Kan I ikke godt stoppe med at opdrage curlingbørn?

Af Caspar Stefani 97

For nogle dage siden, hørte vi om den forfærdelige historie med den 16 årige Ali. Han blev angrebet af 4 unge etniske-danskere, med en benzinbombe. Nu sidder han med 3. grads forbrændinger på 50 % af kroppen. Senere, efter en større diskussion på de sociale-medier, om de etniske tilhørsforhold på hhv. gernings”mænd” og offer, og pressens samt politikernes reaktioner på dette, trådte en af forælderene til en af gernings”mændene” frem. Anonymt udtalte han sig til Ekstra Bladet. Og hvad han sagde, siger lidt om problemerne med curlingbørn i dag.

Hvordan kan man forsvare sin søn, der har angrebet en med en brandbombe?
Umiddelbart ville almindelige mennesker have forventet en undskyldning fra faren, få dage efter hændelsen, men det kom der ikke, snarere tværtimod. For mens Ali lå på intensiv afdeling, rettede faren til en af de mistænkte nogle ret omfattende anklager mod den afghanske dreng, og forsøgte at få sin egen søn, gerningsmanden, til at fremstå som offeret. Beklager, men når ens afkom sammen med tre andre har kastet en brandbombe mod et andet menneske, så er man ikke et offer. Eller måske er han, men så er han et offer for manglende opdragelse og basale menneskelige kundskaber. Farmand, du har i den grad fejlet!
Jeg ved ikke hvad der er hoved og hale i sagen, vi kender ikke historien mellem de unge drenge, og hvordan det er endt som det er gjort. Der er dog en ting der er sikkert, at sympatien slutter når man agerer på denne måde som de fire drenge har gjort. Først og fremmest har forældrene fejlet, men det har skolelederen i den grad også. Og de voksne, særligt forældrene kan passende begynde at tænke lidt over deres evner som forældre. Forhåbenligt får de fire drenge en hård straf, der kan måle sig med de pinsler som Ali fremover skal leve med, Jeg tvivler dog desværre på, at kommer til at ske. De ender nok en tur på en institution, med hyggeture til Caribien og TV på værelset.

 

Forældre skal opdrage, ikke gør barnets liv så nemt som muligt
Som 16 årig er man endnu ikke myndig. Man kan ikke stemme. Man kan ikke købe bil. Man kan heller ikke blive gift. Kort sagt, ens forældre stadig er ansvarlige for ens liv. Selvom jeg endnu ikke har børn, tror jeg, at jeg har en lille anelse om hvad det går ud på. De skal straffe og belønne barnet, når det gør uret og ret, de skal fortælle om livet, kærlighed, og hvordan man generelt er som menneske. At man holder døren for ældre, og at man rejser sig fra sin plads i bussen, hvis en gravid kvinde kommer ind. Og hvis man er rigtig galant, lader man ikke sin kæreste eller hustru åben en dør. Som min mor fortalte mig, “always remember you’re a gentleman”, den opdragelse nyder jeg godt af nu! Opdragelsen har kolossal betydning, men desværre ser vi efterhånden mange negative tendenser. Det tyder nemlig på, at nogle danskeres børn opdrages som om de er fejlfrie, og at alt der går dem skidt, umuligt kan være deres skyld. Samtidig har vi et stigende antal forældre der – med de bedste intentioner – forsøger at gøre livet så nemt som muligt for deres børn. Men det er altså ved at tage overhånd. For når livet rammer dem med 400 km/t, når de engang bliver voksne, rammer det ekstra hårdt.
En curlingfar i det ekstreme
Faren, der udtalte sig til Ekstra Bladet, er et eksempel på en curlingfar, omend en ekstrem en af slagsen. Og det fortæller os, at vi måske er ved at nå en grænse. Måske er det på tide, at man lige stopper op og tænker, om man nu også lader sine børn tage ansvar og rent faktisk opleve modgang. Det styrker, skal jeg hilse at sige.

I denne sag, har lærerne og skolelederen naturligvis også et ansvar, for her befinder børnene sig til daglig, og de problemer der unægteligt opstår, skal løses sammen med forældrene. Når der er en konflikt, er det de voksne parters ansvar, at løse det. At irettesætte og straffem Men også at sørge for, at de har lært noget, det er trods alt en del af at blive voksen. I dag virker det lidt som om, at det er dialogsamtaler og gruppekram der er på menuen, hvor der ingen konsekvenser er. I værste fald en situation som denne, hvor parterne frakender sig ethvert ansvar. Faren til et barn der kaster med en brandbombe mod en anden dreng, giver offeret skylden. Og så kan man jo godt forstå, at barnet har et forskruet forhold til hvad man gør, og hvad man ikke gør.

 

Opgør med curlingforældrene!
Det er på tide, at forældre stopper med at se deres børn som ofre, der skal bæres igennem livet. De skal tage ansvar for deres handlinger, og de skal disciplineres og mærke konsekvens når de træder ved siden af. Ellers bliver de rædselsfulde som voksne, og så skal resten af verden døje med dem. Vi har i Danmark fået en stor gruppe curlingbørn, og det er altså ved at tage overhånd, når selv mordforsøg bliver forsvaret af forældrerne.

Følg mig på facebook på http://www.facebook.com/stemstefani og http://www.facebook.com/caspar.stefani

 

97 kommentarer RSS

 1. Af Uday Hussein

  -

  De forkælede unger ved simpelthen ikke, hvor godt, de har det!

  Uddrag fra “Four yorkshiremen” af Monty Python:

  “[1st Yorkshireman:]
  You were lucky. We lived for three months in a paper bag in a septic tank. We used to have to get up at six in the morning, clean the paper bag, eat a crust of stale bread, go to work down t’ mill, fourteen hours a day, week-in week-out, for sixpence a week, and when we got home our Dad would thrash us to sleep with his belt.

  [2nd Yorkshireman:]
  Luxury. We used to have to get out of the lake at six o’clock in the morning, clean the lake, eat a handful of ‘ot gravel, work twenty hour day at mill for tuppence a month, come home, and Dad would thrash us to sleep with a broken bottle, if we were lucky!

  [3rd Yorkshireman:]
  Well, of course, we had it tough. We used to have to get up out of shoebox at twelve o’clock at night and lick road clean with tongue. We had two bits of cold gravel, worked twenty-four hours a day at mill for sixpence every four years, and when we got home our Dad would slice us in two with bread knife.

  [4th Yorkshireman:]
  Right. I had to get up in the morning at ten o’clock at night half an hour before I went to bed, eat a clump of coal poison, work twenty-nine hours a day down mill, and pay mill owner for permission to come to work, and when we got home, our Dad and our mother would kill us and dance about on our graves singing Hallelujah.

  [1st Yorkshireman:]
  And you try and tell the young people of today that ….. and they won’t believe you.”

 2. Af j nielsen

  -

  Godt skrevet, hr. Stefani.

  Ét hundrede procent klar tale. I modsætning til Støvring, der i denne stund føler sig kaldet til igen at diskutere kriminalitetsstatikker. Hvilken passende anledning.

  At forsøge at forsvare det her vidner om totalt misforstået forældreskab tilsat en ikke ringe dosis selvretfærdighed. Hvis ellers der er noget tilbage disse mordbrændere har brug for, så er det ikke dette.

 3. Af Henning Svendsen

  -

  Hvad er en brandbombe?? Er den hjemmelavet og hvidste de hvad de havde med at gøre
  Og ham det gik udover hvor tit har han tæske løs på disse fire ?? Og da ingen kender til hvad der gået forud -ja så er det måske i virkeligheden de fire som er ofre
  Og faderen kan så undskylde at brandbomben var mer farlig end tilsigtet

 4. Af - Niller

  -

  Stefani skriver jeg ved ikke hvad der er hoved og hale i denne historie- korrekt !
  Derfor skal man også være varsom med at drage forhastede konklusioner og kun forholde sig til den ugerning der er blevet gjort..
  Og den kan der ikke findes nogen undskyldninger for.

 5. Af P Christensen

  -

  Det er ikke kun børn der “curles”.
  Man kan også stadigt oftere opleve voksne der med hjælp
  fra “fejekoste” beskyttes mod virkeligheden.
  Eksempelvis i totalitære, religiøse “menneskesyn”.

 6. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Selvfølgelig skal faderen ikke forsvare, at sønnen sammen med fire andre, unge kujoner har begået ekstremt grov vold mod en anden dreng med afghansk baggrund; det giver sig selv.

  Men det er sigende, at en del debattører, der konsekvent bagatelliserer vold begået af indvandrere og deres efterkommere, bruger dette grusomme overfald, til at mele deres egen kage, ved at forsøge at få det til at se ud som om, at denne sag på nogen måde er typisk; men det er den jo ikke.

  For volden plejer jo, at gå den modsatte vej.

  Men når det er tilfældet, så kan volden altid undskyldes med, at voldsmændene er blevet udsat for racisme, eller har sociale problemer, der skyldes “samfundets racisme”.

  Denne uansvarlige, apologetiske holdning til vold, begået af unge indvandrere, har forvandlet Malmö, og flere andre svenske storbyer, til kampzoner, hvor de unge indvandrers bandekriminalitet er kommet fuldstændigt ud af kontrol.

  Politiet i Malmö står med et hav af uopklarede mord, og har reelt mistet kontrollen over byen, hvilket har medført, at borgerne er blevet langt mere angste for at gå på gaden, for indvandrerbandernes vold kan ramme alle uden grund; I nat blev, der skudt et avisbud i Malmö – et avisbud!

  Men den omfattende indvandrer- vold i Malmö skyldes selvfølgelig også, at Sverige er et dybt racistisk land; det ved enhver antiracist.

 7. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Indvandrervolden er i løbet af de sidste ti år blevet langt værre i Malmö, end den er i København, som stadig opfattes som en tryg by af os, der bor her, fordi indvandrervolden endnu ikke er kommet ud af kontrol her i byen.

  En af Berlingskes andre blogskribenter, Mikkel Andersson, skrev følgende i sit forrige blogindlæg:

  “Lige nu så aner svenskerne eksempelvis ikke, om den næsten tredobling af andelen af kvinder, der har været udsat for seksualforbrydelser fra 2011 til i dag har noget med indvandringen at gøre.”

  Det er især svenske kvinder, der er blevet langt mere utrygge, siden antallet af seksualforbrydelser eksploderede efter massemigrationen forrige sommer:

  Uddrag fra “Svenske kvinder kan ikke gå frit: Hver tredje er bange for at gå ud” af Thomas Harder, EB 10. jan. 2017:

  “Hver fjerde fortæller nu, at deres livskvalitet er blevet påvirket af utryghed – næsten en fordobling i forhold til året før.”

  “- Blandt kvinderne er der 31 procent, der fortæller, at de føler sig noget eller meget utrygge eller at de på grund af utryghed lader være med at gå ud.”

  “Sådan står der i en pressemeddelelse fra det svenske kriminalpræventive råd, Brottsförebyggande rådet (Brå), der i dag kan offentliggøre den nationale tryghedsundersøgesel for året 2016.”

  “- Andelen af folk, der er bange for at blive overfaldet eller mishandlet er steget blandt både mænd og kvinder…”

  ” Cirka hver tredje (34 %) fortæller, at de på mindst et tidspunkt i løbet af året har valgt at gå en anden vej eller valgt et andet transportmiddel.

  – 12 procent fortæller, at de er blevet hjemme fra en aktivitet, fordi de er utrygge.

  – 23 procent mener, at deres livskvalitet er blevet påvirket af denne utryghed – det er næsten en fordobling i forhold til året før.

  I København er der 6 procent der er utrygge

  I juni måned offentligjorde Københavns Kommune ‘Tryghedsundersøgelse 2016’, der viser, at langt de fleste københavnere føler sig trygge, når de færdes i deres nabolag. Kun 6 % af københavnerne fortæller, at de er utrygge i deres nabolag, ligesom færre københavnere har været udsat for kriminalitet.”

  Hvis vi fortsat vil undgå dén negative udvikling, som vi ser i mange, svenske storbyer, så bør vi undgå, at bagatellisere, eller bortforklare terror eller vold, uanset, hvem der står bag!

 8. Af Svend Jensen

  -

  Hvor var Danmark et dejligt fredfyldt land – lige indtil tilhængerne af en bestemt religion, hvis navn det kan være livsfarligt at fremføre i normalt uciviliserede forsamlinger, kom hensynsløst væltende i gigantiske mængder med tomme lommer, fuldt åbent gab og med store hænder i grabseposition.
  Så var det ikke så dejligt mere, men danskerne blev beriget med nye erfaringer omkring alternative opfattelser om hvorvidt danske børn skal omkalfatres fra curlingbørn til koranbørn.

 9. Af Kristian Andesen

  -

  At der er folk her i debatten der i ramme alvor prøver at dreje sagen over på “vold begået af indvandrer” er ikke bare sygt!” Det er rendyrket racisme. Og der er netop RACISME der er problemet i dagens Danmark. Racisme der florerer i blandt etniske danskere, medierne og Politikerne!

  INTET kan bort diskuteres eller undskylde denne syge forbrydelse begået af de fire drenge, der ret sikkert er opdraget til at hade muslimer hjemmefra!

 10. Af Kurt Dejgaard

  -

  Det er nemi’ rigtigt, Caspar!

  Eller som Willie Nelson synger i live-udgaven af en hans mere berømte sange:
  “Mama’s, don’t let your cowboys grow up to be babies”.

 11. Af jørgen martinsen

  -

  Hører det ikke med i billedet at mange og stadig flere danske børn er opdraget af staten, af pædagoger og institutioner. Forældrene er ofte skubbet væk fra deres børn. Og utallige børn og unge kommer fra opløste, splittede familier. Utallige børn er gjort faderløse eller helt forældreløse af skilsmissebureaukraterne eller “børneværnet”.

 12. Af Arvid Holm

  -

  Lærerne har åbenbart ikke kvalifikationer eller virksomme metoder eller tid til at opdrage børn.
  Så de sender Sorteper til forældrene.
  Men forældrene har vel ikke større kvalifikationer som pædagoger end de professionelle pædagoger?
  Forældrene må heller ikke motivere med prygl som i fordums dage?
  Tid har ingen af parterne vel?
  Når privatskoler virker bedre, er det nok fordi forældrene er mere motiverede (prygl i fornødent omfang?), og fordi skolerne kan smide de børn ud, der ikke reagerer på tilladte metoder.
  Som i det øvrige samfund skal loven håndhæves, hvis folk skal opføre sig rimeligt.
  Men i folkeskolerne hersker anarki?
  Da konflikter ikke standses i tide af de impotente myndigheder, kan de eskalere til det ekstreme ligesom i Det Vilde Vesten?
  I USA søger man at reducere de såkaldte “skoleskyderier” ved at kontrollere eleverne for våben ved ankomsten.

 13. Af Bent Andersen

  -

  Den familiepolitik man har ført siden 1970 har smadret titusindvis af familier. Skilsmissetallet er nu oppe i verdensrekord-højder. En kulturel katastrofe. Berlingske skriver at skilsmisser gør kvinder sundere. En forrykt form for feministisk propaganda, eller hvad? Børnene er de store tabere når familier opløses og splittes. Børnene og mændene er retsløse. Fædre hånes, undertrykkes og tyranniseres. Kun mødre har rettigheder. Det radikale parti og skilsmissebureaukraterne mv. gør kun tingene værre.

 14. Af Johann Walizscki

  -

  @KRISTIAN ANDESEN – 9. FEBRUAR 2017 21:16
  Islam er ikke en race. Når de uvidende kalder alting, de ikke kan lide, for racisme, røber de deres egen hysteriske overfølsomhed og angst for virkeligheden.
  Hr. Andesen har sandsynligvis oversat “forfølgelse begrundet i religiøst tilhørsforhold” til racisme. De der forunderlige islam-apologeter har meget svært ved at styre deres lidenskabelige kærlighed til islam og dens proselytter. Prøv med fornuft i stedet for følelser!

 15. Af Erik Skifter

  -

  Hvordan kan det komme så vidt, at man hælder en benzinbombe hen over kroppen på en anden person. Et planlagt angreb, hvor man forinden har forberedt at ville skade denne – en anden person. Hvordan kan hadet hos nogle personer komme så vidt.

  Denne hændelse er kommet helt ud af kontrol. Noget må være sket forud for dette, som kan få fire drenge til i forening til at rette et så sygt og farligt angreb på en anden person. Hvad vides ikke, men tilbage står, at nogen må have svigtet.
  Ja det er bla. forældrene til de fire unge gerningsmænd, men det er også ledelsen og medarbejderene på skolen. Nogen må have set og observeret den forudgående udvikling mellem offeret og de fire drenge. Man må have haft en viden om de forudgående hændelser som har ført til denne vanvittige handling. Der antydes i medierne, at der har været nogle forudgående konfrontationer mellem offeret og de fire drenge. Hvem har været passive her og hvem har haft viden omkring dette. Det skal man nu finde ud af og man bør lade offentligheden få kendskab til årsagerne.

  Jeg kan kun frygte fremtiden. Dette vanvittige angreb fra disse fire drenge, kan ikke forsvares. Men dette næsten lige så vanvittige projekt som man ser udført lige foran os her i Danmark, nemlig at vores magthavere – de seneste 4. årtiers regeringer – er i gang med et eksperiment omkring et multikulturelt Danmark. Et multikulturelt Danmark, hvor man ensidigt har ladet en indvandring ske fra hovedsaligt muslimske samfund i Mellemøsten og Nordafrika. Et håbløst eksperiment, som er tilskade for både den eksisterende danske befolkning og de indvandrede borgere. Dette fordi at alle disse borgere fra muslimske lande har med sig en kultur, en ideologi og en tro som gør at de aldrig vil kunne leve side om side i fred og ro med andre. Den enkelte muslimske borger er hver for sig gode og fredsommelig mennesker, men når de er flere og mange nok, værner de lige som mange andre omkring deres kultur og tro.
  Havde det været indvandring fra alle andre samfund end som den muslimske, ville dette eksperiment med et multikulturelt samfund være lykkedes rimeligt, men dog alligevel ikke problemfrit – alt afhængig af hvilken kulturer man forener.

  Det havde tjent alle bedst – og især de muslimske borgere, hvis man i fremtiden undlader at lade muslimske borger i stort antal lade sig flytte sig fra deres oprindelige samfund. Muslimer vil leve lykkeligst sammen, fordi de ønsker ikke selv at blande sig med andre samfund. Det viser de tydeligt og det siger de selv i mange sammenhænge. Hvorfor så lade dem flytte sig i stort antal og skabe isolerede samfund i lande hvor det kun vil skabe problemer for alle.

  Det er åbenbart, at der vil komme konfrontationer mellem et stort antal muslimske borgere og det lokale samfund. Det har aldrig tidligere lykkedes, hvorfor tror så vores danske politikere så at det vil lykkedes her i Danmark.
  Hvis der skabes racisme her i Danmark, hvem har så skabt denne sygelige tanke hos nogle af vores borgere ? Hvem har givet disse borgere muligheden for at udvikle disse sygelige tanker ? Hvem har skabt denne utryghed i vort samfund, som gør at nogle har italesat denne utryghed ?
  Det har selvfølgelig vores magthavere de seneste 4. årtier. En magtposition, som hovedsaligt har været præget af De Radikale Venstre, sammen med et Socialdemokratisk styre med Auken, Bjerregaard, Weis og andre lalleglade 68`ere, samt de mellemliggende borgerlige regeringer. De gamle politiske partier er alle over en kam ansvarlige for de ulykkelige konfrontationer der er sket og som vil ske i stort antal frem over.

 16. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Kristian Andersen

  Jeg tager fuldstændigt afstand fra overfaldet, så det er mildt sagt latterligt, at du påstår, at mit indlæg er racistisk.

  For det er jo et faktum, at sagen heldigvis er atypisk.

  Derfor har det selvfølgelig absolut intet med racisme at gøre, at jeg konstaterer, at “ikkevestlige” indvandrere, og især deres efterkommere, begår langt mere vold mod etniske danskere, end omvendt.

  Er der kun tale om racistisk vold, når etniske danskere overfalder indvandrere; eller kan der også være tale om racistisk vold, når ikkevestlige indvandrere overfalder danskere?

  Langt flere indvandrere burde dømmes for racistiske overgreb mod etniske danskere, og langt flere burde dømmes for ubeføjet, at kalde andre for racister…

 17. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Såkaldte antiracister, som f.eks. Kristian Andersen, er ret selektive, når de vælger, hvem de vil forsvare mod påstået racisme.

  De forsvarer f.eks. ALDRIG jøder mod racistisk forfølgelse – selv ikke når de systematisk bliver uddrevet fra Malmö med vold og trusler af nyankomne, ikkevestlige indvandrere.

  For jøderne er blevet fordrevet fra Malmö af de ikkevestlige indvandrere – der er f.eks. blevet sprængt bomber foran en synagoge – men de svenske “antiracister” har konsekvent latterliggjort alle jødernes velbegrundede klager over volden og truslerne.

  De svenske myndigheder og de svenske politikere har kun haft hån til overs for jødernes protester mod de muslimske indvandreres racistiske overgreb.

  Man mindes Sveriges nære samarbejde med Tysklands nazistiske regime, der også forfulgte jøder.

 18. Af Axel Eriksen

  -

  Først og fremmest: Det er en afskyelig handling begået af 4 unge, etniske danske drenge og åbenbart uden fordømmelse fra det fædrene ophav!

  Men racismekortet bliver omgående trukket – som i næsten alle debatter. Den overfaldne er fra Afghanistan og muslim – men måske er han flygtet derfra, fordi han er kristen og ikke vil leve under et muslimsk kontrolleret herredømme? (Muslimer er ikke en race – men tilhængere af en bestemt religion).

  Måske har der været personlige uoverensstemmelser mellem offeret og en eller flere af overfaldsdrengene – hvem ved?

  Under alle omstændigheder er det en særdeles makaber handling, som den pågældende far burde tage dyb afstand fra. Undskyldninger bør komme fra drengene selv!

 19. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Efter, at det blev forbudt for danske forældre, at tæve deres børn, så er voldskriminaliteten i Danmark tilsyneladende faldet.

  Men børn af ikkevestlige indvandrere får stadig langt oftere tæv af deres forældre, end andre børn i Danmark gør, og de står bag langt flere voldsforbrydelser, end andre borgere i Danmark gør.

  Det skyldes sikkert delvist, at de ikkevestlige indvandrere lader sig hjernevaske af muslimske hadprædikanter i Danmark, der prædiker, at det ifølge sharia er tilladt, at straffe ulydige koner og børn med vold – og en del danske muslimer sætter sharia, der tillader vold mod børn, over den danske straffelov, der ikke tillader vold mod børn.

  Børn af ikkevestlige indvandrere får f.eks. ofte tæv af deres forældre, hvis de er blevet “for danske”, ved f.eks. selv at ville vælge en etnisk dansk kræeste, i stedet for at vælge en muslimsk kæreste…

  Når børn af ikkevestlige indvandrere begår langt mere voldskriminalitet, end andre gør, så skyldes det nok delvist, at de er blevet opdraget med tæv; de har simpelthen lært af deres voldelige forældre, at det er i orden, at løse uoverensstemmelser med vold.

 20. Af Jan Johansen

  -

  “Der er noget galt i Danmark. Dybbøl Mølle maler helt ad helvede til”. Hvad er det, der er galt? Hvad er det, der får børn til at udøve en så vanvittig handling? Hvorfor har de ikke selv en bremseklods, der tager over, når og hvis en uventet situation opstår? Har de overhovedet modtaget og fået en normal opdragelse? Hvad med forældrenes ansvar? Og hvad med børnenes fremtid? Har de overhovedet mulighed for en normal fremtid? Og hvad med offeret her og nu og i fremtiden? Dybbøl Mølle maler helt ad helvede til!

 21. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “Børn af ikkevestlige indvandrere får f.eks. ofte tæv af deres forældre, hvis de er blevet “for danske”, ved f.eks. selv at ville vælge en etnisk dansk kæreste, i stedet for at vælge en muslimsk kæreste…”

  Desværre, så bagatelliserer mange den religiøst begrundede vold, som muslimske fædre og ægtemænd begår mod kvinder og børn, med muslimske hadprædikanters velsignelse, fordi de er bange for, at “gå racisternes ærinde”.

  Det går i første omgang ud over de børn, der bliver “opdraget” med vold af deres forældre, og næste omgang går det ud over dem, som de børn, der er blevet opdraget med vold, overfalder…

  Men en vigtig del af løsningen på problemet, med ikkevestlige indvandreres voldskriminalitet, må være at sikre, at ikkevestlige forældre ikke tæver deres børn, på trods af, at sharia tillader forældrevold mod børn, og derfor er det nødvendigt, at myndighederne er langt mere opmærksomme på dét problem, end de er nu.

 22. Af Johann Walizscki

  -

  Det stærkt muslimske terrorland “IS” har det som en yndet ’sport’ at anbringe fjender i jernbure, overhælde dem med benzin og sætte ild til. Det er da ekstrem sadisme, der gør indtryk. Afbrænding af ‘hekse’ og ‘troldmænd’ i Vesten ophørte under oplysningstiden i 1700 tallet. Det indikerer, at islam er mindst 3-400 år efter den kristne verden hvad angår officielle straffeforanstaltninger. Det kedelige budskab er, at drakoniske straffe stadig er en integreret del af det nuværende islam, hvilket kan observeres i adskillige islamiske lande den dag i dag.
  Skal vi overtage dette, når de bliver mange nok i Danmark?

 23. Af Ole H

  -

  @henning Svendsen
  Du er da syg i bolden.
  De fire psykopatet skulle da bare lukkes inde og nøglen smides væk.
  Du, faderen og jeres ligesindede kunne passende tage med.

 24. Af Arne Nielsen

  -

  Nu er den pågældende sag jo udtryk for, at noget er gået ekstremt galt mellem disse unge mennesker, og skal en sådan sag gøres til genstand for generalisationer vedrørende opdragelsen af almindelige unge mennesker? Selve idéen om opdragelse rummer den fejlopfattelse, at kommunikationen går fra forældre til barn. Snarere vil jeg påstå, at der bør være tale om en vekselvirkning, som kun de personer, der virkeligt har talent for børn, er i stand til at etablere. Herigennem kommer det for en dag, at forskellige børn er enormt forskellige, med forskellige potentialer, og enhver idé om, at børn kommer til verden som ubeskevne blade, der skal FORMES, beror på en eklatant fejlopfattelse af fænomenet børn. Børnene har selv noget at komme med; de ser ting, som forældrene på ingen måde ser, og jeg har i mange sammenhænge haft lejlighed til at konstatere, at det er børnene, der opdrager forældrene, og ikke omvendt. Nej, forældrerollen involverer en vekselvirkning, og et vellykket resultat beror dels på barnet selv, dels på forældrenes boldøje med hensyn til at tildele vekselvirkningen noget positivt. Megen dårlig opdragelse skyldes forældres forkvaklede og talentløse opfattelse af, hvad “opdragelse” er, og hvori forældrerollen består. Selvfølgelig er der beslutninger og initiativer, som det fuldt og helt er forældrenes sag at udøve, men det der med krav til børnene kan der i nødstilfælde være nødvendigt, men hvis en unge er uvillig, kan det dels skyldes barnets natur, dels, at der er noget, barnet ikke har fået lov til at fremføre eller har haft lejlighed til at fremføre. Alt for ofte er de voksnes verden i højere luftlag end børnenes, og alt for ofte er kommunikationen umuliggjort af den voksnes monomane optagethed af at have magten.

 25. Af J. Hanse n

  -

  AF JOHANN WALIZSCKI – 10. FEBRUAR 2017 11:48
  “Det stærkt muslimske terrorland “IS” har det som en yndet ’sport’ at anbringe fjender i jernbure, overhælde dem med benzin og sætte ild til. Det er da ekstrem sadisme, der gør indtryk. Afbrænding af ‘hekse’ og ‘troldmænd’ i Vesten ophørte under oplysningstiden i 1700 tallet.”

  I de muslimske lande afbrænder USA og Danmark kvinder og børn med bomber.
  Som nogle kujoner og mordere smider fra deres sikkerhed i mange kilometers højde.

 26. Af Martin Jørgensen

  -

  Som forventet ! kan der efterhånden føres en debat her i landet uden at det kommer til at handle om muslimerne i det danske samfund?
  Kan man for pokker da ikke nøjes med at tage afstand fra det som det handler om, nemlig en modbydelig handling på en anden person.
  Så uanset etnicitet af de implicerede,er det en modbydelig og ondsindet handling der er tale om i Ry.

 27. Af Peter Gren Larsen

  -

  Det ville være så utrolig klædeligt om alle holdt dereskæft indtil vi havde klarhed på hvad der er op og ned i denne sag.
  Til alle dem som prøver at fremføre politiske og ideologiske holdninger, uanset ståsted, på en sag som i strengt taget ved meget lidt om. Skam jer. og skam jer igen. Og ti så stille indtil sagen er klarlagt.

 28. Af Niels Larsen

  -

  Jeg skal gerne udsætte mig selv for en syndflod af skældsord.

  Jeg forsvarer opgøret. Jeg forsvarer IKKE metoden.

  For et årstid siden blev en dansk dreng straffet for et knivoverfald på den samme afghanske “dreng” (han er vist en del ældre end de øvrige i klassen, så vidt jeg har forstået).

  Drengen blev straffet, men man undersøgte ikke HVORFOR han stak med kniv.

  Nu er der hårdnakkede rygter om, at afghaneren i årevis har terroriseret alt og alle på skolen og hvis det er sandet, er det hændte ganske enkelt udtryk for, at tryk avler modtryk. Man kan tåle mobning så og så længe, men på et tidspunkt får man nok og reagerer på mobningen.

  Jeg forsvarer derfor, at drengene greb til modværge. Men jeg forsvarer absolut ikke metoden.

  Men mon ikke man må erkende, at der er sket et stort svigt fra “myndighedernes” side: skole, politi, kommune?

 29. Af Niels Larsen

  -

  sandet = sandt

 30. Af Lars Kofoed

  -

  Arvid, mener du i ramme alvor, at lærerne sender sorteper (opdragelsen) videre til forældrene!?! Selvfølgelig er det forældrenes ansvar at opdrage! Når det er kommet så vidt som i Ry, skyldes det jo nok, at netop forældrene har glemt at opdrage. Børn er og skal være forældrenes ansvar. Ikke kommunens eller skolens!

 31. Af Jens Larsen

  -

  Jeg undres til stadighed over, at stort set alle diskussioner, meningsudvekslinger, blogs med mere, der omhandler udfordringer eller problemer med et multikulturelt samfund i Danmark – STRAKS drejes over på Malmö. Hvad handler det om? Er der i virkeligheden tale om følgende? “Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? Hykler, tag først bjælken ud af dit eget øje; så kan du se klart nok til at tage den splint ud, som er i din broders øje. (Luk. 6, 41-42)”.

 32. Af Lars Kofoed

  -

  Erik Skifter: kækt lille “men”, du tilføjer! En ugerning, men det får du lige delvist undskyldt med den førte politik! MAN BRÆNDER IKKE ANDRE MENNESKER AF. PUNKTUM,

 33. Af Axel Eriksen

  -

  Helt som forventet bliver debatten drejet i retning af racisme/muslimer – er den middelalderlige religion virkelig så vigtig, at alt efterhånden skal centreres om den!

  En skriver om afbrænding af fanger i jernbure foretaget af ISIS – straks er en anden på banen med påpegning af vestlige bombninger (Rusland hører tilsyneladende med til Vesten – eller var det en skrivefejl?)

  Alle mulige hændelser, der sker rundt i verden, kan ikke begrundes med, at nogle danske fløse foretager sig noget meget voldsomt – det er og bliver en afskyelig handling – affødt af en eller anden grund – hvem ved hvilken?

 34. Af Erik Skifter

  -

  Lars Kofoed – 10. februar 2017 kl. 1325.
  Prøv lige igen at læse det som jeg skriver. Jeg tror simpelthen ikke du har forstået det som jeg skriver. I hvert tilfælde fejlfortolker du det som jeg skriver, eller også tillægger du mig noget som jeg bestemt ikke har ment.
  Du skriver, at man brænder ikke andre mennesker af. Punktum.
  Hvis du har læst det som jeg skriver, anfører jeg disse 4. drenges handling som syg og vanvittig. Jeg anfører også, at denne handling ikke kan forsvares. Så – Lars Kofoed – du må have misforstået eller fejlfortolket med dit lille men.

  Jeg har blot prøvet at analysere på hvem der skabt denne ulykkelige udvikling som vi alle er bragt i. Både os herboende etniske danskere og alle til tilflyttede muslimske indvandrere. Hvem har tilladt denne massive store indvandring og hvorfor har de ikke sat sig nok ind i hvilken kultur disse mange muslimer er ud af og om den overhovedet er forenelig med andre kulturer. Har man sat sig grundigt nok ind i dette inden man tillod denne store indvandring. Vidste man eller kunne man forudse de spændinger det ville give mellem den oprindelige befolkning og til tilflyttede muslimer – osv. osv.

  Jeg personligt er ikke i tvivl. Dette eksperiment med at blande en større muslimsk befolkning med andre borgere med en anden og anderledes kultur, det er bare ikke muligt og kan overhovedet ikke lade sig gøre. Ikke fordi den muslimske befolkning er dårligere eller ringere end andre, men fordi denne befolkning har en kultur med sig og en tro på en ideologi som er så fundamental anderledes og er helt umulig at forene med andre kulturer og demokratiske værdier.

  Europa er på vej til at nedbrydes og det samme vil ske i vort land. Den udvikling vi ser i Frankrig ( har været i undtagelsestilstand i snart 3 år) – i Belgien, Holland, England, Tyskland og ikke mindst i Sverige er de begyndende tegn på nedbrydningen. Vi ser de gamle regeringspartier sidde på deres hænder og ikke foretage sig noget. Man må mene, at de accepterer den kommende nedbrydning, for ellers ville de da have handlet for længe siden og have stoppet dette vanvittige eksperiment.
  Disse gamle partier vil inden for næste eller næste valg igen blive udskiftet med en højrefløj. Et politisk skifte som vil forsøge sig med at få ryddet op, men vil møde massiv modstand fra en ekstrem kampivrig vensterfløj og en mindre del af den muslimske befolkning. Når dette skifte kommer, vil det desværre være for sent. Der vil i denne oprydningsproces ske massive konfrontationer, fordi udviklingen og skadens omfang er blevet så omfangsrig, at den ikke kan forbedres.

  Politiske magthavere de seneste 4. årtier er de skyldige for de mange konfrontationer vi i fremtiden skal have mellem den etniske befolkning og de tilflyttede muslimske borgere. Ingen andre.

 35. Af Ole Jakobsen

  -

  Du beviser med dine tåbelige kommentar og ringe stavning, at du lige præcis tilhører den gruppe , som forfatteren til artiklen omtaler.
  Hvordan har en person som dig , tænkt på hvad der skal ske med dette samfund, når man kan finde på at opføre sig og forsvare handlinger som disse.

 36. Af Jan Johansen

  -

  Der er ingen, der “skal holde sin kæft”, Peter Gren Larsen. Uanset “hvad der er op og ned i denne sag”, skal alle ha’ lov til at lægge afstand til en så grusom hændelse. Der er ingen undskyldning for de unge menneskers umenneskelige handlemåde. Det er så groft, så man umiddelbart skulle tro, at det er løgn, men det er det desværre ikke. Hvorfor har de ikke tænkt på mulige meget alvorlige konsekvenser af det her? Det ville de fleste normalt tænkende mennesker have gjort.

 37. Af Johann Walizscki

  -

  @AXEL ERIKSEN – 10. FEBRUAR 2017 14:14
  “Helt som forventet bliver debatten drejet i retning af racisme/muslimer – er den middelalderlige religion virkelig så vigtig, at alt efterhånden skal centreres om den!”

  Axel Eriksen bør rejse til et muslimsk land, eller gå en tur i en dansk muslimsk enklave; med jødekalot på hovedet. Så finder han ud af, hvor vigtig en middelalderlig religion kan være!!!
  Om muslimerne reformerer deres religion eller ej, bestemmer om Danmark bliver et kalifat eller ej; når de bliver mange nok. Ja – så det er vigtigt.

 38. Af Thor Arentoft

  -

  Vi ved jo at vore børn bliver en delvis kopi af os selv. Vi ved også at børn ikke altid gør det du siger, men faktisk gør det du gør.
  Jeg undrade i starten (da dette havde hændt) hvad som havde forårsaget dette; og spurgte, om det var ved mad-bordet hjemme hos familierne, kimen for dette er skabt.
  Hvis det der siges ved mad-bordet i familierne, stort set er det samme, som hver dag i 15-20 år bliver fremført i medierne, så er jeg for min del, ikke i tvivel om hvor kimen er lagt; og hvem der er de egentlige skyldige. Det begyndte med “dumsmarte” spydigheder, men som Dronningen advarede om så har det blevet sådan som det er i dag.
  Det var måske på tide at GUBBERNE OG KÄRRINGARNE på Christiansborg begyndte at tage de Danske vælgere på alvor, og ikke brugte VI & DEM retorikken, som slagtræ i den politiske kamp om “nøglerne til Statsministriet”. Det største ansvar hviler på politikerne, der jo styrer samfundsdebatten.
  Familierne og deres børn ved de Danske køkkenborde, er jo ofrene for den debat som politikerne egoistisk og hensynsløst kører, helt i egen interesse.

 39. Af Hanne lindberg

  -

  Nu behøver man vel ikke at være curlingforældre blot fordi man til enhver tid vil støtte/forsvare sit barn… Det er vel reelt det helt basale i det at være forældre… På samme måde som mange vil bryde loven for at forhindre at deres eget barn bliver udsat for et overgreb etc….. Selvfølgelig kan man forholde sig til barnets handling og fokusere på hvad man som forældre har gjort forkert i det værdisæt man har givet sit barn…. Og måske i høj grad placere ansvaret for handlingen til dels hos en selv, og samtidig reflektere over hvordan man får sit barn videre i en klogere tilstand….Men i mine øjne er det enhver forældres ret til til evig tider at elske sit barn så højt at man elsker det med bind for øjnene…

 40. Af Mikkel Jørgensen

  -

  Shit hvor er det en vild oplevelse at læse det her. Først opløftende at nogen tager en vigtig pointe op omkring curlingbørn og forældreansvar. For derefter at blive så knusende trist til mode af at læse kommentarfeltet, hvor den ene mere skingrende vanvittige,- svagtbegavede hyggeracist eller bare DF-vælger trækker tingene totalt af sporet.
  Lærerne kan ikke opdrage så aben ender hos forældrene?? Tager i pis på mig?!?! Lærere skal undervise og uddanne,- det er fandme da forældre der skal opdrage.
  Denne, iøvrigt glimrende, blog om curlingbørn ender simpelthen med at kommentarerne i deres essens ytrer “jaja men han var jo afghaner så han har nok fortjent det, eller ihvertfald givet de etnisk danske drenge en grund til at futte ham af”.. man forstår bedre og bedre at idioti, Trump, DF og tankeforladt populisme trives i disse dage! Handlingen er afskyelig, færdig! Motiverne til den kan evt granskes i er retsopgør og indgå i den efterfølgende strafudmåling, men det kan ALDRIG være okay at sætte ild til andre kan det? Til alle jer tumper der går den vej, det er præcis samme tankegang som nærer IS og ligesindede.. vi må gerne halshugge vesterlændinge for de har jo bombet os forinden.. kan det ikk snart få en ende??

 41. Af Axel Eriksen

  -

  @ Johann Walizscki!

  Jeg bor midt i en trekant med tre muslimske enklaver – udråbt til ghettoområder – heldigvis med betryggende kilometerafstand til dem.

  Og jeg ville aldrig sætte mine ben i nogen af dem – med eller uden kalot!

  Jeg er opvokset i et demokratisk samfund, og jeg hader alt politisk og religiøs fanatisme. Især når det også er sammenfiltret som i Islam!

  Men derfor har jeg vel lov til at mene, at muslimer/Islam efterhånden fylder alt for meget i den offentlige debat!

 42. Af Flemming Rasmussen

  -

  HANNE LINDBERG – Ærligt talt er jeg dybt rystet over din reaktion her. At du overhovedet kan mene, at man skal forsvare en grov og overlagt voldshandling udført af sit eget barn på en anden person. Hvis modparten havde været dit barn nr 2, så er jeg ikke så sikker på, at du ville føle behov for at forsvare dreng nr 1’s sindssyge handling.
  Havde det været mit barn, der havde udført denne sindssyge og formastelige handling, så ville jeg på stedet have kørt ham ned til politiet og taget afstand fra handlingen. Han må tage sin straf, når han kan finde på noget så hjernedødt! Havde min hund gjort noget tilsvarende, så havde jeg skudt den.
  Curlingforældre er simpelthen så latterlige og overbeskyttende. Vel skal man ej forsvare sit barn, når de begår overlagt vold og kriminalitet. Længere er den da ikke!
  Danske forældre af i dag må simpelthen snart skrives ind i straffeloven – for de er lige så skødesløse i omgangen med børn som amerikanere er med skydevåben. Forældre bør fremover kunne straffes for deres børn handlinger, hvis de ikke snart tager skeen i den anden hånd.

 43. Af Niels Lemche

  -

  JOHANN WALIZSCKI, når du siger, at det ikke er racisme, er det forkert, fordi det i den gængse bevidsthed er blevet reglen at identificere folk fra Mellemøsten med Islam. Så de to ting kan desværre i denne syge debat ikke længere adskilles.

  Og så i øvrigt, hvis det er had mod en anden religion og dens udøvere, så er det en overtrædelse af grundloven. Men det blæser folk efterhånden på, og da der fra politisk side ikke er vilje til at håndhæve den, bliver de relevante paragraffer ikke benyttet.

  Men i det hele taget er denne Islamdebat, der racer faktisk et overgreb på grundloven. Interessant.

 44. Af Niels Lemche

  -

  JOHANN WALIZSCKI, når du siger, at det ikke er racisme, er det forkert, fordi det i den gængse bevidsthed er blevet reglen at identificere folk fra Mellemøsten med Islam. Så de to ting kan desværre i denne syge debat ikke længere adskilles.

  Og så i øvrigt, hvis det er had mod en anden religion og dens udøvere, så er det en overtrædelse af grundloven. Men det blæser folk efterhånden på, og da der fra politisk side ikke er vilje til at håndhæve den, bliver de relevante paragraffer ikke benyttet.

  Men i det hele taget er denne Islamdebat, der racer faktisk et overgreb på grundloven. Interessant.

 45. Af Axel Eriksen

  -

  @ Flemming Rasmussen!

  Ja, du har helt ret. Forældrene burde være dybt rystede over, at de har frembragt sådant afskyeligt afkom. Og så give en dundertale, hvor misgerningen, den bestialske og sadistiske vold bliver understreget med store bogstaver!

  Men knøsene sidder vel lige nu på offentlige institutioner og modtager krisehjælp fra en professionel – formentlig psykolog – og bliver trøstede med alle mulige venlige bortforklaringer af det skete!

  Uanset om offeret selv har lagt op til det, så ville en regulær omgang tæsk have været mere end tilstrækkeligt – den handling, der har fundet sted, er afskyvækkende og helt igennem forkastelig!

 46. Af Niels Lemche

  -

  Tja, der var nogle israelske knægte, der for få år siden lavede noget lignende, hvor offeret døde. De sidder i fængsel med 2 x livsvarigt fængsel.

  Det her kan vist ikke klares med lidt psykologhjælp. Hvor gamle er misæderne egentlig?

 47. Af Maria K.

  -

  Enig og curling børnene har fået for meget opmærksomhed i deres opvækst og til glæde og gavn? beviserne kommer efterhånden . Sørgeligt far til den ene søn,der var med til overfaldet.forsvarer angrebet

 48. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er lidt bizart, at blive beskyldt for racisme mod muslimer, fordi man vil have muslimske forældre til at stoppe med at tæve deres egne, muslimske børn.

  Men der er åbenbart nogle, der mener, at det er racistisk overfor muslimer, at ville beskytte muslimske børn mod at blive tævet af deres forældre…

  Det er desværre et faktum, at muslimske forældre langt oftere tæver deres egne børn, end andre forældre i Danmark gør.

  Det er også et faktum, at alle erfaringer viser, at børn, der bliver opdraget med vold, langt oftere selv begår voldsforbrydelser.

  Og det er et trist faktum, at især “andengenerationsindvandrere” langt oftere begår voldsforbrydelser, end andre danskere gør.

  Hvis den onde cirkel, hvor muslimske børn, der er blevet opdraget med vold, selv begår vold mod deres egne børn, når de bliver forældre, skal brydes, så er det nødvendigt at man kan konstatere at problemet findes, samt at der bør gøres noget ved det – primært for de muslimske børns skyld – uden at blive beskyldt for racisme.

 49. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @MARIA K.

  Problemet i denne sag er ikke, at curlingbørn får “for meget opmærksomhed” fra deres forældre, men at faderen, til en af drengene, forsvarede sin søn, i stedet for at tage fuldstændigt klart afstand fra forbrydelsen.

  Det er faktisk ikke forkælede curlingbørn, der står bag de fleste voldsforbrydelser i Danmark; det gør de unge muslimer, der er blevet tævet af deres forældre.

  Det er kun godt, at forældre er opmærksomme på deres børn, især hvis det også betyder, at forældrene irettesætter poderne, når de gør noget galt.

  Det næste bliver vel, at “antiracisterne” begynder at forsvare vold i børneopdragelsen, af lutter angst for, at blive anset, for at være islamofober, hvis de tager afstand fra de voldelige opdragelsesmetoder, som bliver anbefalet af sharia…

 50. Af Per Kristensen

  -

  Det er klart at man ikke skal gå rundt og brænde folk af, med mindre man sidder i folketing, så er det tilladt at smide bomber i hoved på alle.
  Men Fakta er at store dele af velfærds emmigranterne har ingen ide om hvordan DK fungerer.
  Eneste løsning er at isolerer alle såkaldte blabla, og sige når de kommer, i bliver sendt hjem og får aldrig statsborgerskab eller opholds tilladelse.
  Var lige inde der hvor jeg er ansat. taler med en såkaldt IT specialist, fra Indien.
  Han har været her i 3 år, kunne ikke sige goddag på dansk, havde jeg været chef, var han røget ud.
  Han bor nu i DK med familie. taler ikke et ord Dansk,
  UD, og det kan kun gå for langsomt. vi har levet som firma siden 1932, og vil leve fint uden sådan personer.

 51. Af Johann Walizscki

  -

  @AXEL ERIKSEN – 10. FEBRUAR 2017 17:49
  Det er en kilde til stadig undren for mange, at en ganske enkeltstående sag kan optage sindene så meget, som det gør med den afghanske dreng. Overalt hvor islam dyrkes, accepteres islams proselytters værste råheder og mest afskyelige excesser mod andre mennesker med nærmest ligegyldig tolerance af civiliserede lande. Nå ja – det er bare deres kultur og deres psyko-socio-økonomiske forhold. Hvor er Axel Eriksens retfærdige harme mod de sadistiske myrderier, der begås i mellemøstens lande i religionens navn ? Dræbende stilhed og passivitet eksponerer godhedssegmentets dobbeltmoralske holdning og nærer den underliggende splittelse af det danske folk i en islam-behagende del og en nationalt indstillet del.

 52. Af Per Kristensen

  -

  Fakta er. at så så længe folk stemmer bare en smule på landsforræderne fra alt til venstre fra Nye Borgerlige, vil det forsætte.
  Må være en underlig følelse for Zenia pigens mand ( måske mand ). Hun drømmer om en araber, ( og kan ikke få nok ). og han ligger og tænker Hmmm hun er mest til Arabere.
  Det er der undre mest er hvorfor piger som Zenia pigen ikke søger asyl i en arabisk bananstan.
  Sikkert fordi hun i klart øjeblik.
  At hendes liv er en illusion på andres regning.
  Ps. jeg betalte 496000 i skat sidste år.

 53. Af Axel Eriksen

  -

  @ Johann Walizscki!

  Jeg tager så afgjort afstand fra det mellemøstlige og nordafrikanske, muslimsk dominerede galehus – men hvis du for fanden ikke har forstået det, så drejer den her blog sig om en begivenhed – ugerning – udspillet i Danmark for nogle få dage siden!

  Og jeg kommenterer da også gerne begivenheder i de ovennævnte områder – hvis det er relevant i forbindelse med bloggens emne. Det er det ikke i dette tilfælde!!!

 54. Af j nielsen

  -

  “Det er lidt bizart, at blive beskyldt for racisme mod muslimer, fordi man vil have muslimske forældre til at stoppe med at tæve deres egne, muslimske børn.”

  Ikke mere bizart end at finde den mere eller mindre godhjertede kæphest relevant i den foreliggende sag, som omhandler mordforsøg. Muligvis ikke tilsigtet som sådan, og det er jo nok det retssagen kommer til at dreje sig om.

  Men sådan har vi alle ting denne hændelse vækker til live. Jeg for min part kommer i tanke om James Bulger. Og en bog, The Killjoy (A Fine). Der behøver ikke at være en grund.

  Og så selvfølgelig sydstaterne og KKK. “And now, we gon’ kill us a Negro”. Det er præcis så ubehageligt det er. Fire, walk with me.

  Det sidste er godt nok voksne mænd, men argumentet ovenfor, som når man ser ordentligt efter har til formål at lægge skylden på offerets far, har som logisk følgeræsonnement at der må være noget med disse fire drenges fædre og ild. Gælder argumentet den ene vej, så gælder det også den anden vej.

  Undskylder man det her, og det kan jeg se der er folk ovenfor der fornedrer sig til at gøre, så undskylder man samtidigt andre gruppe-forbrydelser. Apologeter, tror jeg det hedder i deres egen lingo. Fint skal det være.

  For bliver man først selektiv i sine undskyldninger, og begynder at basere dem på etnicitet, religion, køn eller seksualitet, så er der også ord for den slags holdninger.

  Og her skal man passe på. For et element i forbrydelsen af den karakter, dvs. etnisk, religiøs osv., er ikke en formildende omstændighed. Det er en skærpende omstændighed.

 55. Af Niels Larsen

  -

  @ Kurt Dejgaard: “Eller som Willie Nelson synger i live-udgaven af en hans mere berømte sange: “Mama’s, don’t let your cowboys grow up to be babies”.”

  Først: God sang. Især sammen med Waylon.

  Dernæst: det er ikke alene forældrene, som opdrager ungerne til at blive ’sissies’. Det er i lige så høj grad det gennemfeminiserede behandlersamfund, som ikke lader drenge være drenge.

 56. Af Bent Andersen

  -

  Nogle drenge kastede en molotov-cock-tail. Det burde de ikke have gjort. Men hvor gamle er de, 13, 14 eller 15 år? Det er slet ikke sikkert at de har tænkt over de mulige konsekvenser. Måske den bare er kastet for at advare eller forskrække en utålelig plageånd, som de måske følte sig alvorligt truet af. Der er jo flere etnisk danske drenge og piger som er blevet myrdet af kulturfremmede knivstikkere. Er det overhovedet forældrene der har opdraget drengene, eller er det staten? Har skolen og myndighederne ikke svigtet, trods mange appeller om at gøre noget. Handlingen var nok vanvittig, men udført af børn. Den invasion af Europa og Danmark som er sat i gang af radikale og skabsradikale med frau mer kel, mona sahlin, jelved, ze nia og fede ri ca mog he ri ni i spidsen, er da langt mere kynisk, hensynsløs og vanvittig, i betragtning af at her er det voksne personer der har ansvaret for løjerne og uhyrlighederne. Som kan ende i Sveriges og Europas undergang!! Se snaphanen og mer kels migrant krise – one year on – what next – på you tube.

 57. Af j martin

  -

  Der er nogle faste stamgæster på de forskellige blogs, som begynder at ligne en 5. kolonne, eller de er blevet hjernevaskede i enhedslisten eller jelveds parti. Altid vil de have debatten væk fra emnet og overpå at amerikanerne, de kristne, de borgerlige og de dansksindede er nogle onde mennesker eller nogle racistiske fascister. De leverer det samme ævl hvergang, og de er revnende ligeglade med om indvandringen og islamiseringen ender med at vi danskere får samme triste skæbne som svenskerne/jøderne/aztekerne og de tyrkiske kristne osv.

 58. Af Frederik von Bülow

  -

  Tilsyneladende har forurettede skabt problemer i klassen og på skolen igennem adskillige år. Uden at kende sagen, er det et udbredt problem, at skolerne ikke griber ind når de almindelige elever er udsat for overgreb, i form af voldelige og seksuelle overgreb, støjende adfærd, trusler, afvigende kulturel adfærd m.v. Alt dette ødelægger triveslen, indlæringen og udvikling af sund social samvær med fornuftige relationer mellem eleverne. Når teenager-drenge skal være vidende til, at visse elementer til stadighed og dagligt opfører sig voldeligt, truende og udfører seksuelle overgreb på pigerne i klassen, uden at skolen griber ind, så er det skadeligt for deres eget livsforløb, indlæring og indbyrdes relationer. Det er også afgørende for det samfund vi skaber og har vidtrækkende betydning for livskvalitet, præstationer, studieforløb, pardannelse og dannelse af nye familier. Det starter med slendrian og misforstået tolerance i knolden på skoleledelse, hos visse forældre og hos lærerstaben.

 59. Af Niels Larsen

  -

  Jeg vil give Bent Andersen – 10. februar 2017 22:15 helt ret i, at frau mer kel, mona sahlin, jelved, ze nia og fede ri ca mog he ri ni optræder langt mere kyniske og skader langt flere langt mere end de 4 drenge – på grund af deres fremme af og leflen for mere tilvandring af muslimer og afrikanere på trods af, at ALT peger i samme retning: de er gennemsnitligt uduelige og skadelige i/for vort samfund.

  Og det skal stadig ikke ses som et forsvar for drengenes handling.

 60. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @ J. Nielsen

  Jeg har lige set “Black Mass”, med Johnny Depp i hovedrollen, som James Bulger. Depp er overraskende god i rollen som Bulger.

  Men jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke kan se en sammenhæng mellem den hårdkogte, amerikansk-irske gangster, James Bulger, og de angste, unge idioter, der satte ild til en anden teenager.

  De unge, paniske brandstiftere var ikke granvoksne, hårdkogte, organiserede karrierekriminelle gangstere, som James Bulger og hans medsammensvorne var; så dén sammenligning viser kun, at du ikke har proportionerne i orden, når du vurderer denne sag.

  Hvis man endeligt vil finde nogle unge kriminelle, der har en smule til fælles med Bulger, så har de unge karriereforbrydere, der organiserer sig i bander, langt mere til fælles med Bulger, end disse teenagere har.

 61. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  J. Nielsen skriver: “Ikke mere bizart end at finde den mere eller mindre godhjertede kæphest relevant i den foreliggende sag, som omhandler mordforsøg.”

  Det gør jeg, netop fordi sagen er atypisk, selvom mange forsøger at bruge denne sag til at “bevise”, at indvandrere i Danmark er ofre for racistisk vold.

  Det er et banalt faktum, at det langt oftere er unge indvandrere, eller andengenerationsindvandrere, der begår grov vold mod fremmede.

  Voldskriminaliteten er netop blevet så alvorlig i mange, svenske byer, på grund af den indstilling, som du udviser, hvor fakta underordnes politisk korrekte “sandheder”, som ikke har meget med virkeligheden at gøre.

  Din sammenligning mellem de unge brandstfitere og KKK er endnu mere urimelig, end din sammenligning mellem den hårdkogte gangster, Bulger, og de unge, for intet tyder på, at de er kristne fanatikere på et racistisk korstog, – andre steder, end i din fantasi…

  Hvis integrationen ikke skal løbe af sporet, som det er sket i Sverige, hvor de unge andengenerationsindvandreres voldskriminalitet er kommet fuldstændigt ud af kontrol, så er man nødt til at have proportionerne på plads og se virkeligheden i øjnene; også når den ikke er politisk korrekt!

 62. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Èn ting til, J. Nielsen.

  Du går automatisk ud fra, at overfaldet havde racistiske motiver, når du skriver; “… et element i forbrydelsen af den karakter, dvs. etnisk, religiøs osv., er ikke en formildende omstændighed. Det er en skærpende omstændighed.”

  Hvor ved du fra, at der var racistiske motiver bag overfaldet?

  Hvad bygger du det på, ud over dine egne fordomme?

  Går du også automatisk ud fra, at “ikkevestlige” idioter, der begår voldsforbrydelser mod unge med en anden etnicitet, har racistiske motiver?

 63. Af Axel Eriksen

  -

  Hvis den pågældende (forurettede i politisprog) angiveligt har udøvet mobning og chikane i årevis, så ville det være meget naturligt at give ham en gedigen “røvfuld”!
  Hvad ingen ved er vel, om det ikke er et af de “uledsagede flygtningebørn”, der meget behændigt har mistet sine papirer og løjet sig yngre – og derved har kunnet dominere fysisk!

  Men afstraffelsesmetoden er desuagtet barbarisk og helt udenfor, hvad der kan accepteres!

 64. Af Niels Larsen

  -

  Vi må nok erkende, at J. Nielsen er så langt ude på Godhedsindustriens overdrev, at alt håb om at indpode vedkommende blot et gran af sund fornuft.

  Integrationen er fejlet af flere årsager.

  For det første er tilvandrernes kultur og religion store og i realiteten uoverstigelige hindringer. Begge er i total modsætning til de her i landet gængse størrelser.

  For det andet har mange af de tilvandrede absolut ingen intentioner om at tilpasse sig – og danskerne vil helt naturligt ikke gøre det.

  For det tredje har de tilvandredes vrangvillighed, overkriminalitet, fanatiske religiøsitet og udbredte nassere helt naturligt skabt en stor uvilje mod deres blotte tilstedeværelse.

  Hvordan har politikerne og Godhedssegmentet egentlig tænkt sig, at det eksperiment kan andet end udvikle sig til en helt igennem total fiasko: en tilvandrende machokultur til et gennemfeminiseret svagpissersamfund?

 65. Af Niels Larsen

  -

  nassere = nasseri

 66. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, indvandringen af de “berigende” kulturfremmede må nødvendigvis føre til konflikter. Det ville være bedre, hvis indvandrerne forstod det – og modsat burde danske børn ikke tage ved lære af de “fremmedes” måde, at behandle andre mennesker på!

 67. Af Axel Eriksen

  -

  Men det er måske der, hvor “berigelsen” kommer til udtryk? Egentlig vil jeg så godt frabede mig mere “berigelse”!

 68. Af Knud Larsen

  -

  Fin blog artikel. Det er på tide at forældre og skole tager ansvar for opdragelse af børn og unge. Fakta er at ca 80 % af en ungdomsårgang får en uddannelse. 20 % gør ikke. De kommer så på kontanthjælp og bliver til en milliard stor udgift for samfundet.
  Sådan har det været i mange år. Så nu skal der nytænkes. Folkeskolen skal deles op i to spor. Et spor til de der kan bruge hovedet og et andet til de der kan bruge hænderne. På den måde vil vi få velfungerende unge.
  Disciplin skal genindføres i folkeskolen. Læreren skal ha ret og mulighed til at være en autoritet. Det skal ha mærkbare konsekvenser for børn og unge der ikke retter sig efter læreren. Det skal også ha mærbare konsekvenser for skoleledere og lærere der ikke udfører deres arbejde ordentligt.

 69. Af M Jørgensen

  -

  Læste i går om at den afghanske dreng havde været udsat for mobning af de andre i sin klasse, mobningen bestod i at man dannede kreds omkring ham og klappede i hænderne mens man kom med nedsættende bemærkninger om hans person.
  Udsagnet stammer fra en pige der gik i klassen og ifølge hende var det med det formål at få ham op i det røde felt.
  Så summa summarum vi aner ikke en skid om hvad der er hoved og hale i denne historie så drop alle jeres udsagn, og lad myndighederne undersøge sagen, der iøvrigt bliver efterforsket som et drabsforsøg, en temmelig alvorlig sigtelse må man sige.

 70. Af G. Christensen

  -

  Stefani har sin egen forståelse for hvordan begrebet curlingbørn/forældre skal tolkes. Den omtalte far har ikke været ude “at feje”. Han har blot fremkommet med nogle udsagn omkring den afghanske drengs negative og voldelige adfærd. Disse udsagn bekræftes nu af flere fra Ry bl. a. en forhenværende elevråds formand, der for flere år siden informerede skoleledelsen om problemerne med den afghanske dreng,
  Skoleledelsen lagde det døve øre til og satte kikkerten for det blinde øje og påstår nu, at de ikke kan genkende dette billede. Samme skoleledelse påstår, at der bliver gjort en stor indsats mod mobning. Fuld af løgn og berøringsangst.
  Skanderborg borgmesteren vil have “tilbundsgående undersøgelse”. Vil han nu også det, når den rette sandhed kommer på bordet?
  I så fald burde fyresedlen til skoleledelsen falde omgående, medmindre, at han også lider af samme berøringsangst.
  Og til alle de ræverøde og radigale venligboere, som omgående trak racistkortet og hævede det så højt, at fødderne slap jorden, vil jeg sige, at det er det er sørgeligt, at kun er 15 – 16 årige danske drenge, der tager kampen op imod det ikke inviterede affald fra den mellemøstlige kloak.

 71. Af Axel Eriksen

  -

  @ M Jørgensen!

  Ja, hvad ved vi egentlig? Rigtigt, lad os få en efterforskning, der kan få hoved og hale på denne her sag.

  Det eneste, vi faktisk ved, er, at fire drenge har overhældt en femte med brændbar væske og derefter sat ild til vedkommende!

 72. Af Niels Larsen

  -

  Enig med Knud Larsen – 11. februar 2017 11:12.

  Den 2-delte folkeskole, som jeg oplevede den i 1953-63 var langt mere harmonisk, resultatorienteret og resolut i sin opdeling af eleverne.

  Man var ikke i tvivl om, hvilken vej, man skulle efter 5. klasse, hvor opdelingen skete. Og man havde tid til at justere forventninger og indstilling før den virkelige verden ramte én.

  I nutiden kommer en mængde unger, som absolut ikke er egnede til det, i gymnasiet, hvor de trækker niveauet ned til skade for de bogligt egnede, da stort set alle SKAL bestå – uanset om de rent fagligt kan det.

  Opdel folkeskolen i en ikke-boglig og en boglig linje og genindfør gerne kadaverdisciplin igen. Det er i allerhøjeste grad tiltrængt.

  Og forbyd så curlingforældrene at holde deres unger i hånden indtil de er langt oppe i 30’erne. Man har sågar hørt om åndsforsnottede forældre, som er rendt med til knægtens jobsamtaler. 🙁

 73. Af J. Hanse n

  -

  Sagen er ret klar.
  Uanset om der er tale om racisme eller ej.
  Fire drenge har begået et mordforsøg.
  Man må håbe, at de får den strengeste mulige straf.
  Det er et rent held, at de ikke blev mordere.
  Der er ingen undskyldinger for deres handlinger.
  Uanset om drabsforsøget skyldes racisme eller ej.
  Men meget tyder på, at racisme har floreret på skolen.

  At mange indsætter racistiske kommentarer, hvor de skriver, at den afghanske dreng selv har været helt eller delvist ude om det.
  Det viser, hvor sygt det danske samfund og højrefløjen har udviklet sig.
  Tænk at man nu kan finde undskyldninger for mordforsøg.

  Et spørgsmål til Stefani som endnu ikke har prøvet at have børn.
  Du skriver, at forældrene skal straffe deres tumpede unger efter behov.
  Hvilke former for straffemetoder finder du mest hensigtsmæssige?
  Psykiske eller fysiske metoder.

 74. Af Knud Larsen

  -

  Det vi ved der virker er: Dannelse og uddannelse. Dannelse og uddannelse er det der har udviklet Danmark til det vi er idag. Før den tid levede langt de fleste danskere i ekstrem fattigdom. Men så kom den industrielle revolution. Den betød at der var brug for arbejdere på fabrikkerne. Så nu kunne fattige landarbejdere få sig et job med en løn der gjorde det muligt for dem at stifte familie, leje en bolig, så de selv kunne lave mad og dermed gå nogenlunde mæt i seng. Arbejdernes børn kunne gå i skole og få sig en uddannelse på Teknisk Skole og i sjældne tilfælde på gymnasiet. Denne udvikling tog for alvor fart efter anden verdenskrig. Nu kom kvinderne også ud at arbejde og fik sig en uddannelse. Behovet for arbejdskraft i industrien var så stort at vi sendte busser til tyrkiet for at hente dem herop til at arbejde. Så indtræder katastrofen først i halvfjerdserne. Olien steg til det tredobbelte og mange blev arbejdsløse. Staten optog lån for at kunne finansiere de mange ekstra udgifter.

  Lige siden har vi arbejdet på at få Danmark på ret køl igen. Nu går det nogenlunde. Men der er kommet noget nyt til. Internettet. Internettet har ændret vores adfærd. Fra en aktiv til en passiv. Denne adfærd virker fordummende og fører til mange overvægtige. Adfærden gør også at dannelsen ændrer sig. Mange unge får en ekstrem usund selvcentreret adfærd. Nu kan enhver fremstille en bombe. Narko kan bestilles på nettet.

  Det siger sig selv at denne nye form for adfærd er usund for den enkelte og samfundet. Så den helt store udfordring er få udviklet folkeskolen, de tekniske skoler, gymnasiet og de højere lærer anstalter således at børn og unge igen finder det attraktivt at tage en uddannelse.

  Folkeskolen drives af kommunen. I år er der kommunalvalg. Lad derfor folkeskolen være dette års tema i valgkampen. Folkeskolen skal nytænkes.

 75. Af Niels Larsen

  -

  Viceforstander på Mølleskolen i Ry, Alma S. Andersen, kan ikke genkende billedet af, at der ikke er blevet gjort tilstrækkeligt for at hjælpe den 16-årige dreng. Hun siger: “Det er en kompliceret konflikt, som ikke kan isoleres til fem elever. Det er et dynamisk og kompliceret samspil mellem elever, forældre, lærere og ledelse, og der findes ikke én sandhed. Vi har 200 A4-sider med mål, handlingsplaner og ugentlige opfølgninger omkring én af de implicerede”

  Skolelederens udtalelser viser med al ønskelig tydelighed, at afghaneren slet ikke burde være elev på skolen. Ingen er vel i tvivl om, at ‘én af de implicerede’ dækker over afghaneren.

  “Den 16-årige afghanske dreng, som mandag blev angrebet med en brandbombe i Ry, har i årevis selv været provokerende og voldelig, siger tidligere elev.

  Det fortæller Peter Adamsen, der er tidligere elevrådsformand på Mølleskolen i Ry, efter den 16-årige afghanske drengs storebror stod frem på TV 2 og fortalte, at hans lillebror i årevis var blevet udsat for ‘grov mobning’.

  Ifølge den tidligere elevrådsformand har den 16-årige afghanske dreng gentagne gange har været involveret i konflikter på skolen.

  – Det var alment kendt på skolen, at han var voldelig og truede eleverne. Jeg har ikke gået i klasse med ham, men et par årgange over. Når man mødte ham på gangen, vidste man aldrig, om man fik et slag i baghovedet eller gik fri denne gang. Jeg har selv fået et par på hovedet af ham, fortæller 18-årige Peter Adamsen til TV 2.

  Eleverne var bange for ham, og jeg har selv oplevet, at han har trukket bukserne af piger og kaldt dem ludere. Det havde været bortvisningsgrund for andre elever.”

  http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-02-10-kilder-til-tv-2-offer-for-brandbombe-var-i-strid-med-mange

  Der er næppe tvivl om, at afghaneren har været en decideret fare for alt og alle.

  At de 4 drenge fik nok og gik til modværke, har min fulde forståelse. Metoden, de anvendte, har derimod ikke.

  Men jeg vil entydigt lægge skylden på skoleledelsen og de sociale myndigheder!

 76. Af Uden Navn

  -

  Religionshad og racisme er to vidt forskellige ting. Det kan selv et barn se, og det kan tydeligvis læses i indlægget at skribenten ikke kan finde hoved og hale i sagen. Kommentaren der gives skulle måske have lidt eftertanke inden den ligges op.
  – Uden Navn

 77. Af THOMAS. BORGSMIDT

  -

  Jeg aner ikke, hvad Stefani, det dyr er – udover idiot og skolelærer (meget almindelig kombination) – kan være, at nullet også er kommunist. Har ikke gidet undersøge.

 78. Af THOMAS. BORGSMIDT

  -

  Venstre-fløjen er jo alt andet end en enhed – der er tale om et bredt sortiment af kriminelle, som man bruger som Leibstandarte – man kan bare ikke styre dem – præcis som Hitler heller ikke kunne styre SA.

 79. Af Axel Eriksen

  -

  @ Thomas Borgsmidt!

  Selv om Hitler startede som socialist bliver venstrefløjen i Danmark meget vrede, når dette
  påpeges. At socialister/kommunister er fri for alt ondt her i verden, er et tilbageværende tema i dens forskelligartede proselytters “argumentation”, og du ved godt, at Danmark i dag er kun et frit land, fordi Stalin helt alene slog Nazityskland – det er ganske vist, hævdes det fra den side!

  Dog understøttes der fra venstrefløjens side en politisk/religiøs ideologi, der til forveksling i praktisk udøvelse ligner både Hitlers Og Stalins idéer om det perfekte totalitære samfund!
  At danske unge så tager SA-metoder i brug, er vel desværre kun forventeligt!
  ligner

 80. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” Børn gør ikke som de voksne siger ! –Men som de voksne gør ! “—–En dreng på 16 år fra Afghanistan ! ER en voksen mand –og ikke som “blegfiserne fra det kolde Nord ” –Som helt klart vokser langsommere –og bliver modne langsommere ! –Ja vidst det er skole-lederne incl. skolefrøknernes/mk ´s skyld AT det bliver ignoreret når børnene i årevis har signaléret AT : Der er noget helt galt her ! –Afghaneren har fra “krigen i Afghanistan” –som danske soldater var en del af ! –Ikke de mest positive opfattelse af –ejheller forældrene (børn gør ikke som forældrene siger De gør som forældrene gør –Og derfor skulle denne familie aldrig være kommet til Europa ! –Det er ikke danskernes skyld –Det er udlændinge-styrelsens skyld ! Der står RET, hver gang politikerne får “en tåbelig idé”—Man skal ikke forsvare de blegfisede klassekammerater –ejheller skolens ansatte –For de handlede som jyderne altid har gjort Nemlig med konfliktskyhed –og sikkert også (vi lader som ingenting –og siger ikke noget ! )

 81. Af Niels Larsen

  -

  »Det er svært at se på, mens der bliver spredt løgne om sagen, skolen og vores 9. årgang. Mølleskolen er et fantastisk sted at være. Man kan ikke vide, hvordan det er at gå der, og hvordan vores hverdag er, hvis man ikke selv går der. Ali Akbari er absolut ikke noget mobbeoffer. Han er provokerende og truende. Han søger kontakt ved at gå ind i en og råber af en. Han har kaldt mig ‘luder’, og sagt ”fuck din mor”, når jeg har truffet ham på gangen. Han har truet mange af mine venner og har været efter rigtig mange på årgangen,« siger 15-årige Emilie Aaby til BT.

  »Det kan slet ikke retfærdiggøres, at de har brændt ham. Det er virkelig tragisk og chokerende, at det kunne ske i vores stille by. Ali Akbari fortjente det ikke. Det gør ingen. Men han er ikke et mobbeoffer, og jeg kan ikke se på, at han bliver fremstillet som en fredelig fyr, for det ved alle på 9. årgang, at han ikke er,« siger Emilie Aaby.

  Han er vist ikke just et uskyldigt offer…

  http://www.bt.dk/krimi/emilie-gaar-i-klasse-med-brandoffer-han-er-provokerende-og-truende

 82. Af Jørgen Poulsen

  -

  Det kan du da ikke mene, total ansvarsfraskrivelse! Trist læsning.

 83. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Man smider man ikke brandbomber på sine skolekammerater, uanset hvad der måtte være sket.

  Her er det gået helt galt. Forældrene til alle 5 drenge har ikke været i stand til at tage vare på opdragelsen af drengene. Skolen og sociale myndigheders svar er ligegyldige kommentarer. De har ikke handlet som de skulle, ellers var det aldrig nået så langt, som til en legemsbeskadigelse. De er den øverste myndighed, de burde have handlet.

  Det er selvfølgelig altid svært at vurdere tingene udefra, når man ikke er inde i sagen, men selvtægt og Ku Klux Klan metoder er aldrig svaret. Det bør man lære sin børn.

 84. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Man smider ikke brandbomber på sine kammerater, uanset hvad der måtte være sket, skulle der stå.

 85. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Niels Larsen
  Vold er aldrig løsningen. Er vold noget, som I anbefaler hos jer Nye Borgerlige? I øvrigt er Pernille Vermund den partiformand, som er mindst populær bland alle partiformænd, netop på grund af sine grove udtalelser. Bor du i Ry? Kender du de implicerede? Nej det gør du ikke. Du taler ud fra andres udsagn. Det er muligt, at denne dreng er irriterende. Det er også muligt, at han er blevet mobbet således, at han er blevet irriterende.

  Jeg har en sand historie om en dreng, pæredansk, som sparkede og slog alle i klassen, hvor et af mine børn gik. Jeg har set denne dreng tage tilløb og sparke andre børn gentagende gange. Drengen var født for tidligt, han klarede sig dårligt i skolen, muligvis på grund af manglende intelligens, grundet tidlig og vanskelig fødsel. Han slog mit barn gentagne gange. Vores barn spurgte os om det var i orden, at slå igen. Det svarede jeg nej til. Mit barn fandt dog en vej. Barnet var fysisk stærkt og fandt på at trække denne lille vrede dreng hen til gårdvagten, hvor sagen blev afklaret. Børn skal også selv lære at løse deres konflikter uden voksne, dog uden slag og brandbomber og her kommer forældre og lærere ind i billedet med støtte.

  Denne dreng blev flyttet til en anden skole, hvor han kunne følge med i undervisningen. Men hans mor kunne aldrig se hans problem. Hun elskede ham så meget, at hun ikke kunne se hans problemer. Jeg mener nok, at man som forældrer skal kunne se ens børns fejl og mangler og derved give dem støtte i den rigtige retning, netop fordi man elske dem.

 86. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Elsker burde der have stået.

 87. Af Axel Eriksen

  -

  @ R. Harald Kristiansen!

  Skulle skoledelsen ikke have set, at der åbenbart var så store problemer i den pågældende klasse, at en flytning til en anden skole kunne være en løsning?

  I stedet har det nu udviklet sig til dette helt uacceptable attentat!

 88. Af Niels Larsen

  -

  R. Harald Kristiansen: “Vold er aldrig løsningen.”

  Politikerne er ikke enige med dig. De bruger meget ofte vold i stor skala.

  Så kaldes det krig.

  Så jo: vold er af og til den eneste løsning.

  Igen: jeg sanktionerer bestemt ikke metoden med benzinbomber. Men jeg forstår udmærket, at nok blev mere end nok og at drengene ikke så anden udvej end at ty til vold.

  De var blevet svigtet af deres skoleledelse og de sociale myndigheder. Groft!

 89. Af j nielsen

  -

  “Skulle skoledelsen ikke have set, at der åbenbart var så store problemer i den pågældende klasse, at en flytning til en anden skole kunne være en løsning?”

  Problemet med at gribe ind over for mobning er at den (næsten) eneste løsning består i endnu et overgreb mod offeret. Nemlig at fjerne vedkommende.

  Og her mener jeg mobning i ordets egentlige betydning: Flertallets overgreb mod den enkelte. It takes a mob to mob.

  At sanktionere over for offeret er at kaste håndklædet i ringen. Lektien er klar for The Mob: Det betaler sig. Vi kan slippe af med folk vi ikke bryder os om på denne måde.

  Her går jeg ud fra at med “flytning til en anden skole” menes der en enkelt person. Jeg kan tage fejl. Man kan også splitte hele klassen op (hvis ellers der er tale om klassekammerater, det ved jeg ikke). Bortvise samtlige implicerede. Men igen, en svær beslutning for en skoleledelse, og ikke let at føre ud i livet.

  Så en skoleledelse forsøger at snakke sig ud af den slags problemer. Konfliktløsning og mægling, kaldes det. Man har vedtaget at det er det der skal til, og bruger en masse tid på det, men det er mit indtryk at det ikke virker. Overgrebsmændene bliver fortørnede over at blive talt ned til og få besked på hvordan de skal opføre sig, og det skal gå ud over nogen. Så det kan lige så godt ende med at blive brænde til bålet. I bogstaveligste forstand.

 90. Af j nielsen

  -

  @ J S-Rasmussen

  Bulger, J.
  1990 – 1993

  Somme tider er kedsomhed tilstrækkelig grund.

 91. Af Axel Eriksen

  -

  @ J Nielsen!

  Af gode grunde kan jeg ikke vide, hvad skoledelsen har tænkt eller gjort. Men tilsyneladende ikke tilstrækkeligt – og det er bedre at forebygge end at helbrede!

  På den anden side kan den vel også være nået frem til den konklusion: Det er en 9. klasse – efter sommerferien bliver de spredt for alle vinde – nogle fortsætter i 10. klasse, andre på erhvervsfaglige uddannelser , og atter andre på gymnasiale.

  Så er det ikke vores problem eller ansvar længere!

 92. Af j nielsen

  -

  “Vi må nok erkende, at J. Nielsen er så langt ude på Godhedsindustriens overdrev, at alt håb om at indpode vedkommende blot et gran af sund fornuft.”

  Jeg kan bare konstatere at der gøres forsøg på at undskylde et brandattentat på et andet menneske. “De skulle bare have gjort det på en anden måde”.

  Mordforsøg, men … . Altid dette “men”. Så har man oprettet sin egen private “godhedsindustri”.

  For det er jo klart for enhver, at den eneste årag til denne apologi er offerets oprindelse. Jeg vil anbefale at man i hovedet enten fjerner de etniske tilhørsforhold fra hændelsen, eller vender det om.

  Så kan man jo se om man stadig vil stå og undskylde.

 93. Af j nielsen

  -

  @ A Eriksen

  Det er meget muligt.

 94. Af Niels Sørensen

  -

  Offeret for brandbomben hedder Ali. Opkaldt efter den shia-muslimske imam, Alī ibn Abū Tālib. Så jeg tvivler stærkt på at drengen er kristen.

  …Ikke at det ændrer på noget.

 95. Af j nielsen

  -

  ” … den hårdkogte gangster, Bulger … ”

  Der er, eller var, en mere: J. Bulger, 1990-1993.

  “Der må jo være en grund” behøver ikke at være rigtigt. Andet end kedsomhed. Eller at man ikke kan lide mandage.

  De to gernings”mænd” blev løsladt da de fyldte 18.

 96. Af j nielsen

  -

  Tilbage til det her:

  ” Du går automatisk ud fra, at overfaldet havde racistiske motiver, når du skriver; “… et element i forbrydelsen af den karakter, dvs. etnisk, religiøs osv., er ikke en formildende omstændighed. Det er en skærpende omstændighed.”

  Hvor ved du fra, at der var racistiske motiver bag overfaldet?”

  Jeg kan bare konstatere, at der er folk der forsøger at undskylde denne gerning med henvisning til offerets etnicitet. Det skal man passe på med. Hvis det bliver et element i den retssag der må følge, så har man gjort overgrebsmændene en bjørnetjeneste.

  For i strafferetslig forstand er en sådan begrundelse eller undskyldning ikke en formildende omstændighed. Det er en skærpende omstændighed. Og man kan risikere at det får det til at tippe fra “de vidste ikke hvad de gjorde” til “de vidste lige præcis hvad de gjorde”.

 97. Af j nielsen

  -

  Og den her endnu engang:

  “Det er lidt bizart, at blive beskyldt for racisme mod muslimer, fordi man vil have muslimske forældre til at stoppe med at tæve deres egne, muslimske børn.”

  Det bizarre liger i, at når overgrebet går den ene vej, altså når overfaldmændene er muslimske, så fører det til at man diskuterer muslimske fædres opdragelsesmetoder.

  Men når så overgrebet går den anden vej, som i denne sag hvor overfaldsmændene er danske som pærer, så fører det søreme også til at man diskuterer muslimske fædres opdragelsesmetoder.

  Det ville dog ligge mere ligefor i den situation at diskutere danske fædres, eller i hvert fald disse danske fædres, opdragelsesmetoder. Som C Stefani.

  Hvem ved. Måske har de hørt noget hjemmefra der gør at de mener, at dette er en rimelig måde at reagere på.

  Når man henviser til muslimske fædres opdragelsesmetoder, hvad enten der er tale om voldsmand eller offer, så er det ikke fordi man har venlige hensigter i henhold til forholdet mellem fædre og børn. Så er det fordi man i enhver tænkelig sammenhæng vil have drejet det over på at det er udlænderne der er problemet.

Kommentarer er lukket.