In memoriam: Mads Holger trak konservatismen ud af dvaletilstanden

Af Caspar Stefani 63

De sociale medier og mediebilledet blev markant kedeligere, efter at debattøren, forfatteren og den tidl. konservative folketingskandidat Mads Holger tog sit eget liv, for et år siden i dag. Jeg har ikke tal på, hvor mange episoder der har været over det seneste år, hvor jeg tænkte, at det havde han nok haft en holdning til.

Jeg fulgte ham i adskillige år, faktisk siden en kammerat foreslog, at jeg skulle holde øje med en fyr ved navn Mads Holger. Ganske hurtigt blev jeg betaget af denne lidt mystiske type, der altid var klar med en rap replik og begavede indlæg i den offentlige opinion, der for det meste altid resulterede i, at man helt ubevidst stod og nikkede til alt, hvad han skrev. Sidst, jeg så ham, var i april 2016. Vi havde haft nogle kontroverser og uoverensstemmelser, og endte desværre ikke på bedste fod. Sådan er det engang i mellem. Men det ændrer ikke på, hvor stort et tab det har været for konservatismen, at han ikke længere er iblandt os.

Hans præg på ungkonservatismen kan heller ikke overvurderes. Han sagde nemlig det, mange af os mente, men ikke var i stand til at formulere. Det skete på et tidspunkt, hvor konservatismen havde et noget enfoldigt fokus på skatte- og vækstprocenter og havde fuldstændig negligeret kulturkampen. Hvor vi havde glemt Gud, konge og fædreland. Konservatismen var blevet åndsløst, og i stedet for at være i en lederposition der definerede retningen, lod vi os lede af materiel liberalisme, der handlede mere om friværdi, end det handlede om fædrelandet og kulturkamp. Vi fokuserede på tal frem for kultur. Uagtet hvordan forholdet mellem Det Konservative Folkeparti og Mads Holger endte, må man anerkende, at han var med til at vise, at der er altså forskel på at være konservativ og liberalist. Det var ret svært under vores tid i VK-regeringen, og det mærkede Det Konservative Folkeparti også i de efterfølgende folketingsvalg.

 

Ikke nok med, at han kunne kritisere det moderne samfund og det moderne menneske, formåede han at være opbyggelig. Det handlede ikke kun om, hvordan verden var af lave, men om hvordan det kunne blive bedre.

Mange kritiserede ham for at være konservativ og fin på den, ”uden at have noget at have det i” – fordi han var fra Nørrebro. En mærkelig kritik, der nok bunder i et typisk og træls dansk karaktertræk, der går ud på at prikke til dem, der stikker ud i forhold til normen. Som en smuk kvinde der klæder sig i rødt. Det er knap så populært blandt de lidt mere gennemsnitligt klædte kvinder. På samme måde skilte Holger sig ud. Cowboystøvlerne, det noget slidte sorte jakkesæt og slips, den sædvanlige smøg i kæften. Da fænomenet Mads Holger var på sit højeste, havde jeg fornøjelsen af at være formand for Konservativ Ungdom i København. Mads Holger var en af årsagerne til, at konservatismen mærkede en opblomstring i perioden. Vi oplevede et medlemsboom, og mange nye medlemmer nævnte Mads Holger som en del af deres begrundelse for at have meldt sig ind. I flere tilfælde var han hovedårsagen.

For mange af os var han en stor inspiration fordi han var i stand til at italesætte  en konservatisme, der handlede om andet end erhvervslivets interesser. Han vækkede noget i mig og gjorde, at jeg fandt mig til rette på den national/kulturkonservative gren af konservatismen. Udover det opbyggelige aspekt af konservatismen som han plæderede for, handlede det også om at holde styr på socialisterne og liberalisterne. Det formulerede han ganske smukt på følgende måde: ”Den konservative opgave er at afholde socialisterne fra at overtage landet og liberalisterne fra at afskaffe det af frygt herfor”

Efter årtiers stilstand, hvor den politiske kampen kun foregik mellem åndsløse liberale og tvangsfikserede socialister, trådte han sammen med en række andre konservative debattører ind på scenen, og viste konservatismens fortsatte berettigelse i en tid med stigende usikkerhed og polarisering.
For konservatisme er meget mere end skatter og grundskyld. Det handler i høj grad også om kultur. At “nyt” ikke altid er godt. At man engang imellem skal tænke ind i boksen og definere tiden frem, for at være slave af den, som Holger også sagde. At man skal italesætte danskheden positivt frem for blot at beskrive, hvad vi ikke er. At vi efter årtiers kulturradikalt præg på Danmark, hvor centrale institutioner i vores samfund; ægteskabet, evangeliet, fædrelandet og kongehuset, er blevet forsøgt dekonstrueret og latterliggjort, nu må i gang med at blive bygge op igen. Det er noget, Danmark – og Vesten i almindelighed – har stærkt brug for.

Ikke nok med, at han kunne kritisere det moderne samfund og det moderne menneske, formåede han at være opbyggelig. Det handlede ikke kun om, hvordan verden var af lave, men om hvordan det kunne blive bedre. Og det er væsentligt sværere at opbygge end at kritisere. Den konservative kritik af modernismen har en tendens til at være og virke bitter, men Holger formåede at gøre det anderledes. Det kan godt være, at kulturstøtten virker dårligt, og favoriserer elendig kunst, men det er ikke et argument for at fjerne den. Fordi Danmarks Radio viser elendigt TV, er det ikke et argument for at lukke det. Der er noget, der er værd at kæmpe for, og det viste han.

Et af vores problemer er at vores kultur tegnes af de forkerte. Af kulturradikale typer, der er optaget af at gøre op med alt det, vi har taget for givet. Se hvor ødelæggende Ole Bornedal har været for vores forståelse af 1864. I en kulturkamp er dette farligt at opgive centrale institutioner, blot fordi de er blevet påvirket af kulturradikalismen, og det vidste Holger. Noget der brændte fast i min bevidsthed var da Holger sagde, at man har ret til at blive født ind i noget. Ind i en sammenhæng og en identitet. Ind i en historie. Og synes man ikke om den, kan man naturligvis vælge den fra. Han indså, at mennesket har behov, der er vigtigere end socialisternes og liberalisternes besættelse af frigørelse.

Vi har alle vores dæmoner, og det havde Holger også. Det endte desværre med, at han bukkede under for sine. Jeg håber dog, at han vidste, hvor stort et indtryk han gjorde på os, der fulgte ham. Han er i den grad savnet.

Æret være hans minde.

63 kommentarer RSS

 1. Af Niels Juul Hansen

  -

  Mads Holger nød ingen anseelse i sit parti. Om det skyldes, som Casper Stefano skriver, at han voksede op på Nørrebro, ved jeg ikke.

  Med hensyn til nævnte institutioner, ægteskabet, kirken og kongehuset, så har jeg ikke set dokumentation for, at konservative har færre skilsmisser, eller at de er mere religiøse end andre. Jeg ved, at de går meget op i deres arvede formuer.
  Jeg tror, at grunden til at de ligger så tæt på spærregrænsen skyldes, at vælgerne er godt trætte af deres floskler og rene symbolpolitik.

 2. Af Lisbeth sørensen

  -

  Ikke meget tvivl om at MH må have været en af de kedeligste konservative fra sin generation..Og konkurrencen er godt nok hård der?

  ” Hvor vi havde glemt Gud, konge og fædreland. Konservatismen var blevet åndsløst, ”

  Konservative har aldrig glemt det åndsløse borgerlige samfund, og har aldrig forladt det..De lever stadig i 1864 og i status quo, hvis altså ikke decideret i tilbageskridt..

  “For konservatisme er meget mere end skatter og grundskyld. Det handler i høj grad også om kultur. At “nyt” ikke altid er godt. At man engang imellem skal tænke ind i boksen og definere tiden frem, for at være slave af den, som Holger også sagde.”

  Konservative har ikke forstand på kultur..De interessere sig ikke for kultur og ønsker kun besparelser for det. Det er et anti-kulturelt konservativt parti..Alle borgerlige partier er u-kulturelle, pånær de Radikale,..Konservative “is living in a box” altid , som bandet “living in a box” sang i 80érne..

 3. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Et af vores problemer er, at vores kultur tegnes af de forkerte. Af kulturradikale typer, der er optaget af at gøre op med alt det, vi har taget for givet. Se hvor ødelæggende Ole Bornedal har været for vores forståelse af 1864”

  Ikke tvivl om at mesterværket 1864 af Bornedal, forklaret os hvorledes de håbløs forældet konservative og adelige nær udslettet Danmark, i deres håbløse tilgang til virkeligheden, og troet at man DK kunne smadre Tyskland i krig..Man skal godt nok være konservativ, for at have troet på det?
  Disse konservative lå 3o km bag fjendens linier som altid, og sendte bønderne ud i døden. Som altid..

  PS hvorledes bliver en italiener fra det mafia sydlige italien, formand for KU? Skal man være decideret kriminal for at nå toppen der?

 4. Af Lisbeth sørensen

  -

  Egentlig talt sjovt at MH begik selvmord d. 4 juli på USA´s nationaldag..Formentlig ikke et tilfælde..Han så altid US som rollemodellen i hans tanker, som mange andre forældet borgerlige..

 5. Af Henrik Larsen

  -

  Jeg savner også Mads Holger, og finder jævnligt hans blog-indlæg frem for at læse dem igen. Han frembragte mange pletskud og var en mester i at formulere sig, så man kunne få smilet frem.
  Udmærket indlæg CS

 6. Af Bjørn Sørensen

  -

  I disse tider hvor de neoliberale , radikale og neomarxisterne har taget patent meningsdannelsen, var det befriende at læse Mads Holgers indlæg.
  Konservatismen overflødiggjorde sig selv ved sidst i 50-erne at acceptere den socialdemokratiske velfærdsmodel, som ikke var langtidsholdbar, fordi den ikke tog højde for menneskets tendens til at springe over hvor gærdet er lavest.

  Det moralske forfald som vores velfærdsmodel understøttede og formidlede, burde de konservative have brugt deres energi på at bekæmpe.

  Slaphed er fundamentet i vores velfærdsmodel, og konsekvenserne er i dag åbenlyse.

  Forsvarerne af den organiserede slaphed, lever højt af forfaldet, hvorfor de forsvarer det med næb og klør.

  “The Times They Are A-Changin”, som Bob Dylan sang er ved at blive realiseret, fordi konsekvenserne af den slappe elites drømmerier og ønsketænkning har undermineret sunde samfundsforhold.

 7. Af Niels Peter Lemche

  -

  LISBETH SØRENSEN, der var ikke noget Tyskland i 1864. Danmark var ikke i krig med Tyskland, men med en alliance af tyske stater, der også inkluderede Østrig-Ungarn, ledet af Preussen. Det Tyske Kejserrige opstod som resultatet af den fransk-tyske krig nogle år senere.

  I øvrigt hedder det på dansk ikke: “at mesterværket 1864 af Bornedal, forklaret os hvorledes de håbløs forældet konservative og adelige nær udslettet Danmark…” Nutid på dansk hedder altså — i dette tilfælde “forklarer og datid “udslettede”.

 8. Af Flemming Lau

  -

  Casper Stefani.
  Rigtigt godt indlæg der illustrere at en åndsløs liberalisme kan være ligeså stor trussel for en nation som socialismen! Begge danser om den materialistiske guldkalv.

  Mads Holger delte desværre skæbne med Ralf Follet Wigram. Det er altid så trist når mennesker med klarsyn, bliver så deprimerede at døden fortrækkes fremfor livet. For
  Holger var det tilsyneladende udsigten til en ensom og magtesløs kamp for dansk kultur der gav livslede. For Wigram var det udsigten til en ny verdenskrig og en magtesløs kamp for at gøre England klar til den. Wigram havde dog Churchill, som han fra udenrigsministeriet, lækkede tyske og engelske styrkeetal til. Det gjorde Churchills kollegaer rasende, for de ville ikke vide af den ubekvemme sandhed, at Nazi Tyskland stod til at vinde i en evt. ny krig!

  Nu er paradiset ikke at finde på denne plagede jord, til trods for utopisternes propaganda. Læren må være at hver nation og hvert individ, tager sit “Kors” på sig og med Gud i pagt lever sit liv i med og modgang!

 9. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Er det vi oplever netop nu skabelsen af forestillingen om en leder, der med sine tanker og visioner kan bringe de konservative tilbage i kampen? Er Mads Holger det fyrtårn, den førerskikkelse eller måske den fører, som de konservative har savnet? Er han frelseren, eller kan de konservative samles som om?

  Han har åbenbart alle de kvaliteter, der betyder noget for sande konservative ikke mindst, at han er død og derfor ikke kan skabe splittelse, noget som alle tidligere førere, har kunnet. En ny situation tegner sig for den reaktionære nationalkonservatisme. Det bliver måske nok spændende.

 10. Af lisbeth sørensen

  -

  fuldsændig overflødig og ligegyldig kommentar om tyskerprøjserne fra tyskerprøjseren Niels. Han er jo en af disse fremmede selv og ikke dansker. Og William var der selvom bismarrk ledet slaget. Derudover ulideligt med den israelske påvirkningsagent og stkker’ s fessor-frimurer bidrag.

 11. Af J. Hans en

  -

  Mads Holger begik en stor fejl.
  Han skrev en blog om folkemødet på Bornholm.
  Desværre gjorde MH den samme fejl, som andre bloggere på Berlinske gør helt bevidst.
  Hans blog var mere eller mindre opdigtet.
  Vi var en del som bemærkede det.
  Og i modsætning til andre bloggere i Berlingske.
  Så gik det tydeligvis MH på, at han havde kvajet sig.
  I modsætning til debatredaktøren og en lang række andre bloggere, så havde MH tilsyneladende en vis anstændighed.

 12. Af l. sørensen

  -

  Indlæg til npl?

  Ja borgerlige må forsøge at skabe en myte om en afdød for at finde en rollemodel. Vel mest påtrængende i K med så lang en historie uden nogen at se op til?

 13. Af Peter Nielsen

  -

  Overtegnede må melde helt pas, for jeg kan ikke få øje på de fortrin, der har inspireret til denne blogpost og andre lovprisninger.

  Man skal ikke tale ondt om de døde, men på den anden side vil jeg ikke undlade at gøre opmærksom på, at det ikke er alle profeter, der er ægte, og en mand. der beskrev sig selv som gigolo for adelens løbske døtre, som pralede af at nasse på restauratørerne, som drømte sig tilbage til en opdigtet verden, der aldrig eksisterede, som ikke stod distancen, da virkeligheden bankede på, som skrev et underligt krukket dansk og endelig opgav, da alderen og virkeligheden begyndte at kræve sin told, nærmere bør være en advarsel end et ideal og en foregangsmand. Det kan godt være, at I opfattede ham som ægte, men hans verden var kunstig og afsindig snobbet. Ser I virkelig ikke det?

  I øvrigt er det noget vrøvl, at konservative skulle være mere forbundet med kultur end liberale. Javel, der findes masser af åndløse og kedelige liberale, men det er ikke liberalismens skyld. Og der er sandelig også mange forstokkede og dødsenskedsommelige konservative uden kæft af go og dybere forståelse for det ægte konservative.. Der er opstået nogle underlige skel mellem nykonservative med arbejderbaggrund og nyliberale med ditto, og udover til debatslagsmål synes jeg ikke, at disse skel og slagsmål kan bruges til noget.

  Jeg har ondt af mennesker som Mads Holger, og jeg falder ikke for kronikker som fru Selsings næsten ubærligt overbroderede og guirlandebehængte hyldestretorik.. Det bærer ikke, det er krukket københavneri og kejserens nye klæder.

  Måtte Mads Holger hvile i fred og ungdommen komme til den erkendelse, at hvad der end kan siges af pænt om ham, var det ikke en livsduelig verden, han drømte sig ind i., og at alle fortjener bedre.

 14. Af Flemming Lau

  -

  Ja borgerlige må forsøge at skabe en myte om en afdød for at finde en rollemodel. Vel mest påtrængende i K med så lang en historie uden nogen at se op til?

  Jeg ser omvendt Stefanies indlæg som en reminder, om netop ikke at være så stolt, og hård som flint, at et skrub, forårsager en selvdestruktion. Livet er til for at skulle leves på trods!

 15. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS PETER LEMCHE – 4. JULI 2017 12:50
  “der var ikke noget Tyskland i 1864. Danmark var ikke i krig med Tyskland, men med en alliance af tyske stater, der også inkluderede Østrig-Ungarn, ledet af Preussen. Det Tyske Kejserrige opstod som resultatet af den fransk-tyske krig nogle år senere.”

  I 1864 var Danmark i krig med “Det Tyske Forbund”, som i 1863 bestod af 63 stater. I 1815 blev Danmark tvunget til at indlemche Holsten i forbundet. De ledende stater var Preussen og Østrig-Ungarn. Forbundet forsøgte i decennier at indlemme Slesvig i forbundet, selv om Slesvig var et rent dansk hertugdømme.
  I 1863 kuppede Preussen sig til et uopfyldeligt ultimatum mod Danmark. Da ingen europæiske lande ville stoppe det tyske militærmonster, stod Danmark alene. Preussens overmagt sikrede den rå erobring af en gammel dansk landsdel.
  Da den danske konge også var hertug af Holsten, skulle han som sådan adlyde det tyske forbunds ordrer og gå i krig mod sig selv som dansk konge – ratione germanica!
  Sydslesvig er i dag det eneste fremmede landområde, som de militærgale tyskere har beholdt efter rå erobring. Takket være det radikale venstre og socialdemokratiet i 1945.

 16. Af Niels Peter Lemche

  -

  SVEND JENSEN, slet ikke uenig, jo, måske i det sidste. Havde man fulgt Dansk Samlings ideer om et Danmark til Ejderen, havde man givetvis fået det sådan — måske, for vi var jo ikke helt stueren e hos de allierede. Hvad ville have vundet ved det? Jyderne ville nok mene, at så blev der meget længere ned til de tyske forretninger, hvor man køber øl. Som min søn fra Vejle sagde forleden: Jeg går ind for en grænse ved Kongeåen!

  Så havde vi tilmed fået en betydelig tysktalende og tysksindet befolkning dernede. Den kunne vi selvfølgelig som tjekkerne og polakkerne have sat på jernbanevogne. Vi valgte i stedet det gode naboskab, og der har vel egentlig ikke været en fiasko.

 17. Af Niels Peter Lemche

  -

  Casper Stefani,

  Skrev et pænt svar til Svend Jensen, lige i dit filter.

 18. Af Kim P Olsen

  -

  Det er altid sørgeligt, når markante personligheder går bort – uanset omstændighederne.

  Det er dybt beskæmmende, at være vidne til at venstrefløjen benytter bloggen til at svine Mads Holger til post mortem, men det siger ikke så lidt om anstændigheden blandt de tolerante i den lejr.

  Læg mærke til, at der kun var medfølende reaktioner fra borgerlige i anledning af Kristen Touborgs pludselige død.

  Man kunne ønske sig samme ordentlige opførsel fra bærmene på Berlingskes blogge!

 19. Af J. Hans en

  -

  Hvor vi havde glemt Gud, konge og fædreland. Konservatismen var blevet åndsløst.
  Skriver stefani.

  Gud, konge, fædreland og fængselsgangene hedder de konservatives valgsprog i dag.
  De konservative er idag et populistisk parti.
  Ligesom DF, V, Nye Borgerlige og LA.
  Et valg eller to.
  Så er de konservative væk.
  Og det har ikke sp meget med staklen MH at gøre.

 20. Af Kim Rosa Olse n

  -

  Nu vrøvler jeg om venstrefløjen igen
  Jeg har byttet om på pillerne. Jeg er helt bims. Jeg skulle tage to af de brune og en sort. men har doseret helt forkert og ved en fejl også taget to af de rosa og en rød.
  Så nu kan jeg ikke finde ud af det mere. Hvem er er Harald, Lis beth, Lemc he, Kim 0.?
  Hvem er jeg? Jeg kan ikke huske det mere, for jeg bruger så mange navne.
  Min sagsbehandler er bekymret, hun har ringet efter en vogn. Nu kommer den, den er mørkerød.
  Men jeg er jo mørkebrun. Mig ikke forstå???

 21. Af .l. sørensen

  -

  “Jeg ser omvendt Stefanies indlæg som en reminder, om netop ikke at være så stolt, og hård som flint, at et skrub, forårsager en selvdestruktion. Livet er til for at skulle leves på trods!”

  Stefanie lyder som en der har haft en hård opvækst i et konservativt hjem?
  Aldrig sjovt at være kvinde da, nej! Og kvinder i konservative hjem lever da også akkurat på trods af omstændighederne? Det er vel nød og næppe, men..

  Det mest latterlige MH har gjort var da han en lejet et fly for alle vennerne for at tage på druktur til Mallorca. En form for sygelig expositonal “attention disorder”, som mange andre konservative også lider af. Ligesom hans utrættelig sparke nedad mod alle fattigere der blot gik i cowboy bukser. Hvor ligegydlig en kamp at interessere sig for? Den udadvendte men ikke indvendige, det overfladiske overfor det reele og dybe..

  Konservatismen har altid været åndsløs, som vi bla. ser det udmalet i debatttøren KO. En form for flakken rundt for opmærksomhed, uden indhold men blot tomme floskler for uanstændighed…En åndsløs tidsånd, som burde høre en anden tid til, men stadig overlever i ny og næ i sørgelige skæbner der ikke evner at følge med tiden og fremskridtet.

 22. Af .l. sørensen

  -

  “Et af vores problemer er at vores kultur tegnes af de forkerte. Af kulturradikale typer, der er optaget af at gøre op med alt det, vi har taget for givet. ”

  Ordet kulturradikal blev jo opfundet af borgerlige, som modsvar til Brande mv. kristendomskritik..Ordet er passe, derudover er radikale også borgerlige og er ikke mere innovative i kulturmæssige sammenhænge end konservative..De to Partier, R og K er faktisk de to mest minder om hinanden i tinget.

  Den værdifulde kultur kommer naturligvis fra venstrefløjen..Så burde hedde kultursocialisterne…

  ” Han indså, at mennesket har behov, der er vigtigere end socialisternes og liberalisternes besættelse af frigørelse.”

  De to er ikke ens, men sat med modsatsrettede fokus..Liberalisterne ønsker frihed for de få liberalister, socialisterne for alle..En stor forskel, men dog helt normalt at en konservativ-borgerlig endnu ikke har lært at kende forskel her. Er oppurtunt fake news med andre ord, for konservative ude i stemmefiskeri..

 23. Af .l. .sørensen

  -

  “Et af vores problemer er at vores kultur tegnes af de forkerte. Af kulturradikale typer, der er optaget af at gøre op med alt det, vi har taget for givet. ”

  Ordet kulturradikal blev jo opfundet af borgerlige, som modsvar til Brande mv. kristendomskritik..Ordet er passe, derudover er radikale også borgerlige og er ikke mere innovative i kulturmæssige sammenhænge end konservative..De to Partier, R og K er faktisk de to mest minder om hinanden i tinget.

  Den værdifulde kultur kommer naturligvis fra venstrefløjen..Så burde hedde kultursocialisterne……kulturkonservative, eksistere naturligvis slet ikke.

  ” Han indså, at mennesket har behov, der er vigtigere end socialisternes og liberalisternes besættelse af frigørelse.”

  De to er ikke ens, men sat med modsatsrettede fokus..Liberalisterne ønsker frihed for de få liberalister, socialisterne for alle..En stor forskel, men dog helt normalt at en konservativ-borgerlig endnu ikke har lært at kende forskel her. Er oppurtunt fake news med andre ord, for konservative ude i stemmefiskeri..

 24. Af .l. .sørensen

  -

  “Et af vores problemer er at vores kultur tegnes af de forkerte. Af kultur radikale typer, der er optaget af at gøre op med alt det, vi har taget for givet. ”

  Resten i fifleriet?

 25. Af .l... .sør en sen

  -

  “Et af vores problemer er at vores kultur tegnes af de forkerte. Af kultur radikale typer, der er optaget af at gøre op med alt det, vi har taget for givet. ”

  Resten i fifleriet?

 26. Af L.. ..Sørensen

  -

  Vi forsøger for 7 gang.

  “Et af vores problemer er at vores kultur tegnes af de forkerte. Af kulturradikale typer, der er optaget af at gøre op med alt det, vi har taget for givet. ”

  Ordet kulturradikal blev jo opfundet af borgerlige, som modsvar til Brande mv. kristendomskritik..Ordet er passe, derudover er radikale også borgerlige og er ikke mere innovative i kulturmæssige sammenhænge end konservative..De to Partier, R og K er faktisk de to mest minder om hinanden i tinget.

  Den værdifulde kultur kommer naturligvis fra venstrefløjen..Så burde hedde kultursocialisterne…

  ” Han indså, at mennesket har behov, der er vigtigere end socialisternes og liberalisternes besættelse af frigørelse.”

  De to er ikke ens, men sat med modsatsrettede fokus..Liberalisterne ønsker frihed for de få liberalister, socialisterne for alle..En stor forskel, men dog helt normalt at en konservativ-borgerlig endnu ikke har lært at kende forskel her. Er oppurtunt fake news med andre ord, for konservative ude i stemmefiskeri..

 27. Af Jan Petersen

  -

  Jeg synes, Mads Holger skrev mange glimrende indlæg på bloggen “den sidste romantiker”. Her er et af de indlæg, jeg holder mest af. Læs det og find dig selv i den fortegnelse over de forskellige typer af både kvalificerede og knapt så kvalificerede kommentatorer på diverse blogs – som Mads Holger specificerer:

  “Her er typerne, der kommenterer dit debatindlæg
  AF MADS HOLGER 25. JUNI 2014 15:21 ”
  http://madsholger.blogs.berlingske.dk/2014/06/25/her-er-typerne-der-kommenterer-dit-debatindlaeg/

 28. Af l. .sørensen

  -

  “Konspirationsteoretikeren

  Konspirationsteoretikeren ved hævet over enhver tvivl, at skribenten har urene motiver og er klart inhabil. Uanset om man skriver om kystsikring på Bornholm, så vil konspiratoren fastholde og påvise hævet over enhver (egen) tvivl, at skribenten er finansieret af medicinalindustrien, Nestlé og Build a bear gruppen. Han er typisk en ung mand under en uddannelse, der næppe nogensinde vil bringe ham i forbindelse med arbejdsmarkedet.”

  Han tog naturligvis fuldstændig fejl her..Konspirationteretikere i berlingske er omkring de 6o år som Jan, og derefter op imod de 99 år….Resten er måske god nok..Skrevet af charlatanen MH, der aldrig selv kom i nærheden af et rigtigt arbejdsmarked, og endte som støjsender i debatten-wannabe politker -på luksusoverførelsesindkomst..

 29. Af Egon Didiri ksen

  -

  MH gik målrettet udenom virkeligheden.
  Han nåede aldrig at komme i kontakt med det virkelige liv.

 30. Af Jan Petersen

  -

  “Kannibalen

  Kannibalen er ligeglad med skribenten og dennes indlæg. Han er kun til stede i kommentarsporet for at gå løs på sine ærkefjender blandt de øvrige kommentatorer samme sted. Meget ofte hænder det, at de første tre-fire kommentarer knytter sagligt an til indlægget og dets emne, men herpå kommer så kannibalen og kalder en af de øvrige kommentatorer for en stor kraftidiot, og så kan de ellers over 100 kommentarer hygge sig længe frem i tiden, mens alle andre ved, at nu er debatten om det egentlige emne på dette tidlige tidspunkt definitivt forbi. Kannibalerne kender også typisk hinanden fra andre blogs. De har typisk lige haft en batalje over hos Søren Pind eller Eva Selsing, og de ved, at de andre kannibaler er dokumenterede nazisvin eller børnemisbrugere. Det er helt sikkert. Kannibalen er ofte en mand og gerne pensioneret. Han har i hvert fald masser af tid.”

 31. Af jørgen jensen

  -

  Disse blogdebatter kunne have været en guldgrube af intelligente, oplysende, interessante, relevante og højaktuelle indlæg. Meget kunne belyses og bringes frem, som i dagens Danmark forties, skjules eller bortforklares. Men desværre er redigeringen og f ilt ret ved at ødelægge alt. Professionelle debatsabotører og vrøvlehoveder får lov til at oversvømme debatterne, så de seriøse indlæg drukner i vås og sludder. Mange af de bedste skribenter har forlængst opgivet videre deltagelse. Fordi der ævles og lyves så meget. Eller deres indlæg kom aldrig på. Hvor er det ærgerligt at sandhed og demokratisk debat er endt i nærmest nul og nix, trods mange gode debatoplæg.

 32. Af jørgen jensen

  -

  PS: Ligesom Sverige er Danmark et samfund i frit fald. Derfor er der behov for ordentlige, åbne og kritiske debatter om hvad der er galt, og hvad vi kan gøre for at undgå den totale katastrofe. Truslerne mod den enkelte dansker vokser uafbrudt. Mængden af død, ulykke, sygdom, kriminalitet og asocial undertrykkelse mv. er allerede steget betydeligt. Se iøvrigt den korte og snap hanen.

 33. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS PETER LEMCHE – 4. JULI 2017 16:47
  “Så havde vi tilmed fået en betydelig tysktalende og tysksindet befolkning dernede. Den kunne vi selvfølgelig som tjekkerne og polakkerne have sat på jernbanevogne.”

  Naturligvis skulle vi ‘venligt men bestemt’ have anmodet alle tyskere i Slesvig om at forføje sig mod syd, til den anden side af Ejderen. Tjekkerne gav vistnok tyskerne 2 timer til at pakke kufferterne. Polakkerne vistnok kortere tid; i gennemsnit. Danmark kunne generøst tildele 4 timer.
  Man kan spekulere over, hvor lang tid Danmark får til at modtage den næste beordrede kvote på omkring 50.000 tiggende migranter. Ordren vil ‘venligt men bestemt’ trille ind fra førerbunkeren i enten Berlin eller Bruxelles i overskuelig fremtid.
  Når ordren kommer, kan Danmark tilbyde at ombytte 50.000 tyskere i Sydslesvig med den beordrede migrantkvote, hvorefter de omtalte tyskere rejser mod syd til deres elskede Vaterland.
  Migranterne kan forhåbentlig vise sig som bedre naboer end tyskerne?

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  SVEND JENSEN, check lige dine data. 50.000, det er antallet af dem, der stemmer dansk i Sydslesvig. Den tyske befolkning udgør 430.000 sådan cirka. Mon ikke det er dem, der bytter danskerne ud med immigranter og sender danskerne nordpå?

  Men drøm bare videre.

 35. Af L sørensen

  -

  “Af Ja n Peter sen – 4. juli 2017 20:44

  “Kannibalen”

  MH mener saglige som undertegnede som virkeligt irriteret ham, og ser igennem alt populismen, løgnene og forsøger at komme til en større sandhed. 🙂

  Konservative har åbenbart en stor frygt for kannibaler der ikke æder deres løgne råt, men kun deres kød når nødvendigt? 🙂

  Men ellers enig Jan, det var et af hans absolut bedste indlæg..Men fuld af konservative meninger som ingen værdier har, og fuld af konservative fordomme..

  Fordi naturligvis kan man være skeptisk også mht. 9.11..Jeg er det selv. Acceptere dog fuldt ud at to fly fløj ind i møget, men ville ikke være forundret hvis vi en dag finder ud af US lod det ske for egen krigsliderligheds skyld. Og er grund til at tro på at tårnene ikke faldt af sig selv. flere tusinde inginiører har underskrevet den erklæring….Men modsat dig står jeg 50-50 her. Ingen beviser endnu. Dog 100% beviser at flyene fløj ind i møget..Derfor er du en konspirationteoretikere jan fx, når du siger at dette ikke skete bla. . Du fylder simpelthen debatten med ren løgn og bedrag og fake news da.

 36. Af L sørensen

  -

  Så mangler vi bare at flere debattører kommer til, som vi kan analysere via Mads Holgers indlæg?

 37. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt som apropos til “the mother of all fake news” – 9/11. Her er en af de videos, MSM høvlede af utallige gange . . . . MEN som er 100% bevislig fake. Betegnelsen konspiration er i øvrigt helt korrekt.

  Proof No Planes Hit Twin Towers. 9/11 Videos Are Fake!
  https://www.youtube.com/watch?v=m5Dl5jIdtdk

  PS: Bortset fra det, så var der uden tvivl “noget flyvende”, der ramte WTC towers (og Pentagon og noget der faldt ned på en mark i Shanksville). Det var blot IKKE hævdede boeing fly! Hvad det så ellers var, er da et rimelig godt spørgsmål at stille . . . konspirationsterori, om man vil !

 38. Af Kurt Dejgaard

  -

  Mads Holger var først og fremmest et stykke københavnsk totalteater med sig selv i hovedrollen.
  En hovedrolle jeg tror han blev træt af, fordi man på et tidspunkt vokser fra at skulle være ham champagnedrengen der går og kysser på Herlufsholm-pigerne. Det ender utroværdigt, som man ældes.
  Men fast, sad han i rollens forbandelse: Mads Holger-karakteren kunne ikke udvikle sig. Han blev et fængsel for skuespilleren bag rollen.
  Vi kan alle ønske at han havde brudt fri, var flyttet til Fyn og blev præst.
  Men vi kan ikke bruge det til noget: Det skete ikke. Det endte som det gjorde. Forestillingen er forbi.

 39. Af A Poulsen

  -

  Man ser det man vil se, og når man ikke ser at det er kaprerede fly der bruges 9/11 , men måske et rumfartøj eller et andet flyvende objekt, må man bare sige at det må være staniolhatten der har spærret for udsynet.

 40. Af Niels Peter Lemche

  -

  A POULSEN, ja, aber du mein lieber Gott! De tusinder af mennesker, der så det ske, de var selvfølgelig blinde. Ærlig talt, så hører Jan Petersen vist hjemme på en galeanstalt. Det næste bliver vel, at han påstår, at der slet ikke var nogle twintovers! At det hele blev staged af Hollywood.

  I virkeligheden er det skræmmende, hvad den menneskelige fantasi kan finde på, og en hån mod de stakkels mennesker, der døde den dag i flyene såvel som i bygningerne, en hån mod de tapre mennesker, der døde kæmpende i det fjerde fly. Det er derfor, denne konspirationsteori er så uanstændig.

  Føj for satan!

 41. Af Bjørn Sørensen

  -

  “Trolde, debatsabotører, kannibaler og vrøvlehoveder får lov til at oversvømme debatterne, så de seriøse indlæg drukner i vås og sludder. . Hvor er det ærgerligt at demokratisk debat er endt i nærmest nul og nix, trods mange gode debatoplæg.”

  Problemet er at danskerne tror at de lever i verdens bedste samfund, så al relevant kritik afvises.
  Så længe danskerne lever i en boble af indbildskhed og livsløgn, som er blevet oprørsgenerationens skæbne og deres hjernevaskede børn, bliver det ikke anderledes.

  Er der nogen, som er i tvivl om Churchills udsagn: Hvis du ikke er radikal når du er 20 har du ikke noget hjerte, men hvis du er radikal når du er 40 har du ingen hjerne.

  Problemet er at oprørsgenerationen aldrig er blevet voksne, og deres mislykkede ønsketænkning og drømmerier er blevet en livsløgn.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  Bjørn Sørensen og Niels Poulsen, det er den yderste konsekvens af en misforstået postmodernisme, hvor den enkelte tror, at den eneste verden, der eksister, er den, vedkommende selv skaber i sin tankeverden. Konspirationsfanatikeren her på bloggene, Jan Petersen, er et skræmmende eksempel.

  Postmodernism opstod egentlig som et berettet forsøg på at punktere myten om den objektive virkelighed. Det var lidt som en tilbagevenden til Platon i et opgør med — og dette er meget populistisk sagt — et aristotelisk syn på viden. Men de postmodern profeter glemte bare, at Platon bestemt regnede med en virkelighed, men samtidigt mente, at vi har problemer med at erkende den.

  Endnu mere skræmmende er det, når andre forsøger at udnytte den filosofiske forvirring, som postmodernismen har skabt hos mange mennesker. Det er af denne forvirring fake-news lever.

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jeg er bange for, at min kommentar til Bjørn Sørensen og Niels Poulsen endte i filtret. Den var upolemisk, men forklarende.

 44. Af Peter Nielsen

  -

  “Føj for satan!”

  Enig Lemche, men er du sikker på, at du gætter rigtigt mht. skribenternes identitet?

  Dit udbrud dækker også min mening om Støvrings hyldestdigt. Hvordan kan man gennemgå et universitetsstudium som hans og alligevel så totalt mangle fornemmelse for, hvad der er lummer og dårlig smag? Er det resultatet af dårlig undervisning, dårlig udvælgelse af studerende eller en desperat degeneration hos individer med behov for idealer at spejle sig i? En kunstig Oehlenschläger er ikke det, vi har brug for, konservative eller ej.

  Al respekt for Stefani, han har udvist mod og taget en tørn i Afghanistan, det beundrer og respekterer jeg. Han har fortjent bedre forbilleder. Men det er ikke en ufarlig tendens, der florerer blandt journalister, når de udvælger deres kendisser alene for de frapperende overskrifters skyld og blæser på indholdet. I sidste ende er det også en voldsom belastning for dem, der begejstret ser sig sig selv ophøjet til noget interessant og siden erfarer, at pressen elsker at pille dem ned, som den tidligere har ophøjet. Det er et kynisk spil med mange desillusionerede tabere. Og når der mangler en solid faderfigur, tror jeg, at mænd er særligt udsatte. I Mads Holgers tilfælde må faderens meriter havde været en enorm byrde, og alligevel valgte han selv det liv, han førte. Han havde andre muligheder, kunne have brugt landets gratis uddannelsessystem og glædet sig over, at der var mennesker, der holdt af ham, selv om de kendte sandheden.

 45. Af Peter Nielsen

  -

  Er jeg smidt ud, eller er det bare jeres meget omtalte filter, der driller?

 46. Af Orla Guude

  -

  @JAN PETERSEN – 5. JULI 2017 2:38
  Det var ‘Enterprise’ rumskibet fra “Star Trek”, som ramte WTC.
  Det har Hollywood bekræftet.
  Det var captain James T. Kirk, som kom til at trykke på en forkert knap – hele ‘Enterprise’ blev ‘beamet’ ned på Manhattan med ‘warpspeed’; ved en fejl!
  Derfor stoppede serien.

 47. Af J Nielsen

  -

  “Det næste bliver vel, at han påstår, at der slet ikke var nogle twintovers”

  Eller at det er lissom med Dolly. Klon? Det er sgu da det samme får. Mig narrer de ikke.

 48. Af J Nielsen

  -

  To pletskud fra M. Ogier. Kannibalen og konspirationsteoretikeren. Ingen, absolut ingen føler sig ramt.

 49. Af L. sørensen

  -

  J. Nielsen..Vi har siddet og ventet på dig her som ekesempel på den blandet landhandel ift. MH listen..

  “På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla”

  På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla er meget populær, og hendes synspunkter vinder altid stort gehør. På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla findes ikke kun som kommentator, men kan også opleves som meningsdanner andre steder i opinionen. Hendes geniale koncept er at tage ethvert fremført synspunkt for så at moderere det lidt og også at redegøre med moderat sympati for det modsatte synspunkt. På den måde forsøger På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla altid at være syntesen af tese og antitese, og det er uhyre dansk. Hun er typen, der i et dommerembede kunne tænkes at skulle dømme i en sag, hvor en mand (x) mødte frem i retten for at beskylde en anden mand (y) for at have myrdet x, selvom denne var lyslevende til stede i retten. Hvis den anklagende part x forlangte den anklagede part y dømt med ti års fængsel, ville På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla søge kompromisset og straffe y med fem års fængsel. Ulla er som angivet af navnet klart kvinde eller alternativt en meget kvindagtig mand, der ikke er bange for at gå til både yoga og på fuld barsel, mens han aldrig kommer for sent til andet end tantra om tirsdagen.”

  Og “Fejlfinderen” har du også meget af dig i, som uafbrudt bessserwisser, og lad os ikke glemme “partisoldaten”…

  Så her og der, er der overlapning J. Nielsen?.

  Orla Guud-Kim P olsen er det, er så afgjort en ægte “kannibal” blandet med “idioten”……..

  Lemche er naturligvis “fessor”, ” “Simon Wiesenthal kommentatoren” og “fejlfinderen”..

  🙂

  BS er helt ude for kategorien her…Jeg vil kalde ham “anti-socialisten”…Uanset emnet får han det til at handle om at hele landet er blevet socialistisk, og det selv om den højreradikale ekstremisme og borgerlighed stiger og stiger år for år i landet..For ham bliver det ikke nok før vi lever i nazityskland, med gratis arbejdskraft til eliten.

 50. Af lisebethian sørenthinian

  -

  Indlæg i fifleriet igen?

 51. Af lisebethian sørenthinian

  -

  Indlæ g i fifleriet igen? Ok et fyord et eller andet sted vi forsøger at finde det endnu engang..

  J. Niels en..Vi har siddet og ventet på dig her som ekesempel på den blandet landhandel ift. MH listen..

  “På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla”

  På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla er meget populær, og hendes synspunkter vinder altid stort gehør. På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla findes ikke kun som kommentator, men kan også opleves som meningsdanner andre steder i opinionen. Hendes geniale koncept er at tage ethvert fremført synspunkt for så at moderere det lidt og også at redegøre med moderat sympati for det modsatte synspunkt. På den måde forsøger På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla altid at være syntesen af tese og antitese, og det er uhyre dansk. Hun er typen, der i et dommerembede kunne tænkes at skulle dømme i en sag, hvor en mand (x) mødte frem i retten for at beskylde en anden mand (y) for at have myrdet x, selvom denne var lyslevende til stede i retten. Hvis den an klagende part x forlangte den anklagede part y dømt med ti års fæ ngsel, ville På-den-ene-side-og-på-den-anden-side-Ulla søge kompromisset og straffe y med fem års fængsel. Ulla er som angivet af navnet klart kvinde eller alternativt en meget kvindagtig mand, der ikke er bange for at gå til både yoga og på fuld barsel, mens han aldrig kommer for sent til andet end tantra om tirsdagen.”

  Og “Fejlfinderen” har du også meget af dig i, som uafbrudt be ss serwisser, og lad os ikke glemme “partisoldaten”…

  Så her og der, er der overlapning J. N iel sen?.

  O rl a Gu u d-Ki m P ols e n er det, er så afgjort en ægte “kannibal” blandet med “idi ote n”……..

  Le mch e er naturligvis “fessor”, ” “Sim on Wi ese nthal kommentatoren” og “fejlfinderen”..

  🙂

  BS er helt ude for kategorien her…Jeg vil kalde ham “a nti-socia listen”…Uanset emnet får han det til at handle om at hele landet er blevet socia listisk, og det selv om den høj rera dikale ekstrem isme og borger lighed stiger og stiger år for år i landet..For ham bliver det ikke nok før vi lever i n.az it ysk land, med gratis arbejdskraft til elite n.

 52. Af lisebethian sørenthinian

  -

  Indlæ g i fifleriet igen? Ok et fyord et eller andet sted vi forsøger at finde det endnu engang..

  J. Niels en..Vi har siddet og ventet på dig her som ekesempel på den blandet landhandel ift. MH listen..Resten af den geniale analyse i fifleriet..

 53. Af Jan Petersen

  -

  Nu var det ikke mig, der bragte emnet 9/11 på banen. Det var en anden debattør, der nævnte emnet og mit navn. Så er det vel fair nok, at jeg reagerer med lidt fakta? Bortset fra det så beskylder jeg ingen som hørende hjemme på en galeanstalt – uanset hvilke fiktioner de beskæftiger sig med. End ikke en teologi fessor – der er ekspert i diverse religiøse konspirationer 🙁

  PS: Læs i øvrigt den Mads Holger klumme jeg henviser til tidligere. Faktisk interessant og noget mange her kan lære af 🙂

 54. Af Jan Petersen

  -

  Men i øvrigt nu hvor emnet 9/11 er på banen, her en kort video om en tidligere amerikansk præsident der lyver, så vandet driver. Se selv og bedøm selv:

  Evidence that George W. Bush had advanced knowledge of 9-11
  https://www.youtube.com/watch?v=KlWSv0NZBRw

 55. Af J Nielsen

  -

  “Nu var det ikke mig, der bragte emnet 9/11 på banen. Det var en anden debattør, der nævnte emnet og mit navn. Så er det vel fair nok, at jeg reagerer med lidt fakta?”

  Det ville være noget nyt.

 56. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt iflg Mads Holger er den her form for debattør udbredt:

  “Idioten

  Idioten er som i ordets græske betydning af ordet en privatperson. Han er ligesom ikke rigtig med i legen, men dukker alligevel op fra tid til anden for at skrive noget ”helt skørt” om ikke andet så for at anskueliggøre, at han er da ligeglad. Ofte er han dig negativt stemt, og endnu oftere vil han ikke angribe det skrevne (som han sjældent har læst) men din person med ad hominem argumenter. Hans konklusion vil gerne være den, at det er en skandale, at det pågældende medie overhovedet har givet dig ørenlyd. Uanset hvad burde du slet ikke komme til orde, så forfærdelig er du nemlig. Idioten kan have meget til fælles med Simon Wiesenthal kommentatoren, men han er sjældent lige så kvalificeret og slet ikke lige så vedholdende, for lige straks finder han et andet sted at være idiot. Han underskriver sig gerne anonymt og gerne med noget helt skørt og tosset såsom brugernavnet Onkelmorfar99, og er han på Facebook, kan du være temmelig sikker på, at hans profilbillede forestiller en af filmen Stjernekrigens stormtropper med tylskørt på.”

 57. Af .l. .sørensen.

  -

  Dvaletilstanden som mh tilførte de konservative, var blot en lang række af medløbere der i partiet, og blot en af de seneste. En nyere model er stefani.

  I hver generation er der et vis antal landsforrædere i lønmodtagerklassen der stemmer borgerligt. Sådan har det altid været. Ligesom antallet af blåpsykopater ligger fast omkring 3% af en befolkning. Kuglefrastøderen fx.

 58. Af Birger Nielsen

  -

  Ingen tvivl om, at MH var både velbegavet og velformuleret, men stadigvæk en halvstuderet teolog.
  Har selv krydset klinger med ham et par gange på hans altid vekskrevne indlæg. Altid trist når unge mennesker dør så tidligt og på den måde. Men ligefrem at helgenkåre eller kanonisere MH på en måde, som Selsving og Støvring gør, er lige teatralsk nok.

 59. Af Peter Nielsen

  -

  “Men ligefrem at helgenkåre eller kanonisere MH på en måde, som Selsving og Støvring gør, er lige teatralsk nok”

  Så teatralsk, at det har den modsatte effekt af det ønskede. Det er vist på høje tid, at de nationalkonservative kigger sig selv lidt dybere i kortene. Støvring er direkte pinlig.

 60. Af KONG HANSEN

  -

  Fordi et menenske er dødt, så er der ingen grund til at lade hjernen falde ud af sit hoved. Mads Holger var en sød meget usikker mand, som intet ændrede i denne verden. Sådan er livet for størstedelen af os allesammen. Vi betyder ikke en skid for andre end vores allernærmeste familie. Livet er kort, For Mads blev det alt alt for kort. Håber der er et liv til ham i himlen, og jeg er ikke engang troende. Det er noget lort han er død. Men sådan er det. Lad os mødes og mindes ham sammen, istedetfor det her kunstige selvhævdende ævlende avis pladder, som jo også var med til at få Holger i bund. Alt dette fake….ikke mere fake…det kan vi lære af hans død. Vi har brug for nærhed. Sammenhold. Kærlighed. sandhed. All the way, Till death do us apart.

 61. Af J Nielsen

  -

  “Så teatralsk, at det har den modsatte effekt af det ønskede. Det er vist på høje tid, at de nationalkonservative kigger sig selv lidt dybere i kortene. Støvring er direkte pinlig.”

  Det er jeg enig i. Disse nationalkonservative gør de radikale rangen stridig, når det gælder selvfedme. Ingen lejlighed forsømmes til at uddele ros til egen røv. Teatralsk, højtravende og patetisk.

  Det sidste i den danske betydning af ordet. Ikke den engelske.

  Men sådan opfatter jeg ikke Mr. Holger. Han skilte sig ud ved at have selvkritik. Desværre alt, alt for meget.

 62. Af r. vangkilde

  -

  KONSERVATIV HANDLER OM ERFARING, – energi, kræfter og alderen slog ikke til hos Holger, når unge forudsætninger om handlefrihed skal forvaltes rigtig, og den personlige frihed er i
  konkurrence med velfærds fællesskabet, som styres efter laveste sociale fællesnævner. Holger
  indeholdt friheds værdierne, men den personlige omsætnings hastighed fik ikke tid til at modnes.

 63. Af Peter Nielsen

  -

  ” Han skilte sig ud ved at have selvkritik. Desværre alt, alt for meget.”

  Jeg skrev et indlæg, som vist er forsvundet i filteret, og som handler om det farlige i pressens kendishysteri, hvor den på skift bygger folk op og piller dem ned igen. Erfaringen viser jo, at mange er villige til at lade sig udnytte på den måde, og med et svagt fundament fx tendens til depressioner kan det blive skæbnesvangert. Det synes jeg skal med som en advarsel til andre. Desuden burde dansk psykiatri oppe sig og blive bedre til at behandle depressive. patienter.

Kommentarer er lukket.