Slå hårdt ned på urostiftere!

Af Jesper Holm Frederiksen 33

Det meste af en bydel i vores hovedstad er blevet smadret af en stor gruppe forkælede curlingbørn. Det skete for at markere 10-året for, at nogle lidt ældre curlingbørn (som rent faktisk havde været i det forbandede, grafittibefængte hus) smadrede det meste af en bydel i vores hovedstad. Der sker lignende offentlig uorden i mange andre sammenhænge; når de overfalder fredelige For Frihed-demonstranter, når politiet har været på Christiania eller lignende begivenheder. Faktisk sker det så ofte, at vi må erkende, at lige præcis det her segment af voldelige mennesker ikke ophører med denne form for adfærd, før vi for alvor gør noget anderledes for at standse dem.

Vi skal til at anvende noget så simpelt og gammeldags som konsekvens. Disse venstrefløjens SA’ere har nu i flere generationer oplevet, at deres voldsanvendelser virker efter hensigten. For 10 år siden endte Københavns Kommunes Borgerrepræsentation jo med at bukke under og forære dem en ny rede på Dortheavej, og kun 15 personer af de omtrent 1000 anholdte endte med at blive dømt for at overtræde straffeloven.
I onsdags blev der anholdt forbløffende få, og de er nu alle løsladt, men flere hundrede overtrådte maskeringsforbuddet, annonceringen af opløsningen af demonstrationen, smadrede butikker og banker, begik anden hærværk og ikke mindst udsatte politiet for stor fare ved at overdænge dem med diverse typer kasteskyts.
Der er altså så godt som ingen konsekvens overfor disse gadens fascister, og det er et stort problem. For de standser ikke deres vanvittige opførsel ved at blive talt hårdt til af politikerne og mediefolk. De kan så godt som uden risiko for retslige konsekvenser få sig en rigtig fed oplevelse ved at deltage i den slags “demonstrationer”. Jeg har ganske vist ikke selv deltaget i civile uroligheder af den karakter, men vurderet ud fra de billeder, vi ser i pressen, når voldelige autonome angriber politiet, kan jeg forestille mig, at de føler nogle af de samme reaktioner, som jeg selv, og mange andre soldater, oplevede, når vi var i kampføling i Afghanistan. Det er et rigtigt intens, nærmest vanedannende, rush af adrenalin, der pumpes ud i hele kroppen, der giver en energi, som man føler sig overmenneskelig af; man løber hurtigere, springer højere og længere, bliver uforholdsmæssigt meget stærkere, alt føles klarere i hovedet, end når man er “normal”. (Til gengæld bliver det frygteligt, frygteligt ubehageligt, når man eksempelvis erkender, at en kollega er såret). Hvis disse venstreekstremistister nogenlunde har den form for oplevelse, når de hærger, forstår jeg på en måde godt, at de gør det. For de kan få kicket, men uden risiko. Hverken for at få sprunget underkroppen af på en improviseret vejsidebombe, som vi risikerede, eller blot at blive dømt i retten for deres ugerninger.

Efter det omfattende hærværk og de voldelige optøjer, har politikere og medier, uden undtagelse, taget afstand fra begivenhederne. Både statsministeren og justitsministeren løfter deres pegefingre og opfordrer ekstremisterne til at være søde og få sig en hårvask og en tilværelse. Den slags opfordringer og afstandstagen har bare ingen effekt. Der skal handling til. De skal rides ned af Gendarmeriet. Der skal slås hårdt ned på urostiftere, som et idol har udtrykt det.

Der skal indføres en nul-tolerancepolitik overfor de voldelige venstreekstremistister, og politiets ledelse skal have ordre på at anholde alle, der overtræder straffeloven eller politivedtægten, og de skal i samtlige tilfælde retsforfølges. Derudover skal PET kortlægge det politiske voldsmiljø, og der skal herefter fra både politisk og fra politiets side lægges en strategi for, hvordan vi får det affald væk fra gaden.

Tør politikerne at løse problemet, eller vil de fortsætte med deres høflige opfordringer om at opføre sig pænt?

33 kommentarer RSS

 1. Af henrik c

  -

  Ja, når voldsmænd overfalder eller kaster store sten mod politiet, bilister på motorvejen eller andre sagesløse, bør det have alvorlige konsekvenser. Men vores retssystem fungerer jo efterhånden lige så elendigt eller latterligt dårligt som postvæsnet, skattevæsnet, velfærden og sundhedssystemet osv. Pga. af rød ideologi plus kæmpebølger af besparelser og forringelser og tåbelige “reformer”. Alt for tit er det uretfærdighed, fjolleri og politisk korrekthed retsvæsnet/domstolene leverer, fremfor fornuft, ret og rimelighed. Forbryderne behandles med fløjlshandsker og de undskyldes på alle mulige måder. Ofrene hånes og svigtes. (feks. blev et røveri belønnet med en luksusferie i Caribien, og et lemlæstende mordforsøg på en kvinde blev belønnet med en gratis kokkeuddannelse)

 2. Af Niels Lemche

  -

  I hvert fald faldt der ganske hårde straffe efter verdensbankdemonstrationerne i 1970. Jeg husker, at ham på ‘potten’, Finn Ejner Madsen røg et år i skyggen.

  Nu har man siden ladet en række parallelsamfund opstå — og jeg tænker ikke på indvandrersamfund — begyndende med Christiania i 1972. Jeg husker ikke straframmerne, der blev brugt efter Nørrebroballaden i maj 1993, men det skulle ikke undre mig, hvis den samme blødsødenher også kom til at dominere her, selv om politiet havde tab, ikke direkte døde, men traumatiserede politifolk, som den stakkels indsatsleder, der giftede sig med en skadet betjent, men myrdede hende senere.

  Er der for mange børn af “fine forældre” blandt ballademagerne, eller er det bare de gamle oprørere fra fortiden, der får kunstigt åndedræt.

  Jeg foreslog forleden at betragte brostenskast mod politiet som mordforsøg. En fuldtræffer, og der bliver lejlighed til mange pæne ord ved begravelsen.

  Under alle omstændigheder bør dette føre til ganske klare ændringer af retsplejeloven.

  Jeg forestiller mig i øvrigt, at du med en vis tilfredshed ser på samarbejdet mellem politiet og forsvarets specialstyrker, som der fortælles om i pressen i dag.

 3. Af Arne Hornborg

  -

  Det såkaldte ungdomshus?!
  I henhold til de alvorlige sammenstød mellem sten- flaskekastende og andre brug af våben begået af autonome uromagere mod politiet vedrørende det såkaldte ungdomshus, burde Folketinget stille lovforslag om at stenkast med videre mod politiet betragtes og dømmes som ,,forsøg på manddrab’’.
  Det er jo dét der reelt sker.
  Nu bliver der højst dømt ,,vold mod tjenestemand i funktion’’. Dét er for billigt sluppet.
  De autonome skal stilles til ansvar og dømmes for deres forrykte handlinger, også hvad hærværk mod såvel forretningsfacader som andet hærværk. Det skal kræves at de betaler alle omkostningerne.
  Ellers må deres Fond ,,Jagtvej 69 fonden’’ med den kendte advokat Knud Foldschack som formand, betale for de uhyrlige skader og optøjer.
  Hvis fonden ikke vil, kan eller nægter at betale for skaderne skal der trækkes i de tilskud de får til ,,DERES?’’ nye ungdomshus på Dortheavej.
  Endvidere skal der ikke gives tilskud til flere ,,ungdomshuse’’ så længe de ikke kan forvalte ordningerne på forsvarlig måde.
  Foldschack er temmelig dygtig til at finde på undskyldninger for ,,de unges’’ grove handlinger.
  Foldschacks bortforklaringer holder ikke rigtigt. Foldschack ved, sikkert godt, at enhver demonstration vedrørende Jagtvej 69 automatisk tiltrækker ballade- og uromagere udefra. Foldschack burde have forsøgt at overtale de unge mennesker til at undlade den helt unødvendige demonstration.
  De autonome udtaler altid, meget vrede, at Jagtvej 69 er DERES hus. Hvornår har de autonome uromagere købt ejendommen/grunden på Jagtvej 69?
  De unge autonome uromagere er ,,anarkister’’. I guder. HVIS der blev indført anarki, så ville de nuværende ballademagere autonome/anarkister ikke have en eneste chance for at overleve.
  Kunne det ikke samtidig slås fast at ,,de autonome’’ IKKE er repræsentative for DANSK UNGDOM.
  De autonome skal ikke, fejlagtigt, tale på ,,Ungdommens vegne’’. Et noget selvopfundet postulat.
  Med årelang erfaring ved jeg at mange, rigtig mange unge mennesker har seriøse, kulturelle interesser.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 4. Af Helge Nørager

  -

  Jeg kan huske at betjente blev beordret til at affyre såkaldte overskud…………
  Skud i projektilbane hen over hoveder på menneske mængde så de rammer vilkårligt i klumpen af mennesker som er presset sammen.
  Ingen absolut ingen fik nogen straf for denne forbrydelse.
  Der var til gengæld mere end et dusin vilkårlige mennesker som blev ramt.
  Sådan er der så meget vi kan huske fra tidligere tider Niels.
  PS. der blev affyret mange hundrede skud på denne måde, og kun et mirakel har forhindret dødsfald.

 5. Af B. Mortensen

  -

  Skråremmen er ved at blive mode igen kan jeg se…. Det autoritære verdensbillede vender tilbage igen, hvor har man dog lært det fra?
  Hvornår indefor de sidste 10 år har der været konflikt mellem politi og ungdomshuset som vi så det i går?

 6. Af - Niller

  -

  Man kan også overveje at genindføre det fra middelalderen brugte strafferedskab en spansk kappe.
  Det bestod i al sin enkelthed af en åben tønde der i bunden havde et hul der var stort nok til at et hoved kunne komme igennem.
  Synderne kunne så iført denne latterlige beklædning trækkes gennem byen , til spot og spe.
  Mon ikke det vil kunne afskrække de fleste af disse urostiftere, så det ikke gentager sig.

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” De skal slet-ikke have noget ungdomshus ” Sen hellere regningerne til “enheds-listens Johanne Schmidt-Nielsen og Skipper ” –De har jo råd til, at betale De falske “pjalte-proletarer ” !

 8. Af Niels Lemche

  -

  B. MORTENSEN, for 10 år siden, sjovt nok! Og det gentager sig nok som et ritual om to år præcist!

 9. Af Niels Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, er det bevidst fordrejning af, hvad der skete? Jeg tror, at det eneste, vi kan blive enige om, er at den daværende politidirektør Eefsen, var et håbløs fæ, der bragte sine folk i livsfare. Men når man erindrer sig optagelserne derudefra på Nørrebro, med den afsindige orkan af brosten, som kastedes mod politiet, så var de udsatte i desideret livsfare. De affyrede omkring 150 skud (vist de officielle tal). Få blev såret, ingen dræbt. Forestil dig noget lignende i Athen eller Paris?

  Der var selvfølgelig den klassiske vittighed: Da indsatslederne gav ordre til at skyde, råbte han ikke: Skyd efter benene, men skyd efter Benny!

  Min amerikanske kollega ankom til Danmark første gang den aften og vi sad hjemme hos mig og så reportagerne fra begivenhederne. Han var målløs, det mindede for ham mest om Alabama i 1960erne.

 10. Af Søren Jakobsen

  -

  Hvis knippelsuppe ikke virker med det samme – er det fordi ser ikke slå’s hårdt nok.

 11. Af Niels Lemche

  -

  hov, der skulle have stået om ti år præcist … røde ører

 12. Af Niels Lemche

  -

  hov, der skulle have stået om ti år præcist … røde ører

 13. Af bjørn o. h.

  -

  Nu er politiet trods alt beskyttet af deres hjelme, skærme, skjolde og benskinner, så ligefrem at skyde ind i mængden af demonstrerende med automatvåben, som nogle opfordrer til, vil være en urimelig overreaktion. Noget helt andet er, om ikke den kommunistiske familiepolitik siden 1970 har medvirket til at vold og voldsomheder er blevet noget mere almindeligt? De rødradikale partier og feministerne har jo efterhånden hetzet mod mændene i flere årtier, og har fået smadret og splittet 75% af familierne. Resultatet er hundredtusindvis af børn som er vokset op hos en enlig mor, der jo ikke evner at være både far og mor. Det er ikke godt at gøre børn faderløse, og det er ikke godt hvis de opdrages af røde pædagoger i statsinstitutioner. Slutresultatet er anarki og samfundsopløsning. Kommunister anerkender ikke at familien er samfundets vigtigste og mest grundlæggende enhed, og at uden familier smuldrer al kultur og civilisation. De værste forbrydere er måske ikke de demonstrerende unge, men de politikere som i årevis bevidst og systematisk har snigløbet undergravet og snigløbet mændene og familieværdierne.

 14. Af bjørn o. h.

  -

  PS: lige et par rettelser: Resultatet er at hundretusindvis af børn er vokset op hos en enlig mor som ikke magter at være både far og mor. (……) De værste forbrydere er måske ikke de demonstrerende unge, men de politikere, journalister og skilsmisse-bureaukrater som i årevis bevidst og systematisk har mistænkeliggjort og snigløbet mændene…. og har nedrakket og undergravet familieværdierne. (de radikale feminister har været de førende hvad angår svinestreger mod danske familier)

 15. Af Niels Larsen

  -

  Enig i, at der skal køres frem med nul-tolerance og gennemført konsekvens.

  Må jeg anbefale, at militæret eventuelt næste gang hjælper politiet, så slynglerne forhindres i at slippe væk. At de alle interneres og at alle kommer til at betale for diverse skader + bevogtningen – samt får mindst 30 dages fængsel for forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

 16. Af Niels Larsen

  -

  Helge Nørager – 3. marts 2017 11:20

  De eneste forbrydere den aften var de unge bøller, som politiet var i det gode ret til at skyde efter.

  Sigtet var dog for højt efter min mening.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Ordensmagten (politiet) er underlagt de samme forrykte såkaldte “menneskerettigheder”, der også gør det legalt for menneskesmuglere at udøve deres erhverv frit under pseudonymet asyl-flygtninge. Bruger politiet magt til at forhindre gadeoptøjer eller menneskesmugling, overtræder ordensmagten formentlig en eller anden konvention. Hvem vil risikere sit job på de betingelser?

 18. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Ingen af de voldsfanatiske politibetjente fra diverse nørrebro uroligheder er nogensinde blevet dømt.

  Dk har europarekord i politi psykopater mht. Dræb af civile borger i Europa.

  Problemet med militæret er at det er fyldt med udugelige blå sønner. Hvis vi kun fik røde ind ville det være langt bedre. Luksus Overførelsesindkomsten til disse udugelige blå sønner skal stoppes. Især skal de fjernes som officerer.

  3 militærfolk nægter nu at samarbejde med politiets undersøgelser mht. Mordet på manden der skød en civil på christiania. De skal under dansk lov og ret.

  At opbygge noget på grunden af ungdomshuset vil være idiotisk. Det vil blive brændt ned. Kun div v håndværkere vil få gavn af det.

 19. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Niels b larsen. Du er allerede en dømt forbryder i DK. Skal du nu ind og sidde igen?

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt troede jeg, Berlingske blogs var forskånet for fakes, der ikke selv ved, om de er K eller M!

 21. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Troet at konspirationsteoretikere som jan ikke fik fri udgang fra institutionen hans?

 22. Af Li Sø

  -

  Troet at konspirationsteoretikere som jan ikke fik fri udgang fra institutionen hans???

 23. Af Lis sørensen

  -

  Ungdomshuset er naturligvis en kamp for alle nye røde børn i en generation..Argumentet at de ikke var der for lo år siden er ligegyldigt. At bruge en krone på at opbygge noget der vil være spildt. Det vil blive brændt ned til grunden af en ny generation af unge, der ser dette sted som deres..Det er formentlig det dummeste vko regeringen foretog sig. Vent bare til de forsøger at nedlægge Christiania..Så vil vi meget mulig se en borgerkrig i DK…Og den bliver blodig…………..

  PS indlæg i filteret Donbak..
  Hvad med straffe for alle de voldspsykopater i politiet der har Europa rekord i dræbte civile pr. capita? Nørrebro har set mange af de mest fanatiske og anti-danske politifolk agere og slå på børn, sindslidende mv. Ja endda dræbe dem i et uhørt højt antal ikke set andet sted i europa. Vi så det under klima demonstrationerne også, hvor de tilbageholdte en lovlig anmeldt demonstration ulovligt..Bandt dem fast på en bro i vinterkulden..alt for at lefle for VKO regimet..
  Der skal så afgjort ryddes op i politiet, så de igen bliver en del af folket……

  Hvem erindre ikke hvorledes politiet brugte en Engelsk agent også til at infiltrere ungdomshuset?

  Her en god artikel og video, om politivold mod sagesløse civile i Danmark..Politivolden er institutionaliseret i Danmark nu. Og vi skal have langt hårde straffe på bordet for disse. De skal inde og brumme samme med rockere og v revisor typer med pengekriminalitet bag sig.

  Sidste nye er tre soldater der har arbejder med politiet i en aktion, og dræbt en civil. De nægter at samarbejde med politiet..

  F1, her kaldt B.Niel , vil stemme på landsbytossepartiet..Skriver i et tilkendegivet netværk af fædre der ikke må se deres børn. Vi kan kun gisne om hvorfor? Uden tvivl ikke kønt.

  PS indlæg i dit filter Uffe som altid. Noget svineri hvorledes B har nedlagt min ytringsfrihed mm. via af nye servere.

  De DF/LA Russisk inspireret forkæmpere, er naturligvis ikke Danskere når det kommer til deres forkærlighed for Rusland…Det er ikke naturligt at støtte op om en stat som Rusland i DK der har verdensrekord i dræbte journalister, hvor bandeord betyder fængselsstraf og homoseksualitet er ulovligt. Ej at forglemme hvorledes landet truer med at atombombe DK uafbrudt og overflyver vores territorium.

  Dog havde de legitimitet i krim. Og folkeafstemningen der gav Rusland magten. At de så forsøger at starte en borgerkrig i Ukraine selv er noget helt andet. Uffe og de andre, var kun imod fordi denne militærbase er yderst strategisk vigtig.

 24. Af Lise Jensen

  -

  “Slå hårdt ned på urostiftere!”

  Eller sagt på en anden måde; Exterminate the brutes.

  Fighting for peace is like fucking for virginity.

 25. Af Hr. J Hans en

  -

  Disse venstrefløjens SA’ere
  Disse gadens fascis ter
  Skriver Jesper Holm Frederiksen.

  Her er Jesper Holm Frederiksen blevet vemodig og nostalgisk.
  Han har uden tvivl de raske konservative i tankerne.
  Som før Anden Verdenskrig optrådte i brune uniformer på gaderne.
  Jesper Holm Frederiksen drømmer sig tilbage til de gode gamle dage.

 26. Af Niels Lemche

  -

  Wow, der genopstod “Søren Sørensen” ved Gud igen. Håbede lige, at vi var blevet fri for ham. Han har nok skiftet til en computer med ny IP-adresse.

 27. Af Niels Lemche

  -

  Wow, der genopstod “Søren Sørensen” ved Gud igen. Håbede lige, at vi var blevet fri for ham. Han har nok skiftet til en computer med ny IP-adresse.

 28. Af Kim Kaos

  -

  @ JESPER HOLM FREDERIKSEN

  Jeg er 100% enig – hvilket ikke er så mærkeligt eftersom en hel del af det du skriver er næsten det jeg ord for ord har skrevet de sidste par år.

 29. Af Kim Kaos

  -

  @ JESPER HOLM FREDERIKSEN

  Jeg er 100% enig hvilket ikke er så mærkeligt eftersom det du skriver er næsten ord for ord det samme som jeg har skrevet igennem de sidste par år

 30. Af Jan Johansen

  -

  En meget stor del af deltagerne i den meget “fredelige” demonstration fra midten af København til Dortheavej i onsdags var børn for 10 år siden. De har overhovedet ikke haft deres gang i det daværende ungdomshus på Jagtvejen. Altså har de slet ikke haft et tilhørsforhold til stedet, og alligevel førte de sig frem med stenkast og andet kasteskyts som om de virkelig havde mistet noget, da Ungdomshuset 69 blev ryddet og nedrevet. De var især meget aktive, da flere banker og andre facader skulle smadres og overmales med deres infantile kruseduller. Gad vide hvem der stå bag rekrutteringen af disse umodne børn og unge? De lidt ældre, hvoraf nogle få gerne kan ha’ oplevet, at “festen” stoppede, har glemt at fortælle, hvorfor Ungdomshuset blev revet ned. De troede selv på, måske nogle få, at det var deres hus, og hvis det virkelig er tilfældet, kan jeg da godt forstå deres vrede dengang og i dag, men sådan forholder det sig ikke. De glemte at fortælle noget meget væsentligt: De bad selv om at blive smidt ud og få nedrevet bygningen med deres uforskammede opførsel på Nørrebro, hvor de hærgede med alskens ubehageligheder i forhold til nærmeste naboer og andre i store dele af området. Det gik bestemt ikke stille af og slet ikke, når de førte sig frem som i onsdags. Det var ganske forfærdeligt, så selvfølgelig måtte det stoppes, og det blev det så. Kom ikke og sig, at man ikke kendte til begrebet konsekvens den gang. Som bekendt fik de unge mennesker et alternativ til det daværende ungdomshus 1 til 2 år senere. Det kostede vist 14 millioner at gøre i stand til formålet og efterfølgende knap 2 millioner til vedligehold pr. år, og indtil i onsdags, altså i omkring 8 til 9 år, har vi vist nok ikke hørt nævneværdigt til det nye ungdomshus. Det skulle da lige være de nærmeste naboer i en radius af 1 til 2 km. De har oplevet en del støj, men det skulle angiveligt være afhjulpet med en omgang lydisolering for omkring 800.000 kroner. Summa sumarrum: De unge mennesker er blevet passet op i hoved og … og burde være mere end til tilfredse og taknemmelige. Det er de skam også, men de savner konsekvens. Problemet er, at de har ikke noget at opponere over. Ergo må de genopfinde nogle reaktionsmønstre, som kan gi’ dem det modspil, de savner. Ja, “slå hårdt ned på urostifterne”, men bevar ungdomshuset under mere ordnede forhold. Nu har de for anden gang demonstreret, at de ikke kan administrere et sådant foretagende uden en eller anden form for ledelse. De unge kan gerne være repræsenteret i en sådan ledelse, men der må være een, som har ansvaret i forhold til de bevilgende myndigheder. Hvis ikke man kan finde ud af det, må brugerne af huset betale en større andel af de faktiske årlige udgifter. Det handler vel også om konsekvens.

 31. Af Rune Jelvind

  -

  Det undrer mig desværre ikke, at Søren Sørensen opfatter den islamistiske hashpusher, der støttede Islamisk Stat, og som selv blev skudt på Christiania efter en skudveksling med politiet, hvor pusheren havde skudt en tilfældig forbipasserende, som en helt.

  Ultravoldelige, pædofile terrorister, der lever af at sælge narko, og som skyder tilfældige civilister, er ikke overraskende helte i Sørensens sygelige parallelunivers.

  Sørensen er med andre orden typisk 68-idealist, der opfatter det som idealisme, at støtte pædofile, islamistiske terrorister, samt alle andre, stærkt negative mindretal af enhver art.

  Godt, at den slags på én gang dybt naive og samtidigt ultrakyniske 68-dinosaurer snart er uddøde.

 32. Af Kim Olsen

  -

  NL
  Ja så er tosseklubben Hassan og sørensen fuldtallige igen.
  Tænk at tiltvinge sig adgang til en fest hvor man ikke er inviteret…..

 33. Af John Laursen

  -

  Det danske folketing bør vedtage en lov der forbyder alle økonomiske tilskud/ bidrag til disse S.A.-fascister og vandaler, der overfalder fredelige demonstranter i lovlige demonstrationer og som vi lige har set, vandaliserer bykvarterer. Som det er nu giver Københavns kommune ( enhedslisten, radikale venstre, socialdemokratiet ) tilskud i millionklassen til dem og ungdomshuset. Det skal forbydes ved lov.

  Disse personer er ikke blevet opdraget af deres forældre og de har gået i ” den rådne skole ” hvor der ikke er nogen opførselskonsekvenser og hvor alting sejler.
  Derfor bør staten oprette lukkede opdragelsesinstitutioner med militær disciplin, hvor disse personer skal udføre dagligt arbejde til betaling for den vandalisme de har begået og forhåbentlig blive til anstændige, ansvarsfulde mennesker.

Kommentarer er lukket.