Konfirmandliberalisten Anders Samuelsen

Af Jesper Holm Frederiksen 58

Danmarks udenrigsminister har i bestyrtelse ytret om den amerikanske præsidents beslutning om at vedtage et 90 dages indrejseforbud for statsborgere fra syv lande, at “Vi skal dømme og møde hinanden som individer” (http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-01-29-anders-samuelsen-kritiserer-trump-uklogt).

Det er en udmelding, der af flere årsager bør vække bekymring. Først og fremmest, fordi det praktisk talt er umuligt for en stat at betragte andre statsborgere ”som individer”, hvilket vi øvrigt i forvejen ikke gør. For en person med statsborgerskab i bl.a. et af de syv lande på præsident Trumps famøse liste, vil det være umådeligt svært for at få godkendt visum til Danmark, mens statsborgere fra en lang række andre lande, vil kunne få visum uden videre. Det er der selvfølgelig en grund til. Vi kan af indlysende årsager ikke vide, hvem der vil være til gavn eller til skade for Danmark, men vi ved, at sandsynligheden for, at vi får gavn af en brite er større, end at vi gør af en somalier.
Samuelsens udmelding dækker over en ganske særlig virkelighedsfjern tro på mennesket som et væsen, der er fuldstændigt afskåret fra enhver kulturel og social kontekst og som derfor må have en – gudgiven, fornemmer man nærmest – ret til at bevæge sig hvor end i verden, det måtte ønske sig. Tager man det synspunkt til sin yderste konsekvens, må man også anfægte den danske grænsekontrol eller Schengen-aftalen, for den sags skyld. For vi skal jo møde hinanden som “individer” og ikke som borgere fra en stat, vi hører til i.
Det er en stærkt ideologisk og dybest set naiv tilgang, fordi vi af noget så banalt som praktiske erfaringer ved, at ukontrolleret indvandring har en lang række negative sociale, økonomiske, politiske, kulturelle og sikkerhedsmæssige konsekvenser.

I det ungdomspolitiske miljø er der opstået et begreb, der bruges – hovedsagligt – som venskabeligt drilleri mod særligt Liberal Alliances Ungdom; konfirmandliberalisme.
Det udtryk bruges til at beskrive den rabiate, radikale liberalisme, der er så stædig og principfast i sit forsvar og hævdelse af individets rettigheder, at man ligefrem gør sig til fortaler for legalisering af søskendesex, nekrofili og kannibalisme. Konfirmandliberalisme er kort fortalt et udtryk, der beskriver en dybt naiv og forfladiget forståelse af liberalisme, fordi en konfirmandliberal ikke har fundet det relevant eller interessant nok at sætte sig ind i den liberale idehistoriske tradition, men i stedet hellere vil begrunde al sin modstand mod statslig indgriben med mantraet “#Fordifrihed”. På samme måde er udenrigsministerens udtalelser udtryk for en principiel modvilje mod at forholde sig til de praktiske erfaringer, vi har gjort som samfund og stat i de sidste tre årtier.

I den angelsaksiske frihedstradition, hvorfra liberalismen oprinder, betragtes staten som selve fundamentet og garanten for individets frihed, som man som god liberal så gerne vil forsvare. Derfor kan man trække en mere eller mindre direkte linje fra fra Magna Carta, over Bill of rights og de britiske, liberale oplysningsfilosoffer til de danske nationalliberale, som med Ejder-politiken ønskede at sikre den danske stats sproglige homogenitet for at fremme individets frihedsrettigheder, i deres tilfælde ved indførslen af et folkestyre.
Hvis Samuelsen ikke anerkender, at mennesker ikke blot er “individer”, der skal dømmes og mødes som sådan, ophæver han altså selve fundamentet for den frihed, han hævder at forsvare – præcis som de konfirmandliberale LAU’ere.

Et andet forhold, der bør vække bekymring er det åbenlyse hykleri, der ligger bag. Samuelsen har set sit snit til at score billige point ved at deltage i tidens mest populære beskæftigelse hos centrum-venstre-etablissementet, nemlig Trump-bashing, og han anvender den efterhånden ret udslidte skammertaktik.
Hykleriet består i, at LA og Samuelsen for mindre end to år siden, op til folketingsvalget i 2015, foreslog, at Danmark skulle indføre et totalt stop for al asylbehandling i Danmark i to år (http://www.b.dk/politiko/asyl-timeout-liberal-alliance-vil-lukke-danmark-i-to-aar) og i den periode skulle FNs menneskerettighedskonvention sættes ud af funktion. LAs Simon Emil Ammitzbøll udtalte dengang: “Vi må erkende, at der er et aktuelt problem i forhold til, om de europæiske samfund kan beskytte sig selv og overleve som liberale, humanistiske demokratier.”.
Det var naturligvis et glimrende forslag, der da også blev bakket op af både Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, men vigtigst af alt bundede det i en betydeligt mere realistisk vurdering af de erfaringer, vi har gjort os. Men med forestillingen om, at “dømme og møde hinanden som individer” ville LAs daværende forslag da ikke kunne leve op til Samuelsens overlegne, moralske standarder.

58 kommentarer RSS

 1. Af Anders Munch

  -

  https://hiddenlolcdn.com/i/113158.jpg

 2. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Det er der selvfølgelig en grund til.”

  Latterligt hvorledes ikke et af de fem lande som terroristerne fra 9.11 kommer fra, er inkluderet i forbuddet. Kun dem der udgør en trussel for den fossile olie administration af USA nu via konkurrence-i nær sin helhed ledet af disse nu-er inkluderet i forbuddet..Mærk mig mine ord, Venezuela er næste i rækken.

  ” ukontrolleret indvandring har en lang række negative sociale, økonomiske, politiske, kulturelle og sikkerhedsmæssige konsekvenser.”

  Højst formentlig mht. Briter og polakker mv. Indvandrer fra fattige lande bliver ihvertfald med profitten, mens disse tager hjem med alt de tjener og fratager en statsborgere et job..Næh EU indvandringen er endnu dyrer for Danmark. Når en Islændinge eller Svensker kommer her og tager et job, koster det også meget.Så godt som ingen Danskere tager derovre da lønningerne er så miserable i sammenligning..

 3. Af Erik Larsen

  -

  Ja, men tror at det er løgn, men selv en Helveg-Petersen og en Søvndal og you name it, kan ikke være værre end den “Stålsatte, BMW – audi – eks-radikale hr. Samuelsen.”
  Stakkels danskere – men OK – I finder jer jo stadig i de 9 umulige egocentrerede partier! Flot danskere! Stakkels vore børnebørn. (ja, som A. Aamund siger kolbøtter har vi nok af i Folketinget). Tænk vi har en udenrigsmister som Samuelsen, en statsminister som Løkke, en justitsminister fra Pind til Pape! Den sidste der siger at en person med 78 forbrydelser er “ikke hans bord”!!!!!

 4. Af lisbeth Sørensen

  -

  ” at man ligefrem gør sig til fortaler for legalisering af søskendesex, nekrofili og kannibalisme”

  Borgerlig blok som helhed gør sig nu skyldig i kannibalisme mod sine medborgere altid…Bla. via deres løse indvandringspolitik hvor fx. VKO mere end fordoblet indvandringen til DK under deres lo år, og hvor fadbamse regeringen igen har gjort det samme med 16o.ooo udenlandske arbejdstilladelser på et år, 25.ooo flygtninge, som bliver 90.ooo med familiesammenføringer over tid, og alle de uregistreret skal dertil tillægges.

  “I den angelsaksiske frihedstradition, hvorfra liberalismen oprinder, betragtes staten som selve fundamentet og garanten for individets frihed”

  Naturligvis et sindssygt argument at liberalismen står for frihed..Den står kun for frihed for eliten. Individets frihed er altid under pres fra de liberale, mm. men tilhører den absolutte finansielle elite.

  “Hvis Samuelsen ikke anerkender, at mennesker ikke blot er “individer”, der skal dømmes og mødes som sådan, ophæver han altså selve fundamentet for den frihed, han hævder at forsvare”

  Noget pjat at de andre borgerlige partier ikke deler agenda med Samuelsens parti her..Det er selve borgerligheden inkarneret her vi taler om. Derfor blå blok aldrig interessere sig for andre end den absolutte elite, men er nødt til at overbevise ca. 45% af dem der ikke tilhører den at stemme på dem. Det gør de ved at eje medierne i sin helhed, på nær DR, At sponsere alle partier i tinget, fx. modtager R flere penge end noget andet parti fra top 1% som sidste blå skanse for garant af kannibalisme, ulighed og had mod det Danske folk.

  “Samuelsen har set sit snit til at score billige point ved at deltage i tidens mest populære beskæftigelse hos centrum-venstre-etablissementet, nemlig Trump-bashing”

  Liberal alliance er lige så elitær som tRUMP´S administration er , og populistisk og hyklerisk. Der er ingen trussel i tRUMP mht. liberal alliances agenda, den er en og samme. Han er ikke en mand af folket. Når den stigende ulighed i USA efter hans tid går op for hans “redneck hvide vælgere”, kan socialismen dog indføres til dels i USA. En sanders kandidat bliver meget muligt næste Præsident i USA, og det er håbefuldt.

  “Det var naturligvis et glimrende forslag, der da også blev bakket op af både Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, ”

  LOL..Som UK, vil de blot indføre visum for alle disse indvandrer til at løn og velfærds dumpe som borgerlige elitære. Borgerlige har aldrig været imod løn dumpning af udenlandske borgere. Derfor er der altid kommet flest af dem under blå administration..
  Dette er rent borgerlig fakenews og propaganda. Og målet er DFéren ..Dette ubegavet og intet vidende menneske, der kan købes via fakenews..

  Forskellen på DF og LA og K er lig ingen..Et og samme..En stemme på DF er en stemme på LA..Det er facit.

 5. Af - Niller

  -

  Hold nu op med at mobbe- kravlenissen Samuelsen er den mest kompetente udenrigsminister Danmark nogen sinde har haft.
  Man aner den radikale baggrund i opfattelse af egne evner- sådan er det jo, for med den baggrund kan man ikke tage fejl.
  Det er alle os andre der ikke kan se storheden-man behøver bare at spørge personen selv.
  Jeg har lige erfaret at han er kommet med denne skarpe analyse efter at have besøgt Ukraine og de stridende parter- : det ser ikke godt ud !
  Ja godav mand økseskaft.

 6. Af Helge Nørager

  -

  Nu kan de lettere forvirrerede Anders altså skelne mellem hans meninger som den mest kompetente udenrigsminister og den mindst kompetente partileder nogensinde.
  Kan befolkningen det ikke, betyder det intet, for vælger har ingen hukommelse og stemmer kun på LA, fordi hans kønne øjne er blå og stålsatte. ( uha sikken krigsmand, en rigtig alfahan ).

 7. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Man aner den radikale baggrund i opfattelse af egne evner- sådan er det jo, for med den baggrund kan man ikke tage fejl.” Niller

  Helt enig!
  Og på tide at få smidt den radikale gøgeunge over i blå blok-og ved siden af LA-hvor den hører hjemme, således at et reelt alternativt står og banker på døren. Endnu en rød regering med R bliver katastrofalt for rød blok og den Danske fremtid for folket..Kun eliten vil have store dage under R/LA lederskabet. Og indlægget her er skrevet for de mindre begavet DF stemmende for at bevare blå magt ejerskab i eliten.

  PS..Et af mine indlæg i dit filter Lyhne

  ” og det havde været let at lukke mig selv inde med mine bøger, min musikinteresser og mine kunstinteresser og blæse på alle den udenfor,” L

  Du har faktisk gjort et ypperligt stykke arbejde her hele livet igennem. Været så succesfuld at man kun kan klappe ad det..Brugbart? Nej!

  ” At tilhøre eliten er det samme som at være bevidst om sit ansvar over for hele samfundet”L

  Ha, ha ha..Eliten interessere sig kun for sig selv. Meget få der er villig til at dele med samfundet. Og da slet ikke dig?

  ” Tilhører jeg selv den elite, fordi jeg i debatter argumenterer for at det giver velvære at motionere? Jeg ved det ikke. Der er sikkert mange andre, der kan stille sig selv det samme spørgsmål.” Lund

  Nej Lund, tvivler at man tilhører eliten fordi man motionere..Dog motionere og passer bedre på helbredet gør eliten..Dog ikke den absolutte elite. De er tit fede og næh døden..Se Lars seier, fadbamsen mv.

  “Man overser hele tiden de ledende embedsmænd. Uden dem kan politikerne ikke noget.”

  Vi skal have udskiftet embedsmændene meget ofte. De er blå i sin helhed, derfor skat sejler under alle regeringer altid. Den skal helt og aldeles erstattes af røde anstændige under rød administration, ellers får vi aldrig et godt samfund.

  “Derfor er det klart at det eneste som kan redde Danmark er mere i løn og bedre pension til levebrødspolitikkere.”

  Ikke tvivl om at halvere lønnen for levebrødspolitikere, ville betyde flere anstændige politikere der. Men hvor meget? De blå politikere der er der, er alligevel købt i sin helhed af industrien til at starte med. Lønnen der er ingenting ift. de modtagne brune konvolutter, og alle de mange penge de får i godtgørelse af dem når ude af tinget.

  “Yes Minister’ og ‘Yes Prime Minister’ er en af de bedste og mest geniale TV serier der nogensinde er lavet. “…

  Rent ævl er tv-serien. Spitting image er det mest geniale politiske program der nogensinde er lavet. DR tør ikke genudsende dem, fordi de simpelthen er for ærlige, og de borgerlige politikere nedlægger forbud mod det. Derudover er serien startet igen, men ikke om DR vil vise episoderne.

 8. Af Niels Larsen

  -

  “Hykleriet består i, at LA og Samuelsen for mindre end to år siden, op til folketingsvalget i 2015, foreslog, at Danmark skulle indføre et totalt stop for al asylbehandling i Danmark i to år og i den periode skulle FNs menneskerettighedskonvention sættes ud af funktion.”

  Præcis. Men Audi med chauffør, ministerpension og -hyre er naturligvis vigtigere for Anders ‘Ingen Topskat’ Samuelsen.

  Én gang radiGAL, altid radiGAL.

  Og som udenrigsminister burde hykleren naturligvis vide, at folk fra kategori 5-lande, som Somalia og Syrien kategoriseres som, næsten ikke overhovedet kan få visum til Danmark.

 9. Af Svend Jensen

  -

  Vel talt, Jesper Holm Frederiksen – så blev den ged barberet!

 10. Af bjørn olesen hansen

  -

  Hvis der blev givet plads til det, kunne der fremlægges hundredvis af eksempler på lovgivning/lovsjusk/juridisk galimatias og rablende vanvittige politiske udtalelser, beslutninger og “reformer”. Mange politikere, journalister, bureaukrater og jurister synes at befinde sig på et underudviklet/infantilt niveau, eller de befinder sig intelligensmæssigt et sted mellem sinke/ imbecil og senil/hjernedød. Det er efterhånden ikke meget andet end skandaler og provokationer, svinestreger og folkemords-udspil der leveres fra de udueliges gak-gak højborg. Og i hele Europa breder vanviddet sig. Se you tube om hvad der foregår i Tyskland, Frankrig, Spanien og England mv. Er en usynlig virus der giver hjernebetændelse på spil? Se merkels migrant crisis/ one year on/ what next? Suppler med snaphanen, den korte og bøger som EU = Europas Undergang/Fjende.

 11. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg til Niller i indlægget?

 12. Af lisbeth Sørensen

  -

  Filteret hedder det vist nok! 🙂

 13. Af Niels Larsen

  -

  Folde-ud indlæg? 😀

 14. Af Anders Sørensen

  -

  Super indlæg Jesper Holm Frederiksen. Der er ikke andet sige til det!

 15. Af Gert Hansen

  -

  Godt indlæg af Jesper Holm Frederiksen.

  Jeg er ellers stort set holdt op med at følge med i dansk politik. Min fremskredne alder gør selvfølgelig sit. Dansk politik er idag for barnligt og latterligt, og det bliver desværre værre og værre. Udenrigsminister Samuelsen er et godt eksempel, men mange andre kunne nævnes.

 16. Af bjørn olesen hansen

  -

  Første del af indlæg kom ej på??

 17. Af bjørn olesen hansen

  -

  Er stort set enig med JHF og CS i det hele. Så ret mærkeligt at filtret blokerer og skjuler mine indlæg???

 18. Af bjørn olesen hansen

  -

  Sortlistes man hvis ærligt forsøger at beskrive virkeligheden som den er, og politikerborgen som den er??

 19. Af Jesper Lund

  -

  Jeg synes det er meget mere interessant at følge med i den interne modstand i USA imod Trumps beslutning om at vedtage et 90 dages indrejseforbud for statsborgere fra syv muslimske lande. F.eks. internt i USA’s udenrigsministerie og i store internationale amerikanske virksomheder.

 20. Af bjørn olesen hansen

  -

  Det danske politi er nu begyndt at efterligne det svenske. Man mørklægger hvad der foregår af indbrud, voldtægter og andre grimme ting. Efter ordre ovenfra?

 21. Af Pudsigt og temmelig mystisk

  -

  Venstresnoede lu nd kommer gennem f il tre ring s systemet, mens dansk sindede tilbage holdes???

 22. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF NIELS LARSEN – 2. FEBRUAR 2017 20:48
  Folde-ud indlæg? 😀”

  Nå ja, havde et PS til lyhne som ikke tåler modspil nogensinde..Derfor blev det slettet..Kom faktisk igennem første gang. 🙂 Jesper har jo også sin boss?

  “Min fremskredne alder gør selvfølgelig sit.” Gert Hansen

  Er en alder hvor man skal sige stop ja, og nyde livet…Den siddende regering forsøger uafbrudt at gøre denne alder til 18 år for ikke borgerlige, kvinder og socialister.. Men håber du fortsætter med at deltage i debatten. Selvom jeg nu ikke bryder mig om dine meninger..

 23. Af lisbeth Sørensen

  -

  “AF NL- 2. FEBRUAR 2017 20:48
  Folde-ud indlæg? 😀”

  Nå ja, havde et PS til lyh.ne som ikke tåler modspil nogensinde..Derfor blev det slettet..Kom faktisk igennem første gang. 🙂 Jesper har jo også sin boss?

  “Min fremskredne alder gør selvfølgelig sit.” Ger.t Hanse.n

  Er en alder hvor man skal sige stop ja, og nyde livet…Den siddende regering forsøger uafbrudt at gøre denne alder til 18 år for ikke borgerlige, kvinder og socialister.. Men håber du fortsætter med at deltage i debatten. Selvom jeg nu ikke bryder mig om dine meninger..

  PS indlæg til Niller i filteret? 🙂

 24. Af lisbeth Sørensen

  -

  NL

  Nå ja, havde et PS til lyh.ne som ikke tåler modspil nogensinde..Derfor blev det slettet..Kom faktisk igennem første gang. 🙂 Jesper har jo også sin boss?

  “Min fremskredne alder gør selvfølgelig sit.” Ger.t Hanse.n

  Er en alder hvor man skal sige stop ja, og nyde livet…Den siddende regering forsøger uafbrudt at gøre denne alder til 18 år for ikke borgerlige, kvinder og socialister.. Men håber du fortsætter med at deltage i debatten. Selvom jeg nu ikke bryder mig om dine meninger..

  “AF JESPER LUND – 2. FEBRUAR 2017 22:53
  Jeg synes det er meget mere interessant at følge med i den interne modstand i USA imod Trumps beslutning om at vedtage et 90 dages indrejseforbud for statsborgere fra syv muslimske lande. ”

  Du mener hvorledes de reelle terrorlande af 9.11 ikke er inkluderet i forbudet, men kun dem der udgøre en konkurrence på oliemarkedet, med et par stykker af ligegyldige aktører indsat for synets skyld?

  PS indlæg til Niller i filteret? 🙂

 25. Af lisbeth Sørensen

  -

  Ikke et indlæg kommer igennem hos jesper nu..Udover en linie..

 26. Af Anders Munch

  -

  “I den angelsaksiske frihedstradition,” mm. Jesper Holm Frederiksen
  https://pbs.twimg.com/media/C2VhBY8WQAA0BpY.jpg

 27. Af lisbeth Sørensen

  -

  Kun tosser som preben-nu kaldt pudsigt- og munch -kommer nu igennem filteret?

  Latterligt..ET samfund hvor kun tosser har ytringsfrihed, er uden tvivl hvad de blå foretrækker..

 28. Af r vangkilde

  -

  Har unge Holm Frederiksen en pointe, – omkring “individet” eller det frie selvstændige individ.
  I demokratiet er det ofte et fy ord, at kalde sig privat individ, som en konservativ identitet i det
  private erhvervsliv (de liberale erhverv), ELLER have en konservativ personlig identitet, hvor det
  liberal- konservative borgerlige fællesskab har grundpiller i politik og demokrati, eller i det selvstændige private erhvervsliv, eller kald det konservativ erfaring “pengene har det bedst i
  borgernes lommer”. I politik er det tilladt at kvaje sig, en gammel liberal Claus Hjort anekdote.

 29. Af Jan Berg

  -

  Så blev naive Anders Samuelsen klædt fuldstændig af. Tak for det! Godt at vi har Pernille Vermund og Nye Borgerlige til at erstatte vindbøjtlerne i Liberal Alliance. Og mon ikke også Lars Seier Christensen følger sin bror over i Nye Borgerlige?

 30. Af hvorfor pisser tanten på ytringsfrihed og demokrati?

  -

  Redigeringen her er syg og uforskammet. Og det på en konservativ/borgerlig blog. Er tante B en radikal kommunist?

 31. Af Jesper Lund

  -

  Jeg opfatter Jesper Holm Frederiksens indlæg som hans accept af, at Danmark fra 1938 frem til besættelsen afviste jødiske flygtninge, da man på det tidspunkt frygtede at en tilstrømning af jøder til Danmark ville have dårlig påvirkning på befolkningssammensætningen.

  Jeg anerkender ikke Godwins lov.

 32. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR Jan Berg ! –Vi er noget så enige ! –Det pæneste vi kan sige om Samuelsen –og søster X Radikale ER –De er “en fis i en horn-lygte” 2 fiser !

 33. Af Niels Larsen

  -

  Jesper Lund – 3. februar 2017 11:05

  Du har ret. Det er historiske facts, at vi sendte jøder tilbage til Tyskland helt op til besættelsesdagen.

 34. Af lisbeth Sørensen

  -

  Lund

  Mht. at blog haveren har et antisemitisk synspunkt er der absolut ingen opbakning for det postulat..Men fornuftige mennesker er altid kritiske mod jøders magt i Danmark i fx. medierne, frimurer organisationer mv. Og især mod Israels forbrydelser mod Palæstinensere, hvor de under sidste gaza krig mere en dræbte og såret 14.ooo og ødelagde et helt land absolut via bomber, men disse Israelske terrorister kun tabte 77 terrorist IDF soldater selv.

  Et at være humanist, at være imod Israel og jøders magt i verden…Intet med antisemitisme at gøre.

 35. Af Tantens yndlinge: lisbeth, j. hansen, le m che, nørager, juul, lund.

  -

  Se debatten ovenfor. Den er jo ynkelig, latterlig og ligegyldig, ødelagt som den er af tante Bs forrykte redigering. Som er en hån mod både blogholderne, bloggerne og læserne. Tante B er degenereret til noget utroværdigt og underlødigt.

 36. Af Bjørn Sørensen

  -

  Anders Samuelsen er kommet i hænderne på embedsværket., som gelinde får drejet uvorne og grønne politikere ind på den “rette” vej.
  Dem der har set “Yes Minister” ved hvad jeg taler om.

  Embedsstanden er i dag venstreorienteret og er således præget af årtiers socialdemokratiske og radikale regeringer og meninger. Selv borgerlige regeringer er underlagt “traditionen”.

  Selv Pind har haft gode indlæg i pressen, men med ministerposten fik piben en anden lyd.

  Tag vores uddannelsespolitik, den blev udformet af de radikale i den Blå Betænkning. Selv en mangeårig venstreminister formåede ikke at ændre den pladderhumanistiske grundtanke som præger Den Blå Betænkning.

 37. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det virker umiddelbart ret besynderligt, at Trumps indrejseforbud, for muslimer fra visse lande til USA, ikke også gælder for saudiarabere, for det er et faktum, at de fleste af terroristerne, der begik terrortattentaterne den 117) 2001 kom fra Saudi Arabien.

  Demokraterne modtog økonomisk støtte fra Saudi Arabien, og har derfor, ligesom den tidligere republikanske elite, forhindret ofrene for terrorattentaterne den 11/9 2001 forhindret ofrene i, at ligge sag an mod Saudi Arabien, hvor de fleste af terroristerne kom fra.

  Trump sagde før valget, at han ville tillade de pårørende til ofrene for terrorattentaterne den 11/9 2001, at ligge sag an mod Saudi Arabien, for medvirken til terror.

  Uddrag fra “Når sandheden skal frem: Stod Saudi-Arabien bag 9/11?” af Poul Høi:

  “Hamzi og Midhar ankom ikke til ingenting: De ankom til allierede, som tog hånd om dem og sørgede for, at de to sprog- og forudsætningsløse saudiere på rekordtid blev klar til 11. september 2001.”

  “…Den lokale support har hidtil været indhyllet i tåge, fordi Bush-regeringen i sin tid besluttede at hemmeligstemple de 28 sider af den officielle 9/11- rapport, som handlede om det spørgsmål.”

  “… kun udvalgte personer får lov til at læse dem og under overvågning, men det har ikke hindret lækager.

  Og lækagerne fører ét sted hen: Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender.”

  “Da Hamzi og Midhar ankom til Los Angeles, »vidste de helt præcis, hvor de skulle gå hen for at få hjælp … der var et support-netværk på plads«. Og det pågældende netværk var ledet af mænd fra Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender, og de skulle sørge for, at terroristerne »blev assimileret i USA, de skulle hjælpe dem med at finde noget at bo i og sørge for, at de blev optaget på flyskoler.”

  “… Der er således en direkte forbindelse mellem den saudiarabiske regering og 9/11«, sagde advokat Sean Carter ifølge et retsudskrift, som Berlingske har læst.”

  “Den saudiarabiske regering benægter hårdnakket sådan en forbindelse, og de amerikanske domstole har indtil nu nægtet de efterladte ret til at føre erstatningssag mod Saudi-Arabien på grund af diplomatisk immunitet – og fordi der er et missing link mellem det mulige, det sandsynlige og det bevislige. Og det er her, hvor de 28 sider kommer ind i billedet.

  I forrige uge satte TV-programmet »60 Minutes« fokus på de 28 sider, og journalist Steve Kroft interviewede bl.a. tidligere senator Bob Graham, demokrat, daværende formand for Senatets efterretningsudvalg og formand for kulegravningen af efterforskningen af 9/11:

  Kroft: Du er overbevist om, at de fik støtte fra Saudi – Arabien?

  Graham: I høj grad.

  Kroft: Og når du siger »Saudi Arabien,« så mener du regeringen …

  Graham: Jeg mener…

  Kroft: … organisationer, rigmænd?

  Graham: Alle de nævnte.

  Et kongresmedlem, som har læst de hemmelige 28 sider, siger anonymt til The New Yorker, at den »saudiarabiske regerings forbindelse til 9/11-terroristerne er meget foruroligende … og spørgsmålet er, om forbindelsen var sanktioneret i kongefamilien eller nede i geledderne, og om den efterforskningsmæssigt er fulgt til dørs«.”

 38. Af Lisa Jensen

  -

  Det er decideret mystisk, at indrejseforbuddet ikke gølder for saudirarabere, for de fleste af terroristerne, der begik terrorattentaterne den 11/9 2001, kom jo fra Saudi Arabien.

  Trump sagde før valget, at han ville tillade de pårørende til ofrene for terrorattentaterne den 11/9 2001, at ligge sag an mod Saudi Arabien, for medvirken til terror, så nu bliver det spændende at se, om han tøt holde sit løfte.

  Uddrag fra “Når sandheden skal frem: Stod Saudi-Arabien bag 9/11?” af Poul Høi:

  “Hamzi og Midhar ankom ikke til ingenting: De ankom til allierede, som tog hånd om dem og sørgede for, at de to sprog- og forudsætningsløse saudiere på rekordtid blev klar til 11. september 2001.”

  “…Den lokale support har hidtil været indhyllet i tåge, fordi Bush-regeringen i sin tid besluttede at hemmeligstemple de 28 sider af den officielle 9/11- rapport, som handlede om det spørgsmål.”

  “… kun udvalgte personer får lov til at læse dem og under overvågning, men det har ikke hindret lækager.

  Og lækagerne fører ét sted hen: Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender.”

  “Da Hamzi og Midhar ankom til Los Angeles, »vidste de helt præcis, hvor de skulle gå hen for at få hjælp … der var et support-netværk på plads«. Og det pågældende netværk var ledet af mænd fra Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender, og de skulle sørge for, at terroristerne »blev assimileret i USA, de skulle hjælpe dem med at finde noget at bo i og sørge for, at de blev optaget på flyskoler.”

  “… Der er således en direkte forbindelse mellem den saudiarabiske regering og 9/11«, sagde advokat Sean Carter ifølge et retsudskrift, som Berlingske har læst.”

  “Et kongresmedlem, som har læst de hemmelige 28 sider, siger anonymt til The New Yorker, at den »saudiarabiske regerings forbindelse til 9/11-terroristerne er meget foruroligende … og spørgsmålet er, om forbindelsen var sanktioneret i kongefamilien eller nede i geledderne, og om den efterforskningsmæssigt er fulgt til dørs«.”

 39. Af Lisa Jensen

  -

  Det er decideret mystisk, at indrejseforbuddet ikke gælder for saudiarabere, for de fleste af terroristerne, der begik terrorattentaterne den 11/9 2001, kom jo fra Saudi Arabien.

  Trump sagde før valget, at han ville tillade de pårørende til ofrene for terrorattentaterne den 11/9 2001, at ligge sag an mod Saudi Arabien, for medvirken til terror, så nu bliver det spændende at se, om han tøt holde sit løfte.

  Uddrag fra “Når sandheden skal frem: Stod Saudi-Arabien bag 9/11?” af Poul Høi:

  “Hamzi og Midhar ankom ikke til ingenting: De ankom til allierede, som tog hånd om dem og sørgede for, at de to sprog- og forudsætningsløse saudiere på rekordtid blev klar til 11. september 2001.”

  “…Den lokale support har hidtil været indhyllet i tåge, fordi Bush-regeringen i sin tid besluttede at hemmeligstemple de 28 sider af den officielle 9/11- rapport, som handlede om det spørgsmål.”

  “… kun udvalgte personer får lov til at læse dem og under overvågning, men det har ikke hindret lækager.

  Og lækagerne fører ét sted hen: Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender.”

  “Da Hamzi og Midhar ankom til Los Angeles, »vidste de helt præcis, hvor de skulle gå hen for at få hjælp … der var et support-netværk på plads«. Og det pågældende netværk var ledet af mænd fra Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender, og de skulle sørge for, at terroristerne »blev assimileret i USA, de skulle hjælpe dem med at finde noget at bo i og sørge for, at de blev optaget på flyskoler.”

  “… Der er således en direkte forbindelse mellem den saudiarabiske regering og 9/11«, sagde advokat Sean Carter ifølge et retsudskrift, som Berlingske har læst.”

  “Et kongresmedlem, som har læst de hemmelige 28 sider, siger anonymt til The New Yorker, at den »saudiarabiske regerings forbindelse til 9/11-terroristerne er meget foruroligende … og spørgsmålet er, om forbindelsen var sanktioneret i kongefamilien eller nede i geledderne, og om den efterforskningsmæssigt er fulgt til dørs«.”

 40. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hvorfor er Saudi Arabien ikke med på listen? De fleste af terroristerne, der begik terrorattentaterne den 11/9 2001, kom fra Saudi Arabien.

 41. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  USA’s nye præsident, Donald Trump, sagde før valget, at han ville tillade de pårørende, til ofrene for terrorattentaterne den 11/9 2001, at ligge sag an mod Saudi Arabien, for medvirken til terror, så nu bliver det spændende at se, om han tør holde sit løfte.

  Uddrag fra “Når sandheden skal frem: Stod Saudi-Arabien bag 9/11?” af Poul Høi:

  “Hamzi og Midhar ankom ikke til ingenting: De ankom til allierede, som tog hånd om dem og sørgede for, at de to sprog- og forudsætningsløse saudiere på rekordtid blev klar til 11. september 2001.”

  “…Den lokale support har hidtil været indhyllet i tåge, fordi Bush-regeringen i sin tid besluttede at hemmeligstemple de 28 sider af den officielle 9/11- rapport, som handlede om det spørgsmål.”

  “… kun udvalgte personer får lov til at læse dem og under overvågning, men det har ikke hindret lækager.

  Og lækagerne fører ét sted hen: Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender.”

  “… Der er således en direkte forbindelse mellem den saudiarabiske regering og 9/11«, sagde advokat Sean Carter ifølge et retsudskrift, som Berlingske har læst.”

  “Et kongresmedlem, som har læst de hemmelige 28 sider, siger anonymt til The New Yorker, at den »saudiarabiske regerings forbindelse til 9/11-terroristerne er meget foruroligende … og spørgsmålet er, om forbindelsen var sanktioneret i kongefamilien eller nede i geledderne, og om den efterforskningsmæssigt er fulgt til dørs«.”

 42. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Er Saudi Arabien hævet over loven?

  Demokraterne og Republikanerne har hidtil forhindret de pårørende til ofrene for terrorattentaterne den 11/9 2001, at sagsøge Saudi Arabien, for medvirken til terror, men Donald Trump lovede før valget, at han ville tillade de pårørenende at ligge sag an mod Saudi Arabien, for medvirken til terror.

  Uddrag fra “Når sandheden skal frem: Stod Saudi-Arabien bag 9/11?” af Poul Høi:

  “…lækagerne fører ét sted hen: Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender.”

  “… Der er således en direkte forbindelse mellem den saudiarabiske regering og 9/11«, sagde advokat Sean Carter ifølge et retsudskrift, som Berlingske har læst.”

  “Et kongresmedlem, som har læst de hemmelige 28 sider, siger anonymt til The New Yorker, at den »saudiarabiske regerings forbindelse til 9/11-terroristerne er meget foruroligende … og spørgsmålet er, om forbindelsen var sanktioneret i kongefamilien eller nede i geledderne, og om den efterforskningsmæssigt er fulgt til dørs«.”

 43. Af lisbeth Sørensen

  -

  Problemet i Danmark er at embedsstanden er højreorienteret i sin helhed..Vi skal have lønningerne ned for disse, og vi skal have dem udskiftet med gode røde embedsfolk under en rød administration..Især nødvendigt i Skat, hvor det under de blå regeringer sejler i penge grådighed begået af dem selv.

  At give en venstremand-Laér nøglen til skatkammeret, svarer til at give et barn nøglerne til Fru. Jensens slikbutik..Det skal gå galt.

 44. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Jakob Schmidt Rasmussen – “Er Saudi Arabien hævet over loven?”

  Der var en journalist der udtalte at SA og USA deler efterretningsoplyninger, og glem ikke at SA er storindkøber af militært udstyr og har et nært samarbejde med USAs militær.

  I øvrigt er det Obama-administrationen som har valgt de nævnte lande.

  Så indtil videre træder Trump varsomt frem, for ikke at få for meget ballade og for at se hvordan det virker.

  Bare vent og se, det vil ikke komme bag på hvis EU lande så som Frankrig, indfører restriktioner.

 45. Af Niels Larsen

  -

  Saudi sopper i sort guld, Jakob S. R. Derfor er det diktatoriske skodland fredhelligt.

 46. Af Kent Andersen

  -

  JESPER HOLM FREDERIKSEN: Jeg kan forstå, at du støtter en papkassepolitik, hvor alle flygtninge/indvandrere skal i en papkasse, og alle i samme papkasse skal behandles ens. Kunne du ikke oplyse os om, hvilke klistermærker, der skal sættes på disse papkasser. Eller er det indiskutabelt, at et landenavn er det bedste valg?

 47. Af Niels Juul Hansen

  -

  I forbindelse med den amerikanske præsidents dekreter, så er det ret uvæsentlig, hvad to små borgerlige partier herhjemme kan mene om det. Denne infantile mobning hører ikke engang hjemme i en skolegård!

  Så er det mere interessant, hvad der sker i den virkelige verden.

  Donald Trump på twitter:

  “The opinion of this so-called judge, which essentially takes law-enforcement away from our country, is ridiculous and will be overturned!”.

  Det er på tide at den ’såkaldte’ præsident erkender, at USA er retsstat, ikke en fascistisk eller kommunistisk bananrepublik.

  Det er det denne sag handler om.

 48. Af Flemminh Lau

  -

  Løkke har bare vist et svagt forsøg på at agere som fyrsten i Machiavellis politiske lærebog, med sin Udenrigsministers udmeldning. Og derefter så gå ud og skærpe eller moderere, alt efter behov. Det lyder hult når man fra magtens side, siger at vi skal møde hinanden som individder, og ikke som borgere fra en stat. Med EU-lov og konventioner skal land nedbrydes, og det effektueres blot med et gummistempel. Hvilken parodi på et demokrati. Tag ikke fejl….Islam er eet. Masse mod individ. Ganske som i andre totalitære ideologier som nazisme og kommunisme. De møder ikke danskeren som er individ, med en ærbødighed og respekt. Næ åbenheden er invitationen til erobring af en vantro rig verden. Næstekærligheden er tegn på svaghed, og farlig fordi den vantro verden igennem den vil ” Elske Islam ihjel!”

  Nu er Samuelsen så i bedste liberale stil, blevet fortaler for konventioner på bekostning af individdet og den “Elitære sekt” jubler kort indtil Trumphadet igen får magten over deres hvidkalkede hysteriske struber. For man har ikke blot tabt til en “Opkomling”. Denne opkomling ser vitterligt ud til at have indgivet håb til vestens gule segment. Hvad kan der ikke ske af ulykker det næste år, de næste 4 eller 8 år..? Uha uha!

 49. Af Flemminh Lau

  -

  Løkke har bare vist et svagt forsøg på at agere som fyrsten i Machiavellis politiske lærebog, med sin Udenrigsministers udmeldning. Og derefter så gå ud og skærpe eller moderere, alt efter behov. Det lyder hult når man fra magtens side, siger at vi skal møde hinanden som individder, og ikke som borgere fra en stat. Med EU-lov og konventioner skal land nedbrydes, og det effektueres blot med et gummistempel. Hvilken parodi på et demokrati. Tag ikke fejl….Islam er eet. Masse mod individ. Ganske som i andre totalitære ideologier som nazisme og kommunisme. De møder ikke danskeren som er individ, med en ærbødighed og respekt. Næ åbenheden er invitationen til erobring af en vantro rig verden. Næstekærligheden er tegn på svaghed, og farlig fordi den vantro verden igennem den vil ” Elske Islam ihjel!”

  Nu er Samuelsen så i bedste liberale stil, blevet fortaler for konventioner på bekostning af individdet og den “Elitære sekt” jubler kort indtil Trumphadet igen får magten over deres hvidkalkede hysteriske struber. For man har ikke blot tabt til en “Opkomling”. Denne opkomling ser vitterligt ud til at have indgivet håb til vestens gule segment. Hvad kan der ikke ske af ulykker det næste år, de næste 4 eller 8 år..? Uha uha!

 50. Af - Niller

  -

  Løkke udtaler i forbindelse med EU mødet på Malta for regeringslederne fra de 27 EU lande, at nu skal vi lige se tiden an- den amerikanske præsident Trump er en mægtig mand.
  Aner man en hvis form for underdanighed ?

  Og til Lisbeth – ja de radikale er en gøgeunge i rød blok-

 51. Af j nielsen

  -

  “The opinion of this so-called judge, which essentially takes law-enforcement away from our country, is ridiculous and will be overturned!”.

  Så det var ikke en rigtig dommer, men kun en såkaldt dommer.

  Hvor har jeg set den slags før? Nåhjo, LTI.

 52. Af Helge Nørager

  -

  Mon Anders også får 2 lønsedler nu når han har 2 jobs, hvor han ikke kan have samme mening, men en når han er minister og en helt anden som partileder. ?
  Altså en fra samfundet, og en fra saxo bank ups partiet. ?
  Og hvis han gør, mon ikke det er årsagen til han ikke rigtigt ved hvem han er, og hvad han selv mener.
  Ganske som de andre partiformænd og kvinder, som på besynderligvis bliver meget uklare og rige på mammon.

 53. Af Jesper Lindenskov Andersen

  -

  Erik Larsen, Det kunne være interessant at vide hvor du skriver fra, her mener jeg hvor sidder du? I Danmark eller i udlandet. Samt hvilket parti ville du stemme på hvis der var folketingsvalg?

 54. Af Anders Madsen

  -

  Godt indlæg der udstiller den “tidligere” radikale Anders Samuelsen og LAs hykleri.

 55. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Lesbet Sørensen

  “Og på tide at få smidt den radikale gøgeunge over i blå blok…”

  Om du som parti hører hjemme i enten ‘rød’ eller ‘blå’ blok afhænger af, hvilken statsministerkandidat, du vælger at støtte. Det er noget sludder at tale om at ’smide’ et parti over i den ene eller anden blok.

  Som jeg har fortalt dig før, så er Radikale et humanistisk, borgerligt parti – og Dansk Folkeparti et ’socialdemokratisk’, antimuslimsk parti med et dybt had til den (kultur)radikale elite, som på alle punkter (uddannelse, indkomst etc.) er DF-vælgernes diamentrale modsætning.

 56. Af georg christensen

  -

  Hvor er det dog bare let at være liberal, når samfundet med alle mulige tilskud og fradrag´s former, samt skattely for særligt trængende tilbyder alt på samme hylde, og problemet som står tilbage bare ganske enkelt lyder: Hvem uden “viden om?”, har mulighed for at tage det rigtige “produkt”? når reklameindustriens “illusitionsmagere”, med alle midler , ovenikøbet uden skatteberegning får frit spil på alle hylder, også en liberalistisk opfattelse af “værdi”, værdiformering på bekostning af uvidenhed, i bund og grund , en foragtelig opfattelse af hvad værdiformerings procesbeskrivelsen er bygget på. Værdiformering er bygget på: Viden om og “arbejds ydelse”, og på ingen måde på guldklumpens frem og tilbage trækning. Guldklumpen er ikke andet som resultatet af viden om og arbejdsydelsen for, og bør overhovedet ingen rolle spille, det er viden om og arbejdsydelsen, som skaber “guldklumpen” og ikke omvendt, som min primitive nutid desværre befinder sig i, i sin egen mangel på viden om?.

  NB: En sørgelig og trist tankegang?. En tankegang , som jeg som enkelthed med respekt overfor mig selv tør “udbassunere” i min egen form for åbenhed. . .

 57. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Nu er Samuelsen så i bedste liberale stil, blevet fortaler for konventioner på bekostning af individdet og den “Elitære sekt” jubler kort indtil Trumphadet igen får magten over deres hvidkalkede hysteriske struber.”

  Liberal alliance har altid været for løn og velfærdserodering via udenlandske løndumpere..Ikke mindre end 25o.ooo er nu kommet til DK på 2 år, 16o.ooo med arbejdstilladelser. Nu hvor DF´s indvandrer hykleri er blevet velkendt og de meget muligt går i kanen med S, har blå blok indført Nye borgerlige som skal forsøge at skrabe mandater til sig fra DF, således at blå blok står en fremtidig chance for at vildlede mht. denne bloks såkaldte “stramme indvandringspolitik” som hver tredje blok i berlingske drejer sig om at overbevise diverse tumper i Danmark om..Hvor indvandringsdebatten bestemmer alt i Danmark. Regeringens farve..Alt andet er underordnet mht magten..Så er det ligegyldigt at blå blok virkelig over tid har haft den mest lempelige indvandringspolitik over for rød blok..

  Folket er virkelig blevet narret her..Og konservativ reaktion, værdikampen mv. vildleder alle herom. Hån mod det tænkende menneske dagligt..Fakenews…Og ingen ende på charaden..

 58. Af Kim Williams

  -

  Im what you would call a globalist and even Im a part of the ruthless globalization for over 20 years I still very clearly understand the dire situation globalization has in particular brought upon the US. Then when you give away the powers to the big corporates to go scavenge the world for cheap labor and persue the industrial revolution 4.0 you end up in a business ruled world that is only seeking ever higher profits to serve the greed of ever more elite shareholders. Open borders – free movement of people is of course an utopia and while blue-collar workers have been the first to get totally decimated – I say to all the white-collar Trump-haters; – dont be so sure that even you right now feel you sit nicely situated, you aint going to be the next hitting the trailer-parks. I actually project that you will be the next voting for Trump in 4 years, ensuring him his next 4 years term. Then globalization will not stop by crashing blue-collar jobs in the West – it will eventually come around to crash all jobs, if clever people – like Trump – do not take lead and start protecting their national interests. Politicians in general – like Anders Samuelsen – is not a part of such clever people, and as such it will be interesting going forward to see if Trump is actually the beginning of the end of the mainstream liberal socialist politicians. I reckon when first his turn-around chaos turns to well working results voters around the Westen hemisphere will regonize that they all need a ‘Trump’ to ensure that their time on this planet is worth while not only for themselves but also for their country and their next generations to come.

Kommentarer er lukket.