Kun på et Excel-ark kan NATO vinde over Rusland

Af Caspar Stefani 160

Ovenpå forsvarsministermødet i NATO, tales der meget om europæernes slappe holdning til NATOs 2% krav. Amerikanerne og briterne har længe lagt pres på de resterende medlemslande. Det gælder også Danmark. For nu er det tid til at vi skruer op for investeringerne og ambitionerne på forsvarsområdet. Den nuværende sikkerhedspolitiske klima er bekymrende, både regionalt og globalt. I Danmark er vi sluppet for den værste kritik, mest fordi vi har været så aktive i vores internationale engagement. Vi har trofast taget hjelmen på, når vores allierede har bedt os om det. Men det er ikke længere tilstrækkeligt. Tålmodigheden er brugt op, og de styrker vi fortsat er i stand til at sende ud, opvejer ikke længere de nærmest “ikke-eksisterende investeringer”. For hvorfor skal amerikanerne være garant for vores sikkerhed, når vi selv har råd til at leve op til det lovede?

Statens primære opgave, er at sikre forudsætningerne for nationen og dettes befolknings sikkerhed. Desværre er det i vor tid blevet en ligegyldighed. Et politisk ikke-emne, også i Danmark. For det giver ikke ligefrem stemmer på at gå op i nationens sikkerhed. Det er resultatet af adskillige års fred og stabilitet, og ånden fra 1864, hvor vi afviser enhver tro på, at vi kan forsvare os selv og vores territorium. Derudover er det rigtig svært at vågne fra tornerosesøvnen, og så erkende, at verdenen har forandret sig – og ikke til det bedre. Lidt ligesom ens vækkeur mandag morgen. Det er så dejligt man kan trykke ”snooze”, og sove lidt længere. Men på et tidspunkt skal man sgu stå op og udføre sine pligter. Den tid er nu.

 

Krig handler om mere end antallet af kampvogne

Den afskrækkende effekt som NATO har sikret freden på, er godt på vej til at miste dens troværdighed. Dette sker, selvom man dag efter dag taler om, hvor meget stærkere NATO er end Rusland, som undskyldning for ikke at bruge flere penge på Forsvaret. Disse proklamatører, der primært hører til på venstrefløjen, afslører i samme ombæring sig selv som håbløst uvidende på området. Og det er aldeles farligt, hvis denne velkendte misforståelse, breder sig.

For krig og militære kapabiliteter handler ikke kun om antallet af kampvogne sat overfor hinanden på et excel-ark, men også om man overhovedet er i stand til at indsætte dem, og hvor hurtigt det kan ske. Hvis Rusland har lyst til endnu mere ballade, så får vi det meget svært. Den britiske hærs tænketank skrev for nyligt, at hæren ville kunne blive udslettet på en eftermiddag, såfremt det kom til kamp mod russerne. Rusland er i stand til de facto at lukke Østersøen af, og hvordan vil NATO så kunne indsætte nok styrker i tide til at komme vores baltiske venner til undsætning i tilfælde at et angreb? De tunge skyts, artilleri, kampvogne som er fundamentet for enhver militær operation, er i de fleste NATO-lande skåret drastisk væk de seneste år. Derudover vil vi ikke kunne indsætte nok soldater til at hindre en russisk aggression i Baltikum, for de vil kunne være i de Baltiske hovedstæder indenfor 60 timer. Det kan vi ikke nå at reagere på. Vores indkøb er konsekvent en nedrustning, se blot på indkøbet af kampflyene og de nye pansrede mandskabsvogne. Selv det at vi taler om, hvorvidt russerne tør angribe, er ganske skræmmende, og et tegn på de nye tider. For det var ellers NATO’s formål at sikre, at det aldrig ville komme på tale at angribe et medlemsland, og på den måde sikre freden.

 

Det er ikke kun de røde der er problemet

Ikke nok med de alvorlige kapabilitets problemer i NATO. Vi har også indenrigspolitiske udfordringer, når snakken falder på de trusler vi møder, eksempelvis Rusland. Forsvarsordføreren fra landets andet største parti, Marie Krarup fra Dansk Folkeparti, påstår, at Danmark ikke er truet. En skammelig udtalelse. For det er sådan i NATO, at når vores allierede er truet – og det er de baltiske lande – så er vi også. Og så vil en konflikt i Baltikum også true Danmark, fordi Bornholm ligger strategisk vigtigt placeret i Østersøen. I tilfælde af en eskalering af den nuværende situation, vil dansk territorium altså være centralt i en kommende konflikt. I Rusland har man set en ganske anderledes og aktiv forsvarspolitik. Rusland er i stand til at producere alt selv til deres forsvarsindustri, og har været i gang i en omfattende modernisering af forsvaret de seneste år. Forskellen i kvaliteten fra den russiske hærs indsættelse i Georgien i 2008 og Ukraine i 2014, er ganske markant, og det bør vi være meget opmærksomme på. Det har vores forsvarsminister også kommenteret. Men vi mangler handling. Vi skal være klar til krigen, for hvis bøllen er bange for at få en ordentlig blodtud, så er chancen for at han vil lave ballade, lavere.

 

Det koster bønder at spille skak

Vi skal have et forsvar, hvor vi både er i stand til at overvåge og forsvare vores eget territorium, og løse forskellige internationale opgaver. Lige nu vil en russisk ubåd kunne ligge inde i Københavns havn, uden vi har kapabiliteter til at opdage det. Dette på trods af den stigende russiske ubådsaktivitet de seneste år i Nordsøen, og for nyligt har nordmændene også oprustet med indkøbet af ubåde. Den ene dag har regeringen en hensigt, og et par uger senere er det urealistisk at nå det mål, som vi har lovet vores allierede. Derudover får vi tudet ørerne fulde med den sædvanlige smøre om fra Radikal side, at vi alligevel ikke kan forsvare os selv, og at det derfor giver ingen mening at investere i vores forsvar. Disse mennesker har intet lært af historien. Vi ved vi er små, og det er derfor, at vi indtrådte i et solidarisk alliancefællesskab, som gør os alle stærkere. Det danske forsvar har været meget aktive i forhold til det lave beløb vi bruger, og vi har meget at være stolte af. Man det danske forsvar lider nu alvorligt af mandskabsmangel, på dygtige officerer og befalingsmænd, som kan uddanne og lede vores menige personel. Uheldigvis er det er også den dyreste ressource.

 

Efter gentagne besøg af McKinsey og co. hos forsvaret, er der nu udsigt til endnu et besøg fra et konsulenthus, der skal finde 1. Mia til bl.a. at finansiere kampfly og veteranområdet inden indgåelse af næste forsvarsforlig. Politikerne kalder det blot en ”budgetanalyse”, men i virkeligheden får besparelserne den konsekvens for vores operative evner, og det danske forsvar bliver endnu svagere. Uanset hvordan de vender og drejer den, så bliver det konsekvensen. Det på trods af, at den sikkerhedspolitiske virkelighed er en anden end for blot få år siden. Nogle af vores tætteste allierede, de baltiske stater, som vi fik ind i Europa og NATO er – og med rette – i stigende grad bange for russernes næste skridt. Det er ikke for ingenting at man i Litauen vil genindføre værnepligten, og at de i Østeuropa har været meget ambitiøse i deres forsvarsbudgetter. De er villige til at kæmpe for deres land, og for NATO. Det bør vi også. Som min gamle gruppefører i Livgarden sagde, så koster det bønder at spille skak.

 

160 kommentarer RSS

 1. Af Rap And

  -

  Inden du får talt Natos kapabilitet helt ned, så kan man her læse om, hvordan Nato i ro og mag, og helt uden noget hastværk kunne forflytte en afgørende styrke 2400 kilometer frem.
  Anakonda 16 og Saber Strike er mere konventionelle øvelser. Sidste år gennemførte 2. Kavaleri Regiment, det såkaldte Dragoon Ride for første gang. Det foregik igen i år i begyndelsen af juni. Hvad er Dragoon Ride, og hvad er formålet?
  Dragoon Ride II er en manøvre med Stryker Combat Vehicles [amerikansk infanteri kampkøretøj] og støttekøretøjer, som kører fra Rose Barracks i Tyskland til Tapa i Estland. Manøvren varer fra den 27. maj til 15. juni 2016. Turen demonstrer enhedens evne til hurtigt at flytte en konvoj af regimentsstørrelse langs to ruter gennem seks land, hvor de tilbagelægger 2.400 kilometer. Undervejs i den 17 dage manøvre, stopper 2. Kavaleri Regiment i hvert land langs ruten og gennemføre multinationale træningsøvelser med allierede styrker, inklusiv en taktisk krydsning af en flod med tyske styrker ved Weiden an der Oberpfalz og polske styrker nær Torun. Fælles feltøvelser vil blive gennemført i Tjekkiet, Polen, Litauen og Letland.”

 2. Af Niels Lemche

  -

  Det var ikke uden grund, at HJVs slogan i 1980erne var: “Danmarks største fredsbevægelse”, fordi den entydige støtte til det nationale de dengang 80.000+ medlemmer repræsenterede, var den største garanti for forsvarsbevidstheden i befolkningen. Der var naturligvis ingen, der troede, at HJV militært gjorde den store forskel.

 3. Af Niels Lemche

  -

  Casper, du kender sikkert også udsagnet, som Uffe Østergaard har prædiket i årtier: Der er altid en hær i et land. Det kan være landets egen–eller en anden.

  I øvrigt ramte du kun til venstre. Putteklakørernes virksomhed på det yderste højre gør lige så meget skade.

 4. Af Jørgen F.

  -

  Russerne har aldrig angrebet Europa uprovokeret. Og årsagen er mest af alt – hvad skulle de dog bruge os til?

  Europas attraktion er Europa som det er – og Putin har ikke en ny verdensorden eller politisk ideologi han kan sætte ned over Europa og forvente at få noget ud af det. Det nemmeste i denne verden – set i forhold til krig – er iøvrigt at flytte alle finaniselle aktiver fra Europa til USA.

  Og uden banker og børser sker der absolut intet i Europa, og hvor skulle russerne så holde ferie?

  Med andre ord, så findes russertruslen kun igennem et desperadoangreb fra en presset leder , en selvmordsaktion , og hvilken bedre medicin mod dette er der end samhandel og politisk dialog – og naturligvis et anstændigt forsvar?

  Vi bliver nød til at indse at historien betyder noget – og EU’s agenda omkring Ukraine – set fra russisk side, og ethvert velovervejet menneske iøvrigt – er det samme som at viske de tyske nederlag i ww2 på østfronten bort.

  Havde EU fået fat Ukraine, så ville de tyske tab på østfronten nærmest være rehabiliteret – og de enorme russiske (og øvrige allierede) tab være sket forgæves. Hvorfor Englænderne også i stigende grad fik dårlig smag i munden og meldte sig ud af EU. De havde ikke kæmpet 2 verdenskrige for at se tyskerne stå på sejrsskamlen til sidst med samtidlige strategiske mål fra det 20. århundrede i hænde.

  Det kunne bare ikke ske kun 70 år efter. Ukraine var derfor også en provokation, som kun historieløse mennesker som Merkel og Obama kunne brygge op – og gamle nazister bakke op omkring.

  Men et anstændigt forsvar skal vi have. Og ukrainerne må lære at leve med historien – jo før des bedre.

 5. Af Niels Lemche

  -

  så meldte den første Putler sig, ikke sandt Jørgen F. Gad vide, hvor i Puttistan du er placeret.

  Og som sædvanlig er dine oplysninger kontrafaktiske. Var det ikke noget med angrebet på Polen i 1939, hvor tyskerne ganske vist havde gjort det beskidte arbejde. De 10.000+ polske officerer, I myrdede i Katyn, ville nok heller ikke være enige i dine betragtninger.

  Når I ikke er kommet mere, skyldes det nok, at I har ligget i koma pga. for megen vodka,

 6. Af - Niller

  -

  Claus Hjort ved om nogen, hvor der kan findes nogle af de mange penge
  Man kan uden de store problemer droppe håndværkerfradraget annullere nedsættelserne af registreringsafgiften på luksusbilerne samt føre arveafgiften i familievirksomheder tilbage til samme niveau det havde, før selvsamme Claus Hjort som finansminister fandt de mange penge til ovenstående i en “kasse der var helt tom.”
  At han så efterfølgende måtte indrømme at kassen alligevel ikke var så tom- er en helt anden historie

 7. Af jan ulrik friis

  -

  Dette bliver ligefrem morsomt, for nu løber tiden ud for den radikale islam!

  Trump har 100.000 soldater udstationeret i Europa, klar til kamp imod radikal islam, og kan bede Rusland om hjælp nårsomhelst det bliver nødvendigt, og ja det bliver nødvendigt, for at rydde den radikale islam fra jordens overflade!

  Den radikale islamisme beskyttes nu af Nato og Frontex, at under EU og Nato flag!

  Det er endnu ikke gået op for Trump, at han kommer til at kravle over lig, altså skal nedkæmpe Nato/Frontex for at nå frem til den radikale islam, det er så prisen, for at nu ryddes radikal islam fra jordens overflade, og ve de der står ivejen!

 8. Af Ole H

  -

  McKinsey har ødelagt den offentlige sktor. Herunder forsvaret.
  Måske de er femte kolonne?
  Russere er og bliver den frie verdens fjende.
  Kaliningrad skal anekteres til Polen og russerne smides i havet.

 9. Af Niels Lemche

  -

  OLE H: Korrektion: Kaliningrad skal annekteres og omdøbes til sit gamle navn, Königsberg, en gammel europæisk kulturby, som Breznev ødelagde, selv om han dog ikke rørte Kants grav.

 10. Af Niels Lemche

  -

  OLE H: Korrektion: Kaliningrad skal annekteres og omdøbes til sit gamle navn, Königsberg, en gammel europæisk kulturby, som Breznev ødelagde, selv om han dog ikke rørte Kants grav.

 11. Af Poul Lykke

  -

  Fort Hood viser fremtiden for den danske hær…

  Danske soldater får i fremtiden nok at gøre med, at forsvare sig mod “work related violence” fra muslimske kolleger, der bliver ramt af en religiøs raptus.

  Derfor har de hverken tid, eller overskud til, at deltage i flere løgnagtigt begrundede angrebskrige mod fjerne lande, der ikke truer Danmark.

 12. Af Niels Larsen

  -

  For at nå op på de 2% mangler der ca. 17 mia.

  Udlændingebyrden er efter sigende i direkte omkostninger på 16,5 mia.

  Den sidste halve milliard burde være til at finde…

 13. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Vi har mere brug for mere grænsepoliti, til at beskytte grænserne mod illegal indvandring, end vi har brug for flere soldater.

  Det er forsvaret af EU’s ydre grænser, som Danmark og de andre EU-lande bør først og remmest bruge flere penge på, at forsvare EU’s ydre grænser.

  For de løgnagtigt begrundede, og dermed ulovlige angrebskrige, som Danmark har deltaget i i de senere år, har radikaliseret millioner af muslimer og skabt flygtningestrømme, der fører nogle af de radikaliserede muslimer til EU, hvor de begår terror, og truer frihedsrettigheder og demokrati, hvilket KUN har gjort Danmark og EU mere usikkert.

  Lad USA’s korrupte oligarker, og deres allierede i de muslimske oliediktaturer, finansiere deres egne oliekrige selv…

 14. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “Det er forsvaret af EU’s ydre grænser, som Danmark og de andre EU-lande først og fremmest bør bruge flere penge på.”

 15. Af Teis Henderlin

  -

  Er et nyt, ekstremt dyrt oprustningskapløb nødvendigt for andre, end ejerne og aktionærerne bag USA’s, Tysklands – og ikkemindst Ruslands – militærindustrielle komplekser?

  Har alle de angste, eller krigsliderlige fjolser, der bilder sig ind, at situationen ligner optakten til Anden Verdenskrig, glemt, at det rent faktisk var russerne, der nedkæmpede nazisterne, og at russerne var vore allierede i kampen mod nazisterne under Anden Verdenskrig?

 16. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Fuldstændig korrekt analyse….

  Da jeg var Løtjnant-R i begyndesen af 1970′ erne ved Garderhusarregimentet disponererede det danske forsvar over.:

  ca 500 kampvogne – idag sølle ca. 50 stk.
  ca. 250 jagere/jagerbombere – idag ca. 40 og snart kun sølle 27 – 28 stk.
  ca. 500 – 1.000 kanoner – idag næsten ingen
  5-6 ubåde – idag ingen
  værnepligttid.: 14 måneder – idag 4 mdr. og kun et begrænset antal indkaldte osv..osv..

  – inkompetente og historieløse politikere har, siden dengang, systematisk ødelagt dansk forsvar, der idag kun kan betegnes som en milits…. decideret stupidt og komplet ansvarsløst

  – det vil tage mindst 10 åŕ at genopbygge dansk forsvar og prisen vil blive ekstrem høj..hvis da, overhovedet muligt, med mandskab baseret på curling-generationen, der skal have mor og far med i felten, ligesom til samtaler ved ansættelser samt meget mere…..

  – uanset kvaliteten af “militsen” kan det aldrig nogen sinde opveje manglen på tunge våben,
  hvor Rusland råder over ca.15.000 (det officielle tal) kampvogne samt ca 7.500 kampfly (det officielle tal) de rigtige tal er nok ca. +50% større ligesom i 1941, hvor tyskerne angreb Sovjetrusland og fik sig en særdeles slem forskrækkelse…….

  Værnepligten bør genindføres med 2 års værnepligt, hvilket er nødvendigt, såfremt man skal kunne uddanne effektive kampsolddater ( læs, iøvrigt, den højt respekterede og dygtige tyske generalfeldmarskal von Mansteins erindringer, der blev genindkaldt og fungerede som konsulent for genopbygningen af det vesttyske forsvar i 1950 – 60′ ernre….)

 17. Af Ronja Byager

  -

  Vi skal opruste, fordi vil skal forsvare Nordpolen, som vist nok tilhører Grønland, mod en russisk invasion, hvis man ikke kan forstå det, kan man kun være en kryptokommunistisk putinist; det giver sig selv!

  Russerne har allerede plantet deres flag på havbunden, som udgør Nordpolen, og dén provokation kan en rigtig kriger selvfølgelig ikke ignorerere, for ingen rigtige krigere vil gå glip af et godt slagsmål, selvom begrundelsen er decideret latterlig;

  Det danske militær behøvede jo ikke andet, end et par letgennemskuelige løgne, for at angribe Irak…

  Grønland er godt nok på vej mod selvstændighed, og vil muligvis ikke engang udvinde de råstoffer, som russerne vil have fingre i, men det skal ikke berøve os en undskyldning for, at lege røvere og soldater med russerne!

 18. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  ” Kaliningrad skal annekteres…”

  Sjældent har jeg læst noget mere vanvittigt, eller meningsløst.

  Du er så krigsliderlig, at du er decideret skadelig for Danmark og EU’s sikkerhed.

 19. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Man kan dårligt forestille sig noget mere tåbeligt end at styrke Nato. Danmark burde stå i spidsen for bekæmpelsen af Nato, denne i enhver henseende forældede kamporganisation, der for længst har overlevet sig selv, og hvis eneste formål i dag er at holde liv i den kolde krig og konflikterne i Europa – den amerikanske drøm.

  EUs vigtigste opgave er at få fjernet de 100 000 amerikanske tropper fra europæisk territorium, hvor de absolut intet har at gøre. De skal erstattes med europæisk militært personel og materiel, der må forventes at besidde en eller anden grad af loyalitet mod Europa. Det har ingen amerikaner nogensinde haft.

  Hele Natos idé er helt åbenlyst at skaffe kunder til de amerikanske våbenfabrikker og holde aktiekurserne oppe. Det er det allervigtigste for Trump og aktionærerne. Hvorfor spiller vi med i det dumme spil? Det er for dumt.

 20. Af Troels Lomborg Nielsen

  -

  “EUs vigtigste opgave er at få fjernet de 100 000 amerikanske tropper fra europæisk territorium…”

  Det er langt fra en naturlov, at EU-landene altid vil være allieret med USA.

  I trediverne havde USA angrebsplaner liggende i skriveskuffen, der beskrev, hvordan USA skulle angribe mange af de lande, som USA senere blev allieret med under Anden Verdenskrig.

  Mest kendt er War Plan Red, som beskrev, hvordan USA skulle angribe, besætte og udslette Storbritanniens imperium, for at blive verdens stærkeste magt.

 21. Af Frank Wulff

  -

  @Ronja Byager

  Du behøver ikke at bekymre dig om forsvaret at Grønland.

  Den skal USA nok klare uanset hvad Danmark gør inden for det mililtære område.

 22. Af Finn Bjerrehave

  -

  Exelark, og hvornår har Rusland indledt krig mod Europa i verdenshistorien, men regneark er sjove, men fortæller nok ikke hele sandheden.
  Vi skal hellere lukke Rusland ind i Nato, og Nordstream 1-2 kan beskyttes, og Tyskland varm-luft.
  Rusland er militært stærkest på menneskefronten, nemlig ofrer alle de soldater formålet kræver, og vi andre satser kun på teknologi, og det vinder ikke krige /konflikter, se til Korea Vietnam Irak Libyen , og Russerne i Syrien og borgerkrigen stopper.
  Rusland ud af Krim Ukraine, ind i Nato, og senere EU, og vi bliver den økonomisk/militært stærkeste part i verden.
  Drømmeland. Finn Vig

 23. Af Eli Mogensen

  -

  @FRANK WULFF

  “Den skal USA nok klare uanset hvad Danmark gør…”

  Det har du mere ret i, end du sikkert har gjort dig det klart.

  Vi får kun lov af amerikanerne til, at lege gavmilde viceværter i Grønland, indtil udvindingen af råstoffer for alvor kommer igang – hvis den da kommer igang.

  Amerikanerne og det amerikanske militær har jo på intet tidspunkt for alvor respekteret, at Grønland var dansk.

 24. Af Søren Hansen

  -

  Den øvelse deltog jeg selv i, og at kalde en administrativ bevælgelse, med let pansrede hjulkøretøjer, ad en akse igennem østeuropa for “afgørende”, er ren propaganda. Hele formålet med forskydningen er reklame, og de Stryker køretøjer som du nævner – som ganske rigtigt er de tungeste enheder i den øvelse – er intet værd overfor en gammel udrangeret T55 kampvogn.
  Den pågældende amerikanske brigade består af let infanteri, hvis tungeste våben er en javelin panserværnsraket. De er afhængige af massiv luftstøtte og tungt artilleri, hvis de skal kunne holde i mere end en formiddag.
  Luftstøtten kommer ikke, for russisk, jordbaseret anti-luftskyts er måske for noget af det gammeldags, men der er så meget af det, at en evt. NATO-luftoverlegenhed kun kan opretholdes i kort tid, og altså ikke længe nok til at kunne fastholde terræn, og da slet ikke gennemføre angreb.
  Artilleriet kan kun tages med i en hjulkonfiguration, hvilket der ikke er meget af i europa (det er der i øvrigt heller ikke af det pansrede, på bælter), så der er heller ikke meget støtte at hente.
  Slutteligt, så gennemførte man øvelsen med en brigade. En US let/mekaniseret infanteribrigade, kan dække et frontafsnit på ca. 15-25 km. Et russisk korps, som er det man vil stå overfor i Baltikum, dækker mellem 300-500km i front, og besidder kapaciteter fra alle værn, og kan trække på strategiske virkemidler og kapaciteter i sin indsættelse.
  Sagt med andre ord, den der ANACONDA road trip er et elendigt barometer for NATOs evner, og det at du hiver den frem som eksempel på slagkraft, viser med al tydelighed, at man skal overlade det til eksperterne at udtale sig om indsættelse af landstyrker.

 25. Af Niels Lemche

  -

  Jeg skal love for, at Putins venner marcherer frem på rad og række. Tillykke, Casper Stefani!

  Argumentationen er den urgamle, som også benyttedes af Sovjetunionens lakajer her i landet: Hvad kan det nytte? Og så på dene ene side venligheder: Vi er så uskyldige i alt det onde, der foregår, og på den anden: Opfører I jer ikke, som vi vil, får i en stuur stuur bombe i hovedet.

  Ak ja, intet nyt under solen!

 26. Af Niels Lemche

  -

  Jeg skal love for, at Putins venner marcherer frem på rad og række. Tillykke, Casper Stefani!

  Argumentationen er den urgamle, som også benyttedes af Sovjetunionens lakajer her i landet: Hvad kan det nytte? Og så på dene ene side venligheder: Vi er så uskyldige i alt det onde, der foregår, og på den anden: Opfører I jer ikke, som vi vil, får i en stuur stuur bombe i hovedet.

  Ak ja, intet nyt under solen!

 27. Af Svend Jensen

  -

  Citat: “…For nu er det tid til at vi skruer op for investeringerne og ambitionerne på forsvarsområdet. Den nuværende sikkerhedspolitiske klima er bekymrende, både regionalt og globalt….”

  Hold fast mand, hvor er i allesammen godt tossede. Hele dette hurlumhej omkring de fæle russere og de ustabile sikkerhedssituation er kun show.
  Sagens kerne er den, at den amerikanske våbenindustri savner kunder og profit; som sædvanlig. Der er dog masser af lakajer og spytslikkere, som har deres udkomme ved at efterplapre det militær-industrielle kompleks i Vesten. Lakajernes udkomme og daglige brød er direkte præstationsafhængigt. Man væmmes ved deres usle klakørvirksomhed.
  I vor atomare tidsalder betyder konventionelle våben nul og nix.
  Hvis en af de store krigspartern føler sig i alvorlig klemme, fyrer han hele atomarsenalet af og så “we will all burn together when we burn” som Tom Lehrer sang; ligegyldigt hvor mange kampvogne og kanoner der findes.

 28. Af Ole H

  -

  Kaliningrad skal anekteres …
  Selvfølgeligt skal den det. Og russerne smides ud af Østersøen.

 29. Af Niels Larsen

  -

  Jakob Schmidt-Rasmussen – 17. februar 2017 13:14

  Helt enig.

  Niels Lemche: “Kaliningrad skal annekteres”

  Du må være vanvittig. Det vil med sikkerhed udløse krig med Rusland, men det er du måske også fortaler for?

  Poul Lykke: “Danske soldater får i fremtiden nok at gøre med, at forsvare sig mod “work related violence” fra muslimske kolleger, der bliver ramt af en religiøs raptus.”

  Enig. Islam er hovedfjenden for både den vestlige verden og for Rusland. Vi kan med fordel gøre fælles sag ved at inddæmme vanviddet i den muslimske verden.

  Finn Bjerrehave: “hvornår har Rusland indledt krig mod Europa i verdenshistorien?”

  Indtil flere gange. For det meste er det gået ud over Polen.

 30. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Et forsøg på, at annektere Kaliningrad, er nok den “sikreste” metode til, at udløse en atomkrig med Rusland.

  Forslaget er så indlysende selvdestruktivt, at det kun kan komme fra putinister, der udgiver sig for, at ville varetage Danmarks sikkerhed…

  Heldigvis er det helt sikkert, at de andre EU-lande ikke kunne drømme om, at støtte et forslag, der er så tåbeligt og selvdestruktivt, at det grænser til rent vanvid.

 31. Af Ole H

  -

  At kalde mig for putist er en fornærmelse af de store.
  Manden er en notorisk morder og kriminel.
  Rusland forstår kun rå magt, se bare øst Ukraine, og de andre steder hvor de har sat krige igang. Det er kun sket fordi vesten er tøset og ikke tør stille dem stolen for døren.
  Var det sket allerede da de invaderede Ossetien/Georgien havde de aldrig turde gå ind og overfalde Ukraine og Krim.
  Men der er for meget tøsetøs over vesten. Russerne ser ethvert forsøg på kompromis som svaghed. Se blot hvad der skete efter at tyrkerne skød et fly ned. En masse retorik og brokken sig, men Ikke flere krænkelser.
  Og tro mig, jeg har studeret russerne i 25 år.

 32. Af Elly Jensenius Madsen

  -

  Krigskarlen, Lemche, har ret.

  Vi er selvfølgelig nødt til at opruste, fordi kryptoputinisten, Donald Trump, pønser på, at invadere EU, sammen med Putin!

  Hvis man ikke kan se det, så kan det KUN være fordi, man er en putinistisk trumpist!

 33. Af Jørgen F.

  -

  ….”Men der er for meget tøsetøs over vesten” – enig – men det endte alligevel med at Erdogan måtte en tur på de bonede gulve i Kreml , da han var blevet forrådt af Obama og Merkel.

  Tid til et genoptryk:

  I en sal på mandehjemmet,
  hvor de hvides senge står,
  lå en lille brystsvag mandsling,
  syg og bleg, helt uden hår,

  Og han spørger da forstanderinden,
  som ved mandens leje stod:
  Må jeg komme hjem til konen,
  så skal jeg være rigtig god,

  Forstanderinden svarede den lille:
  Nej, dit svin, det knapt jeg tror,
  men til pinse kan det hænde,
  du kan komme hjem til mor,

  Manden råbte som afsindig
  Hva’ fan er meningen med mit liv
  Først tog bøsserne min bodega
  Nu har femi-konen så smidt mig ud

  Kære Putin kom og red mig
  Send en U-båd, så du sød
  Jeg vil væk fra femi og multi kulti
  Det blir min død – vær nu sød

 34. Af Gert Hansen

  -

  Da Axemagterne angreb Sovjetunionen i juni 1941 indsatte de 4 milioner mand. Det virker derfor temmelig absurd, i vore dage at læse om NATO styrker i brigade størrelse, der sendes rundt omkring i Europa. Jeg ved ikke om de er tænkt som en form for ‘afskrækkelse’, eller det er for at berolige europæerne. Det må formodes at være det sidste.

  Der er næppe nogen der for alvor tror, at USA vil indsætte atomvåben, hvad skulle de ellers indsætte?, og risikere en massiv russisk atom-gengældelse, for at redde Estland eller Baltikum fra en russisk invasion. Og hvor skulle Rusland overhovedet invadere Estland, eller de andre baltiske NATO lande? Det er svært at se formålet. Selvfølgelig kan man ikke udelukke, at der på et tidspunkt kommer en gal russisk magthaver, men man kan håbe, at der i Rusland er andre der kan holde hovedet koldt og forhindre det. Såvidt jeg husker har man altid talt om, at russene kunne konventionelt køre hen over Vesteuropa på et par dage. Om det forholder sig anderledes nu, ved jeg ikke.

  Hvis Danmark mener, at det, trods alt, er fornuftigt at have et vist forsvar, må man selvfølgelig betale. Nu har man i 50-60 år lænet sig op ad amerikanske skatteborgere, og nu har amerikanerne fået en præsident der synes at det skal der laves om på. Det er nye tider.

  Det største spørgsmål er, hvilket der er den største sikkerhedsrisiko mod Europa, om den kommer fra Rusland eller internt? Det forekommer at være det sidste.

 35. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Der er selvfølgelig menneker i Danmark, der er del af en såkaldt femte kolonne.
  Mennesker der ikke tager en potentiel militær fare fra Rusland alvorligt.
  En person som Maria Krarup undergraver dansk militær sikkerhed og selvsrændighed overfor Rusland.
  Jeg ved ikke, hvor tæt kontakt hun har til Rusland, der er et aggressivt despotisk diktatorisk land, som man absolut ikke skal undervudere som en trussel mod demokrati og stabilitet i europa.
  Men ligegyldigt om man er nationalkonservativ, radikal eller stemmer på enhedslisten, så er det vigtigt at stå skulder mod skulder mod den femte kolonnes landsskadende propaganda.

 36. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Du går jo Putins ærinde!

  Det er ikke dét, du vil; men det er dét, du gør i praksis.

  Et oprustningskapløb vil udmarve Ruslands økonomisk, så det er mildest talt hverken i Rusland, eller i de almindelige russeres interesse.

  Men du støtter i praksis Putin, og er med til at holde ham, og hans diktatur ved magten, når du vil ligefrem vil angribe russisk terroritorie – selvom det ikke er dét, du vil.

  For det er stort kun Putin, der har interesse i, at opretholde ideen om en truende militær konflikt mellem Rusland, og EU-landene.

  Putin har interesse i, at kunne bilde russerne ind, at de er nødt til at støtte hans militaristiske, antivestlige og udemokratiske semidiktatur, fordi ellers vil Rusland igen blive invaderet af europæiske lande, for ellers er der en reel chance for, at russerne ville stemme på politikere, der er mere liberale, og mere demokratisk anlagte.

  Hvis der er en udsigt til, at Rusland igen bliver angrebet, så slutter selv liberalt anlagte russere op om den til enhver tid siddende zar…

  Du og Lemche giver simpelthen Putin dét, han har allermest brug for, for at kunne holde sig ved magten i Rusland; en potentiel, men reel, militær trussel om, at invadere russisk territorium – f.eks. Kaliningrad…

 37. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Lemche: Ganske udmærket!

  Nu er Putin blevet træt af at bruge Nazi-Marie og Tulletåben, så skal han have gang i Pernille Vermund og blebarnet med den dårlige opdragelse til Stefani. Ak ja, hvis det virkelig er fjenden, så ser vi pacifismen i gennembrud.

  Naaaj, mere væsentligt var Henrik Dam Kristensens elegante udspil om missiler på fregatterne – også selvom det skulle koste lidt penge. Det er en så isnende afvisning af Nazi-Marie og Tulletåben, som vel tænkes kan.
  Nazi-Marie, der har propaganderet for Putins trusler som det lydige og villige instrument, hun er for landets fjender – en gennemført landsforræder – virkelig en ulækker type.

  Det Dam Kristensen de facto siger er: Lad dog være med at tro I er noget. At Danske Banks reklametryksag til Berlingske “analyserer” sig til en strålende fremtid – ikke alene for Kina; men også for et DF og S samarbejde viser blot faren ved at bruge idioter som reklamefolk.

  Nu er Stafani ikke “national-konservativ” – han er produktet af en forkvaklet og inkompetent Folkeskole – han er en eklatant idiot. Han HAR ikke nogen meeeening, han aner ikke hvad en meeeeening er – og er også ligeglad.
  Har været i Livgarden? Som om det var noget at prale af – oven i købet 3 år? Der må have været adskillige klasser, han har måttet gå om?
  Livgarden har ikke været noget siden skåningene forsvandt. En flok selvhøjtidelige narrehoveder med fjollede hatte. Dronningen får ikke apanage – det er ulempekompensation for den flok narrehoveder der sjokker rundt på gårdspladsen.

  At idioten udtaler sig om regneark viser blot hvor lidt han har forstået. I 1944 strakte slaget ved Narva sig over 6 måneder og kostede ½ mio. livet – langt hovedparten russere – langt hovedparten. Det slag er lidet kendt, fordi det var så eklatant et nederlag for russerne (som de fleste af slagene på Østfronten).
  Men at de Baltiske Lande “bare” skulle være til at rulle hen over for russerne – Vorherre Bevar’s.

 38. Af Jan Petersen

  -

  Hvis alle verdens politiske krigsliderlige skrivebordskrigere var de første til skridte en given frontlinje af, var krig nok hurtigt et overstået kapitel i menneskehedens historie. Hver og en af de pjok ville formentlig skide i bukserne af skræk !

 39. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “For det er stort set kun Putin, der har interesse i, at opretholde ideen, om en truende militær konflikt mellem Rusland, og EU-landene.”

  Der har aldrig været krig mellem to demokratier, og Rusland er trods alt stadig – på papiret i det mindste – et demokrati.

  Derfor fremmer Trumps venligtsindede strategi overfor Rusland freden langt mere effektivt, end en åbenlyst fjendtligt strategi, der omfatter invasion af russisk territorium, ville gøre – tror jeg, ihvertfald.

  Jeg bliver iøvrigt mindst lige så vred over, at blive kaldt for “putinist”, som du gør…

 40. Af Ole H

  -

  Man går kun Putins ærinde ved at vise at der er tøsetøser i den danske debat.
  Sålænge han kan se at han kan splitte os i mænd og mus, så vi der han.
  Mht. Marie Krarup er det pinligt at hun ikke er bag lås og slå endnu. Men hun melder i det mindste rent flag om hvilken side hun er på – og det er ikke danskernes eller vestens. og bundlinjen for DF må være: at for at være dansker skal man holde med russerne !!! Interessant.

 41. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hej Niels Larsen, selvfølgelig har du ret, Rusland invaderede Polen ca 14 dage efter Hitler, men der blev England ikke sur, men at de aldrig har fuldt trukket sig tilbage er endnu værre, men ak, ingen interesserer sig for Polen.
  Derfor skrev jeg Europa. Finn Vig

 42. Af Ole H

  -

  “Derfor fremmer Trumps venligtsindede strategi overfor Rusland freden langt mere effektivt, end en åbenlyst fjendtligt strategi, der omfatter invasion af russisk territorium, ville gøre – tror jeg, ihvertfald.”
  Den lader vi lige stå …..

 43. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @OLE H

  Ja, selvfølgelig “lader du den stå”, for modargumenter har du jo igen af.

  For du befinder dig åbenbart på et niveau, hvor du er i stand til at bilde dig ind, at primitive beskyldninger om, at alle der er mere eller mindre uenige med dig, er “tøsetøser” og “putinister”, er et vinderargument…

 44. Af Ole H

  -

  Jakob
  Nu var det jo ikke mig som startede med at kalde mig selv for putinist eller at jeg løb Putin ærinde.
  Men når man seriøst mener at Trumps tilgang til Rusland er løsningen – manden som under valgkampen ønskede russerne ville hacke sin modstander – så er man i bedste fald naiv i mine øjne.
  Jeg har studeret russerne i 25-30 år, både som soldat, og i mit civile liv, og de har kun respekt for magt.
  Og ja, jeg mener at vesten/NATO skal vise Putin at der er en grænse. Også med våben om nødvendigt. Alternativet er ubærligt … at Baltikum, Polen, og DK en dag invaderes. Og tro mig, planerne ligger klar.
  Der er ingen forskel på skolegården. Bøllerne skal vide at de små står sammen – og mener det.
  Han du have en god fredag, vi bliver jo ikke enige alligevel.

 45. Af Flemming Lau

  -

  Jørgen Villy Madsen.

  Gamle anti amerikaner. Hvis USA aldrig har vist Europa loyalitet, hvad kalder du så de 400 000 faldne GI’s under 2 verdenskrig. Du er en simpel beton propagandist som livet har været hård ved, siden Murens fald. Din sidste illusion om at at EU skal være en forlængelse af Sovjets utopi, forklædt i humanistiske klæder, kan du og din ligesindede “elite” glemme alt om.

 46. Af Anders Krkegaard Jakobsen

  -

  Jakob Schmidt-Rasmussen.

  Jeg husker, da man skulle stemme om, hvem der var det 20. århundredes største og vigtigste personlighed.
  Jeg stemte på Gandhi.
  Men jeg undervuderer så sandelig ikke Winston Churchill.
  Truslen mod demokrati og stabilitet i europa er noget man skal tage alvorligt.
  Herunder truslen fra Rusland og Putin.
  Og NEJ. Rusland er ikke et demokrati. Lige så lidt som Tyskland var det i 1936, selvom landet “på papiret” var et demokratisk.
  Min grundindstilling til livet “(tilværelsen)” er humanistisk og kosmopolitisk, men jeg er ikke en tossegod naiv person, der forsager, at i Danmark er jeg født, og der har jeg (hjemme) mine rødder.
  Danmark må og skal tage en eventuel millitær trussel fra det udemokratiske Rusland alvorligt.
  Jeg er modstander af krig til hver en tid, men kommer dagen hvor Danmark virkelig er truet, må og skal vi være parate til at forsvare Danmark.

 47. Af Frank Wulff

  -

  @Eli Mogensen

  Er så godt som 100% sikker på at USA vil “forsvare” Grønland.

  Vedr. råstoffer så er der pt. kun to mulige miner, hvor USA har en umiddelbar interesse i hvad der sker.
  Det drejer sig om de 2 REE projekter i Sydgrønland, hvor Kvanefjeldet er den ene.
  Dog er begge projekter efter min mening lagt “døde”, da indehaverne i begge projekter har acceptere kapital fra Kina.
  De kinesiske medejere ved udemærket godt, lige som alle andre inden for branchen, at det ikke vil blive accepteret at de sætter sig nogle af de store REE forekomster uden for Kina
  Betyder reelt at disse 2 projekter trækker i langdrag og til sidst dør ud.

  USA m.fl. har heller ikke nogen interesse i at der kommer REE miner i Grønland, da det vil konkurrere med nogle af deres genåbne miner.

  Dog forventer jeg at USA vil finde Monroe-doktrinen frem af skufferne, hvis der mod forventning startes REE-miner med kinesisk kapital i ryggen.

 48. Af Johann Walizscki

  -

  @OLE H – 17. FEBRUAR 2017 16:13
  “Jeg har studeret russerne i 25-30 år, både som soldat, og i mit civile liv, og de har kun respekt for magt.”
  Det var sandelig et magert udbytte af 30 års studier; men forventeligt for en offentlig ansat, der excellerer i at spilde avislæsernes tid med at udstille sin snæversynethed.
  Mon Tjajkovskij, Pushkin, Tolstoj, Dostojevskij, Gorkij og alle verdensberømte russiske intellektuelle også kun havde respekt for magt.

 49. Af Ole H

  -

  Skal ikke kunne sige om det et et magert udbytte.
  Men det er bundlinjen.
  At jeg skulle være offentligt ansat (ud over min tid som soldat) kommer lidt bag op mig. Har bl.a. arbejdet i nogle af de største virksomheder. Og er selvstændig. Men at være så nedladen som Johan her er over for de offentlige ansatte fortæller vel mere om afsenderen.
  Men ok, så fik du det vel bedre.

 50. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  På et eller andet tidspunkt må det gå for et flertal af europæere, at Nato er det største blufnummer i nyere tid, men problemet er, at de mennesker, der er ansvarlige og går ind for dette i bund og grund syge foretagende, har raget enorme værdier til sig i årenes løb. De gør meget, for at intet ændres, og da de ejer massemedierne og har fuld kontrol over efterretningstjenesterne er det ikke et problem – for dem. Det er det for os andre.

  Vi bliver konstant udsat for rædselsscenarier om trusler fra alle sider, og det er kun et spørgsmål om tid før vi vil opleve et Nato-iscenesat skuespil, der kan begrunde det hedt ønskede storskalaangreb på russerne, som er stor nok som modstander. Ukraine var lige ved at kunne bruges. CIA iværksatte med våben og dollars som altid det oprør, der skulle bringe en Nato-venlig præsident til magten.

  Russerne havde ikke lyst til at se Nato-atom-missilbaser på Krim og greb ind med rettidig omhu. Putin havde ikke noget valg. Nato har kun respekt for rå magt, og de ved ikke, hvor langt russerne vil gå. Lad os takke russerne, der løste knuden med et minimum af magtanvendelse og lad os håbe, at Nato forstod vinket og har forstået at flere anneksioner ikke vil forblive ubesvarede.

 51. Af Flemming Lau

  -

  Johann Walizscki.

  Du lider af den samme form for vildfarelse, som utopisterne der troede at hvis bare man sang internationale over hele kloden, og kunne diverse paroler på rygraden, så ville der blive fred til evig tid. Kam’rat slår ikke kam’rat ihjel. Men big surprice, det de gjorde sørme alligevel. Blod er tykkere end vand. Tyske kunstnere forhindrede da heller ikke lille Adolf i at begære hele verden!

 52. Af B. Mortensen

  -

  Hr Ole H
  ” Polen, og DK en dag invaderes. Og tro mig, planerne ligger klar.”
  🙂 Ja og køer kan flyve!
  Kan du overhovedet dokumenterer dette udsagn eller er det noget du er blevet enig om med dig selv?

 53. Af M Jørgensen

  -

  Hvilken trussel ser Rusland i Østersø regionen siden de finder det nødvendigt at optrappe deres militære aktiviteter i området ,og hvorfor har de placeret masser af missiler i Kaliningrad der peger mod os ?
  Det er vel næppe for at vise deres fredelige hensigter.

 54. Af B. Mortensen

  -

  Hr Lau
  “Hvis USA aldrig har vist Europa loyalitet, hvad kalder du så de 400 000 faldne GI’s under 2 verdenskrig. ”
  USSR mistede mellem 25-30 milioner, så hvem viste mest loyalitet hvis det er tabstal du refererer til? USA’s største bidrag til krigen og krigens afslutning var lastbiler og fødevare til den røde hær. Uden dette kunne russerne ikke rykke så hurtigt frem og bespise deres tropper. De ville sandsynligvis havde mistede mange flere uden denne hjælp fra USA.

 55. Af Ole H

  -

  @hr Mortensen
  Planerne har ligget klar siden den kolde krig og Sovjetunionen. Siden er de opdateret til nye teknologier og strategier.
  Og … de mange døde sovjetborgere fra tiden omkring WW II skydes også i høj grad Stalins udrensninger. Læg mærke til ordet “også”. Jeg negligere ikke de mange tab fra sovjet, men egne interne udrensninger tog en stor del både før unde og efter krigen. Jeg skriver sovjetborgere da mange af kanonføden var fra sovjet republikkerne og ikke fra moder Rusland.
  At der var så mange tab på sovjetisk side i selve slagene skyldtes også at Stalin udrensede hele sin militære ledelse lige op til krigen, så det dybest set var amatører som ledede den sovjetiske hær, flåde og luftvåben.

 56. Af Johann Walizscki

  -

  @OLE H – 17. FEBRUAR 2017 17:28
  “Skal ikke kunne sige om det et et magert udbytte.
  Men det er bundlinjen.”

  Zhavel’ – Vi kan konkludere at ‘tovarishch’ OLEs studier nok ikke har overbelastet hans militære og civile fatteevne, siden hans udbytte efter eget udsagn er helt nede på bunden.

  Oles udsagn om, at russerne kun har respekt for magt, er i klasse med:
  Danskerne har kun respekt for stigende sprutpriser.
  Tyskerne har kun respekt for hård disciplin.
  Jøderne har kun respekt for penge.
  Soldater har kun respekt for sildesalat, sovseskåle og vådt wienerbrød på skuldrene.

 57. Af Niels Larsen

  -

  B. Mortensen: “USSR mistede mellem 25-30 millioner. ”

  USSR forsvarede og generobrede eget territorium og spillede derefter imperialist i Østeuropa.

  USA generobrede Vesteuropa for europæerne.

  Det giver en vis forskel.

 58. Af R. Vangkilde

  -

  NATO VINDER OVER EU, – for en sikkerhed skyld må vi følge Trump, eller giver 2%
  den nødvendige tryghed, vi er jo større end Putin, og russisk politik er uden for
  Pædagogisk rækkevidde , ELLER er forskellen en pris vi må betale, hvis Trump/Putin
  Er enige om en millitær verdensorden.

 59. Af Niels Juul Hansen

  -

  Skal vi ikke spørge Anders Fogh Rasmussen, hvad han mener?

  Han har været NATOs generalsekretær og lever af at give gode råd.

  Så kan vi altid spørge ham, at det er noget han tror, eller noget han ved.

  Det var der desværre ingen folketingsmedlemmer fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, der gjorde inden den katastrofale invasion af Irak.

  De fulgte ham alle blindt!

 60. Af j nielsen

  -

  “(…) kan NATO vinde over Rusland”

  Rusland er en nabo, og en nabo vinder man ikke over. En nabo kommer man overens med.

  Meget enig med Jørgen F 17 feb 11:44

 61. Af j nielsen

  -

  “USSR forsvarede og generobrede eget territorium og spillede derefter imperialist i Østeuropa.”

  Man besluttede sig til at næste gang det her sker, altså at et vestligt demokrati i løbet af få år forvandler sig til et frådende uhyre, så skal slaget ikke stå på russisk jord. Så skal der være en bufferzone, som angriberne skal igennem først.

  Det har ikke været et imperium i klassisk forstand. Det var en række lydstater, hvorfra man ville sikret sig at intet angreb kom. Atomtruslen gjorde selvfølgelig den tankegang delvist uanvendelig, men så har man kunnet holde dem som gidsler.

  Men det var i bund og grund en defensiv indstilling. Få lande, om nogen, har haft besøg af en så bred vifte af fjendtlige styrker som Rusland. Og især det 20. århundredes tildragelser har ført til en russisk udenrigspolitik drevet af ikke helt ubegrundet paranoia. I dele af sovjettiden forstærket af paranoia internt, hvor udrensninger, deportationer og henrettelser i en lang periode hørte til dagens orden.

  I dag er situationen forbedret siden dengang. Vi er i den situation, at når et NATO-land skyder to russiske fly ned, så har den russiske leder is i maven. Jeg er meget glad for at det ikke er den nuværende amerikanske leder der skal håndtere en tilsvarende episode, og jeg gruer for den dag den situation opstår. Der er ingen øvre grænse for hvor galt det kan gå, og der er nok af krigsmagere, også herhjemme, til at skrige situationen ud af kontrol.

 62. Af Flemming Lau

  -

  B Mortensen.

  Det er ikke 6 måneder siden, at der på bloggen blev redegjort for de allieredes engagement mod Aksemagterne. Det kronologiske forløb var at Hitler og Stalin blev enige om at dele Polen. Da Hitler angreb erklærede Britterne Tyskland krig. Stalin likviderede hele det polske officerer korps i Katyn skoven. Hitler går ind i Sovjet 22 juni 1941. 7 Dec samme år angriber japanerne USA (Pearl) USA valgte Europa som primær kampplads, herunder storstilet millitær hjælp til Sovjet. Stillehavet blev sekundær. Hvorfor mon…?

  Hvornår hjalp Sovjet USA i kamp mod Japan? Den 6 Aug 1945 røg Hiroshima og den 9 går Sovjet ind i Manchuriet. Det går stærkt i de måneder, Churchill var gået som PM, 15 Aug kapitulerer Japan. 5 Marts 1946 konstaterer Churchill at Jerntæppet fra Stettin til Trieste og den kolde krig er en realitet.
  Tabstal mio. Sovjet 11 mill\11civ-Kina 4mill\15.5civ. – Holocaust 12civ. – Asien 8 civ. – Aksemagterne Tysk ital Japan mill\civ 10. – EU 5 civ – US & Brittiske tab 1 mio.
  Grove tal Slagmark vest 49 mio – Slagmark øst 30 mio – Mere end 70 mio.ialt

 63. Af Allan Petersen

  -

  Rusland vil altid føle sig presset af vesten, uanset om NATO blev opløst. Rusland har altid forsøgt at rykke deres inflydelsessfære så langt mod vest som muligt, for at skabe dybde i deres forsvar og få adgang til verdenshavene. Derfor vil Rusland i al evighed være en trussel for dets nabolande.
  Ruslands vestlige fokus illustreres tydeligt ved at den rusiske befolkning er koncentreret i de vestlige og i nogen grad sydlige regioner. De samme regioner udgør Ruslands vigtige områder for landbrug. Det øvrige land mod øst og nord, som udgør langt størstedelen af Rusland, har ingen strategisk værdi.

  NATO og Danmark gør ret i at opruste, fordi et stærkt forsvar er det eneste som vil afholde en eventuel fjende fra at tage chancen. Prøv at tænke tanken til ende – hvad ville der reelt ske hvis Rusland tog chancen og besatte Bornholm, velvidende at de kunne gøre det, fordi Danmark indtil nu har sat en ære i at basere landets forsvar på at amerikanerne kommer og redder os. Ville USA, Storbritanien eller Frankrig virkelig risikere en regional krig med anvendelse af taktiske eller ligefrem strategiske atomvåben, for at komme medlemslande til hjælp, som ikke engang gider forsøge at forsvare deres eget territorium?

  Det ville være ekstremt farligt for Rusland at tage sådan en chance, men gevinsten vil være enorm, hvis NATO viser svaghed i en sådan situation.

 64. Af jan ulrik friis

  -

  Allan P…………prøv at tænke tanken til ende – hvad ville der reelt ske hvis islamisterne tog chancen og besatte Danmark, velvidende at de nu kunne gøre det, fordi Danmark indtil nu har sat en ære i at basere landets forsvar på åbne grænser, en velkommen kultur, at nogen måske engang kommer og redder os fra denne dødskult. Ville USA, Storbritanien eller Frankrig virkeligt komme Danmark til hjælp, som ikke engang gider forsøge at forsvare deres eget territorium?

 65. Af B. Mortensen

  -

  Hr Ole H
  “Planerne har ligget klar siden den kolde krig og Sovjetunionen. Siden er de opdateret til nye teknologier og strategier.”
  Kan du dokumenterer dette? Ellers hedder det et postulat, det er fuldt lovligt, men et postulat!
  Ja Stalin havde en stor del af ansvaret for det dårlige forsvar, netop fordi han havde skudt, henrettet sine bedste officerer. Det var b.la. Tyskerne som gav ham falsk information om falske attentater han ville udsættes for o.s.v. da Russerne fik uddannet deres officerer i Tyskland og fordi manden var en paranoid satan. Han kom heldigvis på bedre tanker senere i krigen. Polen var som sagt kastebold før krigen p.g.a. 1934 ikke blev en realitet og efter krigen gav Churchill Polen til stalin i bytte for Grækenlands monarki. Det røg så senere en tur på møllen, hvilket du kan spørge en hvis Prinsesse om 🙂

  Hr. Lau De Russiske tabstal er mellem 25-30 milioner hvilket er anerkendt af historien. Deres hjælp til USA mod Japan var en aftale begået med Rosenvelt og Russerne stod med 1 million mand ved Shaklinøerne. USA valgte, at smide Atombomben tiltrods for, at Japan var klar til overgivelse dog uden at miste ansigt og Kejserens liv.Man ville vise Stalin bomben og selvom de var allierede fortalte USA aldrig USSR om udviklingen af Atombomben. Det var vores egen Niels Bohr meget imod og samt flere andre forsker.

 66. Af B. Mortensen

  -

  Hr, Lau Som du kan læse ville de havde angrebet Japan hvis de ikke havde overgivet sig.

  “Operation Auguststorm (russisk: Манчжурская стратегическая наступательная операция, translit: Mantsjzjurskaja strategitsjeskaja nastupatelnaja operatsija, “Den mandchuriske strategiske offensive operation”) var et sovjetisk angreb på Japan i slutfasen af 2. verdenskrig, der indledtes den 9. august 1945 med sovjetiske troppers indtrængen i det japanske støttede stat Manchukuo.

  Hele operationen omfattede det nærliggende Mengjiang, såvel som det nordlige Korea, det sydlige Sakhalin og øgruppen Kurilerne. Under Jaltakonferencen havde Sovjetunionen godtaget allierede planer om at afslutte landets neutralitetspagt med Japan og angribe landet ikke senere end tre måneder efter, at krigen var afsluttet i Europa.

  Invasionen startede ved daggry den 9. august 1945, nøjagtig tre måneder efter,at Tyskland havde kapituleret. Samme dag kastede USA den anden atombombe ned over den japanske by Nagasaki, et angreb som ikke var koordineret med sovjetledelsen. Japan bestemte sig for at kapitulere før dimensionerne af det sovjetiske angreb var kendt. Havde krigen fortsat, havde Sovjetunionen planer om at invadere Hokkaido før de vestallierede invaderede Honshū.”

 67. Af ka an

  -

  De største trusler kom ikke udefra, men indefra. Sådan var det for russerne og tyskerne i 1917 til 1945, og sådan er det for svenskerne idag. Deres egne regeringer bestod af tyranner, gangstere og blod tørstige masse mor dere.

  Den menneskelige klogskab har sine grænser, men dumheden, grådigheden og ondskaben i visse kliker synes at være uden grænser. At lægge op til stridigheder med Rusland eller USA er decideret tåbeligt, men på denne blog synes der at være være flere fortalere for en hård og uforsonlig kurs overfor både Rusland og USA. Om de vrøvler løs pga. uvidenhed, korruption, svag begavelse, senilitet eller overforbrug af hash eller alkohol er svært at sige, men modsiges skal de. ….. om muligt?!? For f ilt ret har jo efterhånden gjort det meget svært for de seriøse bloggere at være med i debatterne.

 68. Af B. Mortensen

  -

  Her er link
  https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwivnZvgipjSAhXRERQKHYNrB8IQFgglMAA&url=https%3A%2F%2Fda.wikipedia.org%2Fwiki%2FNATO&usg=AFQjCNHJfeua9DFtvJIj3I5jP6OMIyoyhw

  Der står b.la.
  “I 1954 foreslog Sovjetunionen, at den skulle indgå i NATO-alliancen for at bevare fred i Europa. NATO-landene nægtede dog dette, da de så det som et forsøg på at opløse NATO indefra.”
  “I november 1983 skabte NATO-øvelsen Able Archer 83 panik i Kreml. Øvelsen simulerede et atomvåbenangreb mod Sovjet. Det sovjetiske lederskab blev bekymret for, at den amerikanske præsident Ronald Reagan havde planlagt at starte et rigtigt angreb. Som reaktion blev de sovjetiske atomvåbenstyrker i Østtyskland og Polen sat i alarmberedskab. Selvom Sovjetunionens reaktion i samtiden blev udlagt som propaganda, mener mange historikere, at den sovjetiske frygt for et angreb var ægte.”
  Dette er senere blevet bekræftet og kun en telefon opringning fra Sverige forhindrede USSR i, at gå til angreb. Det er også blevet bekræftet, at USSR mente de kunne modstå NATO i max. 8 dage før de måtte fyre deres A-Raketter. De ville ikke have noget valg, det eller blive løbet over ende. ( programmet Reagans hemmelige krig )

 69. Af ka an

  -

  Rettelse: De svenske politikere er selvfølgelig ikke helt magen til hine russiske og tyske, der er forskelle, men at MORD-raten i Sverige er eksploderet, at mængden af velfærdssammenbrud, sundhedsskandaler og hverdagsterror (gadeoverfald, voldtægter, hjemmerøverier, skyderier, knivstik, påsatte brande osv. ) er oppe i rekordhøjder, er især de feministiske og pladderhumanistiske politikeres skyld. De har kynisk udleveret tusinder og atter tusinder af svenskere til vold, mord, sygdom og social elendighed. Og Sverige er nu en civilisation i opløsning. Se snap hanen og andre netaviser.

 70. Af georg christensen

  -

  Nu møder vi så igen, en gang konservativ NATO vrøvl. Danmark er allerede på 2% trinnet, spørg tyskerne om, hvor de er og svaret vil være 1,2% . En tysk verdensøkonomi med 1,2% , medens danske konservative tomheder skaber sig over manglen på nato understøttelse. Jeg er træt af disse “liberale” fake nyheder, som bare tilpasses efter behov. .

 71. Af Flemming Lau

  -

  B Mortensen.

  Vi behøver ikke at udøve unødig trætte omkring Sovjettiske tabstal. Jeg henviser blot til medensgående tal, og det er meget muligt at du har ret og at der skal lægges 13 mio til. Men pointen var amerikanernes loyalitet. Afslutningen på krigen blev planlagt på Jalta, men fremtiden for halvdelen af Europa, blev ikke just demokratisk vel..?
  Afslutningsvis vil jeg bede dig om at kalde mig Lau, med mindre du er s…. arrig på den gamle koldkriger, så kan du kalde mig hvad du vil.

 72. Af Flemming Lau

  -

  http://www.1sted.dk/2verdenskrig/tabstal.aspx

 73. Af ka an

  -

  Et PS er i f il tr et

 74. Af Flemming Lau

  -

  Dansk forsvarsbudget de sidste 50 år.

  https://da.m.wikipedia.org/wiki/Forsvaret

 75. Af georg christensen

  -

  Til Danmark , det sociale, som det kapitale: Forsvar, har intet overhovedet med “kampfly” at gøre. Kampfly er ikke andet som kendetegnet på “agrasivitet”, og på ingen måde liller Danmark værdigt. Lad tyskerne,englænderne,franskmændene og amerikanerne klare fortidens “kampfly opgaver”. De har alle erfaringen fra både først som anden verdenskrig medens småtbegavede danske vel nok lidt korrupte, eller bare uvidende politikere satser på kampfly, så satser modstanderne på misiler og droner, som begge gør kampfly overflødige.

  Det er for mig uforståelig, at danske politikere, stadig forsøger sig ,som middelalderlignende korsriddere. Min eneste konklusion må være: enten er de for dumme eller at de er for korrupte og bare lukker øjnene overfor virkeligheden.. .

 76. Af georg christensen

  -

  Jeg tvivler på ,at de nuværende såkaldte europæiske eliter, overhovedet er istand til at forstå konsekvensen af konfrontationen mod Russerne. Selv et par tusinde kampvogne og deres betalte lejesvende, i baltikum og polen giver ingen værdi ,kun ilusioner. Hvis problemstillingen : For eller imod opstår, vil hele det nuværende europafolk være taberne, ene og alene fordi det europa lod dets såkaldte eliter bestemme. Til Europæerne fra en europæer : Russerne behøver ikke langdistance misiler for at destruere europa, heller ikke kortdistance misiler for at destruere kampfly. Hvorfor har vi europærer så stor angst overfor russerfolket?. Jeg fatter det simpelthen ikke.

  Første verdenskrig i enevældens strukture undlades at kommentere. Anden verdenskrig, desværre også med katolikkernes nazister i spidsen, som idag islamisternes nazister stadig i kamp mod “socialismen” , gerne også i vesten kaldt kommunisme.

  NB: Kommentaren, er kun beregnet som en provokation, for om muligt at få lukkede øjne åbnet. Fakta eller fup?, ord som styrers af hvem i ordenes sætnings beskrivelser.

 77. Af Niels Lemche

  -

  FLEMMING LAU, det er korrekt, at amerikanerne officielt prioriterede Tyskland før Japan; men man kan ikke sige, at de ikke til fulde førte krig mod Japan. Sagen var egentlig, at de simpelthen demonstrerede, at de var i stand til at føre to storkrige på samme tid. Det var sådan set også deres hensigtserklæring o årene efter krigen op til den dag i dag.

  De viste allerede et halvt år efter Pearl Habor, hvem der var herre i Stillehavet.

 78. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lemche
  “De viste allerede et halvt år efter Pearl Habor, hvem der var herre i Stillehavet.”

  Hvem husker ikke den store kalkunjagt 🙂 Kunne de overhovedet flyve de Japanske piloter på det tidspunkt?

 79. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Lau
  “Afslutningsvis vil jeg bede dig om at kalde mig Lau, med mindre du er s…. arrig på den gamle koldkriger, så kan du kalde mig hvad du vil.”
  Jeg forstår ikke hentydningen Har jeg kaldt dig for noget andet? I så fald undskylder jeg mange gange.

 80. Af J. Hanse n

  -

  For nu er det tid til at vi skruer op for investeringerne og ambitionerne på forsvarsområdet.
  Skriver Stefani.

  Hvilket forsvarsområde?
  Danmarks “forsvar” bruges udelukkende til overfald på lande som aldrig har udgjort en trussel imod Danmark.
  Bortset fra at Danmarks overfaldskrige skaber flygtningeproblemer og en terrortrussel.

  Truslen fra Rusland?
  Ingen.
  Men Vesten, her iblandt Danmark som USA`s lille bidske skødehund, har skabt helt unødvendige spændinger imellem Vesten og Rusland.
  Vesten er agressoren.
  Ikke Rusland.
  Nedlæg “forsvaret”.
  Det har misten enhver berettigelse efter at Danmark har været med til at besætte andre lande.
  Og sammen med USA er ansvarlig for måske to millioner dræbte i de muslimske lande.
  Søværnet udfører dog ind i mellem fornuftige opgaver.
  Og bør bibeholdes.

 81. Af Helge Nørager

  -

  Irak Kommission, jeg vil have at Irak Kommissionen færdiggør sin undersøgelse………..
  Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste.

 82. Af J. Hanse n

  -

  AF HELGE NØRAGER – 18. FEBRUAR 2017 8:04
  “Irak Kommission, jeg vil have at Irak Kommissionen færdiggør sin undersøgelse………..
  Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste.”

  Det har du ret i.
  Kun denne kommision kan delvis oprette tilliden til “forsvaret”

 83. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, selv om du har ret mht. japanernes vilje til at kapitulere i august 1945 og med, at ameerikanerne ville vise bomben for Stalin, så er det desværre stadig de to vigtigste bomber, der blev kastet i den krig. Man fik at se, hvad A-våbenet kunne gøre, og det var måske den vigtigste årsag til, at det aldrig er blevet brugt igen.

  Amerikanerne stolede overhovedet ikke på Bohr, der går i hvert fald rygter om, at de spekulerede på at likvidere ham. Bohr havde imidlertid ret, fordi de to bombers virkningsgrad var et chok også for Stalin; men russerne var vist temmelig langt mht. at udvikle deres egen. Og så må man aldrig undervurdere deres spionagenet. Men chancen for en slags forsoning mellem de ‘allierede’ gik tabt.

  Stalin var nok en paranoid satan; men så vidt jeg forstår, var der personer , han stolede på til sin død. Hvis jeg husker ret rørte han aldrig dem, der hentede ham ude på sin datcha , hvor han havde gemt sig efter den tyske invasion. Det kan godt være, at det er en myte; men den fortæller, at han troede, at de kom for at skyde ham; men de sagde, at han måtte komme tilbage, for han var den eneste, der kunne holde sammen på landet. Du ved måske mere; men jeg kunne forestille mig at folk som Kalinin og Mikoyan hørte til disse.

  Og så som ‘generalissimo’ var han langt bedre begavet end sin modpart, fordi han i meget stor grad lod generalerne køre løbet og selv blandede i de militære detaljer.

 84. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, selv om du har ret mht. japanernes vilje til at kapitulere i august 1945 og med, at ameerikanerne ville vise bomben for Stalin, så er det desværre stadig de to vigtigste bomber, der blev kastet i den krig. Man fik at se, hvad A-våbenet kunne gøre, og det var måske den vigtigste årsag til, at det aldrig er blevet brugt igen.

  Amerikanerne stolede overhovedet ikke på Bohr, der går i hvert fald rygter om, at de spekulerede på at likvidere ham. Bohr havde imidlertid ret, fordi de to bombers virkningsgrad var et chok også for Stalin; men russerne var vist temmelig langt mht. at udvikle deres egen. Og så må man aldrig undervurdere deres spionagenet. Men chancen for en slags forsoning mellem de ‘allierede’ gik tabt.

  Stalin var nok en paranoid satan; men så vidt jeg forstår, var der personer , han stolede på til sin død. Hvis jeg husker ret rørte han aldrig dem, der hentede ham ude på sin datcha , hvor han havde gemt sig efter den tyske invasion. Det kan godt være, at det er en myte; men den fortæller, at han troede, at de kom for at skyde ham; men de sagde, at han måtte komme tilbage, for han var den eneste, der kunne holde sammen på landet. Du ved måske mere; men jeg kunne forestille mig at folk som Kalinin og Mikoyan hørte til disse.

  Og så som ‘generalissimo’ var han langt bedre begavet end sin modpart, fordi han i meget stor grad lod generalerne køre løbet og selv blandede i de militære detaljer.

 85. Af Kim P Olsen

  -

  Hassan bringer som sædvanligt patanoide ammestuehistorier til debatten.

  Forsvaret flyver næsten dagligt miljøflyvninger over danske farvande.
  Søværnet og Flyvevåbnet var førende i at stoppe pirateriet ved Afrikas Horn.
  Kemiske våben og materiale blev med stor succes fjernet fra Syrien og Libyen.
  Det flyves dagligt patientevakueringer og søredning i Danmark.
  Søværnet er til stede med mindst tre enheder ved Grønland. Her udføres søredning, suverænitetshævdelse og fiskeriinspektion.
  Kystradiostationerne er lagt ind under Forsvaret.
  Forsvaret ledede indsatsen mod Ebola i Vestafrika.
  Og meget meget andet.

  Men ifølge Hassan bestiller Forsvaret bestiller Forsvaret ikke andet end at slå kvinder og børn ihjel. I millionvis…

  Her er virkelig tale om tunnelsyn og alternative facts.

 86. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM P OLSEN – 18. FEBRUAR 2017 8:21

  Nå.
  Så er Tossekim 0 på banen med løgn og fordrejninger af indlæg som sædvanligt.
  Holdninger til debatoplægget har han ikke.
  Men hvad kan man forvente sig af en person som Tossekim, der sviner kvinder til på bloggene og indsætter perverse indlæg om børnesex.
  Manden er syg i hovedet.

 87. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM P OLSE N – 18. FEBRUAR 2017 8:21

  Nå.
  Så er Tossekim 0 på banen med løgn og fordrejninger af indlæg som sædvanligt.
  Holdninger til debatoplægget har han ikke.
  Men hvad kan man forvente sig af en person som Tossekim, der sviner kvinder til på bloggene og indsætter perverse indlæg om børnesex.
  Manden er syg i hovedet.

 88. Af Kim P Olsen

  -

  Hassan
  Hvad jeg skriver er facts. Det kan du da godt blive tøsesur over og komme med dine sædvanlige mærkelige indlæg.
  Det ændrer ikke ved, at det jeg skriver er korrekt.
  Mit indlæg flugter fint med indholdet af bloggen.
  Din retorik slår trump med flere længder hvad angår fake news og alternative facts.
  Folk griner af dig. Du optræder som et forkælet pattebarn, når du bliver konfronteret med sandheden.

 89. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM P OL SEN – 18. FEBRUAR 2017 8:45

  Nå.
  De patologiske løgnhals tossekim fortsætter.
  Med sine løgnhistorier.
  Vel bedre end at han sviner kvinder til eller indsætter syge indlæg om børn.
  Gad vide hvilken pervers tilfredsstillelse denne person har i at ødelægge blogs med infantile personangreb.

 90. Af Johann Walizscki

  -

  I følge sædvanligvis utroværdige kilder har nato udviklet et hemmeligt våben til brug mod russerne. Natos militær fremstiller et pulver i store mængder med følgende ingredienser –
  sne af kokain fra amerikanske gangstere, frysetørret vodka fra russiske distillerier, koncentreret dumhed fra danske politikere på pulverform, eliksir med udtræk af tysk aggression, gråmeleret svensk stivhed, essens fra dræbende kedsommelig fransk filosofi, knuste krystaller af britisk grådighed og sluttelig italiensk kaos som ristet gryn.
  Der røres godt rundt blandingen, som kunne kaldes EUgoNAT. Med missiler eller fly spredes pulveret ud over Moskva i rigelige mængder, så det lægger sig som en gigantisk sky over byen.
  Herefter vil russerne være effektivt nedkæmpet.

 91. Af Flemming Lau

  -

  B Mortensen 01:57
  Jeg var vist for træt igår, undskyld. Jeg ser bare rødt når jeg hører det formelle ord Hr.

 92. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Verden er unægtelig blevet mere usikker i de sidste par måneder, og desværre for Danmark har vi i en kriminel grad smølet med vor forsvarsudgifter, så meget, at vi ikke lever op til de med Nato, aftalte udgifter på 2% af brutto national produktet!
  Denne misligholdelse af vore forpligtigelser, kan i værste scenario, koste os vor selvstændighed og frihed, i form af Russisk besættelse!

  Vore politikere kører en selvdestruktiv politik med, at ville vente med forsvarsforhandlinger til 2018 hvor der skal forhandles forsvarsforlig!

  De skal øjeblikkeligt i gang med at skaffe de 17 milliarder der mangler i forsvarsbudgettet, også selv om de skal ud og låne på verdensmarkedet!

  Jeg så gerne, at “Søren Espersen” fik lukket munden på” Marie Krarup”, angående hendes Russiske propaganda, for hun er i gang med at skade DF alvorligt med hendes politik!
  Hun udtaler gud hjælpe mig, at opsættelse af et Dansk missilforsvar er en provokativ handling over for Rusland!
  Dette er det ikke! Det er Rusland der provokerer med deres missiler i Kaliningrad, og Dansk misilopsætelse, er en defensiv handling, ikke en angrebshandling; men en forsvarshandling, der ikke kan virke provokerende på andre, en dem der vil angribe os!
  Se for guds skyld, at få hende frataget stillingen som ordfører for Dansk militær i DF, hun skader vores forsvarsevne, i et stort omfang, og dette er farligt i de tider vi er i nu!

  Dette her indlæg burde betragtes med største alvor, da situationen for Danmark/Europa, ikke har været farligere end nu, siden WW.2!
  Mvh.

 93. Af Niels Larsen

  -

  Lemche: “Og så som ‘generalissimo’ var han langt bedre begavet end sin modpart, fordi han i meget stor grad lod generalerne køre løbet.”

  Dog ikke det første halve årstid – og det kostede russerne dyrt.

 94. Af Niels Larsen

  -

  Johann Walizscki

  Ingen tvivl om det. 🙂

  Alene dumheden fra de danske politikere vil fjerne al virkelyst. 🙂

 95. Af leo mortensen

  -

  Det er da særdeles ULOGISK at bloggere der er enige med, sympatiserer med, slutter op om de to blogholdere, mobbes og blokeres igen og igen, mens der er masser af plads til j. ha ns en, le mc he, nør ager, kirke ga ard, bjer re have og lignende. Fil t ret er åbenbart indstillet af en korrekt rad ig al.

 96. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  I stedet for at tale om 2 % bnp til Nato ville det være befriende, hvis man sagde det rigtige tal – 40 milliarder gode danske kroner hvert år og tilføjede, at det gjaldt uden tidsbegrænsninger – muligvis til evig tid. Men selvfølgelig 2 % af noget man ikke rigtig ved, hvad er lyder ikke nær så afskrækkende. Det lyder jo af næsten ingenting. Den hoppede vi på.

  Amerikanerne tvangspåførte et smadret Europa 2 procentsatsen, inden europæerne fik nået at tænke sig om og har siden krævet, at beskyttelsespengene bliver betalt i form af våbenindkøb i USA, ellers pudser de kommunisterne – nu russerne – på os. Det er utroligt infantilt, at vi stadig finder os i afpresningen.

  Europa er nu delt i et Vesteuropa, der tvangsamerikaniseres, og et Østeuropa hvor man kæmper for at bevare og videreudvikle europæisk kultur. Det er mig en gåde, hvorfor europæerne ikke kæmper for et udelt helt Europa, men finder sig i den splittelse, som USA intensivt dyrker som led i planer, der ikke er til Europas fordel. Hvorfor ikke et ”Europe First”?

  Vi har valget mellem Trump og Putin, og det burde ikke være svært for andre end tumper. Trump er fortsættelsen af krig i Europa. Russerne er civiliserede og ønsker fred i vores verdensdel. Vi skal vælge mellem amerikanisering og europæisering eller mellem kapitalisme og socialisme. Hvordan kan nogen finde det svært? Så primitive er vi vel ikke, at vi vælger krigens fortsættelse frem for fred – og dog?

 97. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN, der var ingen, der i efteråret 1941 kunne røre tyskerne … indtil kong vinter tog over. Men Heinz Guderians og andre militære tænkeres håndbøger i de tyske generalers hænder havde modstanderne simpelthen ikke en chance. Det er der ingen grund til at klandre russerne for. Tyskerne tabte slaget om England, fordi det var klovnen Göring, der ville lede det, men på jorden, nej. Men russerne lærte af deres fejltagelser, og de generaler, der rullede tyskerne tilbage, med Zsukov i spidsen, var særdeles dygtige soldater.

 98. Af Niels Lemche

  -

  LEO MORTENSEN, uanset hvem du er — nyt navn, gammelt budskab — så lærer du ikke nær så meget af dem, du er enige med, som af dem duer uenige med. Derfor er det netop logisk, hvis folk som Caspar Stefani er uenige med, får lov til at få deres synspunkter igennem.

  Der er garanteret steder, hvor du kan hygge dig i fred sammen med rygklapperne.

 99. Af Niels Larsen

  -

  Niels Lemche: “NIELS LARSEN, der var ingen, der i efteråret 1941 kunne røre tyskerne”

  Enig. Men det var jo ikke ensbetydende med, at Stalin nødvendigvis skulle ofre millioner af soldater i håbløse “stå fast til sidste mand”-kampe uden udsigt til andet end nederlag.

  Stalin optrådte indledningsvis som Hitler gjorde senere hen: bestemte over alt og alle uden hensyn til realiteterne.

 100. Af Niels Larsen

  -

  Er der ikke en behjertet sjæl, som kan udføre eutanasi på J. V. Madsen, så han kan blive udfriet af den pinsel det må være for en betonkommunist at leve i den post-kommunistiske tidsalder? 🙂

 101. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN, nok ikke så meget at gøre. Har sikkert fået det hvide snit for længe siden på en af Sovjetunionens sindsyganstalter.

 102. Af B. Mortensen

  -

  “B Mortensen 01:57
  Jeg var vist for træt igår, undskyld. Jeg ser bare rødt når jeg hører det formelle ord Hr.”

  Det er bare iorden Lau 🙂
  Så må jeg se om jeg husker det 🙂 du ved uden Hr.. ha ha 🙂

 103. Af Kim P Olsen

  -

  Hassan
  Mit indlæg var egentlig ikke til dig.
  Det var til dem (ganske få efterhånden), som måske tror du ved hvad du skriver om.
  Det gør du åbentlyst ikke. Det har jeg påpeget gang på gang. Jeg lever fint med dine mærkelige indlæg, hvis det er prisen for at bringe lidt fakta til bloggen.

 104. Af Flemming Lau

  -

  Det er fint Mortensen, en svale gør ingen sommer.😎

 105. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Det er fantastisk, at der er kræfter indenfor forsvaret, der kræver øget oprustning til en eller anden krig, der ligner 1. verdenskrig. Nogle enkelte vanvittigt avancerede typer mener dog, at vi skal opruste til 2. verdenskrigsniveau. Ingen har fantasi til at forestille sig, at krig ikke er, hvad det har været. Det ligger udenfor officerers rækkevidde. De har lært sig den strategi og taktik på officersskolerne. Ellers var de ikke blevet officerer.

  At den næste krig ikke i nogen henseende kommer til at ligne noget, vi har set tidligere, kan strategerne, taktikkerne og instruktørerne på skolerne ikke bruge til noget. Vi står ligeså uforberedt, når den kommer, som da tyskerne invaderede Danmark i 1940, hvad enten de radikale er for eller imod oprustning. Gammeldags krigsførelse er yt.

  Både kampfly, boots on ground, kampvogne, artilleri og hjemmeværn er uanvendeligt, når krigen kører i cyberspace, og når det er droner, missiler og andet fjernstyret bombeskyts der sendes mod fjenden i uendelige mængder – takket være vore våbenfabrikanter. Der er muligvis nogen, der forestiller sig, at når alt fyrværkeriet er brændt af, skal der kæmpes på god gammeldags maner fra hus til hus med bajonetten påsat.

  Glem ønskedrømmene. Der bliver intet tilbage, der er værd at kæmpe for mand mod mand.

 106. Af Niels Lemche

  -

  NIELS LARSEN: Hvad sagde jeg!

 107. Af Allan Petersen

  -

  Der er ikke rigtig nogle nutidige krige der understøtter påstanden om, at almindeligt krigsmateriel ikke har nogen anvendelse i moderne konflikter. Hvad blev eller bliver der brugt i Georgien, Ukraine og Syrien? Kampvogne, pansrede infanterikøretøjer, panserværnsvåben, morter, artilleri og infanteri med håndvåben såsnart den ene part ikke dominere luftrummet. Med mindre vi forventer at skulle kæmpe imod USA, så har ingen nationer droner, missiler og fjernstyrede bombeskyts der tilnærmelsesvist minder om uendelige mængder. Hvis der ses bort fra atomvåben, så er det almindelige gængse våben som udgør en trussel imod vores sikkerhed de næste årtier. Og det materiel der indkøbes til forsvaret nu, kommer til at dække disse næste årtier. Derfor er det særdeles relevant at opruste og indkøbe moderne materiel til forsvaret, som kan bruges til konventionel krigsførelse.

 108. Af P Christensen

  -

  Som fidu.. finansminister var Claus Hjort here-there-and-everywhere med krav om årlige
  besparelser i det offentlige. Nu er han forsvarsminister og står overfor krav fra Nato-partneren
  USA om vice versa på forsvarsbudgettet fremover.
  Hvad vælger han mon, nu hvor han skal søge sagligt at plædere for
  et omvendt fortegn? Ring tll en ven, 50-50 eller spørg publikum?
  Russer-truslen er varm luft og er ikke validt argument for oprustning.
  Brug i stedet kræfterne på ikke at lukke flere problemer ind på kontinentet sydfra.

 109. Af Niels Larsen

  -

  Niels Lemche

  Mig rinder i hu skriften over porten til Dantes helvede: “Her lades alt håb ude!”

 110. Af Helge Nørager

  -

  Husk nu topskatten skal ned.
  Og selskabskatten.
  Bilafgifter væk med dem.
  Og penge til forsvar, skal først spares hjem på de syge og invalide samt forstokkede oldinge som har betalt skat i mere end 70 år.
  De 2 % kræver lidt mere end kontanthjælpsloft.
  Men husk nu for helvede at skatten skal sgu ned, og væk med bilafgifter og flere aupairs.
  Samt mere i løn til politikkere som kan lovgive guld og grønne skove, til sig selv.
  Hvilket de gør………..ofte ………….og igen og igen.
  Men væk med topskat og Nato må vente til “Trickel Down” virker.

 111. Af Niels Larsen

  -

  De 2% kan fuldt ud dækkes ind af ulandshjælpen, som officielle undersøgelser viser er spild af penge.

  Sæt i værk!

 112. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM P OLSEN – 18. FEBRUAR 2017 14:24

  Er der nogen som henvender sig til tosseKim?
  Han henviser til nogle “folk” som skulle være hans ligesindede.
  Fra hans netværk som fornøjer sig over hans indlæg om børnesex måske.
  tossekim er åbenbart en så svag, usikker og uselvstændig person.
  At han må henvise til mennesker som skulle være enige med ham.

 113. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM P OLS EN – 18. FEBRUAR 2017 14:24

  Er der nogen som henvender sig til tosseKim?
  Hans storhedsvanvid igen.
  Han henviser til nogle “folk” som skulle være hans ligesindede.
  Fra hans specielle netværk som fornøjer sig over hans bizarre indlæg måske.
  tossekim er åbenbart en så svag, usikker og uselvstændig person.
  At han må henvise til mennesker som skulle være enige med ham.

 114. Af Kim P Olsen

  -

  Jeg skriver sandheden. Du angriber mig fordi du har ondt i sjælen.
  Jeg kan ikke hjælpe dig.

 115. Af Niels Larsen

  -

  Lemche og resten af den pludrende klasse kan med fordel (hvis de vel at mærke forstår budskabet) læse denne artikel: https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/163540/artikel.html

 116. Af Bjørn Sørensen

  -

  “Marie Krarup fra Dansk Folkeparti, påstår, at Danmark ikke er truet. En skammelig udtalelse. ”

  Bevar mig vel, nu skal Marie Krarup gøres til syndebuk for NATO og Obamas manglende evne til at fatte realiteterne. Hun er en af de få politikere som har et indgående kendskab til Rusland.

  Historisk har Ukraine været kampplads for utallige invasioner. Så når NATO og USA på trods af at de lovede at ikke ville ekspandere ind i de tidligere kommunistlande, tramper rundt langs Ruslands grænse, er det så underligt at Rusland føler sig truet.

 117. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Amerikanerne har længe været vrede over, at andre Natolande bidrager for lidt til Natos forsvarsbudget.

  Trump brugte dette i sin valgkampagne. Trump ønskede at vise sine vælgere, at nær alle nationer i verden udnytter amerikanernes godhed og stæler fra dem på alle leder og kanter. Det er tilsyneladende ikke deres storindustri og IT virksomheder, der flytter deres fabrikker for at tjene flere penge, jævnfør Trump.

  Europæerne har derimod længe været trætte af, at amerikanerne ikke bidrager med 0. 7 % af BNP til bistand og, at amerikanerne helst ikke vil bidrage til FN. USA bør tvinges til at betale 0.7 % til bistand, som mange andre rige nationer gør.

  Dansk militær har sprællet, hvor amerikanerne har villet have dem, fordi europæerne ikke bidrager nok til Nato. Europa bør frigøre sig fra pressioner fra amerikansk side, betale sin del, men blive i Nato og derved selv bestemme hvilke aktioner de vil gå ind i, ikke blot de aktioner der gavner amerikanerne og deres evige egeninteressekrige. Resultater heraf er bl. andet nær uløsnlige krige i Mellemøsten. Her bidrager russerne yderligere med komplekse interesser, som adgang til Middelhavet.

  Nato har for nyligt placeret flere tusind soldater i og ved Polens grænser til Rusland, efter at Rusland har raslet med sværdene, for evtentuelt ønske om udvidelse i Østukraine, se annektering af Krim. Det ville gavne russerne, at annektere det østukrainske områder ved Sortehavet, for at kunne komme til Krim fra Rusland. Det arbejder “ukrainske” oprørere på, ser det ud til. Rusland har besvaret indsættelsen af flere tusind Natosoldater i Polen med, at placere mellemdistanceraketter møntet på Europa flere steder, de rækker 500-5000 kilometer. USA når de ikke. Dog måske Alaska.

  Kaliningrad ligger som grænse til det nordøstlige Polen. Det er sådan set meget nemt at se hvad, der sker.

  Russerne er bange for at Nato udvider medlemslandsskaren og rasler med atomvåben for at skræmme europæere og deres regeringer. USA er fuldstændig ligeglade med Europa, andet end som et marked for varer og krigsmateriel. Størstedelen ved knapt ikke, hvor de europæiske lande ligger.

  Putin er tidligere soldat og KGB mand. Han sælger olie og gas, men udvikler iørigt ikke voldsomt andre eksportvarer. Han er til gengæld ekstremt dygtig til at manipulere Vesten. Her kommer vores skønne naive kvinder så som MFer fru Krarup, vores katolske præst Iben og sidst, men ikke mindst Pernille Vermund fra Nye Borgerlige, som tiltaler russerne. Nu er hun også blevet kæreste med en multimillioær. Det giver nok også pote hos russerne. Tidligere kommunister bliver ofte del af det ekstremt højre. Se bare Karin Jespersen og hendes gemal. Dem er der mange her på bloggen, der beundrer. Russerne sammenligner Pernille Vermund med Marine Le Pen og her har de nok ret. Russerne beundrer nemlig Marine Le Pen.

  Russerne var ganske veluddannede i gamle dage i USSR, og derfor er de ganske dygtige EDB folk.
  Et af verdens bedste virusprogrammer er udviklet af russere. Det er ikke umuligt, at virusprogrammer er med til at samle oplysninger fra hele verden ligesom kineserne har placeret den slags i sine mobiltelefoner. Verden er blevet endnu mere kompleks med tilkommelsen af EDB.

  Det er bestemt ikke utænkeligt, at atomvåben kan hakkes. Vi må håbe på, at kærnevåbnene er så gamle, at de største styresystemer er analoge. Hvem ved?

  Så til Trump. Er han på vej til at blive senildement?Det kunne forklare hans beskedne ordforråd og hans behov for hjælp fra familien, som følger ham overalt. Det forklarer hans manglende evne til at danne sætninger og hans gentagelser af det han ikke kan lide og dem der kritiserer ham. Det den demente kan huske gentager han/hun i en evighed. Med demens følger der også agression. Dette udelukker selvfølgelig andre evt. psykiske problemer. Ikke at kunne fuldføre sætniger er typiske tegn på demens. Skader og demens i frontlapperne belaster hukommelsen og skaber store agressioner hos patienten. Hjerneblødninger og blodpropper i hjernen kan også fremskynde problemet. Manden er 71 år. Men omvendt spiller han måske bare utilregnelig. Hvem ved?

 118. Af j nielsen

  -

  “Historisk har Ukraine været kampplads for utallige invasioner. Så når NATO og USA på trods af at de lovede at ikke ville ekspandere ind i de tidligere kommunistlande, tramper rundt langs Ruslands grænse, er det så underligt at Rusland føler sig truet.”

  Man kan jo sammenligne med amerikanernes reaktion, da Sovjetrusland ville samarbejde med Cuba. Invasion OG trussel om 3. verdenskrig.

 119. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kernevåben, iøvrigt, uløselig krig, skulle der stå.

 120. Af jan ulrik friis

  -

  I næste uge kommer der så en regulær plan på bordet, vi vil se Nato en 180 grader vending, nu det er klart for alle at fjenden den radikale islam, islamisterne har allerede infiltreret EU i et greb af vold og død, men i næste uge kommer planen der rydde radikal islam fra jordens overflade!

  Nato og EUs befolkning lægges ud som kanonføde, i kampen imod den radikale islam.

  Hvad vi altsammen kan takke Merkel og Juncker for, at det kom så vidt, og Danmark kan sende en særlig tanke og tak til Løkke & co, at det overhovedet er kommet hertil, at nationalstaten Danmark står til undergang!

  Men lige for at opsummerer indholdet det vigtiste vi lærte i denne blog, at ja
  Danmark kan nu godt pakke sammen og gå hjem, i et endeligt forsvar af Danmark, selv om situationen ret bizzar, da Danmark ikke udviser nogensomhelst interesse i et forsvar af Danmark, viser kun interesse for en i metaltræthed kortvarig angrebskrig, ingen vilje et forsvar af sit eget danske folk, Danmark ligger nemlig nu helt bevidst ubeskytte imod den radikal islam, Danmark ligger med åbne grænser, i wilkommen: islam kultur, da Nato/Frontex planen nu en destruktion af nationalstaten Danmark!

  Næste uge kommer så en ny plan på bordet, kampen imod den radikale islam, nu kommer vi til at se dessertører inden for Nato, de vil løbe for alle vinde, vi vil se manglende diciplin, nu det virkeligt gælder, og under dobbeltild, at tvivlsomt Nato overhovedet vil kunne holde sammen som enhed, den manglende vilje at beskytte sit eget europæiske folk, det var nemlig aldrig meningen med Nato, tværtimod!

  JVM : “At den næste krig ikke i nogen henseende kommer til at ligne noget, vi har set tidligere…….hvad enten de radikale er for eller imod oprustning.”

  Hvad der også diskuteres idag France 24, at investorer nu flygter bort fra EU, altså nu forlader rotterne skibet!

 121. Af Niels Larsen

  -

  R. Harald Kristiansen: “Europæerne har derimod længe været trætte af, at amerikanerne ikke bidrager med 0. 7 % af BNP til bistand og, at amerikanerne helst ikke vil bidrage til FN.”

  Denne europæer er ikke. Han er træt af, at Danmark overhovedet yder ulandshjælp. Og han så gerne, at vi forlod FN, som er overtaget af 3. verdens lande.

  j nielsen – 19. februar 2017 13:00

  Præcis!

 122. Af Bjørn Sørensen

  -

  @R. Harald Kristiansen

  “Trump. Er han på vej til at blive senildement?”

  Sikkert, det er vi alle før eller siden. Hvordan har du det selv, siden du ikke fatter hans utrolige valgsucces.

 123. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kære Børn Sørensen
  Trump fik 3 millioner færre stemmer end H. Clinton. Valgmandssystemet satte Trump som præsident med 306 valgmandsstemmer. Obama fik langt flere valgmandsstemmer end Trump og i 1988 fik Bush over 400 valgmandsstemmer, således er det usandt, at Trump har fået flest valgmandsstemmer nogensinde, som han selv siger. Da manden blev taget i en løgn svarede han. Man har fortalt mig det. Følg med gamle mand.

  Min svigermor er dement, hun blev de meget tidligt i livet. Jeg ville nødit have hende til at styre USA.

 124. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Jeg vil korrigere min tekst vedrørende Karin Jespersen og hendes gemal, jeg mener at de står helt til højre, ikke det ekstreme højre. Det er nok for meget sagt.

 125. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Bjørn Sørensen
  Trump fik 3 millioner færre stemmer end Hillary Clinton. Til gengæld kom han ind på antal valgmandsstemmer. Trump fik 306 valgmandsstemmer. Han har været ude at fortælle, at han har fået de fleste valgmandsstemmer “ever”. Det er vist ikke helt rigtigt. Obama fik 365 valgmandsstemmer og H.W.Bush fik 426 i 1988. Da Trump så blev spurgt hvorfor han siger, at han har fået flest valgmandsstemmer nogensinde, svarer han, det fortalte DE mig. Hvem er DE? Har han ikke selv ansvar for sine udsagn? Eller er han bare en hånddukke for andre?

  Min svigermor er senil og Trump opfører sig nøjagtigt som min svigermor, da hun var i sin mellemste senilitetsfase. Hun blev senil ret ung. Trump magter ikke at svare på helt almindelige spørgsmål og kan ikke afslutte helt almindelige sætninger. Hans sprog er ekstremt enkelt og fattigt.

  Jeg ville nødigt se min svigermor have ansvar for atomvåben og verdensfreden. Tidligere var hun ellers godt begavet dame og bedre begavet end Trump.

 126. Af J. Hans en

  -

  AF KIM P OL SEN – 19. FEBRUAR 2017 9:14
  “Jeg skriver sandheden. Du angriber mig fordi du har ondt i sjælen.
  Jeg kan ikke hjælpe dig.”

  Hvorfor åbenbarer manden, hvad hans læger går rundt og forklarer ham.
  Hvorfor skifter han ikke læge.
  Under alle omstændigheder så hører hans problemer ikke til på en blog.

 127. Af j b

  -

  https://www.youtube.com/watch?v=a40P7ATDbpg

 128. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jeg vil pointere, at politikere der er imod et Dansk missilforsvar, svigter deres land!
  De skriver, at vi provokerer Rusland, hvilket er en gang vrøvl, da et misilforsvar kun er defensiv og ikke kan bruges til angreb!

  Hvor imod de Russiske opsatte missiler i Kaliningrad er et offensiv våben, som blandt andet er rettet mod os!

  Derfor kan der overhovedet ikke herske nogen tvivl om vi skal have misilforsvar, for det skal vi, og de politikere der er imod, er 5.kolonne agenter!

  Yderligere skal vi støtte vore Baltiske nationer, og gøre alt hvad vi kan for at modsætte os den nye Russiske olierørledning på Dansk territorium!
  Mvh.

 129. Af J. Hanse n

  -

  AF CARL-ERIK PEDERSEN – 20. FEBRUAR 2017 10:37
  “Yderligere skal vi støtte vore Baltiske nationer, og gøre alt hvad vi kan for at modsætte os den nye Russiske olierørledning på Dansk territorium!”

  Det er en gasledning. Methane. CH4.
  Og lidt Ethane blandet i.

 130. Af Niels Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, for en gangs skyld 100% enig.

  Men selvfølgelig i Puttes optik er missilforsvarret en provokation. Det kan jo bevirke, at han ikke kan få sine missiler igennem. Og det er da aggressiv adfærd.

  Mon han forstår det?

 131. Af jan ulrik friis

  -

  Morsomt at Trump nu til sin store forskrækkelse, har fundet ud af hvad der i virkeligheden foregår i Sverige, at Trump nu bruger Sverige som det helt store skræmme eksempel, hvor galt det kan gå, når noget i migration går sådant rigtigt galt!

  Trump bliver kun mødt af hån og latter fra Sverige!

  Morsomt, mon ikke det her bliver Trump der ler sidst!

  Trump kan også udmærket bruge Danmark som et stort uhyggeligt skæmme eksempel, hvor galt det kan gå, når elendigheden, den islamistisk migration kom ned over det danske folk, engang havde vi i vores nationalsang linien: ” Der er et yndigt land…” det gælder bestemt ikke længre!

 132. Af Jan Petersen

  -

  Jeg hygger mig i øvrigt gevaldigt ved at se Trump lade mainstream media gå planken ud. Tumps bedste nyhedskilde er Twitter og store alternative netmedier, hvor flere og flere helt automatisk søger hen efter reelle nyheder. Traditionelle fakestream medias dage er talte, med mindre de sadler om – og det gør de formentlig ikke !

 133. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Missiler er grundlæggende et angrebsvåben. Vestens propaganda-afdelinger fastslår urokkeligt, at et missilforsvar kun kan bruges til forsvar. Kun tumper som Lemche og Peddersen tror på, at fordi man kalder det forsvar, så kan det kun bruges til forsvar – det tror russerne ikke.

  Hvorfor skulle de med det kendskab, de har til Nato, der kaldes en forsvarsalliance, men er alt muligt andet end netop det? Bare spørg Natogeneralerne. Planerne for et angreb på Rusland har været klar i 70 år, og russerne ved det.

  Men det er klart, at man på hjemmefronten meget lettere får øgede bevillinger til oprustning, hvis man kan bilde den godtroende og uvidende skatteyder ind, at det drejer sig om at forsvare hans liv og velerhvervede rettigheder. Den æder han råt – hver gang. Man er jo et humant og venligt væsen, der ikke kunne drømme om at gøre andre ondt. Vi er jo ikke russere.

  Tåbeligheden sejrer, for naturligvis rummer det såkaldte missilforsvar muligheden for en omstilling til angrebsmissiler, hvis de mod forventning ikke er det i forvejen. Det ville være uøkonomisk. Kun russerne er så lumpne at opstille angrebsmissiler og forberede et angreb. Det er det eneste, de vil. Så enkelt er det ikke.

  Natos missilforsvar kan også det der, og Nato er aggressoren. Generalerne er ikke kommet sig over, at den dygtigt tilrettelagte plan for anneksion af Ukraine med oprettelse af et ”missilforsvar” på Krim rettet mod Moskva gik i vasken – takket være russerne.

 134. Af jan ulrik friis

  -

  Sweden has no idea what Trump meant when he said, ‘You look at what’s happening … in Sweden’
  https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/02/19/sweden-has-no-idea-what-trump-meant-when-he-said-you-look-at-whats-happening-in-sweden/

 135. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Lad os dog for guds skyld blive fri for den Russiske propaganda, og misinformation der foregår bl.a. her på bloggen!

  Et misilforsvar, er designet til, at skyde indkommende fjendtlige missiler ned, og ikke noget som helst andet, og dette er alt hvad dette kan bruges til!
  Se på det Israelske missilforsvar! Det Danske er ikke anderledes og kan kun skyde indkommende missiler ned, og har ikke missilier med rækkevidde der kan nå Rusland!
  Så pak den skide kommunistiske propaganda ind
  Find dig et reb og hæng dig!
  Mvh.

 136. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jeg kan ikke se nogen grund til at vi giver Rusland, der truer os med missiler fra Kaliningrad tilladelse, at føre en gasledning ind på Dansk territorial farvand!

  Hvis de ønsker noget fra os må de ændre på deres trussels politik, for med den politik de fører nu, skal de ikke have Dansk tilladelse, til noget som helst på Dansk territorium! Basta!
  Mvh.

 137. Af J. Hanse n

  -

  AF CARL-ERIK PEDERSEN – 20. FEBRUAR 2017 20:46
  “Jeg kan ikke se nogen grund til at vi giver Rusland, der truer os med missiler fra Kaliningrad tilladelse, at føre en gasledning ind på Dansk territorial farvand!”

  Må danske passagerfly så heller ikke flyve over Rusland?
  Så kan SAS lukke.
  Der er noget som hedder internationalt samarbejde.

 138. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  SAS. kan udmærket flyve uden om Rusland uden problem, de flyver jo uden om Ukraine på grund af de nedskudte Malajiske passerfly!
  Og med direkte fly til Rusland vil der nok ikke være nogen problem!

  Det er logik for perlehøns, at hvis nogen truer dig, så er du ikke venlig og hjælper vedkommende!

  Så hvis Rusland vil have en gasledning på Dansk territorium, skal de ændre attitude over for Danmark/Norden, og de Baltiske lande, hvilket vil sige, stoppe deres aggressive fremfærd!
  Mvh.

 139. Af J. Hanse n

  -

  AF CARL-ERIK PEDERSEN – 21. FEBRUAR 2017 6:15

  Vesten er den aggressive part.
  Herunder Danmark og de Baltiske lande.
  De er jo medlem af NATO.

 140. Af Niels Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, lad ham der Hansen være. Han er et stakkels forvirret hovede.

 141. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  J. Hansen.
  Rend og hop, og tag dine postulater med dig!
  Mvh.

 142. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Peddersen, Carl-Erik
  Du er den mest elendige deltager her på bloggen, og den mest usympatiske, og det siger ikke så lidt. Dine indlæg tyder på, at du er ude af stand til at forholde dig til den virkelige verden.

  Du er ikke den eneste svært afvigende, men de andre er anbragt, hvor de ikke kan genere nogen – i modsætning til dig.

  Er du virkelig så småt begavet, som vi får indtryk af, når vi læser dine indlæg? Eller har du bare været ansat i forsvaret for længe? Det fører ofte til hjerneskader, men du har nok ikke noget der, der kan tage skade.

 143. Af J. Hanse n

  -

  AF JØRGEN VILLY MAD SEN – 21. FEBRUAR 2017 10:22

  Ja.
  CARL-ERIK PEDER SENs indlæg er det rene kaudervælsk.
  Han aner åbenbart heller ikke, at Rusland er en smule større end Ukraine.
  Han mener åbenbart, at SAS igen skal flyve over nordpolen.

 144. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jørgen villy Madsen,
  J. Hansen.
  Kan i ikke stoppe jeres landssviger, og Russer skriblerier op hvor i har hentet det, der er ingen på bloggen der er interesseret i jeres propaganda!
  M.v.h.

 145. Af jan ulrik friis

  -

  Carl-Erik “Så hvis Rusland vil have en gasledning på Dansk territorium, skal de ændre attitude over for Danmark/Norden, og de Baltiske lande, hvilket vil sige, stoppe deres aggressive fremfærd!
  Et misilforsvar, er designet til, at skyde indkommende fjendtlige missiler ned, og ikke noget som helst andet, og dette er alt hvad dette kan bruges til!”

  Det hele må bygge på en misforståelse, udspundet af DR deres fake-news, sikkert kun en formalitet, han håndteres på embedsmands niveau.
  Carl-Erik må forstå at mange i Rusland end ikke ved hvor Danmark er placeret på et landkort, ikke ved hvad danskerne går og ønsker sig af fremtiden, det er hermed ændret, godt ord igen Carl-Erik, Rusland ændre nu attitude, strækker hånden frem til venskab, tilbyder reelle handelsaftaler Danmark-Rusland imellem, at istedet kvit og frit opstille russiske langdistance raketter og misilforsvar på dansk territorium, og det uden at det skal koste Danmark en eneste krone, Danmark kan her spare de i Nato koruption 2 %, at i fremtiden stikker Danmark årligt de 2 % i egen lomme.

  Dette tilbud kan end ikke Danmark afslå, her taler vi venskab og imødekommenhed, med det forbehold at jeg ikke først har grønt lys fra JVM* , at tror nu nok du kan betragte det som en aftale (JVM han sikkert overtales med en bestyrelsespost)

  At Rusland opstiller det ønskede missilforsvar, altså lægger en jernring rundt Grønland – Færørene og Danmark.
  Det vil også forhindrer yderlig migration til Danmark, her igen gigantiske milliardbeløb Danmark kan stikke i egen lomme, penge der idag forsvinder i Godhedsindustri i migration og i våbenindustri, at danskerne reelt idag betaler til deres egen selvdestruktion.

  Men det er her hvor Rusland kommer ind, en redningsplan for Danmark, udviser storsind,
  Rusland vil naturligvis kræve at pengekassen lukkes helt i for den islamistiske migration, og totalt stop for multi-kulti, et 100% udvisning af dette vanvid, her taler vi forsvar af Danmark i ordets oprigtige og rigtige betydning!
  For hvad hjælper et misilforsvar om Danmark er råddent indeni!?!!

  JVM: “Hvorfor skulle de med det kendskab, de har til Nato, der kaldes en forsvarsalliance, men er alt muligt andet end netop det?”

  Altså Carl-Erik, Rusland* tager dig her på ordet, ændrer attityde, et venskab, opstiller kvit og frit det ønskede misilforsvar i Grønland – Færørende- Danmark, og i Norden om Norden vil, en udstrakt hånd til venskab og forsoning.

  Danmark kan naturligvis også i venskab få flere gasledninger om Danmark vil, no limit, du Carl-Erik vil se at Rusland rigtige venner, sådanne der end ikke kan købes for penge.

 146. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Jan Ulrik Friis.
  Hvad i alverden har du røget?
  Mvh.

 147. Af jan ulrik friis

  -

  Carl-Erik, mange tak, ja jeg ved det var et kanon indlæg, især denne linie er jeg særligt stolt af:

  “For hvad hjælper det os et missilforsvar, om Danmark er råddent indeni ?”

 148. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Peddersen
  Du kan ikke bilde dig selv ind, at nogen har udbytte af at læse dine hjælpeløse, kvalmefremkaldende kommentarer. Slet ikke når det er så tydeligt, at det er dine egne hjemmestrikkede injurier uden forbindelse med virkeligheden, der danner grundlaget for dine underlige beskyldninger. Lad os blive fri for dem – du er jo syg.

 149. Af J. Hanse n

  -

  AF CARL-ERIK PED ERSEN – 21. FEBRUAR 2017 13:06

  Nå.
  Nu mener den gamle tosse CEP, at det er propaganda at forsøge at forklare ham, at Rusland er større end Ukraine.

 150. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LEM CHE – 21. FEBRUAR 2017 9:19

  Nå.
  Så har oldingen Lem che drukket hele natten igen.
  Sammen med den anden gamle senile tosse Peders en måske.

 151. Af Niels Lemche

  -

  CARL-ERIK PEDERSEN, se, putlikkerne er nok på akkordbetaling. Så er de ligeglade med, om nogen læser dem.

 152. Af jan ulrik friis

  -

  Så Hr Lem che har ikke læst på lektien, se det forklarer jo alt!

  Hr Lemc he kan med rette starte ved Kong Skjold fra tiden omkring år 992, og skjoldungerne, fra den første danske kongemagt, og derefter arbejde op igennem vores stolte tusindårige kultur, til nu den er ved at forsvinde i islamistisk multi-kulti “evigt elskes kun det tabte”, altså start bare ved Kong Skjold og skjoldungerne, og afslut i granskning af Berlingske blogs!
  Men skynd dig, for den nordiske kultur under afvikling!

 153. Af Niels Lemche

  -

  JAN ULRIK FRIIS, find nogen af din egen størrelse at slås med. Du er forlængst afsløret som putlik, hjemmehørende i Putlistan. Alle dine løgnehistorier, det er utroligt.. Bare i et lille indlæg som dit sidste afslører du din totale mangel på forståelse af det, du taler om. Kong Skjold, ja, og Frode Fredegod, sagnkonger kendt fra Saxo. Men måske du skulle tage orlov og se at få læst Saxos Gesta Danorum.

  HVis du satte dig ind i tingene, vilel du også opdage, at den danske befolkning gennem hele sin historie har optaget et nærmest ubegrænset antal fremmede. Det er derfor danske DNA’er er så forskellige i karakter fra nordsvenske og sikkert og russiske, hvor du nok har din daglige gang.

  Danmark har altid været multikulti. Som det passer sig for en søfartsnation.

 154. Af Niels Lemche

  -

  JAN ULRIK FRIIS, find nogen af din egen størrelse at slås med. Du er forlængst afsløret som putlik, hjemmehørende i Putlistan. Alle dine løgnehistorier, det er utroligt.. Bare i et lille indlæg som dit sidste afslører du din totale mangel på forståelse af det, du taler om. Kong Skjold, ja, og Frode Fredegod, sagnkonger kendt fra Saxo. Men måske du skulle tage orlov og se at få læst Saxos Gesta Danorum.

  HVis du satte dig ind i tingene, vilel du også opdage, at den danske befolkning gennem hele sin historie har optaget et nærmest ubegrænset antal fremmede. Det er derfor danske DNA’er er så forskellige i karakter fra nordsvenske og sikkert og russiske, hvor du nok har din daglige gang.

  Danmark har altid været multikulti. Som det passer sig for en søfartsnation.

 155. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LE MCHE – 22. FEBRUAR 2017 13:31

  Hvis undertegnede skulle give et godt råd til de to gamle senile tosser, Lem che og CEP.
  Drik mindre sprut.
  Men af en ordentlig quality.
  I øvrigt morsomt.
  Lem che befriender nu CEP.
  Efter utallige gange at have kaldt ham for en nazist.
  Ja.
  Billig sprut giver mange bivirkninger.

 156. Af J. Hanse n

  -

  AF NIELS LE MCHE – 22. FEBRUAR 2017 13:31

  Hvis undertegnede skulle give et godt råd til de to gamle senile tosser, Lem che og CEP.
  Drik mindre sprut.
  Men af en ordentlig quality.
  I øvrigt morsomt.
  Lem che befriender nu CEP.
  Efter utallige gange at have kaldt ham for en nazist.
  Ja.
  Billig sprut giver mange sørgelige bivirkninger.

 157. Af Frank Bivers Pouelsen

  -

  “så er det desværre stadig de to vigtigste bomber, der blev kastet i den krig. Man fik at se, hvad A-våbenet kunne gøre, og det var måske den vigtigste årsag til, at det aldrig er blevet brugt igen.”

  du mener …en treide gang de smed to og kunne vel se resultatet efter den første. den ene var kraftigere end den anden. Det var ligsom Dresden en fuldstændig meningsløs terrorhandling. Der var ingen militær grund til at smide bomben. Undskyldningen har altid været for usa, at de ville miste 1milion mænd ved en landsætning af tropper. Det ved vi er løgn i dag og at usa viste det. ren demostration til resten af verden om hvem der var den nye verdens herre militært. usa gik fra en 20 plads militært til en total første plads. de har været der lige siden. de kunne endda køre russer økonomisk i sænk gennem et våbenkapløb.

 158. Af Frank Bivers Pouelsen

  -

  hvad med forøvrigt at opføre jer ordenligt her på bloggen alle sammen. i lyder som en flok hooliganer på et værtshus.. Er det brøndby mod fck? I går igen og igen på alle blogs så please stop det p..

 159. Af jan ulrik friis

  -

  Frank B Poul sen……..der var bare en ting i dette materie jeg ikke fik fat i, hvilket værtshus?

 160. Af Niels Lemche

  -

  FRANK BIVERS POUELSEN, det er slet ikke forkert, hvad du skriver. Jeg har også en hvis tiltro til kilder, der fortæller, at Japan de facto havde kapituleret eller forsøgte som besatte at få lov inden bomberne sprang. Men det forhindrer stadig ikke, at de to bomber viste, hvilket vanvittigt våben, der var konstrueret og måske derfor er årsag til, at de aldrig siden er blevet brugt.

  Dresden var en total katastrofe. Selv de tykhovede englændere skammede sig (og det siger ikke så lidt). Bomber-Harris og derved hele bomberkommandoen fik ikke al den anerkendelse, så blev de andre dele af det engelske militære system til før mange år senere, da hans statue blev rejst i 1992 foran St. Clement Danes . I betragtning af tabsprocenten blant Bomber Commands piloter og flyvende mandskaber, så er det sådan set heller ikke i orden.

Kommentarer er lukket.