommer tilbage med.

 107. Af Niels Lemche

  -

  Benny Bolander, et lille svar endte i filtret. Men JJ og Sørensen kan være samme person.

 108. Af Niels Larsen

  -

  “Hvorfor kan tante B ikke stoppe de usagelige personangreb på J ens Hans en.”

  Der er ingen grund til at standse spredningen af sandheder.

 109. Af georg christensen

  -

  Bravo Caspar. At gå i krig nu, mod IS og Assad har vi forlængst opgivet, det gjorde vi allerede for fire år siden, dengang vi ikke støttede tyrkerne og syrerne. Nu er det forsent, nu har vi overladt slagmarken til russerne,tyrkerne og iranerne, og bør fuldstændig blande os udenom, det burde USA også gøre selv om de er de skyldige.

  At sende flere danske soldater ned i den nuværende hvepserede er “gallimatias” styret af danske “provins politikere” fra de gamle opslidte partier VKR og S.

  NB: Som gammel socialist vil jeg gerne give konservativ ungdom “et klap på skulderen”. hvis de står bag dine ord.

  Til sidst: Danmark bør igen finde sig selv, og ikke bare gå i krig for at tilfredsstille en eller anden gigants geopolitiske særinteresser. Så bare lidt fra erindringen : Dengang USA gik i krig i Afghanistan efter at have oprettet Al Kaida , sagde russerne , hold fingrene borte fra dette land, alligevel gik vi i krig mod et fremmed folk hvis kultur vi intet anede om, den samme fejl blev gentaget i Iraq.
  Jeg er træt af denne form for magtbegærlighed, og nu har vi så også fået russerne på nakken vel nok bare fordi tyskerne blander sig alt for meget i stormagt politiske drømmerier, som nu er ved at ødelægge EU unionen.. . .

 110. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Ja, jeg begriber ikke, hvordan vores politikere kan være så totalt hjernedøde. Sende endnu et kontingent soldater ned i løvens hule, til de blodtørstige muslimer. Hvorfor tager de ikke først et kig på verdenskortet og ser på populationer i de pågældende lande?. 205 millioner muslimer i Pakistan, 255 millioner muslimer i Indonesien..,,hertil kommer alle de andre overbefolkede muslimske lande, hvorfra de vil strømme til Syrien og Irak, for at kæmpe mod Vesten som jihadister.
  Vi bør trække os helt ud af de islamiske lande, og lukke helt af for indvandring fra de lande, og så må de slå hinanden ihjel til der ikke er flere tilbage, hvis det er det de har lyst til. Vi skal hverken blande os i deres konflikter eller forsøge at indføre demokrati!

 111. Af lars chri

  -

  Meningen med en regering er at den skal varetage nationens og folkets interesser. Meningen med aviser er at de skal oplyse og orientere. Meningen med skoler er at de skal give eleverne nyttig viden. Og meningen med et forsvar er at det skal forsvare landet. Men regeringens og borgens flertal er nu så forrykt, at danskernes interesser, velfærd og værdier undergraves og udslettes, at aviserne manipulerer og propaganderer, at skolerne hjernevasker med totalitære budskaber, at forsvaret bruges til krig i fjerne lande. Danmark er nu ligesom Sverige på vej mod aldeles rædselsfulde tilstande. Men man forstår det næppe, hvis man ikke har set de barske dokumentarfilm hos snaphanen, den korte og you tube: Merkels migrant crisis/ one year on/ whar next

 112. Af lars chri

  -

  Meningen med en regering er at den skal varetage nationens og folkets interesser. Meningen med aviser er at de skal oplyse og orientere. Meningen med skoler er at de skal give eleverne nyttig viden. Og meningen med et forsvar er at det skal forsvare landet. Men regeringens og borgens flertal er nu så forrykt, at danskernes interesser, velfærd og værdier undergraves og udslettes, at aviserne manipulerer og propaganderer, at skolerne hjernevasker med totalitære budskaber, at forsvaret bruges til krig i fjerne lande. Danmark er nu ligesom Sverige på vej mod aldeles rædselsfulde tilstande. Men man forstår det næppe, hvis man ikke har set de barske dokumentarfilm hos snaphanen, den korte og you tube: Merkels migrant crisis/ one year on/ whar next

 113. Af Niels Lemche

  -

  LARS CHRI, sniksnak uden hold i anden virkelighed end din egen fantasi, og så hos dem, der fodrer dig med disse løgne.

 114. Af Benny Bolander

  -

  Velkommen til det postfaktuelle samfund.

  Ha nsen og Lars Chri er fine eksponenter – godtnok med modsatrettede vrangforestillingr, men det er jo hele pointen i det postfaktuelle samfund.

  De har begge ret fordi det synes de. Ingen argumentation kan bibringe dem faktuel viden.

 115. Af J. Hanse n

  -

  AF BENNY BOLANDER – 21. JANUAR 2017 16:04

  Vrøvl buksemarius Bolander.
  Tyskland har ikke været med til at starte disse krige.
  Det har Danmark.
  Bagefter har Tyskland deltaget i FN regi.
  Når de katastrofer som Danmark var med til at starte var en kendsgerning.

 116. Af J. Hans en

  -

  AF BENNY BOLANDER – 21. JANUAR 2017 16:04

  Benny Bolander?
  Et fint navn som endnu ikke er kompromiteret i Berlingske og BT.
  Ham og den forstyrrede og løgnagtige fessor i gammel overtro er jo ikke ligefrem sandhedssvidner..

 117. Af J. Hanse n

  -

  AF SOREN VON MARX SORENS EN – 21. JANUAR 2017 16:12

  “Bolanders” fantasifulde og forvrøvlede indlæg her er noget mere uskyldige end dem, som han tidligere indsatte i på denne avis og i BT.

 118. Af j nielsen

  -

  “Og vil L au forsvare de radikale med sin latterlige historie om en major?”

  Det skæggeste jeg har set fra hr. L. Au (tak), men selvfølgelig ikke hvis man tager det personligt. That’s not funny! som J Cleese i skikkelse af tysk officer råber i The Killer Joke,

  Historien minder mig om en rigtig halvfjerdsertegning. Uncle Sam, i spændetrøje, bliver båret væk af to sygehjælpere:

  “Jeg er hele verdens politibetjent! Jeg er hele verdens politibetjent!!”
  “Naturligvis …”

  Det minder endnu mere om en roman af W Golding, “Præsten”. Det er ikke radikale der får skylden for al dårligdom, men (surprise!) præster.

  Men det minder allermest om b.dk blogs. Foruden radikale er det kvinder, skolelærere, muslimer, kommunister, borgerlige … Det er åbenbart en ret almindelig sportsgren majoren har fat i.

 119. Af J. Hanse n

  -

  Alt det med at Trump skulle være noget andet og noget nyt. Det er ikke korrekt.
  Han er bare en god gammeldags højreorienteret

  Det eneste nye, der kan opleves som forfriskende, det er at han ikke pakker det ind.
  Ikke noget Lars Løkke-spin med at kalde skattelettelser til de rige for ‘den nære velfærd’.

  Trump er bare en helt ligetil og ud af landevejen højreorienteret, halvracistisk, islamofobisk, kvindenedgørende, pengeforherligende, amoralsk, voldsromantiserende, miljøhadende, du-er-selv-ude-om-det-hvis-du-er-på-spanden, vulgær, skruppelløs, bøvet og bøllet højreorienteret, som bekender sig til de stærkes ret og til verden som et tag-selv-bord for de rigeste og mest uhæmmede.
  Og det er jo faktisk nyt, at ærke højreorienterede bekender ren kulør.

  Autenticitet ville man kalde det i branding sproget. Trump er jo bare den rene borgerlige vare, som ordentlige mennesker nærmest ikke kan genkende længere.
  Normalt er de jo gemt væk bag falsk belevenhed, løgn og spin.

 120. Af anton hansen

  -

  Ordene vælter ud af j han sen, “lisbeth” og le m che og andre fra de røde fløje. Men ikke for at forsvare Danmark og danskerne, men for at nedbryde og ødelægge Danmark. De lyver tit og ofte, de vrider sig som slanger i en ormegård, de vender alt på hovedet, for at forvirre “fjenden”, i dette tilfælde de danskere der er modstandere af kommunisme, V-hykleri, invasion, besættelse og islamisering. Den røde 5. kolonne mener at sådanne danskere er nogle afskyelige “borgerlige” mennesker. De burde jo frivilligt gå til skafottet og frivilligt lade sig udrydde. (det mest uhyggelige er dog at vi danskere nu svigtes eller forrådes af flertallet af politikere/partier og medier)

 121. Af Benny Bolander

  -

  J Ha nsen
  “Tyskland har ikke deltaget i de krige som har skabt flygtninge problemer og terror.”

  Jo Tyskland har deltaget i samme krige som Danmark som jeg har dokumenteret.

  Altså i den virkelige verden. Ikke i hansen s.

 122. Af J Nielsen

  -

  “Hvorfor insisterer vi på at gå i krig uden en plan?”

  Det ved jeg ikke. Hvorfor gør I det?

 123. Af Niels Lemche

  -

  ANTON HANSEN, hvem har givet dig besked på at skrive det vrøvl? Du har åbenbart ikke fulgt med på disse blogs før — jeg husker i hvert fald ikke dit navn fra tidligere indlæg — så hvilken dum debut. Men jeg kunne forestille dig, at du betragter enhver til venstre for dig — er der overhovedet nogle til højre? — som kommunister. Sørensen kan du selv se, om du kan finde noget om. Jeg er som bekendt ikke vanskelig at få oplysninger om.

  Men tænk, hvis du kunne illustrere dine anklager med eksempler? Du taler om løgne og fordrejninger. Eksempler, please, og gerne med kommentarer.

  Og så bare lige for en ordens skyld har jeg aldrig stemt på noget til venstre for socialdemokratiet, men så er man også i din optik kommunist, eller det må jeg gå ud fra.

 124. Af Niels Lemche

  -

  Nå intet svar til Anton Hannibal Olsen igennem; men måske en gang til?

  ANTON HANSEN, hvem har givet dig besked på at skrive det vrøvl? Du har åbenbart ikke fulgt med på disse blogs før — jeg husker i hvert fald ikke dit navn fra tidligere indlæg — så hvilken dum debut. Men jeg kunne forestille dig, at du betragter enhver til venstre for dig — er der overhovedet nogle til højre? — som kommunister. Sørensen kan du selv se, om du kan finde noget om. Jeg er som bekendt ikke vanskelig at få oplysninger om.

  Men tænk, hvis du kunne illustrere dine anklager med eksempler? Du taler om løgne og fordrejninger. Eksempler, please, og gerne med kommentarer.

  Og så bare lige for en ordens skyld har jeg aldrig stemt på noget til venstre for socialdemokratiet, men så er man også i din optik kommunist, eller det må jeg gå ud fra.

 125. Af J. Hanse n

  -

  AF J NIELSEN – 22. JANUAR 2017 9:12
  “Hvorfor insisterer vi på at gå i krig uden en plan?”

  Ja.
  Det er godt nok et lidt underligt spørgsmål fra en konservativ folketingskandidat.
  Mon ikke det bliver ved kandidaturet.
  Men en konservativ aspirant til folketinget burde vel for pokker vide, hvorfor bl.a. de Konservative vil i krig hele tiden.
  Og hvorfor disse krige er så vigtige, at befolkningen skal fyldes med løgn om årsagen til disse krige.
  Men måske informeres fodfolket hos de konservative ikke om grundlaget for beslutninger om krige.
  Eller mangel på grundlag.

  Stefani skriver:
  ” hvis vi havde lært noget som helst af de fejlslagne interventioner, Irak, Afghanistan og Libyen”

  Politikerne har ikke lært noget som helst af de tabte krige.
  Og tager det åbenbart heller ikke så tungt, at de krige som man deltager i tabes.
  Tab og vind med samme sind synes politikerne at tænke.

  Og hvem ved.
  På et eller andet tidspunkt må der vel komme en krig, som man kan vinde.
  Måske kunne Cap Verde øerne være en mulighed.
  De har vist intet forsvar.
  Så det burde være en overkommelig opgave.
  Og de ligger vist i samme tidszone som os.
  Så vores krigere får ikke jetlag når de flyver derned.
  Så de er klar til kamp ved ankomsten. Uden jetlag.
  Jamen hvorfor skulle vi angribe Cap Verde øerne.
  Vil nogle måske spørge.
  De har jo aldrig gjort os noget ondt.
  Her kan man koldt og kontant svare.
  Har de gjort os noget godt?

  Og at et land intet ondt har gjort Danmark, det fritager dem ikke for et dansk overfald.
  Lande som Iraq, Afghanistan, Libyen og Syrien har aldrig udgjort en trussel imod Danmark.
  Men det er sandelig ingen undskyldning.
  Når Danmark skal vise sit store potentiale.

 126. Af Benny B olander

  -

  Så det er OK når Tyskland deltager i krigene, men ikke når Danmark deltager på nøjagtog samme folkeretlige grundlag.

  Hans en er en simpel redepisser -intet andet. En redepisser.

  Det har jeg dokumenteret.

  Hans en var uønsket i Danmark og det piner ham selvsagt.

 127. Af J. Hanse n

  -

  AF BEN NY B OLAN DER – 22. JANUAR 2017 10:14

  Man forstår godt, at denne bola nder ikke skriver i sit tidligere navn.
  I betragtning af de ofte perverse indlæg, som han skrev i Berlingske og BT.
  Nu forsøger han så igen.
  Personen skriver, at han har dokumenteret noget.
  Han har indsat nogle løgnehistorier, som han plejer.
  Det er hans stil.
  Mere rækker evnerne ikke til.
  Og da slet ikke en holdning til debatoplægget.

 128. Af jan ulrik friis

  -

  Danmark har aldrig kæmpet imod ISIS, Danmark støtter ISIS militært som økonomiskt, i Syrien som her i Danmark, hvor radikal ISIS yngler og formerer sig i bedste velgående, nærmest som langskæggede flygtningebørn i kuvøse denne fatale “berigelse”!

  Danmark bombede Syriens infrastruktur, civilbefolkning og bekæmpede en lovligt valgt president og hans styrker, satte alt ind på et regime skifte til fordel for ISIS og den radikale islamisme.

  Om Danmark nu virkeligt helhjertet vil begynde at bekæmpe ISIS er i så fald forside nyt, men det er heller ikke tilfældet, for Danmark har ingen plan at bekæmpe ISIS overhovedet, regeringen måske slår plat eller krone, eller kaster en dartpil efter et landkort, men Danmarks plan endnu at omstyrte en lovlig valgt president, at bombe civilbefolkning, ødelægge infrastruktur ulovligt i Syrien.
  Danmark end ikke inviteret, Danmark er direkte uønsket, Danmark vil fortsat økonomisk støtte ISIS, i penge- våben og militær bistand, fortsat åbne Danmarks grænser for radikale islamister, dette er en krig som Danmark på forhånd har tabt, enhver tåbe kan starte og tabe en krig, regeringen har intet lært af historiske nederlag, planløst sendes den danske hær det danske folk nu i døden, man kan også sige det på den måde at Danmark her i krig med sig selv, imod sit eget danske folk, imod nationalstaten Danmark, kan vel her og nu allerede ønske Danmark tillykke med sejren, eller rettere tillykke med nederlaget set med dansker øjne!
  Havde regeringen været på det danske folks side, havde Støjberg fået helt frie hænder, og ikke som nu bagbundet af konventioner, eller Løkkes angst for Frau Merkel, giv Støjberg HELT frie hænder til at rydde Danmark for islam, som er ondets rod, den virkelige fjende!
  Landet stander i våde!

 129. Af Benny Bo lander

  -

  Det er da ikke en løgnehistorie, at Tyskland har deltaget i stort set de samme krige som Danmark. Det er fakta Hans e n.
  Fakta du ikke bryder dig om, men ikke desto mindre fakta.

 130. Af Niels Lemche

  -

  JAN ULRIK FRIIS, er søndagen hård ved dig? For sikke eine grausame Salbe, men uden mål … et skud ud i det blå.

  Du har pyntet dig med lånte fjer, er jeg bange for, når du hævdede at have familie med relation til modstandsbevægelsen. Er intet for helligt for jer, putlikkere? Det er djævelens privilegium at måtte lyve. Du udtrykker jo alene Putins synspunkter og ordvalget er afslørende: yriens lovlige valgte præsident! Goddav då. En grum diktator i et land, der aldrig har kendt til legitime valg. Eller er Rusland så langt på det nye diktatus vej, at man opfatter et styre som Assads som legitimt?

 131. Af J. Hanse n

  -

  AF BENNY BO LANDER – 22. JANUAR 2017 11:05

  Nu må “bolande r” vise sit potentiale.
  Det må da kunne blive til lidt mere end et par personangreb.
  Og de samme løgnehistorier som han har indsat i flere år. I et andet navn.

  “bolander”
  Indsat nu et forrygende og vidende indlæg, hvor du dissekrerer debatoplægget.
  Så alle bliver stumme af benovelse og forbløffelse.

 132. Af Søren Vo n Marx Sørensen

  -

  Jens

  Giv dog fortabt. Om du så løber fra Herodes til Pilates vil Bol ander til sin dødsensdag hævede at Tyskland har været i krig. Han er fakareservant. Det er hans virkelighedsbilled – ikke det rigtige og ikke vores.

 133. Af Benny Bola nder

  -

  Han se n

  Jeg beklager, at du opfatter historiske kendsgerninger som personangreb.

 134. Af J. Hanse n

  -

  AF BENNY BOLA NDER – 22. JANUAR 2017 12:09

  Nå denne “bolan der” fortsætter med at indvie os i hans alternative virkelighedsopfattelse.
  Manden kan fortrænge, hvad han har skrevet for en time siden.
  Vis os nu dit potentiale “bol ander”.
  Nogle løgnehistorier som gentages i en uendelighed bliver ikke til sandhed.
  Uanset hvad dit idol har udtalt.

 135. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, han opfatter enhver modsigelse som et personligt angreb. Det er så hans escape-rute.

 136. Af J. Hanse n

  -

  AF NIEL S LEMC HE – 22. JANUAR 2017 12:41

  Taler Le mche om sig selv.
  Lemche tror af en eller anden bizar årsag, at hans indlæg er læseværdige.
  Svært at sige.
  Da det ofte er umuligt at tyde hans kaudervælsk.
  Især sidst på dagen.
  Men når han skriver en linje med bare 12 ord.
  Så går det nogenlunde an.

  Denne “bolande r” indsatte for et par år siden et ualmindeligt sygt og perverst indlæg på Day Poulsens blog.
  Derfor vil undertegnede ikke røre den person med en ildtang.
  Det er der heller ingen andre som vil.
  Bortset fra Lem che.
  Som har en lidt alternativ form for moral.

 137. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, som du ser … og glemmer gør han heller ikke.

 138. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEM CHE – 22. JANUAR 2017 13:06
  “BENNY BOL ANDER, som du ser … og glemmer gør han heller ikke.”

  Korrekt.
  I modsætning til Lemc he, så har jeg ikke drukket hjernen og moralen væk.

 139. Af jan ulrik friis

  -

  Lemc he……kun som om Søndage længere end andre dage, mandage heller ikke morsomme,

  ja undertegnede ægte, min far bistod Hvidstensgruppen, også en mine allerbedste venner igennem mange mange år til hans død var Knud Pede rsen der stiftede Churchill-gruppen (1940 til 1945), vi var i brevvekslig til det sidste, ham savner jeg, han var et alletiders menneske.

  Klart at Lemc he dukker op når “berigelsen” de langskæggede flygtningebørn føler sig truet!

  Så sandt som det er sagt at når Trump forkynder at denne radikale islamisme skal ydryddes fra joders overflade, Danmark går sikkert med ned allerede i svinget, landet imod alt sundt fornuft ude hvor ikke kan bunde, et Danmark i strid med sig selv, åbne grænser, leflen for radikal islam, dette er en krig som Danmark på forhånd har tabt, planløst leg med døden!

  Klart det skræmmer Hr Lemche, om jeg foreslår at bringe Støjberg i spil, og HELT frie hænder at knuse konventionerne, at rydde Danmark for islam, hvad også virkeligheden nu bliver under Trump, for nu skal der ryddes op i svineriet, eller vælger Danmark her at gå enegang, blive en lille islamistisk enklave af vold, under svensk forbillede?
  Landet stander i våde!

 140. Af Benny Bola nder

  -

  Han se n
  Jeg er ny her på bloggen og aner desværre ikke hvilke indlæg du henviser til.
  Der er da ingen der tvinger dig til at reagere på de indlæg hvor jeg lige opsummerer de historiske facts.

 141. Af J. Hanse n

  -

  AF BENNY BOLA NDER – 22. JANUAR 2017 13:21

  Berig dine ligesindede med dine stråmænd og løgnhistorier.
  De er ligeglade med facts.

  Jeg forklarede dig allerede for to år siden, at jeg ikke vil røre dig med en ildtang.
  Uaset hvilket navn du skriver i.

 142. Af Benny Bolander

  -

  Du må være i familie med Komiske Ali: “Tyskere? Der er ikke, og der har aldrig været tyskere i Afghanistan, Mali eller Irak”.
  Jamen så siger vi da det komiske ha nse n 🙂

 143. Af lisbeth Sørensen

  -

  Blogejeren ønsker at vide hvorfor blå ingen plan har!

  Problemet er blogskribent jo, at den manglende kreativitet i det blå menneske, og dermed at de kan blive militære taktikere der kan noget og være istand til at overraske fjenden, er absolut manglende? De blev medfødt som talentløse i kreativitet. Men ihvertfald er det så heldigt at hele verdens militær næsten er sort? Så er det ihvertfald ligeledes talentløse strategier de skal op imod? De burde nok holde sig væk fra Cuba mv…Der kan de godt udregne en god strategi nemlig..

  Men lad os tage tanken helt ud..Lad os sige at en rød havede lavede en plan for de blå her, på baggrund af deres interesser..Hvordan skulle den så se ud efter endt krig?
  Skulle vi blive der og stjæle alle deres mineraler, omdanne til slaver for den vestlige verden mv.? Jo, det var Bush´s plan, og den mislykkedes jo som bekendt..

  Hvad med en rød plan skrevet af ren rød?
  Stop med at deltage i mellemøstens krige, lad dem sejle i deres eget lort indtil de en dag vågner op og forstår at et fredeligt samfund i sameksistens er bedre end hvad de har nu…Hvis man virkelig ønsker at hjælpe dem, kunne man starte med at udrydde alle diktatorerne i hele mellemøsten, uden at rør en eneste civil. Et par smart bomber burde være nok. Også blive ved med dette indtil de får nogle anstændige ind der passer ordentligt på deres eget folk, og nabo landets folk.

  Benny Boalander lyder så afgjort som en person herinde der før hed KO..Skulle ikke undre om han også her skriver under navnet SVMS, som lyder ret så ironisk, da denne blogger før deltog i Berlingske med meget fine kommentarer erindre jeg, som jeg da lærte meget af selvom jeg ikke deltog i avisens debat da..

 144. Af P petersen

  -

  Kære j an ul rik fr ii s, du skriver i princippet nogle gode indlæg. Men de ville blive endnu bedre hvis du læste korrektur på dem inden du sendte dem. Der er alt for mange stavefejl/sjuskefejl mv. Bare et godt råd.

 145. Af p petersen

  -

  Når “lis beth” indsender sit sædvanlige vrøvl fyldt med postulater, ryger det altid gennem filtret, ser det ud til. Hvorfor favoriseres “lis beth” fra EL?

 146. Af lisbeth Sørensen

  -

  Hvorfor favoriseres sankt hans beboeren, prebe.n., der ovenover kalder sig PP, uafbrudt, når han aldrig nogensinde skriver et indlæg angående et emne, og dette absolut og i sin totalitet NOGENSINDE?
  🙂

 147. Af Søren V on Marx Sørensen

  -

  Lisbeth
  Alle havede pligt til modstand når et købet blå debatør amgriber en saglig, ærlig socialistisk bloggere herinde.
  Når løgn (Tyskland) blive fremstillet som sandhed blive modstand en pligt
  Jeg erindre en gang hvor en borgerlig købet blogger var enig med en borgerlig blogholder. Den slags skal forbydes i den købte blå presse..

 148. Af lisbeth Sørensen

  -

  Prebe n har frit spil til at ævle emne irrelevant hver evig eneste dag..Hvad med at sætte en stopper for denne charade, således at kun kommentarer der rent faktisk vedrører emnet kommer igennem? Og ikke “uhyggelige tilstande” som aldrig bliver belyst, eller forklaret..men eksistere gør de.. 🙂

 149. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Friis
  “ja undertegnede ægte, min far bistod Hvidstensgruppen,”
  Det fik vi klart dementeret sidste gang du kom med den påstand.
  Både fra lokal arkiverne og andre kilder du fik præsenteret… Men du kan åbenbart ikke lade være med, at pynte dig med lånte fjer….

 150. Af jan ulrik friis

  -

  J P Peter sen…..tak det gode råd, ja enig – takker – bukker – undskylder, ja i rent iver, situationes alvor, regeringens passivitet, Danmarks skæbne, kom enkelte slåfejl, enkelte sjuskefejl, jeg så dem selv tidligere da jeg genlæste min tekst, shame on me, heldigvis gik det ikke ud over indholdet, sagligt og sobert, top dollars, indholdet heldigvis ikke at misforstå, men var i sig selv hårrejsende læsning, at hver gang jeg genlæser, lige hårrejsende!

 151. Af jan ulrik friis

  -

  B Morten sen bekræftigede sidst den vigtige indsats den danske hærs befalingsmænd udførte i krigens slut, bestod af en loyal styrke af befalingsmænd det gik at stole på, deriblandt min far, med til at sikre Danmark imod yderligt overgreb eller sabotage i krigens slutfase, og i efterkrigstiden.
  Min far befalingsmand og hele krigen stationeret Randers kaserne, under tysk bevogtning, i kraft af sin stilling som også både politi og brandmand, kunne far skaffe sig udgang, udenom den tyske bevogtning af kasernen, hjalp derfor også Hvidstensgruppen, hvad far hele livet vedkendte sig sit forhold sin hjælp til Hvidstensgruppen, hvad det livslange venskab med Flemming Juncker af Overgård Mariager fjord også bekræftiger, havde du mødt min far havde du heller ikke været i tvivel, far forblev af natur en befalingsmand hele livet, havde livet igennem alt for mange og store planer, men overraskende nok, udførte dem alle!

 152. Af j nielsen

  -

  “Og vil L au forsvare de radikale med sin latterlige historie om en major?”

  Det skæggeste jeg endnu har set fra hr. L. Au (tak), men selvfølgelig ikke hvis man tager det personligt. That’s not funny! som J Cleese i skikkelse af tysk officer råber i The Killer Joke,

  Det minder om en roman af W Golding, “Præsten”. Det er ikke radikale der får skylden for al dårligdom, men (surprise!) præster.

  Det minder endnu mere om b.dk blogs. Foruden radikale er det kvinder, skolelærere, muslimer, kommunister, borgerlige … Det er åbenbart en ret almindelig sportsgren majoren har fat i.

 153. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvordan skulle Danmark kunne lægge planer, nå vi ikke ved, hvad Trump vil. Jeg er ikke i tvivl om, at USA har en masse planer og opgaver i skuffen til Danmark.

  Danskerne har jo vist sig villige til hvad som helst, selvom det kræver, at vore soldater ofres. Og Trump vil formodentlig hellere end gerne ofre danske end amerikanske liv.

  Det forstår jeg godt, men der er noget , jeg ikke forstår: Hvorfor vi gør det?

 154. Af Erik Larsen

  -

  At være “borgerlig” er da fuldstændig ligegyldigt, når vi har medier der er så røde at det skriger til himlen. Tænk, i går meldte TV2 ud at demonstranter gik på at Trump var nationalistisk, racistisk, og kvindehadsk!
  Det er jo præcist det som muslimer/islamister i mangetal er! De hader jøder (og også vantro), De elsker kun deres land, deres gud, og ikke mindst de er da totalt kvindehadske eftersom de ønsker kvinder i et andet rum, kvinder med en andet slør på og nogle mener også at stening af utro kvinder er OK. Hvor ER vi dog henne når vores røde medier kommer med disse meddelelser uden at tænke sig om?
  Stakkels danskere, der stadig intet forstår men gider læse de udanske indlæg vi ser uafbrudt – og endda gider at kommentere dem.

 155. Af Erik Larsen

  -

  Måske jeg må komme med kommentar via min søn???

 156. Af J. Hanse n

  -

  AF BEN NY BOLAN DER – 22. JANUAR 2017 17:20

  Denne “bolan der” har åbenbart tvangstanker om, at man skal belemres med hans løgnehistorier.
  Alt andet er et nederlag for ham.
  Man kan åbenbart ikke blive fri for denne goebbels.

 157. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Alle havede pligt til modstand når et købet blå debatør amgriber en saglig, ærlig socialistisk bloggere herinde.”S.v.m.s

  Et ubehjælpsomt sprog..Men lad det nu blot ligge..Erindre hvorledes den originale SVMS havde et fint sprog….Men ja, socialister behandles uanstændigt i alle aviser. der er vi enige..

  “Det minder endnu mere om b.dk blogs. Foruden radikale er det kvinder, skolelærere, muslimer, kommunister, borgerlige … Det er åbenbart en ret almindelig sportsgren majoren har fat i.”

  Enig pånær mht. borgerlige..De er roden til alt ond skab på vor moders jord..

 158. Af j nielsen

  -

  “Enig pånær mht. borgerlige”

  Jeg havde ellers et par stykker til. Men da var delinkventerne kommet uden for hørevidde.

  – A. Haddock, kaptajn.

 159. Af Benny Bolande r

  -

  Ha nse n

  Det er nu ikke udtryk for Goebbelsk tankegang, at gøre opmærksom på, at Tyskland har deltaget i nærlig samme krige i Asien, Mellemøsten og Afrika som Danmark.

  I de fleste tilfælde med flere soldater end Danmark.

  Det er sandheden og det er særdeles uklædeligt og barnligt, at trække offerkortet når du bliver konfronteret med sandheden.

  Et voksent menneske ville skrive: OK, jeg havde ikke tjekket fakta, det beklager jeg.

 160. Af J. Hanse n

  -

  AF BE NNY BOLA NDE R – 23. JANUAR 2017 9:02

  “bolan der” er ikke et voksent menneske.
  Han er syg.
  Da han tidligere skrev som Kim 0. måtte BT lukke for kommentarer.
  Man forstår godt, at han ikke bruger det navn mere.
  Grundet hans syge kommentarer.
  Som sagt, jeg gider ikke kommentere hans fordrejede ævl.
  Ingen vil røre ham med en ildtang.
  Bortset fra Lem che naturligvis.
  Indsætter han mon snart indlæg om børnesex også i hans nye navn?

 161. Af Benny B olander

  -

  Ha ns en

  Lad det nu ligge. Jeg har ret hvilket alle andre end dig kan indse.

  Lev du blot i din drømmeverden hvor Tyskland ikke har deltaget i de krige, som jeg har dokumenteret.

  Tak fordi du så glimrende illustrerer (sammen med Trump) hvad der menes med det postfaktuelle samfund 🙂

 162. Af J. Hanse n

  -

  AF BEN NY B OLANDER – 23. JANUAR 2017 9:22

  Nå.
  Kim 0lsen synes, at hans tidligere indlæg skal glemmes.
  Det forstår man godt.
  Beskaffenheden taget i betragtning.
  Han har naturligvis sine gode grunde til at skifte navn.
  Gad vide hvem “alle de andre”, som han omtaler, er?
  Lem che?

 163. Af Niels Lemche

  -

  BENNY B OLANDER, det er ren Tom Lehrer, den med USAs gamle venner, tyskerne, som fik en lærestreg i 1918 og ikke skabte problemer siden!

  Nå, Lau venter bare på Harmageddon, hvor Kristus kommer ridende på skyerne for at dømme folkene. Så skal vi nok få det lært, hævder Lau.

 164. Af Benny Bol ander

  -

  Lemche

  Enig!
  Men Komiske Ali, Trump og Hansen i een og samme person er stærkt underholdende 🙂

  “Hvis det er fakta benægter a’ fakta” som en politiker en gang sagde.

 165. Af jan ulrik friis

  -

  Mit indlæg af 21. januar 2017 15:39 til Hr B. Nie lsen af 21 januar 2017 13:33

  ….er NU endeligt kommet fri af filteret, takket være en konservativ reaktion,

  …… om en svag handlingslammet regering, undertrykkelsen af folket, destruktionen af nationalstaten Danmark!

 166. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Jeg havde ellers et par stykker til.”

  Lad os sætte besserwisser op på førstepladsen her?
  Du ved, dem med de korte bemærkninger, der kommer med ubetydelige korrektioner og ikke ser den store mening, men kun det bogstavelige?

  Ja, KO er retur..Samme sprog mv….Nu kommer snarest alle forsvarerne for pædofil opførsel mv.

 167. Af Niels Lemche

  -

  I øvrigt: er hele denne blog ikke bare begrundet i uvidenhed. Handler det egentlig ikke blot om, at danske specialtropper, som allerede i Irak, nu kan gå ind/følge de enheder, de er knyttet til Syrien? Altså ikke om at sende danske soldater ud i en ny krig.

 168. Af Benny Bolander

  -

  Jo, det gør det Lemche. De danske specialtropper har hele tiden været der – på mandat fra Folketinget.

  Men oplægget er også forfejlet. Der er nemlig en plan:

  Når IS ikke længere udgør en trussel, og Irak selv kan sørge for sikkerhed i eget hus, er Inherent Resolve styrkerne ude hurtigere end han se n kan sige ulovlig angrebskrig.

  Velkommen til det postfaktuelle univers anført af fantasterne søre n sen og Hans en 🙂

 169. Af J. Hanse n

  -

  Et typisk indlæg fra Kim Olsen, nu “bo lander”, til en kvinde.

  “AF KIM OLSEN – 28. JANUAR 2014 21:07
  Tak! Tak fordi vi slipper for dig din lede manipulerende so!”

  Fra Anne Sophia Hermansens blog:
  “Tak for kampen”
  http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2014/01/28/tak-for-kampen/comment-page-1/#comments

  Ja. Denne Kim Olsen, “bol ander”, har det svært med kvinder og børn.

  Ikke noget at sige til at han må skifte navn med passende mellemrum.
  På grund af et par typer som ham stoppede Anne Sophia Hermansen som blogger i en periode.

  Snart begynder han vel med sine indlæg ombørnesex igen.

 170. Af J. Hanse n

  -

  Ovenstående er indsat som en forklaring på, hvorfor jeg ikke vil røre denne Kim Olsen, nu “bolan der” med en en ildtang.

  Og overhovedet ikke vil besvare hans løgnagtige og fordrejede stråmænd.

 171. Af Benny Bolander

  -

  Hans en
  Du er jo helt ude af kontrol. Stop dog dig selv.
  Jeg aner intet om denne Kim Olsen du hele tiden henviser til. Det virker ærligt talt en lille smule unormalt fra din side.

 172. Af Benny Bolan der

  -

  Mon ikke det er tid til at blogejeren rydder ud i de mest paranoide indlæg fra Han s en og sørense n?

 173. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, den gode Hans en er unormal. Der er i hvert fald noget galt oppe i hovedet på ham. Vent igen bare at se hans reaktion på dette lille indlæg. Han kan ikke kontrollere sig selv.

  Det er en vanvittig tid, vi lever i. Man kan kun spørge om, hvornår man griber ind for det fake univers, eller de fake universer, der er under opbygning. Det er værdikamp, så det batter.

 174. Af Niels Lemche

  -

  J. HANSE N, og så skal tilføjes, at den gode Kim Olsen var en, som du fik jaget væk med en hob af fake anklager for det værste. Jeg husker ikke én substantiveret anklage mod manden. Nu bruger du dit eget fake univers, som du måske utroligt nok selv tror på, til at sværte en ny modstander til, eller bare en, som du mener, at din modstander.

  Skulle Bolander være Olser redividus, så velkommen!

 175. Af Benny B ola nder

  -

  Det er jo helt vildt, at man som ny blogger skal konfronteres med flere år gamle indlæg fra fiktive personer. Jeg forstår godt, at deltagerkredsen er begrænset hvis nogen får lov til at etablere sådan et terrorregime på Berlingskes blogge…. Det er ihvertfald ikke befordrende for den frie debat.

 176. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEMCHE – 23. JANUAR 2017 12:31

  Din ven Kim Olsen, nu bol ander, indsatte indlæg om børnesex. På Day Poulsens blog.
  Og tilsvinede kvinder groft.
  Hvilket du fornøjede dig meget over Lemche.
  Du er en sørgelig person Lemche.
  Moral og anstændighed ejer du ikke.
  Så ville du ikke kunne forsvare den slags.

 177. Af Niels Lemche

  -

  BOLANDER, du ser det selv, en nettrol af værste skuffe.

 178. Af Benny Bolander

  -

  Ja.
  Der mangler bare historien om den gang jeg solgte forgiftet modermælkserstatning og betalte blinde prostituerede med falske penge 🙂

 179. Af Niels Lemche

  -

  Bolander, var det til Hansen. at du betalte med falske penge?

 180. Af J. Hanse n

  -

  AF BENN Y BOLAN DER – 23. JANUAR 2017 13:30

  Hvad Kim 0lsen måtte have bedrevet ud over det, som fremgår af hans indlæg på Berlingske og BT.
  Det kan ham og Lemc he sikkert fornøje sig over i enrum.
  Det vedkommer ikke rigtigt vi andre.

 181. Af Benny Bolander

  -

  Så lad dog være med at læse det menneske! Sæt dig stille og roligt over i hjørnet og drøm nogle falske indlæg op, så du har noget næste gang en eller anden uempatisk person konfronterer dig med historiske facts.

 182. Af Niels Lemche

  -

  BENNY BOLANDER, internettrolle lever af vores frustration. De bare vokser og vokser, fordi ingen gør noget ved dem.

 183. Af lisbeth Sørensen

  -

  Kan næsten ikke overskue at skulle til at besvare psyKO-nu boarland-igen..

  Vi må håbe at B holder hans ytringer i kort snor mht. børnesex forsvar mv. denne gang?
  Alt debat stopper når han deltager i debatten, og alt bliver personangreb.Manden skriver aldrig angående emnet, er en ren net trold.

  “Hvad Kim 0lsen måtte have bedrevet ud over det, som fremgår af hans indlæg på Berlingske og BT.
  Det kan ham og Lemc he sikkert fornøje sig over i enrum.
  Det vedkommer ikke rigtigt vi andre.”

  Må foregå meget uhyggeligt på det mørke hemmelige internet i de forum der?…Stakkels børn!.

 184. Af Niels Lemche

  -

  SØRENSEN, bliv nu ved de gode takter, du har vist på det sidste. Hold dig væk fra denne dumme populisme, som får folk til også at fravælge dine ofte ikke helt tumpede indlæg.

  Bare et godt råd.

 185. Af Niels Lemche

  -

  SØRENSEN, bliv nu ved de gode takter, du har vist på det sidste. Hold dig væk fra denne dumme populisme, som får folk til også at fravælge dine ofte ikke helt tumpede indlæg.

  Bare et godt råd.

 186. Af J. Hanse n

  -

  AF BENN Y BOLAN DER – 23. JANUAR 2017 13:50

  Mener Kim Ol sen ikke, at man må kommentere og fordømme hans tilsvinelser af kvinder.
  Og hans indlæg om børnesex.

  Er indlæggene kun for “kliken”
  Ham og Lem che.
  Man forstår godt, at Kim 0 skifter navn med passende mellemrum.

 187. Af J. Hanse n

  -

  AF LISBETH SØRE NSEN – 23. JANUAR 2017 13:57

  Ja, det er åbenlyst at Kim Ols ens formål igen er at ødelægge debatterne med personangreb, løgn, stråmænd og fordrejninger.
  Nu under navet bol ander.
  Men mon ikke han forsvinder igen på et tidspunkt.
  For så at dukke op nogle uger efter i endnu et nyt navn.
  Gad vide hvad han foretager sig i de perioder, hvor vi ikke har ham hængende over os.

 188. Af Kim P Olsen

  -

  Jeg følger bloggene fra sidelinjen. De seneste to indlæg viser meget godt hvorfor det ikke er værd at bruge tid på at skrive herinde. Jeg noterer mig med en vis bekymring, at jeg fylder så meget i de to “debattørers” bevidsthed, at de paranoidt tror at alle som ikke er enige med dem er mig. Jeg skal beklage overfor Benny Bolander, at han bliver overfaldet for noget jeg angiveligt skulle have skrevet for flere år siden. Det er ikke rimeligt.

 189. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Svaret på spørgsmålet, om hvorfor vi insisterer på at gå i krig uden en plan, er naturligvis, at vi ikke har brug for en plan. Vi har brug for en krig. Der er ikke brug for planer – ikke snak – der er brug for handling. Når folket står sammen i krig mod ydre fjender, har det ikke tid til spørgsmål og svar om elenden i hjemlandet.

  Magthaverne kan uforstyrret i fred og ro fortsætte deres fiflerier. Princippet er gældende overalt, hvor nationalkonservatismen og liberalkapitalismen har den afgørende indflydelse på styret – som f.eks. i Danmark.

 190. Af jan ulrik friis

  -

  1940, Thorvald Stauning:
  – Vort land er indrettet på at udøve en bevogtning for neutraliteten, men krigsførelse i egentlig forstand er udelukket af de geografiske forhold, ligesom befolkningens ringe størrelse også udelukker tilstedeværelsen af en hær, der kan tage kampen op imod de magter, som kan tænkes at stå over for Danmark.

  – Vi skylder vort land at stå sammen om opgavernes løsning. Nu gælder det ikke den enkelte og ikke politiske retninger. Nu gælder det Danmark og det danske folk.

  1941, Thorvald Stauning:
  – Vi oplevede, at fremmede tropper rykkede ind i landet for at sikre det imod andre magters indgreb. Og vi lever nu som det besatte land, men bestandig som landet, der ikke er krigsførende, landet, der venter og håber på freden.

 191. Af lisbeth Sørensen

  -

  Kære KO

  Hvorledes du de sidste uger har skrevet i et utal af andre debattøreres navne som du er uenig med, er åbenbart for alle..Som naturligvis er i debatten så snart han bliver nævnt mht. falske indlæg i andre debattørers navne, som altid er et godt andet bevis. Og dem har der tilfældigvis været rigtig mange af de sidste uger. Ingen tilfældighed naturligvis..KO er retur.

  NPL Et meget fint og godt forslag…Men han har altså fortjent svar på sine svinskheder..Man kan kun håbe at Berlingske ikke gider hans pladder og ødelæggelse af alle debatter med personangreb kun og aldrig emne relatering, og får dem slettet da.

 192. Af Kim P Olsen

  -

  Kan du give et eksempel?

 193. Af lisbeth Sørensen

  -

  Du kan ikke erindre de utal af andre debattørers navne du har skrevet i de sidste uger?

  Nej, ønsker faktisk ikke at indgå i en diskussion med ko mere..Fortsæt du med at skrive i andres navne, personangreb, irrelevance. og vi må håbe at B lukker og slukker for vrøvlet igen.

 194. Af Kim P Olsen

  -

  Det vidste jeg godt du ikke kunne.

 195. Af J. Hanse n

  -

  Mærkeligt at “bolan der” ikke har været på banen for at takke “Kim Olse n” for den “moralske opbakning.
  Hvis man ellers kan tale om moral i tilfældet Kim 0./bo lander.
  Men takken er måske givet i privat regi.

 196. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF JAN ULRIK FRIIS – 24. JANUAR 2017 10:43
  1940, Thorvald Stauning:
  – Vort land er indrettet på at udøve en bevogtning for neutraliteten, men krigsførelse i egentlig forstand er udelukket af de geografiske forhold, ligesom befolkningens ringe størrelse også udelukker tilstedeværelsen af en hær, der kan tage kampen op imod de magter, som kan tænkes at stå over for Danmark.”

  Ja, Stauning var ikke en idiot, men en realist…Efter englænderne og tyskerne havde slettet Dansk magt kunne vi alligevel intet stille op i 1939. Var en klog beslutning..Alt andet havde været et blodbad..Danmark er ikke kæmpe Norge, med et territorium der kan gemme frihedskæmpere overalt, men et lille smørhul..

  For sent for Ko at lege fin i debatten..

  Men skriv nu i navnet boalander, dit forsvar for at du ikke er ham?

  Jens Hansen

  Lidt mærkeligt ja, har spurgt Boalander også selv!. 🙂 Vi må nok vente til i morgen hvor hr. K.Olsen er på en anden server? Ellers kunne det jo virke inkriminerende?

 197. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF JUF – 24. JANUAR 2017 10:43
  1940, Thorvald Stauning:
  – Vort land er indrettet på at udøve en bevogtning for neutraliteten, men krigsførelse i egentlig forstand er udelukket af de geografiske forhold, ligesom befolkningens ringe størrelse også udelukker tilstedeværelsen af en hær, der kan tage kampen op imod de magter, som kan tænkes at stå over for Danmark.”

  Ja, Stauning var ikke en idiot, men en realist…Efter englænderne og tyskerne havde slettet Dansk magt kunne vi alligevel intet stille op i 1939. Var en klog beslutning..Alt andet havde været et blodbad..Danmark er ikke kæmpe Norge, med et territorium der kan gemme frihedskæmpere overalt, men et lille smørhul..

  For sent for Ko at lege fin i debatten..

  Men skriv nu i navnet bo alander, dit forsvar for at du ikke er ham?

  Jens Ha nsen

  Lidt mærkeligt ja, har spurgt Boalander også selv!. 🙂 Vi må nok vente til i morgen hvor hr. K.Olsen er på en anden server? Ellers kunne det jo virke inkriminerende?

 198. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF KIM P OLSEN – 24. JANUAR 2017 8:16
  Jeg følger bloggene fra sidelinjen. ”

  Du behøver ikke at fortælle os videre..Vi genkender alle “en lusker” på afstand!
  De fleste lærer også deres børn om børnelokker f.eks.?
  Psykopater er også tilkendegivet via at anonymt forsøge at få information om tilkendegivet fjender…Sørg for at din dør er låst JH.. Køb noget bjørnespray, og lær selvforsvar..Her har vi taget kvindeforsvar mod mandlig overgreb i årevis, og kan nedlægge hvert et borgerligt angribende dyr uden moral eller etik, pr. reflex..En medfødt karakteristik heromkring faktisk..

 199. Af jan ulrik friis

  -

  1941, T horvald S tauning:
  “…………Og vi lever nu som det besatte land, men bestandig som landet, der ikke er krigsførende, landet, der venter og håber på freden.”

  S tavning døde i 1942, og så desværre aldrig freden!

  Lis beth ………vi har nu folkevalgte der vil krig, ikke for fredens skyld, men for krigens skyld!

  De der husker de onde år, hvor danskerne kun brændende ønskede deres land tilbage, deres frihed og freden, nu det fatale, vores folkevalgte der helt planløst afgiver vores fred i bytte for krig!

  Trump siger at “Assad er en modig mand”, ser gerne et samarbejde med Rusland at sammen rydde ISIS fra jordens overflade, nu vil det da også ske: at ISIS ryddes fra jordens overflade, det er så der hvor Danmark kommer ind, står ligesom planløst i vejen, ønsker ikke fred men krig, Danmark har indtil nu været en støtte en garant for ISIS, støtter den radikale islamisme, militært som politiskt som økonomiskt, hvad ikke er hemmeligt, Lis beth nu bliver der sparket røv, og ve Danmark om de i timen står i vejen, for nu kan godhedsindustrien og væmligboerne godt tage benene på nakken og se sig om efter et andet job i islamistans indre, for nu bliver der ryddet op i svineriet!

 200. Af georg christensen

  -

  Planløshed og uden virkeligheds fornemmelser sender de gamle VKS sørgelige og pjaltede politiske danske partier, nu igen vores soldater i krig, bare for, at få anderledes tænkende til med vold og magtbegær at tænke andre tanker.

  Det er ikke længere et Danmark, som jeg som dansker er stolt af, lige så lidt som det nuværende Europa, som med hangarskibe og bombefly bekæmper IS eller med kanonbåde i middelhavet bekæmper flygtninge transportørerne, lige så lidt,som illusionen Ukraine og Georgien. Det gammel amerikansk/tysk styrede Europa forfejler overalt.

  Et Europa, som kritiserer Trump for grænsemurer, lader overalt i Europa opføre grænsemure, hvert enkelt land sætter igen grænse bomme op mod naboen for at bekæmpe IS fra hangarskibe og flygtninge hjælperne med kanonbåde, medens eurofolket bare ser måbende til medens det´s såkaldte eliter, holder “kaffemøder” og diskussions møder, som ofte bare ender med et nyt møde, som vi folket så igen bare betaler for , i håbet om en flok nye elite illusions beskrivelser eller hvad ?. Når disse såkaldte eliter bare udnytter “folket´s” vilje til at komme videre til at sole sig selv, kan det kun gå galt. NB: Tomme “ord” og lange sætninger , giver ingen mening, hvis ikke de efterfølges af handling.. .

 201. Af Niels Lemche

  -

  GEORG CHRISTENSEN, fredag aften kan være hård ved de små grå. Prøv at se dit indlæg igennem og se, om der er hoved eller hale i det.

  Og stadig: Det eneste nye for danske specialtropper i Mellemøsten — og hvor mange er der? En snes måske, hvis så mange — det eneste nye er, at de nu godt må tage et skridt eller to ind i Syrien fra Iraq, hvor de længe har været. De er stifindere. De skal ikke i direkte kamp. Så prøv lige at få fakta på plads, før di forsøger at spille smart.

 202. Af lisbeth Sørensen

  -

  AF NIELS LEMCHE – 28. JANUAR 2017 10:21
  “GEORG CHRISTENSEN, fredag aften kan være hård ved de små grå. Prøv at se dit indlæg igennem og se, om der er hoved eller hale i det.”

  Rigtig mange gode pointer i Georg Christensen indlæg….Ikke alt det lemcheske ævl i debatten som ingen kan bruge til noget..Historieløshed og religiøskvaksalveri det hele der kommer fra den Israelske propaganda betalte aktør…..

  “og hvor mange er der? En snes måske, hvis så mange”

  Se? Absolut ingen ide om hvad han taler om altid..Gætter og gætter mht. verdenssituationen, historien mv…Manden er til grin…Men det gør frimurer også altid, ønsker kun at være påvirkningsagenter, virkeligheden er ikke af betydelse for dem.

Kommentarer er lukket.