Festivalleder for Copenhagen Jazz Festival burde ryge ud på røv og albuer

Af Caspar Stefani 114

Det vakte velfortjente ramaskrig, da den israelske musiker, Alon Farber, offentliggjorde det svar, han modtog fra festivalleder for Copenhagen Jazz Festival, hvor han havde sendt en anmodning om at spille. Her fik Farber at vide, at han grundet hans nationalitet ikke kunne optræde på den velbesøgte festival. Af politiske årsager ønskede Copenhagen Jazz Festival nemlig ikke at have israelske kunstnere med. Dernæst fulgte et væld af dårlige undskyldninger, som mest af alt virkede som løgne, der skulle dække over, at Kenneth Hansen, festivallederen for Copenhagen Jazz Festival, ikke ønskede Israelske kunstnere til festivalen.

 

Kenneth Hansen scorer fuld plade i bullshit- og søforklaringer

Det ynkelige svar fra festivallederen kom kort tid efter i form af en pressemeddelelse på Facebook. Der afvistes anklagerne om antisemitisme, og sagen blev kaldt for en misforståelse. Men hvad er der at misforstå? Hvordan kan det svar, som Farber fik, tolkes som andet end en boykot af ham af den ene årsag, at Farber kommer fra et bestemt land? Det eneste svar, der manglede, var, at det var ”taget ud af kontekst”. Så havde Kenneth Hansen haft fuld plade i bullshit og søforklaringer. Det giver en dårlig smag i munden, at denne type menneske kan have så vigtig en post. Vel at mærke formand for en organisation, der modtager store støttebeløb fra det offentlige. Stod det til mig, røg han ud på røv og albuer. Og jeg begriber ikke, hvorfor Statens Kunstfond, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune ikke har lagt pres på at få ham væk.

 

Forklaringerne er problematiske, og højst sandsynligt løgn

En del af forklaringen blev senere, at afvisningen handlede om sikkerhedsspørgsmålet. De spørgsmål skulle ryddes af vejen først, mente Hansen, og der blev ifølge ham taget kontakt til den israelske ambassade, som senere afviste at have noget som helst med sagen at gøre. Kenneth Hansens undskyldning var, at jødiske kunstnere ikke kunne spille uden bevæbnede vagter grundet den stigende terrortrussel mod jøderne. Og det ønskede de ikke. Men den undskyldning er der flere problemer med. Både praktisk og principielt.
Lad os først tage det praktiske. Man må formode, at en jazzfestival er et terrormål, uanset om der er jødiske kunstnere med eller ej. I juli 2016, sprang en syrisk asylansøger sig i luften udenfor en musikfestival i Ansbach i Tyskland. Heldigvis var han blevet afvist ved indgangen. Men pointen er, at ingen er fredet i disse tider, og forklaringen holder ganske enkelt ikke. Lur mig om ikke man vil se bevæbnet politi, barrikader og så fremdeles, når festivalen afholdes til sommer. Jeg tør i hvert fald vædde en bajer på det. Det er jo ikke for sjov, at der er lagt betonklodser op og ned af Strøget, men dem har Kenneth Hansen nok ikke bemærket.

Dernæst kommer vi til det principielle, for hvad ville konsekvensen være, hvis alle havde det som Kenneth Hansen? Skal vi holde jøderne indenfor og ude af det offentliges søgelys? Er det det, Kenneth Hansen ønsker? Er deres blotte tilstedeværelse en provokation, der berettiger, at de ikke deltager i offentlige programmer?

Det værste er, at det i høj grad allerede sker. Jøder kan ikke gå op og ned ad Nørrebrogade med kalot. Den jødiske slagter på Lyngbyvej skal have beskyttelse, og den jødiske skole på Østerbro må omringes af pigtråd. Jøderne har trange kår, og det er skamfuldt, at vi ikke gør mere for at være solidariske med dem. Kenneth Hansen har vist sig uværdig til at holde en sådan post, og han bør trække sig.

114 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  Det var mere fornuftigt at udelukke muslimer fremfor israelere.

  Muslimer laver tit optøjer og begår hærværk og voldtægt.

  Det gør israelere sjældent.

 2. Af F Larsen

  -

  Det er vist blevet lige lovligt moderne at være solidarisk med det jødiske folk. De er næppe mere truet end resten af os. Caspar Stefani må have kedet sig…

 3. Af J. Hanse n

  -

  Copenhagen Jazz Festival gjorde det helt rigtige.
  Israel er en slyngelstat.
  En total boycot bør indføres imod denne apartheid og slyngelstat.
  For min skyld kan man godt gøre det samme overfor SaudiArabien, Qatar og Bahrain.

 4. Af Carsten Høi

  -

  Ok-lidt fakta til den. Jesper Holm har jo ret, det er en skandale. Men sådan ser verden desværre ud, eller bedre sagt i Europa! Jøderne flygter fx i tusindvis fra Frankrig til Israel.Den islamisering der er i gang i bl. Danmark gør det offentlige rum ekstremt usikkert for den ikke muslimske bor-
  ger. Der er ingen beskyttelse på gaden og hjælp fra staten og politi. Mit bud er at volden vil tage til så vi får en israelisering af også Skandinavien. Som man nu har i Frankrig med permanent
  undragelsestilstand. Da jeg var i Israel forige nytår følte jeg mig faktisk ret sikker; godt nok var der kontrol og væbnede vagter i det offentlige rum, men “du ved at staten tænker på din sikker-
  hed”. I Danmark er du så at sige alene og uden empati fra dine fæller.

 5. Af Henning Svendsen

  -

  Det er vel egentlig selvforskyldt!-Jeg ved ikke om de haderJesus ?de er på færde overalt og skubber på så Danmark kan blive overrendt af Islam-en religion død som burde være deres dødsfjende Nr 1
  Vi husker Melchior!-han trykte plakater med letpåklædte damer og de blev hængt op i hele Mellemøsten og særlig på Vestbredden-
  disse Jøder som har fundet et fristed i kristne lande -de dolker nu deres værter i ryggen -en skik de selv praktiserede da Moses ledte dem til Kaananland

 6. Af Peter Bock Nielsen

  -

  Jeg er sjældent enig med CS, men denne gang mener jeg, at han rammer plet. At boykotte et andet menneske udelukkende baseret på vedkommendes nationalitet er aldrig svaret. At udelukke en israelsk musiker fra jazzfestivallen er en misforstået måde at vise solidaritet med det palæstinensiske folk på. Svaret er altid at tale sammen frem for aktivt at vælge ignorancen. Derudover tvivler jeg på, at festivallen ville blive særligt interessant, hvis kun musikere fra lande, hvis politiske linje vi er enige med, må deltage.

 7. Af Uffe Staulund

  -

  Det er utroligt at Statens Kunstfond, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune støtter racediskrimination udført af Kenneth Hansen. Statens kunstfond er ikke erklæret jerne død endnu, men måske skal lederen sendes på førtidspension. De to kommuner er domineret af socialister, så det umuligt at blive forbavset.

 8. Af J. Hanse n

  -

  AF PETER BOCK NIELSE N – 29. MARTS 2017 11:42

  Til dels enig.
  At ramme kunstnere er nok ikke vejen frem.
  Med mindre de kommer på forbryderregimets vegne.
  Man må indføre den samme slags sanktioner overfor Israel, som man indførte imod apartheid styret i Sydafrika.

 9. Af Kasper Philbert

  -

  Ja,

  her må jeg stille mig helt enig: lederen for det her projekt må stilles til ansvar.

  Mvh

  Kasper

 10. Af Jossi Bloch Eiris

  -

  FLarsen, læs lige hans indlæg igen, der er vist noget du har misforstået !
  Det er jo Kenneth Hansen som mener at Israelere / Jøder kræver ekstra beskyttelse !

 11. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Det var som bekendt palæstinensiske terrorister, der begik terrortattentaterne mod de jødiske sportsfolk, ved olympiaden i 1972.

  De fleste véd, at de palæstinensiske terrorister arbejdede sammen med socialistiske terrorister, men få ved, at terroristerne også arbejdede sammen med vesttyske nazister.

  Uddrag fra “German neo-Nazis helped Palestinian terrorists kill 11 Israeli athletes in 1972 Munich Massacre, intelligence files reveal” af Julia Gavaghan, Daily Mail 18 juni 2012:

  “German neo-Nazis helped Palestinian terrorists kill 11 Israeli athletes during the 1972 Munich Olympic Games, newly released intelligence files reveal.
  Abu Daoud, who is believed to the mastermind of the atrocity, met fascist Willi Pohl in Dortmund, according to a city police dossier kept secret for 40 years.”

  “Pohl, who is now a crime fiction author, told magazine Der Spiegel: ‘I chauffeured Abu Daoud through the entire Federal Republic where he met in different cities with Palestinians.’”

  Stalin var allieret med antisemitten Adolf Hitler.

  De socialistiske terrorister støttede palæstinensiske terrorister, der arbejdede sammen med nazister.

  Nutidens radikale socialister støtter de islamister, der myrder jøder af religiøse grunde, “hvorend I finder dem” – som der står i koranen…

 12. Af Jan Petersen

  -

  Endnu et eksempel på billedsprogede tomhjernes populisme. Udstil en vilkårlig musiker som syndebuk for et kompliceret storpolitisk spil, som ingen af de billedsprogede evner at sætte sig ind i.

  Platfodet populisme så det klodser 🙁

 13. Af j pe

  -

  Det er vel ikke helt forkert at deltagelse af israelere øger risikoen for et terror-anslag. Men hvem er det som arbejder for multi-kulti, islamisering og “svenske” tilstande? Det er jo først og fremmest de radikale fascister, kommunister, feminister og pladderhumanister…. samt deres skabsradikale medløbere. Se snapha og den korte.

 14. Af j pe

  -

  Hvor mange véd at et par jøder medvirkede til at penicillinet blev sat i produktion. Dette vidunderstof har siden reddet millioner af mennesker fra frygtelige bylder mv. og fra at dø af infektioner. Læs om Alexander Flemings store indsats og glimrende samarbejde med jødiske og andre videnskabsmænd. ( Der har også været en dansk fremstilling af penicillin)

 15. Af Anette Olesen

  -

  Må jeg komme med et kvalificeret gæt – Kenneth Hansen stemmer på Enhedslisten!

  Det virkeligt problematiske for mig er ikke, at Kenneth Hansen mener, at israelere bør udelukkes p.gr.af den førte politik overfor palæstina – det kan man mene – men, at hans position som leder af, hvad der er en ikke-politisk, statsstøttet festival, udnyttes til at forfølge egne politiske overbevisninger. For det er jo det, det handler om. Ikke antisemitisme som sådan, men venstrefløjens yndlingskonflikt over alle konflikter; Israel/Palæstina. Den yderste venstrefløj vel at mærke.

  Desværre synes jeg, at vi ser stadig flere eksempler på, at institutioner politiserer, hvor de ikke bør. Jeg kan sidde med en følelse af infiltration af venstrefløjsere i mange af vores offentlige institutioner – og det er ikke sundt for et demokrati.

  Jeg synes desværre, at denne tendens synes at vinde mere og mere frem.

 16. Af Anette Olesen

  -

  Må jeg komme med et kvalificeret gæt – Kenneth Hansen stemmer på Enhedslisten!

  Det virkeligt problematiske for mig er ikke, at Kenneth Hansen mener, at israelere bør udelukkes p.gr.af den førte politik overfor palæstina – det kan man mene – men, at hans position som leder af, hvad der er en ikke-politisk, statsstøttet festival, udnyttes til at forfølge egne politiske overbevisninger. For det er jo det, det handler om. Ikke antisemitisme som sådan, men venstrefløjens yndlingskonflikt over alle konflikter; Israel/Palæstina. Den yderste venstrefløj vel at mærke.

  Desværre synes jeg, at vi ser stadig flere eksempler på, at institutioner politiserer, hvor de ikke bør. Jeg kan sidde med en følelse af infiltration af venstrefløjsere i mange af vores offentlige institutioner – og det er ikke sundt for et demokrati.

 17. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos hysteriet terror. Et par aktuelle tal fra 2016 omkring dræbte som følge af terror i USA

  Since Sept. 11, 118 people in USA killed by terror attacks, while more than 230,000 Americans have been murdered.

  Kilde: USA Today

 18. Af P Christensen

  -

  Hvis man skulle boycutte alverdens forbryderstater burde vi stort kun handle med os selv.
  Og det bliver nok også enden på det hele.

  Når alle de enfoldige eller grådige globalist-naivister herhjemme fået ødelagt Danmark,
  kan vi starte på en frisk på ruinerne.
  Så er alle tumperne (udefra) nemlig rejst igen, når der ikke længere er livsvarig forsørgelse
  at hente heroppe.

 19. Af j pe

  -

  Terror er en alvorlig sag under alle omstændigheder. For i en enkelt terror-aktion kan snesevis eller hundredvis af sagesløse fodgængere, koncertgæster, fodboldtilskuere eller badegæster på en strand osv. blive dræbt. Der har lige været en bilbombe i Irak der dræbte 300. Oveni skyderier og bomber er der så hverdagsterroren med tyverier, indbrud, overfald, hjemmerøverier, voldtægter, mord og påsatte brande osv. Og med trusler og uroligheder kan der lægges pres på alt med kultur, velfærd, tryghed og traditioner. Dertil kommer at fremtidige terror-angreb kan blive noget med titusinder af omkomne pr. angreb! Se snapha og den korte.

 20. Af Søren Lund

  -

  Hvad skulle vi dog gøre uden Jan Petersens utallige indlæg, der altid har det rette svar på lige netop det som er til debat.
  Alt andet er enten fake news eller billedsproglig populisme.

 21. Af Jens Andersen

  -

  Er helt enig i kritikken af Kenneth Hansens afvisning af Alon Farbers medvirken og optræden på sommerens jazzfestival! Det er sket på et slet skjult grundlag og naturligvis burde han have et los bagi og ud af vagten! M.h.t Israels og jødernes rolle kan der da bestemt sættes spørgsmålstegn ved deres gøren og laden, men glem ikke, at landet er demokrati og udgør den eneste sikre oase omgivet af hadefuldt arabisk domineret ragnarok uden fremtidsmuligheder for det store antal unge mennesker og børn! Arabiske og afrikanske lande oplever trods elendige levevilkår en eksplosionsagtig tilvækst, det absolut største problem, men noget det bovlamme, laissez-faireagtige FN ikke vil gøre noget ved! Befolkningstilvæksten i u-landene er by far den største trussel mod jordens overlevelsesmuligheder!

 22. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Man kommer ikke uden om at joederne koster mange penge for danskerne og det goer muslimer ogsaa.

  Netanyahu oensker dem hjem. Og det et vel ikke en daerlig ide?

  Vanvidet via at mandsopdaekke slagteren giver ingen mening. Giv ham borgerloen. Det goer joeden billigere. Og derudover ikke en sikkeridsrisiko for folk der forbipassere.

 23. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Indlaeg i filteret?

 24. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ville Kenneth Hansens politiske CV formentlig forklare en hel del 🙂

 25. Af Jan Petersen

  -

  Fortæl lidt om – Festivalleder for Copenhagen Jazz Festival – personlige politiske ståsted, og så er den ged vel barberet 🙂

 26. Af Thomas Rasmussen

  -

  Jamen dog, dydens sti er godt nok blevet smal… . Ok, Kenneth Hansen har kvajet sig. Og fået den digitale folkedomstol efter sig. Så må den sag vist ved at have nået grænsen for væsentlig relevans. Er det et særligt konservativt træk at sparke til folk, der ligger ned? Undskyldt, progressivt træk, skulle der stå.

 27. Af Jan Petersen

  -

  AF SØREN LUND – 29. MARTS 2017 19:27

  Forsøger egentlig blot at vække de billedsprogede politiks korrekt troende op fra døsen – plantet fake MSM propaganda. Men det er et langt sejt træk.

 28. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er politisk korrekt vs ukorrekt jazz vel noget af det mest tomhjernede populistiske ævl, jeg længe har hørt om 🙁

 29. Af j pe

  -

  Siden 10-11-2001 er over 3000 amerikanere dræbt ved terror-angreb. Og så er der endda ikke særlig mange islamistiske muslimer i USA. Og uden forebyggende foranstaltninger havde antallet af terror-dræbte været langt højere.

 30. Af Leif Sommerdal

  -

  Respekt for folk som kæmper mod apartheid stater.
  Sydafrika har vist os at det er den eneste vej frem

 31. Af Axel jeg lugter Eriksen

  -

  Er der virkelig Jøder i jødekager?

 32. Af ole j

  -

  Inde på Chrborg er der vist mange der fortjener at blive smidt ud på røv og albuer. Og udenfor er der f.eks. foreningen “bedre psykiatri” som har en tjeneste man kan ringe til. Jeg ringede op kl. 22 og i en stiv klokketime fik jeg ca. 25 gange at vide at jeg var nr. 1 i køen. Men der var aldrig nogen som tog telefonen, og kl. 23 fortalte en båndoptager at man skulle ringe i morgen. Men nu er jeg tre dage i træk blevet holdt for nar.

 33. Af j pe

  -

  Le if sommer dal…. hvad har syd afri ka vist? For ret kort tid siden nedskød syd afrikansk politi arbejdere som demonstrerede mod usle lønninger og dårlige boliger. Husker du iøvrigt at kæmpe imod den diskrimination/apartheid som regeringen fornylig har indført overfor danskerne, mht. boliger, jobs, førtidspensioner og sociale ydelser….?!!

 34. Af Per Torbensen

  -

  Ja enig med Stefani.
  Her er musikeren. https://www.youtube.com/watch?v=HgsA5aWKabM

 35. Af ole j

  -

  Er mentalt syge danskere og deres pårørende frataget alle menneskerettigheder? En patient som igen og igen beder om besøg, nægtes besøg. Pårørende som igen og igen henstiller at de får lov til at besøge den syge, nægtes adgang. Patienten er hverken farlig, kriminel eller andet. Patienten kan ringe ud og forklarer at selvmord bliver det næste, hvis isolationen ikke snart hæves. Ønsker hospitalet at patienter drives ud i en sådan fortvivlelse, at vedkommende dør? Og hvorfor kan vi pårørende ikke få en forklaring på hvorfor vi ikke må besøge den syge? For os ligner det isolationsfængsling, embedsmisbrug/magtmisbrug/topmålt arrogance og grov mishandling uden nogensomhelst saglig grund. Hvornår går patient- og pårørende foreninger ind i disse mange sager hvor patienter helt meningsløst påføres langstrakte torturlignende lidelser. Det ligner nærmest sadisme.

 36. Af ole j

  -

  HASTESAG: Kan nogen give et råd mht. hvad vi kan gøre? Vi vil gerne finde et sted hvor man kan klage og få hjælp i en fart. Et halvt års bureaukratisk sagsbehandling kan vi ikke bruge til noget. Den syge har brug for hjælp og det haster rigtig meget.

 37. Af Preben F1 Jensen

  -

  AF OLE J – 30. MARTS 2017 0:40

  Du kan kontakte mig. Du kender adressen.

 38. Af Bjarne Hosbond Poulsen

  -

  I det hele taget bør Copenhagen Jazz Festival ikke føre udenrigspolitik. Det har de ingen kompetence til. Jeg giver også andre herinde ret i, at der i givet fald også var en del andre lande der burde udelukkes – fx Rusland for at annektere Krim halvøen; Kina for at mishandle Tibet – og andre lande for ekstrem intern undertrykkelse.

 39. Af j pe

  -

  Ja, det må snart være på tide at udelukke Sverige. Broen over Øresund bør lukkes, eller en stærk politikontrol med indrejsende bør oprettes. Mængden af hverdagsterror og mord i Malmø, Gøteborg, Stockholm og omegn er rekordhøj. Tusindvis af kvinder er blevet blevet overfaldet. Et folkemord er begyndt, skriver snaphanen.

 40. Af Niels Juul Hansen

  -

  Konklusion.

  Kenneth Hansen havde en overdreven bekymring for israeleres sikkerhed i Danmark.

  Nu er han forhåbentlig blevet klogere.

 41. Af Søren Jakobsen

  -

  Du virker en noget virkelighedsfjern ….

 42. Af Allan Hansen

  -

  Skandale!

  Kenneth Hansen burde køres ud på røv
  og albuer!!

 43. Af Sten G Jensen

  -

  Casper Stefani ville være blevet en fremragende Stasiagent, aldeles fremragende. Officermateriale….

 44. Af Allan Hansen

  -

  ” Vi har da lov til at forgifte vores børn,,

  https://www.gatestoneinstitute.org/10122/palestinians-poison-children

 45. Af J. Hanse n

  -

  AF STEN G JENSEN – 30. MARTS 2017 13:27

  Ja.
  Stefani har næppe en divergent tankegang.

 46. Af J. Hanse n

  -

  AF STEN G JENSE N – 30. MARTS 2017 13:27

  Ja.
  Stefani har næppe en divergent tankegang.

 47. Af Bjørn Danh

  -

  Boykot illegale israels zionist terrorister, som vi ville boykotte Hitlers nazister. Godt gået CopeJazz. Punktum.

  The Nobel Prize of Literature Jose Saramago compares the suffering of the Palestinians under israeli occupation, as the same suffering of the jews in the Nazi boot camps.

  Tusinder massakrer begået af de invaderende zionister.

  link:

  https://occupiedpalestine.wordpress.com/2010/10/03/the-deathmasters-israeli-massacres-on-palestinians/

 48. Af J. Hanse n

  -

  AF BJØRN DAN H – 30. MARTS 2017 15:43

  Der er idag ingen forskel på nazityskland og på israel.

 49. Af Allan Hansen

  -

  Den Tyske “profet,, and the Mufti!
  – det er den samme tro! – jødehad!!

  https://www.youtube.com/watch?v=P2NnB8z627M

 50. Af Allan Hansen

  -

  Sandra Solomon står frem
  – og tak for det!

  https://www.youtube.com/watch?v=y7ojKL8A7qQ&feature=youtu.be

 51. Af Bjørn Danh

  -

  AF J. HANSE N – 30. MARTS 2017 16:29

  Korrekt. Som Einstein sagde: fascisme * nazisme = zionisme(2)

  Er vi virkeligt kun to mennesker i Danmark, som ved at

  jødedom(religion) og zionisme(politisk ideologi = nazisme)

  er to helt forskellige ting? 🙂

 52. Af Sabra Shatila

  -

  Zionisterne erobrede Palæstina, ved hjælp af terror, og nu bruger de hæren til at forsvare etableringen af stadigt flere, ulovlige bosættelser på palæstinensisk område.

  Intet under, at israelske læger lapper erobrerne fra Islamisk Stat sammen.

  Rabinattets dagorden er der ingen goyer, der får noget at vide om…

 53. Af Allan Hansen

  -

  Hitler fik sin nazistat og Mufti fik sit Holocaust!
  Hitlers Nazi stat Gaza!

  Frem til afslutningen af Første Verdenskrig
  var “Palæstina en fjerntliggende osmannisk
  provins.
  Omkring århunderedeskiftet var landet
  hverken overbefolket elle intensivt udnyttet, men
  tyndt befolket; man vurderer, at der var omkring
  400.000 indbyggere.
  Da det Osmansinke forbryder regime brød sammen
  i 1918 var århunderes islamisk besættelse og belejring
  af jødernes fædreland reelt bragt til ophør.
  Nu kunne jøderne og de kristne igen leve i fred
  – troede man!

  DET STORE BEDRAG.

  Abraham Lincoln:
  ” Man kan narre nogle mennesker hele tiden – og
  alle mennesker noget af tiden – men man kan ikke
  narre alle mennesker hele tiden,,.

  Navnet Palæstina nævnes ikke i nogen arabisk
  tekst – inklusiv Koranen.
  Men Jerusalem blev grundlagt næsten 2000
  år før islam, så hvordan kunne det gå for sig?
  Muslimerne forsøger at omgå dette spørgsmål
  ved at hævde, at profeten Abraham i virkeligheden
  var en slags porto-muslim.
  Alle Israels konger og profeter var i realiteten
  muslimske konger og profeter og tilbad Allah!
  Og Jesus, han familie og alle apostlene var muslimer.
  Denne islamisering af bibelen frarøver faktisk både jøder
  og de kristne hele deres historie

  ” Allahs Apostel sagde ” Jeg er blevet sejrrig
  med terror(kastet ind i mine fjenders hjerter).
  Alle verdens skatte er blevet bragt til mig
  og lagt i min hånd, mens jeg sov,,. ( Bukhari)

  I slutningen af 1919 angreb beduiner de jødiske
  bosættere i Galilæa. I 1920 omkom otte jøder
  ved et overfald på Tel Chai.
  Den 16 august 1929, blev muslimerne under
  fredags-bønnen opildnet til at angribe jøderne.
  Dagen efter fandt en regulær massakre sted.
  67 jøder blev myrdet, heriblandt 12 kvinder
  og tre børn under fem år. Samtidig forsatte
  optøjerne i Jerusalem og spredtes derefter
  til hele landet. Seks kibbutzer blev fuldstændig
  ødelagt; araberne forsøgte sågar at indtage
  Tel Aviv, og 20 jøder blev myrdet i Safed.
  At beskrive antijødiske massakrer af denne
  karakter som “uroligheder, der rettede
  sig mod den “zionistiske, magtpolitik i
  Palæstina, vender kendsgerningerne
  fuldstændig på hovedet.
  Da volden ifølge det britiske politi en uge
  senere ebbede ud, var 133 jøder blevet myrdet
  og 116 araber omkommet, og 339 jøder og
  232 araber sårede. Alle jøderne var ofre for
  arabisk aggression, mens de fleste araber
  blev dræbt eller sårede som følge af
  britisk indgriben. På trods af alle de hidtidige
  volds episoder blev begivenhederne i
  august 1929 et vendepunkt.
  De markerede en en afgørende ændring af
  forholdet mellem araberne og jøderne i
  Palæstina, der skulle række langt ind
  i 1930erne og 1940erne.
  Forstillingen om en fredlig sameksistens mellem
  jøder og Muhammadanerne, fremstod nu som
  en illusion.

  Men nu opstod der en ikke overraskende
  og uadskillelig symbiose mellem Hitler og
  hans Nazi ven stor muftien i Jerusalem
  Amin el-Husseini, der med deres
  voldsomme jødehad nu var blevet “åndelige, brødre
  i deres fælles symbiose – jødeudryddelse.
  Hitler blev opfattet som den store frelser, og
  af nogle endog som den 12. imam og side stillet med
  “Profeten,,. Araberne forventede, at tyskerne ville
  befri de arabiske lande for britiske indflydelse
  og samtidig én gang for for alle løse “jødespørgsmålet,,
  i ” Palæstina. Man opfattede Mein Kampf, som en tro
  kopi af Koranen. Det betyder, at Ali var den første imam
  og Hitler den sidste. Min fjendes fjende er min ven!
  Allerede den 31. marts 1933 bankede muftien på
  døren hos generalkonsul Heinrich Wolff i Jerusalem.
  Hermed var Nazi-islam, blevet en realitet, som ikke
  kan gendrives!
  I Januar 1935 læste Amin el-Husseini en Fatwa op
  i al-Aqsa moskeen (Jerusalem), der efterfølgende blev fordelt
  i trykt form i hele landet. Heri erklærede han, at
  hele Palæstina skulle være en Nazi stat ligesom
  tyskland – med kampråb som Palæstina er vores
  og jøderne er vores hunde, dræb alle jøder overalt
  i verden, hvor I end finder dem!
  Nu begyndte Gestapo i alt hemmelighed, at smugle
  tonsvis af våben til opbygning af den nye Nazi stat.
  Den britiske repræsentant i Amman måtte
  i februar 1941 erkende: ” der har været en del
  pro-nazi-snak. I Saudi-Arabien erklærede
  Ibn Saud i 1939, at muftien var “hans personlige ven,,
  han stillede gerne sit land til rådelighed som
  mellemstation for de tyske våbenleverancer
  til Palæstina og tilstod åbent sine brune
  tilbøjeligheder.
  ” Alle araber og Muhammedaner i de mest
  forskellige egne af verden har stor agtelse
  for Tyskland, en agtelse, der kun er blevet
  endnu større på grund af den kamp, som
  Tyskland fører imod jøderne, arabernes ærkefjende.
  Anisemitismen viste sig også at være det
  stærkeste bindeled mellem Det Tredje Rige
  og Nær- og Mellemøsten.
  Den Bosniske muslimske nazi-hær ( Waffen–SS 13),
  der bestod af 60.000 ( nogle forsker taler om 100.000)
  de stod for udryddelsen af ca. 90% af de bosniske jøder.
  Handzar Divisionen på ca. 28.000 mænd dræbte alene ca.
  250.000 serber, sigøjnere og jøder.
  Disse krisforbryder blev aldrig retsforfulgt
  eller dømt – og hvor blev de af?
  I dag står Nazi-Gaza, som en skamplet
  imod den Demokratiske Verdensorden,og
  som en af de grusomste forbrydelser
  imod menneskeheden.

  Kilde: Halvmåne & Hagekors.
  (Halbmond und Hakenkreuz)
  Nu på dansk 2015.

  P.S: “There is no such thing as Palestine in history, absolutely not.”
  – Professor Philip Hitti, Arab historian to Anglo-American Committee of Inquiry, 1946

  “It is common knowledge that Palestine is nothing but southern Syria.”
  – delegate of Saudi Arabia United Nations Security Council, 1956

  “It was the Emperor Hadrian who first called the country Palestine in 135 evt.
  In this Palestine, Arabic was not the common language, the Bible and not the Qur´an was taught, and the population was mainly Jewish.
  Palestine was colonized five centuries later by Arab armies of islamic Jihad.
  Many Jews were massacred at that time, others deported to Arabia as slaves, the whole population expropriated and reduced to the condition of dhimmis, as were all indigenous Jews and Christians in the southern Mediterranean countries
  conquered by jihad, and later those in many European countries as well,,.
  Citat: Bat Ye´or.

  P.S:
  Masse massakre og folkemord.

  Da Muhammedanerne besatte Jerusalem
  i år 639, blev i tusindvis af jøder og kristne
  slagtet .Jøderne blev fordrevet, mens de kristne
  fik lov til at overleve hvis de betalte den berygtede
  slave skat, som ofte beløb sig til halvdelen af
  din årlige indtægt. Hvis man ikke kunne betale, blev
  man tvunget til at udlevere sin børn, som derefter
  blev omskåret og solgt på det arabiske slave market.
  Således blev de kristne langsomt svækket, og
  i dag er der stort set ikke flere kristne tilbage
  i Nazi staten Gaza.

  Patriarken Sofronius af Jerusalem (634-48) anså de muslimske invasionstyrker, som gudløse barbarer, der brændte kirker, ødelagde klostre, vanhelligede korset og som på det grusomste bespottede Kristus og kirken. I 639 døde tusinder som følge af den hungersnød og pest, der fulgte efter ødelæggelserne og plyndringerne. Efter Muhammeds død organiserede kalif Abu Bakr invasion i Syrien. Under felttoget i 634 blev hele området mellem Gaza og Cæsarea lagt øde; fire tusind bønder, kristne, jøder og samaritanere, der simpelthen forsvarede deres jord, blev massakreret. Under felttogene i Mesopotamien mellem 635 og 642 blev klostre plyndret, munkene blev myrdet, monofysittiske araber blev henrettet eller tvunget til at konvertere; i Elam blev befolkningen hugget ned og i Susa led folket den samme skæbne. Under sin fremmarch i Ægypten erobrede Amr ibn al-As byen Behnasa nær Fayum og udryddede indbyggerne og enhver, der ikke underkastede sig islam, blev massakreret, de skånede hverken de gamle, kvinder eller børn. Fayum og Aboit led samme skæbne. I Nikiu blev hele befolkningen hugget ned. Muslimerne tog alle Kilikiens indbygger til fange. I Armenien blev befolkningen I Euchaita udryddet. Armenske kronikører fra det 7. århundrede fortæller, hvordan muslimerne decimerede befolkningen i Assyrien og tvang en stor del af indbyggerne til at underkaste sig islam. I 642 var det byen Dvins tur til at lide. Mikael Syreren beretter, hvordan kalif Muawiya plyndrede Cypern og dernæst grundlage sit herredømme ved en stor massakre. Det var det samme forfærdelige skue i Nordafrika – Tripoli blev plyndret i 643; Kartago blev nedbrændt til grunden og de fleste af dens indbygger blev dræbt. Det er ironisk, at mange af islams tidligste helte ikke var synderlig optaget af religion. Khalid, den succesrige general under kampene mod byzantinerne, beskrives som en, der ikke interesserede sig for andet end krig, og nægtede at lære noget andet. Fra 1915 til 1917 indledte det osmanniske militærregime (tyrkerne) et af de grusomste og bloddryppende folkedrab i nyere tid, med en massiv udrensning af armeniere ledsaget af omfattende massakrer på ca. to millioner mennesker.

 54. Af J pe

  -

  Sverige er soleklart på vej til at blive forvandlet til en galeanstalt, en krigszone og et slagtehus. Efter at kommunisterne, feministerne, de korrupte, tøsedrengene og de indvandringsbegejstrede “humanister” fik magten for nogle år siden, er mængden af velfærdskrak, smitsomme sygdomme, gadeoverfald, hjemmerøverier, bestialsk og meningsløs vold, mordforsøg og mord bare steget og steget. Se snapha. Ang. Danmarks nedtur, se den korte.

 55. Af Per Torbensen

  -

  Smukt Allan Hansen,historien sat rimeligt godt ind i en kontekst-Bravo.

 56. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Allan Hansen
  Prøv at læs om Ha’avara-aftalen!

 57. Af B Mortensen

  -

  Ha’avara-aftalen Hr Hansen 🙂

 58. Af j pe

  -

  Det er fint at al lan han sen 18.46 har fået lov til at komme igennem med en ret grundig beskrivelse af samarbejdet mellem nazisterne og araberne/tyrkerne/muslimerne. Og hatten af for Stefani. Det er rigtigt at dette blodige og djævelske samarbejde afsløres i en række skrifter, bl.a. i bogen “Under halvmåne og hagekors”. At der i de senere år er foregået omfattende MASSEMORD på kristne og “vantro”, ateister, bøsser og kommunister i Syrien, Irak og Afrika osv. viser hvad vi danskere, svenskere og europæere kan vente os, hvis de radiGALE feminister og pladderhumanister får lov til at fremture. At vælgerne nu har anbragt tre radiGALE partier i de asociales højborg, plus flere næsten lige så anti-danske partier, er uhyggeligt og kan ende i massedød og Danmarks undergang. Se film hos snapha, den korte og you tube: merkels migrant crisis/one year on/what next.

 59. Af Allan Hansen

  -

  @ Per Torbensen.
  Selv tak!

  Jeg har omkring ca 20 historiebøger stående – på
  flere forskellige sprog.
  Hvis man ikke kender historiens gang, så ender
  man, som en fladfisk, på bunden af uvidenhedens dybe hav!
  Personlig vil jeg mene, at mit indlæg skal “læses,,, som en
  analogi til Sandra Solomon ( se ovenfor).
  Vi fortæller stort set den samme historie!
  Forskellen er blot, at Sandra Solomon er født i Jordan
  mens jeg er født i Danmark!
  Mere er der vist ikke, at sige om den sag!

  Mvh. Allan Hansen.

 60. Af j pe

  -

  Hvis man ikke bare lader sig “orientere” af DR, TV-stationerne og store overskrifter, men også går efter mindre notitser, lokalnyt, fagbøger samt netaviser mv., vil man nok opdage at der er ved at blive lagt op til morderiske, katastrofale og helt vanvittige tilstande i Danmark, Sverige, Tyskland og det meste af EU-området. “Tidsånden” er blevet stupid, fladpandet, korrupt og ondskabsfuld. Forræderiske og blodtørstige kræfter vil forme vore landes fremtid, hvis vælgerne/borgerne/journalisterne ikke snart vågner op og kommer til fornuft.

 61. Af Hans Thomsen

  -

  Uffe Staulund du har ikke meget styr på fakta. Frederiksberg kommune har altid haft borgerligt flertal og konservativ borgmestre, så dit argument om støtten har noget med politisk ståsted at gøre er rent vrøvl.

 62. Af j pe

  -

  Hvis man ser på hvordan den røde svenske regering fører krig mod sin egen befolkning, bla. via “stedfortrædere”, må man vel forfærdes…….

  Og hvis man ser på hvordan vores egne regeringer de sidste syv-otte år har slagtet løs på postvæsnet, skattevæsnet, skolerne, hospitalerne, skadestuerne, forsvaret, DSB, privatlivet, den sociale velfærd, hjemmets fred, gadernes fred, retsvæsnet, demokratiet og hele vores økonomi og infrastruktur, så kan man vel kun komme til det resultat at de fleste af partiernes politikere foragter og afskyr deres eget land og deres egen befolkning. Og centralpostbygningen, TDC, DONG, NETS, lufthavnen, vores beskyttelse mod smitsomme sygdomme, vores arbejdspladser, vores cpr-numre og privatliv og meget, meget mere har de foræret væk/ sendt afsted til tvivlsomme postboxfirmaer, til Saudi-arabien, til hackere og mafia-bander osv. De undergraver også systematisk familielivet, boligtrygheden, den private økonomi og utallige andre ting. Vi behandles og nummereres som kvæg. Danmark er et MISREGERET land og danskerne et TRUET folk. Om lidt har vi svenske tilstande. Se den korte og snapha.

 63. Af j pe

  -

  PS: Postvæsnet er af helle t-s og lars ulykke ført 400 år tilbage i tiden. Og vores frimærker, tog, vacciner og pengesedler kan vi heller ikke længere selv fremstille. 600 skoler er lukket. Og nu vil man fyre op mod 10.000 danskere fra postvæsnet og sundhedsvæsnet mv. Og skilsmissetallet sætter verdensrekord. Hvor er vores ministre dog dygtige. 🙁

 64. Af j pe

  -

  Se 20.35 den 28. ds. hos ASH: Du er ikke Gud i dit eget liv. Læs om nedslagtningen af vores sundhedsvæsen, læs om mishandling af patienter og pårørende. (selv Vs og ulykkes super-hospitaler er mest en gang humbug)

 65. Af J PE

  -

  Jeg kan ikke længer bare slippe en vind uden konsekvenser.
  2 ud af 3 er våde!

 66. Af J. Hanse n

  -

  AF J PE – 30. MARTS 2017 23:43
  “PS: Postvæsnet er af helle t-s og lars ulykke ført 400 år tilbage i tiden.”

  Havde man internet og computere for 400 år siden?

 67. Af j pe

  -

  For 400 år siden kunne man sende et brev til fra Kbhvn til Skagen på 5-7 dage. For fem år siden tog det een dag. Nu tager det igen 5-7 dage, eller ENDNU LÆNGERE. Og prøv at se på hvor meget bedre postvæsnets service var for 40-50 år siden. Trods moderne teknik, biler og tog er postvæsnet ringere end nogensinde. Og 60% af værdien af centralposthuset og meget mere er foræret væk til svenskerne. (Og 99% af værdien af serum- og vaccine fabrikationen, patenter osv. er foræret væk til Saudiarabien/islamister) Hvad i hhh har regeringen gang i???

 68. Af j pe

  -

  PS: Borgens/regeringens/partiernes opførsel overfor vi danskere er afstumpet/ vanvittig/ pervers/ direkte uhyggelig. Skandaler, mandatsvig, overgreb, forringelser, asociale tiltag og mystiske transaktioner myldrer frem. Og rædselsfuld behandling af familier, patienter, arbejdsløse, hjemløse og gamle, børn og unge breder sig. Folkefjendsk politik er ved at være det normale.

 69. Af J. Hanse n

  -

  AF J PE – 31. MARTS 2017 8:53

  Ingen dårlig ide at lade svenskerne hjælpe med at få styr på tingene i Danmark.
  Svenskerne har joorden i sagerne.
  Så helt enig med F1 Jens en.

 70. Af J. Hans en

  -

  AF J PE – 31. MARTS 2017 8:53

  Ingen dårlig ide at lade svenskerne hjælpe med at få styr på tingene i Danmark.
  Svenskerne har jo orden i sagerne.
  Så helt enig med F Je ns en.

 71. Af j pe

  -

  Hvad er det for et publikum man skriver for her? Kan man virkelig kun få falske, rendestensagtige og fjogede kommentarer til kritik af samfundsudviklingen i Danmark og Sverige…?

 72. Af Helge Nørager

  -

  Til J PE, det de har gang i hedder privatisering, hvilket er et politisk mål, for liberale partier.

  Det er ud fra tesen om at hvis man skal købe en service ydelse ved det private, som skal forrente en investering til et gerne højt afkast, og lønne en ledelse er det bedre og billigere.

  At det helt logisk er uden sammenhæng og kun til gavn for få, er for mig helt uforståeligt ikke fattes af befolkning, så de kunne have afvist disse privatiseringer,
  Men det er hetzen mod de offentlige ansatte, der virker.

  Og aldrig har stat og det offentlige købt for så mange milliarder kroner service ydelser i form af eksterne konsulent opgaver.
  Opgaver som tidligere blev løst af nu stærkt besparede kerne ministerier.

  Nu må vi huske hvem som økonomisk støtter hvem, og hvem som skriger af grin hele vejen hen til banken,
  Det er jo bedre at få topgage i et konsulentfirma, gerne som partner, end henslæbe livet i et offentligt kontor.

  Det er dem som har ved der gerne vil privatiseres, så kan venner levere serviceydelser til eksorbitante takster.
  Se på rigspolitiet, se på DR, se på tjaa dem alle.
  Men der skabes også plads til flere spindoktorer.
  Alt betalt af højere priser på Energi, Vand, IT som dernæst påtvinges, og lidt besparelser i Tolds og Skats kontrolafdelinger så livet kan leves lystigt ved skatte unddragelses artister og deres højtlønnede rådgivere i Nordea og Danske Bank, livet er herligt og det kan betale sig at arbejde,

  Så ned med topskatten , lavere kontanthjælpsloft, lavere SU, og heldigvis er Porscher nu 500.000 kr. billiger, takket være den stålsatte med de blå øjne.

  Men hvad de har gang i, at privatisere alle samfundets værdier så vi skal vi kan lære at privat er godt, og husk nu din egen helbredsforsikring.

  Det de har gang i er en konsekvent afvikling af et fælles samfund til fordel for et konkurrence samfund.
  Og undervejs i processen, beriges dem som har betalt til partikassen og deres egne sociale relationer.
  For alle er sin egen lykkes smed.

 73. Af kent schneefeldt

  -

  Skal jeg forstå din pointe derhen, at du mener at Appelsiner og Mandariner smager ens, alene fordi begge er runde og har farven orenge ??

 74. Af kent schneefeldt

  -

  Skal jeg forstå din pointe derhen, at du mener at Appelsiner og Mandariner smager ens, alene fordi begge er runde og har farven orange??

 75. Af Bjørn Danh

  -

  AF B. MORTENSEN – 30. MARTS 2017 22:24

  Eller Balfour-aftalen 🙁

 76. Af Allan Hansen

  -

  Om nazismens begyndelse.

  Som bekendt begyndte nazismen på den
  Saudi arabiske halvø for omkring 1400 år
  siden, med systematisk jødeudryddelse.
  Mahund og hans banditter slog jøderne ihjel, stjal
  deres land og ejendomme for derefter, at voldtage deres
  kvinder og børn og solgte dem som slaver.
  Af de tre jødiske stammer Banu Qaynuka, Banu
  Nadir og Banu Qurayza, blev de to totalt udslettet
  den sidste slap væk.
  Hitler var en stor beundre af islams jødehad, så
  disse svinestreger blev omdrejningspunktet for
  hans “nye,, nazisme.

  P.S: Med udslettelsen af de to jødiske stammer, blev
  hele grundlaget (kimet) for islams magt overtagelse “grundlagt,.

  1) Islamisk stat (ISIS).

  2) Jihad dvs. plyndrings togter og
  slavehandel etc.etc.

  3) Sharia Lov. (Bødlernes håndbog).

  – Som barbarerne forsøger, at holde hemmelig
  for den Vestlige verden – og dog kan alle købe
  den over nettet med 6 dages varsel.

  Sharia Lov, er uden sidestykke den mest
  blodige, brutale og grusomme “afhandling,,
  om barbarernes barbariske mishandling
  af mennesker – denne verden nogensinde
  har set!

 77. Af Torben Mølgaard-Andersen

  -

  Glimrende indlæg…..

 78. Af Lisbeth Sørensen

  -

  1 gamlet indlaeg i filteret? Flere dage gammelt?

  Svineri hvorledes denne fascistiske avis nu kun giver ordet til fascister saa godt som.Man er staerkt bekymret for Danmarks fremtid?

  Svineri af b og folkets penge.

  Dk skal ikke ruineres paa grund af de 6000 joeder i dk.

  Det er staerkt bekymrende hvorledes de har en ovrepraesentation paa ca 10.000% i medierne? Ca 30.000 mht. Chefredaktoerer.
  Der maa repraesenative joede kvoter ind paa djh.

  De maa betale en ekstra skat der opvejer deres store samfundsomkostninger for dk. Det er joedernes egen skyld pga. Deres daglige krigsforbryedelser mod palaestinenserne i israel.

 79. Af Bjørn Danh

  -

  AF LISBETH SØRENSEN – 1. APRIL 2017 15:06

  Fakta:

  B gruppen har ansat ypperste-zionisten krasnik,
  som går ind for folkedrab i PAL, på weekendavisen

  B gruppens MX holder fast i at jødedom og zionisme er samme!
  Hmmm. Temmeligt ignorant.

  Konklusion:
  B gruppen er zionist eget/styret (hjulpet af div. KU hunde)

  🙂

 80. Af Thomas Barnes

  -

  “at han grundet hans nationalitet ”

  “at han grundet sin nationalitet”

  Er det så svært?

 81. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Dan h.

  Vaeret et utal af joediske chefredaktoere over tid.

  Estlmeret at 90% af verdens medier er joedisk ejet nu. De belgiske ejere af b meget muligt ogsaa. Har forsoegt at undersoege ejerskabet. Umuligt. Godt gemt.

 82. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Dan h.

  Vaeret et utal af joediske chefre.daktoere over tid.

  Estlmeret at 90% af verdens medier er joe.disk ejet nu. De belgiske ejere af b meget muligt ogsaa. Har forsoegt at undersoege ejerskabet. Umuligt. Godt gemt.

 83. Af Helge Nørager

  -

  LS, 90% det var lidt af en påstand.
  Indien
  Kina
  Indonesien
  Rusland
  Nord Korea
  Japan
  Zimbabwe
  Dubai
  Saudi Arabien
  Libyen
  Syrien
  Osv.
  Jeg ved godt at nogen ser spøgelser og tror på hønisser og alfer.
  Der er dog håb forude, med den nyeste nano teknologi er sølvpapir forbedret.
  Det er specielt velegnet til stanniol hatte til beskyttelse mod komiske stråler, tankekontrol og andet spændende og kan let laves af menigmand,

  Men en sådan tåbelig påstand, lugter lidt af at du LS, har lidt svært ved at regne procent regning, og lader dine påstande påvirke af en kedelig undertone, af tåbeligt had, mod en bestemt befolkningsgruppe.
  At jeg selv har lidt at det samme vdr. House of Saud og salafister, altså det tåbelige had, gør at jeg vist selv må prøve det nye produkt. 🙂

 84. Af Bjørn Danh

  -

  Korrekt, Lisbeth.

  Sørgeligt B støtter disse zionistiske folkedrabsbørnemassemordere!!!

 85. Af Bjørn Danh

  -

  Check mine billednoveller (gratis) om zionisternes “herligheder”.

  LÆR, B !!! 🙂

  http://bjorndanhtales.com/PALziodk.htm

 86. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ja, Allan Hansen, das war eine grausame Salbe. Man må beundre din flid og skrivelyst. Det ville nu have været en fordel, hvis din fremstilling havde været lidt mere afbalanceret, for ”Halbmond und Hakenkreuz” af Klaus Michael Mallmann og Martin Cüppers vurderes nu ikke lige højt af alle specialister. Måske skulle du som sagt prøve bogens teser af med en anden fremstilling som ”The Arabs and the Holocaust: The Arab-Israeli War of Narratives” af Gilbert Achcar, der vist ikke er særlig venlig ved den bog, du anbefaler. Og så skulle du måske også følge debatten f.eks. i tidsskriftet Holocaust and Genocide Studies, hvor bogen vist også har fået en hård medfart, bl.a. fordi de to forfattere ikke kan et ord arabisk og derfor ikke har adgang til arabiske kilder, men kun til måske ikke særlig neutrale omtaler af de arabiske synspunkter.

  Never mind, bogens mange fejl fremhæves af andre, og du gentager vist en del. Du starter med Tel Chaj-episoden i 1920, som blev en national myte i Israel, hvilket den næppe længere er i dag (sml. Yael Zerubavel, ”Recovered Roots”), og som vist var temmelig patetisk. Du ser naturligvis bort fra ressentimentet i den arabiske befolkning mod besættelsesmagten England, som havde brudt alle sine løfter til dem, fulgt af et nyt had til jøderne, som opfattedes som imperiets lakajer. Men som sagt, din kilde kan ikke læse arabisk.

  Navnet Palæstina: Ja, det er typisk for din omgang med ”facts”. Du kommer med de gamle, israelske myter om navnet. Det er imidlertid ikke Hadrian, der ”opfinder” navnet i 135 eft.Kr. Det benyttes i den overleverede dokumentation første gang muligvis af Shalmaneser III (859-824 f.Kr.), og helt sikkert af Adad-nirari III (811-783 f.Kr.). Det vil sige, at for assyrerne var navnet alt andet end ukendt. Til gengæld kendte de ikke eller benyttede ikke navnet ”Israel”. Flere græske forfattere benyttede ”Palæstina”, bl.a. Herodot (ca. 484-420 f.Kr.), der taler om Palæstina som en del af Syrien, og sågar også Aristoteles (384-322 f.Kr.), der i sin Meteorologi II.3 placerer Det Døde Hav i Palæstina. Der er flere andre klassiske forfattere; men det skulle være nok til at fortælle dig, at navnet er meget ældre end Hadrian.

  Ingen kan afvise grundsubstansen i dit indlæg. Jeg har også hørt gamle ledende palæstinensere, der privat sagde, at Hitlers eneste fejl var, at han ikke gjorde arbejdet færdig. Det var tilbage i Jerusalem i 1974, så de lever nok ikke mere.

  Og så har du som sædvanligt gravet gennem din udgave af Islams historie for at finde alt, hvad der kan slynges imod muslimerne. Går du til kristendommen, så er det ikke fordi, det er meget bedre. Mit klassiske eksempel er korsfarernes erobring af Jerusalem i 1099, hvor de myrdede hele befolkningen i byen. Da Saladin tog byen tilbage i 1187, skånede han befolkningen, også den kristne. Nå, han var også kurder. De jødiske myrderier under Nakba’en glemmer du selvfølgelig, inklusive Deir Yassin (9. april 1948), som ikke kan skubbes under gulvtæppet, da der var en røde kors-repræsentant til stede, Jacques de Reynier, der skrev om det: over 200 døde arabere, mænd, kvinder og børn, eller al-Dawayima massakren (28. oktober 1948), der efterlod næsten 150 døde. Kilder, f.eks. Wikipedia artiklen ” Killings and massacres during the 1948 Palestine war”. Man diskuterer stadigvæk, om det var en bevidst zionistisk politik med henblik på at få palæstinenserne til at flygte, hvilket lykkedes i ganske vidt omfang. Altså “etnisk udrensning”.

  Desværre i konflikten mellem araberne og israelerne er der ingen af parterne, der har holdt sig tilbage.

 87. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ja, Allan Hansen, das war eine grausame Salbe. Man må beundre din flid og skrivelyst. Det ville nu have været en fordel, hvis din fremstilling havde været lidt mere afbalanceret, for ”Halbmond und Hakenkreuz” af Klaus Michael Mallmann og Martin Cüppers vurderes nu ikke lige højt af alle specialister. Måske skulle du som sagt prøve bogens teser af med en anden fremstilling som ”The Arabs and the Holocaust: The Arab-Israeli War of Narratives” af Gilbert Achcar, der vist ikke er særlig venlig ved den bog, du anbefaler. Og så skulle du måske også følge debatten f.eks. i tidsskriftet Holocaust and Genocide Studies, hvor bogen vist også har fået en hård medfart, bl.a. fordi de to forfattere ikke kan et ord arabisk og derfor ikke har adgang til arabiske kilder, men kun til måske ikke særlig neutrale omtaler af de arabiske synspunkter.

  Never mind, bogens mange fejl fremhæves af andre, og du gentager vist en del. Du starter med Tel Chaj-episoden i 1920, som blev en national myte i Israel, hvilket den næppe længere er i dag (sml. Yael Zerubavel, ”Recovered Roots”), og som vist var temmelig patetisk. Du ser naturligvis bort fra ressentimentet i den arabiske befolkning mod besættelsesmagten England, som havde brudt alle sine løfter til dem, fulgt af et nyt had til jøderne, som opfattedes som imperiets lakajer. Men som sagt, din kilde kan ikke læse arabisk.

  Navnet Palæstina: Ja, det er typisk for din omgang med ”facts”. Du kommer med de gamle, israelske myter om navnet. Det er imidlertid ikke Hadrian, der ”opfinder” navnet i 135 eft.Kr. Det benyttes i den overleverede dokumentation første gang muligvis af Shalmaneser III (859-824 f.Kr.), og helt sikkert af Adad-nirari III (811-783 f.Kr.). Det vil sige, at for assyrerne var navnet alt andet end ukendt. Til gengæld kendte de ikke eller benyttede ikke navnet ”Israel”. Flere græske forfattere benyttede ”Palæstina”, bl.a. Herodot (ca. 484-420 f.Kr.), der taler om Palæstina som en del af Syrien, og sågar også Aristoteles (384-322 f.Kr.), der i sin Meteorologi II.3 placerer Det Døde Hav i Palæstina. Der er flere andre klassiske forfattere; men det skulle være nok til at fortælle dig, at navnet er meget ældre end Hadrian.

  Ingen kan afvise grundsubstansen i dit indlæg. Jeg har også hørt gamle ledende palæstinensere, der privat sagde, at Hitlers eneste fejl var, at han ikke gjorde arbejdet færdig. Det var tilbage i Jerusalem i 1974, så de lever nok ikke mere.

  Og så har du som sædvanligt gravet gennem din udgave af Islams historie for at finde alt, hvad der kan slynges imod muslimerne. Går du til kristendommen, så er det ikke fordi, det er meget bedre. Mit klassiske eksempel er korsfarernes erobring af Jerusalem i 1099, hvor de myrdede hele befolkningen i byen. Da Saladin tog byen tilbage i 1187, skånede han befolkningen, også den kristne. Nå, han var også kurder. De jødiske myrderier under Nakba’en glemmer du selvfølgelig, inklusive Deir Yassin (9. april 1948), som ikke kan skubbes under gulvtæppet, da der var en røde kors-repræsentant til stede, Jacques de Reynier, der skrev om det: over 200 døde arabere, mænd, kvinder og børn, eller al-Dawayima massakren (28. oktober 1948), der efterlod næsten 150 døde. Kilder, f.eks. Wikipedia artiklen ” Killings and massacres during the 1948 Palestine war”. Man diskuterer stadigvæk, om det var en bevidst zionistisk politik med henblik på at få palæstinenserne til at flygte, hvilket lykkedes i ganske vidt omfang. Altså “etnisk udrensning”.

  Desværre i konflikten mellem araberne og israelerne er der ingen af parterne, der har holdt sig tilbage.

 88. Af Niels Peter Lemche

  -

  CASPAR STEFAN, kan jeg ikke få lov til at svare lidt på Allan Hansens svada ovenfor? Der er en del faktuelle fejl og problemer i hans indlæg.

 89. Af Niels Peter Lemche

  -

  Caspar, tak for det. Det behøvede ikke at komme på to gange … men det er nok min egen skyld.

 90. Af Bjørn Danh

  -

  Hallo, AF ALLAN HANSEN – 31. MARTS 2017 17:58

  A. Nazismen (hitlers) er et djævlebarn, som blev født af zionismen (herzl)

  1: ISIS blev kreeret, 2004, af US UK DK, da Al Zarqarwi var temmeligt træt af at set vest verdenens babariske korstogsfarende kristne slagte irakiske civile, ikke mindst børn, bombe skoler, hospitaler og moskeer over hele Fallujah.

  2. Slavehandel? Dk medvirkede til at skibe millioner af neger-slaver til amerika!

  3. Din lov? Et hvert parti på “borgen” har deres svindlere og tyveknægte.

  Blodigste handel i nyere tid er fra verdens sørste terror org. USA som har myrdet mere end 23.000.000 mennesker siden WWII

  🙁

 91. Af Bjørn Danh

  -

  AF ALLAN HANSEN
  31. MARTS 2017 17:58
  Om nazismens begyndelse? 1400? Nationalsocialismus?
  1) Islamisk stat (ISIS)? Grundlagt af Al Zarqawi efter US UK DK’s korstogsterrorisme, da de slagtede titusindvis af mennesker i Fallujah, april/november 2004.
  2) Jihad dvs. plyndrings togter og
  slavehandel etc.etc?
  Du mener de millioner negere Danmark var med til at fragte og sælge i amerika?
  3) Sharia Lov?
  Sharia Lov, er uden sidestykke den mest
  blodige, brutale og grusomme “afhandling,,
  om barbarernes barbariske mishandling
  af mennesker – denne verden nogensinde
  har set!
  Hmm illegale ”israhell” er det enneste land, der er anklaget for mere end 70 lovbrud af FN.
  Faktisk har ”israhell” brudt FN’s love mere end alle moder jords lande, tilsammen!

 92. Af Allan Hansen

  -

  Søforklaring og svømmefødder.

  Den god med dig Peter Fladfisk.
  Det er den sædvanlige udokumenteret Fladfiske
  snak/smalltalk fra dig!
  Det fremgår klart og tydeligt, at du aldrig har
  læst bogen mere pinligt kan det
  vist ikke blive – så det gider jeg ikke, at bruge min tid på!
  Der findes masser af arabiske kilder i bogen
  fx. ” Die arabische Rezeption der Protokolle der Weisen von Zion,,
  og hvad med Awaisi, Adb Al-Fattah Muhammad 1928 eller Yamak
  Labib Zuwiyya Cambridge 1966 og Yassir Arafat!
  Du kan finde hjælp hos professor Bent Jensen og Lektor
  Torben Snarup Hansen. ( gå på den Korte Avis – skriv Bent Jensen
  elle Torben S. Hansen og klik på søg – så skal du bare læse lidt historie)

  Klovn!

 93. Af Bjørn Danh

  -

  @ALLAN HANSEN 31. MARTS 2017

  Om nazismens begyndelse? 1400-talet? Nationalsocialismus?
  Er du gal?
  1) Islamisk stat (ISIS)? Grundlagt af Al Zarqawi efter US UK DK’s korstogsterrorisme, da de slagtede titusindvis af mennesker i Fallujah, i massakrerne april/november 2004.
  2) Jihad dvs. plyndrings togter og
  slavehandel etc.etc?
  Du mener de millioner negere Danmark var med til at fragte og sælge i amerika?
  3) Sharia Lov?
  ”Sharia Lov, er uden sidestykke den mest
  blodige, brutale og grusomme “afhandling,,
  om barbarernes barbariske mishandling
  af mennesker – denne verden nogensinde
  har set!” LØGN:
  Illegale ”israhell” er det enneste land, der er anklaget for mere end 70 lovbrud af FN.
  Faktisk har ”israhell” brudt FN’s love mere end alle moder jords lande, tilsammen!

 94. Af Allan Hansen

  -

  Jeg har en Fladfisk på krogen !

 95. Af Niels Peter Lemche

  -

  Allan Hansen, dit indlæg fylder fire normalsider, hvis man tager det over i en word-fil, hvad jeg gjorde ved udarbejdelsen af mit relative korte svar. Det er muligt, at du ser dig selv som lystfisker. Jeg er bange for, at du snarere virker som en klaptorsk, der fik dig selv på krogen.

  Godt gået, klaptorsk!

 96. Af Niels Peter Lemche

  -

  Saspar, jeg forsøgte bare at fprtælle hAH, at han fik sig selv på krogen …

 97. Af Niels Peter Lemche

  -

  Casper,

  Det var et flot indlæg det her: “Saspar, jeg forsøgte bare at fprtælle hAH, at han fik sig selv på krogen …”

  Jeg prøver lige igen: “Caspar, jeg forsøgte bare at fortælle AH, at han fik sig selv på krogen …”

  Jeg håber ikke, at han døde af grin.

 98. Af Allan Hansen

  -

  @ Fladfisk, hvis du læser lige så dårligt, som
  du staver – så står det sgu slemt til!!!
  – fanger dig dagligt i slemme stavefejl.
  Bliv på bunden, der har fladfisken hjemme!!!!

 99. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ja Klaptorsk, for det jeg ville skrive men ikke fik igennem: Ærgerligt for dig, at jeg så mine fejl før du nåede på. Derefter virker dit lille stik blot som et surt opstød. Som sagt, en klaptorsk fangede sig selv.

  Og sår er der ikke mere at sige om den sag.

 100. Af Niels Peter Lemche

  -

  Men lige en sidste tid: Synd for dig med dine mange faktuelle fejl. Jeg går ikke ud fra, at du retter noget som helst. Så stor er du ikke.

  Og så (ikke mere “sår”) færdig med dig. Find nogle på din egen størrelse at slås med.

 101. Af Allan Hansen

  -

  Søforklaring og svømmefødder.

  Den god med dig Peter Fladfisk.
  Det er den sædvanlige udokumenteret Fladfiske
  snak/smalltalk fra dig!
  Det fremgår klart og tydeligt, at du aldrig har
  læst bogen mere pinligt kan det
  vist ikke blive – så det gider jeg ikke, at bruge min tid på!
  Der findes masser af arabiske kilder i bogen
  fx. ” Die arabische Rezeption der Protokolle der Weisen von Zion,,
  og hvad med Awaisi, Adb Al-Fattah Muhammad 1928 eller Yamak
  Labib Zuwiyya Cambridge 1966 og Yassir Arafat!
  Du kan finde hjælp hos professor Bent Jensen og Lektor
  Torben Snarup Hansen

 102. Af Allan Hansen

  -

  Fladfisk.
  Frem med stavepladen –

  Du har aldrig forstået dig på forskning – du ved simpelthen
  ikke hvad det “er,, – slå det op lille ven!
  Her har vi en Fladfisk, som vil forklare mig/os, om en bog
  han aldrig har læst – altså en planet, der ikke eksisterer!
  Mere tåbeligt kan det ikke blive – til grin total til grin, men jeg
  tror sgu, at han nyder det,,,,,,,,
  ” Bogen er spækket med dateret noter ( også arabiske kilder).
  Samt litteratur og henvisning til andre forskerer!!

  Bliv på bunden Fladfisk – livet er kort – det ved enhver
  Fladfisk,,,,,,,,

 103. Af Niels Peter Lemche

  -

  Waw, Allan Hansen har læst en bog med fodnoter! Hvor er han blevet stooor! Men hvorfra ved han, at de arabiske kilder, han anfører, er korrekt oversatte og ikke bare forvanskede parodier? Det ved han ikke, for han kan ikke sproget. Jeg opfordrede ham til at læse endnu en bog med fodnoter, som er kritisk til den første. Sådan gør fagfolk.

  At han selvfølgelig ikke reagerer på sine faktuelle fejl, men i stedet råber frådende dumme bemærkninger efter sin modstander, det er endnu et eksempel på, at vi står over for en ulærd person.

  Om jeg gider læse hans bog med fodnoter? Det ved jeg ikke endnu. Jeg ved ikke, hvad den egentlig bidrager til et emne, som jeg har beskæftiget mig med det meste af mit liv. Måske skulle jeg “brush up” mit arabiske, som jeg lærte i 1967, men siden overlod til konen, så jeg fik lidt intellektuel frihed til akkadisk — jo Allan Hansen, der er ikke bare fodnoter, men teksten er skrevet med kileskrift.

 104. Af Niels Peter Lemche

  -

  Caspar, et indlæg i filtret; men det er også ret ligegyldigt. Hvis en Hr. Hansen mener, at han er særlig klog, fordi han har læst en bog med fodnoter, så lad ham blive i troen.

 105. Af Niels Peter Lemche

  -

  Caspar, et indlæg i filtret; men det er også ret ligegyldigt. Hvis en Hr. Hansen mener, at han er særlig klog, fordi han har læst en bog med fodnoter, så lad ham blive i troen.

 106. Af Niels Peter Lemche

  -

  Allan Hansen, den store videnskabsmand! Stuur stuur stuur. Et svar til dig røg i filtret, der ligger det nok godt.

 107. Af Helge Nørager

  -

  Ihh hør, hvor vi gungrer, sagde musen til elefanten.

 108. Af Helge Nørager

  -

  Så kan i finde enighed og fællesskab, nu er i begge nemlig sure på mig, for i er i tvivl om hvem som jeg beskriver som mus og hvem som er elefant ?.
  Hvorved det er bevist at modsætninger mødes.

 109. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELGE NØRAGER, men hvem var det, der fortalte fortsættelsen: Elefanten til musen: Du gungrer ikke! Musen: Nej, det er fordi, jeg lige har været syg!

 110. Af Helge Nørager

  -

  Den kendte jeg ikke. 🙂
  Min omsorg for omverden det levende har dog fået et knæk pt.
  Hvis man har parasitter / indvoldsorm i maven, er de også omfattet af et buddhistisk hensyn ?.
  Skal de udryddes hvilket vist er svært, eller skal man lære at leve med og elske sin / sine indvoldsorm.
  Hvor går grænsen for respekt for liv ?.
  Eller rettere hvis de er satans svære at få ud, er det så bedre at acceptere.
  der er mange parraller til den store verden, men selv i det små kan der være uønskede fremmede, illegale indvandrer som er svære at fjerne, når de først er ankommet.
  De lever godt og i det skjulte.
  Øv øv øv.

 111. Af Allan Hansen

  -

  @ Fladfisk

  Araber snak med dig – klovn!

  Jeg tror nu nok at mit arabiske er lige så godt, som dit
  fladfiske snak.
  Jeg spurgte Thomas Hoffmann om han talte arabisk?
  Det måtte han så indrømme, at det gør han ikke
  – eller som han udtrykket ” ikke lige fra bladet,,
  han finder hjælp hos nogle Muhammedaner – og han
  kalder sig professor i Koran studie ,,,, jo da, der er mange
  morsomme “professor,,,,,,,,
  Men hatten af for professor Patricia Crone og Lektor
  Tina Magaard de kan læse arabisk!
  Du taber hver gang! – til en bonderøv
  Foreløbig står det 7 0 til mig!

  P.S: Jeg så lige, at Due har sat dig på plads – igen, igen!

  Total klovn, total idiot, total til grin!!

 112. Af Niels Peter Lemche

  -

  Allan Hansen, det, du præsterer lige nu, hedder “stalking”. Det er strafbart i de fleste lande (vist indtil tre år i brummen i Sverige); men jeg tror ikke, at det er det i Danmark. Det var imidlertid nok noget at indberette for pressenævnet, for Berlingeren er ansvarlig for alt, hvad der foregår på disse blogs.

  Jeg synes, at du bør passe på.

 113. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jamen, Allan Hansen, det var en åbning. Jeg snakker selv med Thomas om det i morgen, når jeg ser ham — formodentlig.

  Nu er der forskel på at læse arabisk og tale det, for der er i reglen tale om to forskellige sprog, eller rettere mange. Der er det klassiske arabiske, som især er skriftsproget, og så er der dagligtale arabisk, som varierer fra land til land og sted til sted. Men det ved du så alt sammen.

  Du viser din amatøragtige status ved, idet du har læst én bog om en emne, at propagere for, at det er bogen. Jeg har mødt det hos mange andre. Problemet er, når I ikke har gjort jer klart, hvilken stilling den pågældende bog har inden for sit eget fagområde. Hvordan har modtagelsen været? Og det var her, min kritik satte ind. Modtagelsen af din bog har ikke været lige god alle steder. Derfor gør fagmanden — modsat amatøren — det, at han læser en anden bog, og helst en, der ikke er enig med den første, eftersom man lærer mere af dem, man er uenig med end dem, man er enig med. Det her har ikke noget med at være uenig eller ej; det er normal procedure i min kreds. Jeg kunne selvfølgelig fristes til at læse din bog, men også den anden, jeg nævnte. Jeg ville aldrig lade den ene stå alene uanset, hvor interessant den måtte lyde.

 114. Af A. Pedersen

  -

  Det er problematisk at du fordrejer truslen mod jøderne til at jøderne er en økonomisk belastning for samfundet. Islam har desværre medført et meget højt trusselsniveau i samfundet. Det er disse trusler og voldsparatheden, som koster dyrt. Der står ikke vagter ved halal-slagtere, moskeer eller muslimske skoler. Heldigvis. Men vi må som samfund addressere den vold og de dødstrusler som nogle (ikke alle) muslimer retter mod medborgere i dette land. Derfor skal slagteren ikke lukke sin butik – hvad bliver det næste så? Og til selve indlægget er det klokkeklar diskriminering at afvise musikere på bagrund af herkomst.

Kommentarer er lukket.