Tænk dig om, FØR du stemmer

Af Caspar Stefani 76

Så er vi ved at være ved vejs ende i endnu en valgkamp. De ligner egentligt ret meget hinanden. Der har været hærværk på plakater. Der har været skandaler. Folk er blevet ekskluderet. Nogle taler om velfærd, mens andre taler om grundskyld. De Radikale er stadig træls og har fortsat et ønske om at gøre en ende på alt, der er dansk – værdirelativismen skal gennemsyre alt lige fra vugge til grav. Alternativet er alternative og går mere op i frøer end almindelige mennesker, samtidig med at de har krydret valgkampen med elskovs-gynger og slappe penisser. Den yderste venstrefløj har det rigtig godt i København, som åbenbart har glemt kommunismens rædsler og socialismens fallit.

Vi har også haft de sædvanlige ”husk at stemme” kampagner. Utallige kandidater fylder mit Facebook-feed med sponsorerede indlæg, hvor de understreger hvor vigtigt det er, at man letter rumpetten og ”gør sin borgerpligt”. Det er forståeligt og nødvendigt, at der er et fokus på stemmeprocenten. Kun omkring 70% stemmer til kommunalvalget, mens 85% stemmer til folketingsvalget. Dette på trods af, at kommunalbestyrelsernes sammensætning har stor betydning for borgernes dagligdag, måske endda mere end folketingets. Antallet af elever i klasserne, hvorvidt bilejere skal flåes, og hvordan vores svageste bliver behandlet, er blot nogle af eksemplerne på kommunale beslutninger. Et velfungerende demokrati kræver høj stemmedeltagelse, for det giver det politiske system legitimitet. Men stemmedeltagelse alene sikrer ikke demokratiet. Målet skal ikke bare være, at en borger skal dukke op og sætte et kryds, så det ser godt ud i statistikkerne.

Hvis ikke borgeren har sat sig ind i sagerne, kan man jo risikere, at de sætter deres kryds ved Alternativet eller Enhedslisten. Det er et ret stort problem i København. Indtil videre er jeg glad for at bo på Frederiksberg, så længe radikalerne ikke får held med deres disruption-agtige ”lad os kaste alt op i luften og pege på en rød” strategi. De vil åbenbart gerne have Københavnske tilstande.

Aktivt engagement er ikke bare at læse partiernes pjecer. De lover jo stort set alle det samme. Mere velfærd og bedre service. Det handler også om at følge op på politikernes løfter fra sidste valg. Har de levet op til dem? Bruger de vores skattekroner fornuftigt, eller er der gået Københavns Kommune i den? Det er forståeligt, at man gerne vil have lavere normeringer i børnehaven, men hvordan skal det finansieres?

Endnu vigtigere er næsten, at borgere ikke falder for de fjollede kampagner, der opfordrer til at stemme på særlige grupper. Det er med til at skabe et slags segmenteret demokrati, der tillægger etnicitet, alder og køn lige så høj værdi som visionerne og holdningerne. Kunne det ikke være dejligt, hvis man ikke blev opfordret til at stemme på et bestemt køn, hudfarve eller alder, men blot på den person, man er mest enig med, og hvis visioner man deler?

En af de mere pinlige kampagner til valget var en gruppe kvindelige byrådskandidater, der dansede Zumba på torvet i Skanderborg. De dansede for flere kvinder i byrådet, “så der kunne ske noget andet”. De sidste sekunder af videoen viste en tydeligt forundret ældre piberygende herre, og jeg forstår hans skepsis til fulde. Vi skal stoppe med fjollede kampagner, og snarere opfordre til, at man engagere sig noget mere.

Stemmeprocenten afgør ikke alene, hvorvidt det politiske system fungerer, som man ellers skulle tro de mange kampagner. Ej heller bliver kommunerne drevet bedre, fordi vi får flere kvinder, unge eller etniske minoriteter ind. At borgerne deltager aktivt er også nødvendigt, og det er der heldigvis også mange, der gør. Det bør politikerne i højere grad opfordre til, fremfor blot at opfordre til at stemme for stemmens skyld. Men herfra skal der lyde et råd. Tænk dig grundigt om, og engagerer dig i demokratiet, før du stemmer. Ellers bør du måske overveje at lade være.

76 kommentarer RSS

 1. Af j.. ha NSen

  -

  Tak til Stefani for det yderst tåbelige valg indlæg.
  Men det ændrer nok ikke så meget.
  Det er jo alligevel de færreste som stemmer på K.

  “Den yderste venstrefløj har det rigtig godt i København, som åbenbart har glemt kommunismens rædsler og socialismens fallit.”
  Skriver han.
  Har København været kommunistisk?
  Men med rædsler så tænker han nok på perioden før Anden Verdenskrig, hvor KUerne var fascister. Og fik tæsk af venstrefløjen.

 2. Af Helge Nørager

  -

  For borgere i region hovedstaden og Sjælland.,
  Vil jeg gætte på at det rod med sundhedsplatformen er det vigtige emne i valget.
  Men media har gjort sit til at neddæmpe problemer og antal aflivede.

  Og at tænke før man stemmer er en banal floskel, ganske som de valgslogans der er moderne.
  F.eks
  Vi vil have bedre forhold for børn og ældre,

  Den slags slogans som ingen kan være uenige i.

  Nå godt valg alle, jeg vil som ikke bede folk om at tænke før de stemmer jeg vil blot bede dem om at finde tid til at ulejlige sig, på trods af politikerleden.
  For jeg ved lige så sikkert som amen i kirken, at politikerleden har gjort at alle har tænkt……………..
  Men tror desværre at mange i afmagt mener det er ligegyldigt at stemme,

  Derfor stem alle, please.

 3. Af l.......... s.ørensen

  -

  I kbh kommune stemmer kun 60% og er landets laveste valgdeltagelse…

  Det kan naturligvis være ret så ligegyldig i mange ekstremistiske borgerlige kommuner, hvor 80%+ altid stemmer borgerligt. Men i københavn ville disse 40% manglende stemme kunne betyde en socialistisk kommune, og få smidt S på møddingen engang for alle..

  københavn..Ud og stem på Ø. Bring socialisme nedover Stefani, lad ham skrige og skråle i afmagt de næste 4 år..Yes, we can!

 4. Af l.......... s.ørensen

  -

  “Har København været kommunistisk?
  Men med rædsler så tænker han nok på perioden før Anden Verdenskrig, hvor KUerne var fascister. Og fik tæsk af venstrefløjen.”

  De kæmper stadig med de psykologiske ar fra dengang… Vi kan takke venstrefløjen for at der var en modstandskamp overhovedet dengang..Stefani´s parti K, marcheret da rundt sammen med andre borgerlige i skrårem og naziuniform i landets gader..Som Matador så eminent viste, såvel som de seriøse studier af Børge Outze om DNSAP..

  I kommunal regi, drejer det sig om at stemme rødt, og få fjernet de værste korrupte borgerlige i systemet…Selv om man bor i en håbløs kriminal borgerlig kommune, kan en mindre af sådan, og en rød til at holde dem i ørene opnå en del alligevel..

 5. Af Caspar Stefani

  -

  Nu plejer normalt ikke at gide svare dig, Lisbeth, selvom jeg altid ser frem til dine begavede kommentarer. Men bare lige til information, så var KUerne sammen med kommunisterne, dem der mistede flest under modstandskampen. Men okay, det er nok længe siden, du har læst en bog.

 6. Af Niels Larsen

  -

  J.. HA NSEN: “Det er jo alligevel de færreste som stemmer på K.”

  Korrekt. Kommunisterne opstiller vist ikke som selvstændigt parti, men som en del af det latterlige enhedssammenrend.

 7. Af Helge Nørager

  -

  Mine onkler en ved DSB, K og en anden på gymnasium, KU, kan kun bekræfte indlæg kl 9.21
  Det er det med modsætninger mødes. 🙂
  I min familie behøver vi desværre ikke læse en bog, blot huske.

  Uanset hvad I / vi / jeg mener eller vil stemme, lads os forsøge at få stemme procent op.

  Godt valg alle.

 8. Af l.... sørensen

  -

  Først i krigens sidste dage, da gratis naziarbejdskraft så sort ud, begyndte de på lidt sabotage of efterkrigstidens ry..Altså i de sidste år af krigen, ,Sågodt som sidste.

  Røde startede naturligvis fra dag et med at bekæmpe den konservative Nazi fjende…

  Problemstillingen var at krigen ikke fortsatte internt blandt kommunister-socialister og borgerlige efter krigen, således at vi kunne have fået et politisk system der tillod socialisme, og fik fjernet de værste borgerlige fra magten i Danmark..

  Man har dog valget i dag..

  Husk at stemme socialistisk..S er reelt borgerlig også, som er SF og Alternativet..ER reelt kun et rødt parti i DK…Liste Ø..

  Hvis man vill trøste en konservativ i københavnskommune ud for valgstedet i dag, kan man på nettet købe et nazi emblem, og give det til ham ved valgstedet, når man har stemt…Alle skal jo have en god dag i dag?

 9. Af Jørgen F.

  -

  …Det skal da naturligvis undersøges ordentligt på et tidspunkt om ikke S+R spillede et fordækt spil om morgenen d. 9.april.

  Vidste man alt om invasionen på forhånd – var det ikke aftalt spil? Og var de dræbte soldater op til Chr. 10. tilsagn om overgivelse dermed et planlagt offer af danskere fra den danske regerings side?

  I den forbindelse er det altid godt at læse op på den tyske rigsbefuldmægtigede frem til 42’s meritter. Han kunne være radikal politiker idag. Fra Wiki:

  Renthe-Fink “was appointed envoy to Denmark in 1936. In 1939 he became a member of the Nazi party. After the occupation of Denmark he became plenipotentiary. In 1942 he was replaced by Dr. Werner Best after the Telegram Crisis. Berlin was hoping for a harder line.

  In 1943 von Renthe-Fink was posted to Vichy France. In 1943, the German ministers Joachim von Ribbentrop and von Renthe-Fink proposed the creation of a European confederacy, which would have had a single currency, a central bank in Berlin, a regional principle, a labour policy and economic and trading agreements.”

 10. Af j. ha Nsen

  -

  De konsevative var engang et parti, efter 1943 og indtil 2001, som udviste en vis anstændighed.
  F.eks. hvad angår miljø og omsorg for de svage i samfundet.
  Sådan er det ikke mere.
  Partiet er styret af populister og demagoger. Som Khader, Jarlov, Pape, Stefani og hans kollega.
  Partiet er ikke bedre end DF og Venstre.
  Anstændige personer forlader partiet.

  https://www.b.dk/kommentarer/farvel-til-de-konservative-efter-37-aar-naser-khader-co.-foerer-samme-politik?_ga=2.111223424.566674972.1496339442-2062675521.1461620921.

 11. Af j. ha NSEN

  -

  AF JØRGEN F. – 21. NOVEMBER 2017 10:14
  “…Det skal da naturligvis undersøges ordentligt på et tidspunkt om ikke S+R spillede et fordækt spil om morgenen d. 9.april.”

  Tja. Det var jo det, som kommunistiske forfattere skrev i årene efter Anden Verdenskrig.
  F.eks. i “Frydenholm”.
  Stauning var en hel igennem skidt person.

 12. Af Niels Larsen

  -

  L…. SØRENSEN: “Røde startede naturligvis fra dag et med at bekæmpe den konservative Nazi fjende…”

  Du farer med bevislig løgn. Kommunisterne var skam tyskerelskere lige indtil 22. juni 1941.

 13. Af Niels Larsen

  -

  Rigtige danskere stemmer naturligvis blåt, ikke rødt.

 14. Af Johannes Jørgensen

  -

  Rigtige danskere stemmer naturligvis rødt, ikke blåt.

 15. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Københavner; stem ikke på “røde”, eller “alternative” partier, der vil forhindre, at der bliver bygget flere, billige boliger på Amager.

 16. Af Svend Jensen

  -

  Citat: “De Radikale er stadig træls og har fortsat et ønske om at gøre en ende på alt, der er dansk – værdirelativismen skal gennemsyre alt lige fra vugge til grav”

  Lad os i dag omdøbe partierne til deres rette navne:
  “de Radikale” til “de Radiglemte”,
  “de Alternative” til “de AlterNaive”,
  “Liberal Alliance” til “Bankiernes Sammnenrotning”.
  “Socialdemokratiet” til “SocialBureaukratiet”,
  “Enhedslisten” til “MultiKultiListen”,
  “SF” til “Søvnige Fæ”,
  “Venstre” til “HøjreOm”,
  “Konservative” til “Præservative”,
  “Dansk Folkeparti” til “Dansk Øllebrødsparti”,
  “Kristeligt Folkeparti” til “De Godtroendes Forsvarere”,
  The rest is silence.

 17. Af Glenn Madsen

  -

  Om krigssabotage blev der debatteret i forbindelse med bloggen af CASPAR STEFANI 23. OKTOBER 2017: DR’s venstredrejede fortælling om vores historie har vidtrækkende konsekvenser.
  Jeg tillader at citere min egen kommentar, som var et citat fra Wikipædia:

  “Gruppen tog navn efter sagnhelten Holger Danske. Den blev stiftet i foråret 1943. Holger Danske var en “borgerlig” modstandsgruppe i modsætning til den anden store modstandsgruppe BOPA “Borgerlige” Partisaner” (oprindeligt KOPA “kommunistiske partisaner), som blev dannet af kommunister og spaniensfrivillige.
  Gruppen blev optrævlet af tyskerne ved to lejligheder, men det lykkedes dem ikke at identificere alle medlemmer. Gruppen led store tab, for 64 blev henrettet eller dræbt i aktion. .Blandt de største aktioner var sprængningen af Forum-hallen på Frederiksberg 24. august 1943 og angrebet på Burmeister & Wain i 1944.
  To medlemmer af Holger Danske var de kendte modstandsfolk Jørgen Haagen Schmith (alias “Citronen”), der blev medlem af gruppen i foråret 1943, og Bent Faurschou Hviid (alias “Flammen”), der var medlem fra efteråret 1943. De deltog begge i sabotager i forskellige Holger Danske-undergrupper og gennemførte sammen en række likvideringer i 1944.”
  Stem dansk!!!

 18. Af j. ha NSEN

  -

  AF CASPAR STEFANI – 21. NOVEMBER 2017 9:21

  Så som Stefani skriver, så bliver man nu næsten rørt til tårer.
  ØK`s, A.P. Møllers og entrepenørernes hovedkontorer var i virkeligheden centaler for modstandsbevægelsen.

  Holger Danske blev stiftet i1943.
  Efter hitlers nederlag i Stalingrad. Da det stod klart, at Tyskland ville tabe krigen.
  Efter dette nederlag fik de borgerlige kolde fødder.

 19. Af j. ha NSEN

  -

  AF CASPAR STEFANI – 21. NOVEMBER 2017 9:21

  Så som Stefani skriver, så bliver man nu næsten rørt til tårer.
  ØK`s, A.P. Møllers og entrepenørernes hovedkontorer var i virkeligheden centaler for modstandsbevægelsen.

  Holger Danske blev stiftet i 1943.
  Efter hitlers nederlag i Stalingrad. Da det stod klart, at Tyskland ville tabe krigen.
  Efter dette nederlag fik de borgerlige kolde fødder.

 20. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Efter angrebene på Alternativet fra borgerlig, smålig og småborgerlig bornertheds side kan man kun forvente yderlig fremgang for liste Å. Det er ærgerligt, at Uffe Elbæk siger undskyld for noget, der overhovedet ikke behøver at undskyldes.

  Tværtimod burde han stå fast på, at ytringsfrihed er ukrænkelighed og bakke op om alle tænkelige uskyldige udtryksformer. Vi må ikke lade bornertheden sejre, så har vi alle sammen tabt.

 21. Af j. ha Nsen

  -

  AF CASPAR STEFANI – 21. NOVEMBER 2017 9:21

  Sådan som Stefani skriver det, så bliver man næsten rørt til tårer.
  ØK`s, A.P. Møllers og entrepenørernes hovedkontorer var i virkeligheden skjulte centaler for modstandsbevægelsen. Forstår man.

  Holger Danske blev stiftet i 1943.
  Efter hitlers nederlag i Stalingrad. Da det stod klart, at Tyskland ville tabe krigen.
  Efter dette nederlag fik de borgerlige kolde fødder.

 22. Af Villy Ørum Christiansen

  -

  Sådan skriver de 2 konservative progessive konservative debattører:
  Hvis ikke borgeren har sat sig ind i sagerne, kan man jo risikere, at de sætter deres kryds ved Alternativet eller Enhedslisten. Det er et ret stort problem i København. Indtil videre er jeg glad for at bo på Frederiksberg, så længe radikalerne ikke får held med deres disruption-agtige ”lad os kaste alt op i luften og pege på en rød” strategi. De vil åbenbart gerne have Københavnske tilstande.
  Svaret herpå må være: Frederiksbergs lille bitte Verden styrter ikke i grus dersom der skulle ske “radikale” ændringer i byrådets sammensætning/ konstellation – tværtimod byrådet trænger til en Radikal ændring hen til det mere jordnære og knap så højborgerlige – en oase hvor også “almindelige” mennesker trives – et sted hvor der er plads til alle uanset om man er konservativ eller alternativ! Luftfornyelse og politiske ommøbleringer kan nogle gange være tiltrængt og mon ikke tiden netop nu er inde til det på Tulehøj – det vil vise sig senere på dagen.

 23. Af Jan Petersen

  -

  Indtil kl 20 kan vælgerne sætte et X ud for deres kandidat / parti. Efter kl 20- når stemmerne er talt op – får stemmekvæget så at vide, hvorfor de nu stemte så idiotisk igen. Folkestyre – 51% mod 49% – er en svær størrelse at forholde sig til 🙂

 24. Af j v

  -

  Li s be th og j ha n sen er to islamistiske bloggere som kun er med for at afspore debatterne med endeløse mængder af vrøvl, løgn og sure opstød. Igen og igen beskylder de andre bloggere for alt muligt, og kalder dem køtere, pædofile , racister og fascister osv. De er en slags femte kolonne.

 25. Af j v

  -

  Begge hader de danskere, jøder, kristne og “borgerlige”, og begge ønsker Danmark omdannet til et islamisk diktatur. Og begge opererer under falske navne ved mange lejligheder.

 26. Af j. han SEn

  -

  AF J V – 21. NOVEMBER 2017 12:53

  Så er preben jen. blevet lukket ud af gummicellen igen.
  Og fortsætter med injurier, racisme og løgnhistorier.
  I falske navne.

 27. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos kommunevalget i dag, en rimelig tankevækkende artikel bragt af Den Korte Avis:

  “Grotesk: Man kan blive medlem af en kommunalbestyrelse uden at kunne ét ord dansk- og så har man mulighed for tolk betalt af skatteyderne”
  https://denkorteavis.dk/2017/man-kan-blive-medlem-af-en-kommunalbestyrelse-uden-at-kunne-et-ord-dansk-og-saa-har-man-mulighed-for-tolk-betalt-af-skatteyderne/

 28. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Stefani
  “Det er forståeligt, at man gerne vil have lavere normeringer i børnehaven, men hvordan skal det finansieres?”
  ha ha 🙂 det er en ommer!
  Træk vejret 🙂 og prøv, at gennemlæse inden du sender artiklen i trykken… Du mener højre normering? Den skal finansieres via din kommuneskat.. Hæv den med 150kr om måneden så er den ged barberet.. Så er der råd til flere varme hænder også til hjemmeplejen og diverse plejehjem.

 29. Af j ha NSen

  -

  AF JAN PETERS EN – 21. NOVEMBER 2017 13:42
  “Grotesk: Man kan blive medlem af en kommunalbestyrelse uden at kunne ét ord dansk- og så har man mulighed for tolk betalt af skatteyderne”

  Er nogen tvunget til at stemme på dem?
  Det kan jo bare undlade, hvis man er utilfreds.

 30. Af j v

  -

  J ha n sen mener ligesom li s be th at debat skal føres uden argumenter, men under rigelig brug af løgne og injurier. Begge er ikke andet end debat-bøller /agenter/5.kolonne

 31. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – “Træk vejret 🙂 og prøv, at gennemlæse inden du sender artiklen i trykken… Du mener højre normering?”

  Hvad er en ” højre normering” . . . . . ? 🙂

 32. Af B. Mortensen

  -

  “Stemmeprocenten afgør ikke alene, hvorvidt det politiske system fungerer, som man ellers skulle tro de mange kampagner. Ej heller bliver kommunerne drevet bedre, fordi vi får flere kvinder, unge eller etniske minoriteter ind. At borgerne deltager aktivt er også nødvendigt, og det er der heldigvis også mange, der gør. Det bør politikerne i højere grad opfordre til, fremfor blot at opfordre til at stemme for stemmens skyld. Men herfra skal der lyde et råd. Tænk dig grundigt om, og engagerer dig i demokratiet, før du stemmer. Ellers bør du måske overveje at lade være.”

  Det kunne ikke siges meget bedre… 🙂
  Lad derfor moralens pegefinger blive nede i bukselommen frem for, at den stritter i luften og ser nogen dum ud.. 🙂

 33. Af j. ha Nsen

  -

  AF J V – 21. NOVEMBER 2017 13:51

  Indtil videre har preben jen. kun indsat personangreb, racistiske indlæg, injurier og løgnhistorier.
  Altsammen i falske navne.
  Sådan agerer en kolbøtte fra den yderste højrefløj.

 34. Af Orla Guude

  -

  @JØRGEN VILLY MADSEN – 21. NOVEMBER 2017 11:52
  “Tværtimod burde han stå fast på, at ytringsfrihed er ukrænkelighed og bakke op om alle tænkelige uskyldige udtryksformer.”

  Alternativets alternativt intelligente ytrer sig bedst tænkeligst og uskyldigst med deres slappe tissemænd. Dem kan de forstå!

 35. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – “Grotesk: Man kan blive medlem af en kommunalbestyrelse uden at kunne ét ord dansk- og så har man mulighed for tolk betalt af skatteyderne” – er det virkelig så vanskeligt at se problemet? 🙁

 36. Af B. Mortensen

  -

  Hr. Petersen
  ha ha der ramte den mig i bagenden.
  jeg mener naturligvis en bedre normering med flere pædagoger.. 🙂

 37. Af ole j

  -

  Det er rigtigt at man som vælger bør sætte sig grundigt ind i hvem man stemmer på. I Tyskland i trediverne førte kryds ved na zi gangsterne til at millioner af vælgere senere mistede deres hjem, deres familie…..forældre, sønner, døtre, brødre, søstre….. og deres eget liv, under rædselsfulde omstændigheder. Læs om Hamborg som et brændende helvede 1943, og læs “Begår Frankrig selvmord?”, en berlingske kronik 2016.

 38. Af Ivo Santos

  -

  Hvis jeg skulle stemme på en politikere som jeg er enig i, så ville skulle være en person som har minimum 10 års erfaring som hjemløs da denne person har en større forståelse overfor for de problemer vi alle står med til hverdag, men nu findes der så ikke noget på valglisten som rent faktisk har 10+ års erfaring som hjemløs, så derfor kan jeg ikke gøre andet end at stemme på næstbedste, eller tredjebedste kandidat, eller parti.

  Et andet problem er at en del byråd, og regionsråd er gennemsyret af kapitalisme i følge min forståelse, og efter min mening kan kapitalismen være lige så skadelig som kommunisme og andre former for styreformer. Ja, vi behøver ikke at rejse længere end til USA, hvor arbejdsløse og lavtlønnede ikke kan lægehjælp fordi de selv skal betale for behandlingen. I Danmark er det trods alt kun tandbehandlingen som vi selv skal betale for, men det lader alligevel til at der på et tidspunkt sker en ændring således at de mest uheldige kan få dækket hele regning, eller i det mindste det meste af regningen af kommunen eller staten, hvilket er en stor forbedring i forhold til den gruppe.

  Hvis man smed nogle af de rige ud af den indre del af de store byer og gav disse boliger til dem som til dagligt arbejder i indre del af storbyerne så ville man sikkert kunne spare en del på co2 regningen, og der er sikkert også en del virksomheder som også kan smides ud af den indre del af de store byer, det vil helt sikkert løse en hel del problemer, og man vil helt sikkert komme til spare en del millioner på at man ikke er nødt til at udvide vejene ind til storbyerne.
  I udkanten af storbyerne eller ude på landet kan man sikkert også med success bygge opbygge små samfund for hjemløse og andre uheldige hvor de også har muligheden for at bidrage til samfundet, og ikke som det er i dag hvor f.eks. hjemløse er lider på gaden året rundt i resten af deres liv, så heller give dem en chance igennem alternative muligheder. Naturligvis skal man ikke tvinge nogen til noget de ikke vil, men har jeg da ikke noget problem med at man tilbyder hjemløse og andre uheldige en bolig i en landsby eller lign. så længe man respektere de pågældende og giver dem noget at lave.

 39. Af Morten Holgersen

  -

  Stem aldrig på islamister.
  De hører hjemme i Mekka “Pædotoo-landet over alle “pædolande.”

 40. Af Ole J

  -

  I Sverige bestemmer kvinderne nu alt. De har på kun ti år omdannet landet til hvad de almindelige, menige svenskere ofte oplever som en fattiggård, en galeanstalt og en slagmark. Politik-kvinderne er nærmest allesammen rødstrømper, feminister og radigale pladderhumanister. Velfærden, boligmarkedet, trygheden og meget mere er smadret.

 41. Af Nicklas Jensen

  -

  Det ville være så dejligt, hvis der var en eller form for moderation i kommentarsporet, så det ikke blev Nationen! 2.0.

 42. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er der en “moderator” på alle Berlingske blogs – det er blogger . . . .i dette tilfælde Caspar Stefani. Men han gider tilsyneladende ikke den del af blogger tjansen. Derfor er blog kommentarspor så elendig 🙁

 43. Af r. vangkilde

  -

  “Enhver idiot har forstand på politik”, – og dit kryds er et personligt valg, MEN hvad sker der så
  bagefter ved konstitueringen ,ELLER er vi så alle sat af ude på herrens mark, og udenfor indflydelse, når resultatet bliver efter laveste fællesnævner.

 44. Af s jensen

  -

  Ja, i landet et par km fra Kbhvn hersker der nu kaos, anarki og lovløshed i mange områder. Skørteregimentet har været til ulykke for mændene, familierne, børnene og de normale kvinder. I Mal mø og mange andre byer er der nu gangster vælde og hverdags te r ror. Og svenskere drives af regimet ud af deres boliger, som så gives til migranter. Se sn ap ha nen.

 45. Af bent jensen

  -

  Danmark og Sverige er nu de to mest feminiserede lande i verden. Det er de røde og de radikale glade for. Men kvotekvinderne, ligestillingsfanatikerne, rødstrømperne og feministerne kan aldrig få nok. De ønsker total dominans, de vil sidde på det hele. De får også hjælp af feminiserede mænd. De svækker og undergraver alt og alle.

 46. Af bent jensen

  -

  De feministiske pladderhumanister vil gerne forære vores land, byer, boliger, kultur, økonomi og velfærd væk til afrikanere og arabere. Læs “Why women destroy families, nations and civilizations”. Og læs “MER KELS MIGRANT CRISIS”

 47. Af bent jensen

  -

  De feministiske pladderhumanister vil gerne forære vores land, byer, boliger, kultur, økonomi og velfærd væk til afrikanere og arabere. Læs “Why women destroy families, nations and civilizations”. Og læs “MER KELS MIGRANT CRISIS”

 48. Af bent jensen

  -

  I Danmark er familien/ægteskabet blevet en fælde og en faldgrube for mændene. Skilsmisseprocenten er gået fra 1-2 til 75. I skilsmissebureaukratiet der domineres af kvinder, er mændene og børnene retsløse, og de udnyttes og tyranniseres. Mange børn gøres faderløse og bliver syge med traumer, spiseforstyrrelser og selvmordstanker.

 49. Af bent jensen

  -

  På alle områder går det den forkerte vej. Titanic-Danmark har kurs mod bunden. Regeringen og partierne er ret ligeglade med danskerne, som nu omkommer i tusindvis pga. det forringede sundhedsvæsen, den halvt smadrede sociale velfærd, den voldsomme kriminalitet og bureaukratiske overgreb på familier mv.

 50. Af jan ulrik friis

  -

  ………jamen-jamen….jamen-jamen, så gik min valgtale alligevel i filter…..suk………….

 51. Af M Jørgensen

  -

  Op med humøret Ulrik Friis .
  Du kan bare synge med på
  Vi maler byen rød- og himlen hvid af stjerneskud .

 52. Af jan ulrik friis

  -

  M J ørgensen, tag ikke fejl af de radikale og af de skabsradikale tag ikke fejl, for de er ikke kun radikale men også skabssocialister, tosser og overtosser så overbeviste om deres egen ufejlbarlighed, man skal tilbage til den ukrainske revolution for at finde mage, landsskadelige radikale ligesom andre socialister, J ørgensen jeg siger dig: intet er dem helligt!

 53. Af Pre.b.enF1 j.ens sen

  -

  ” Se sn ap ha nen.” s. jen…s.en

  Ja, jeg husker også da far plejet at putte os om aften, med en snaps…Hvorfor vi ikke måtte have un.derbuk.ser på når vi alle skulle sove sammen, forstår jeg stadig ikke…

  “Men kvotekvinderne, ligestillingsfanatikerne, rødstrømperne og feministerne kan aldrig få nok.” b.j..en..s

  Det sagde far også altid! I sen.gen måtte der kun være os, ingen kvinder, og slet ikke i den fødedygtige alder som han sagde..

  Far sagde altid “når enden er god, er alt godt”…Også skulle man ligge på maven! Vi så altid frem imod sengetid og puttenutte tiden, som han kaldte det! Har brugt samme med mine sønner…Men nu har konen taget dem..Hun blev feminiseret af svenskerne…En rødstrømpsk tilflytter fra Malmø, der fandt en kæreste her i ud.kkantsdanmark. Hun fyldte alt mulig mærkelig på hende, om at puttenuttetiden ikke var normal opførelse i Danske hjem. Så kom kommunen og tog både børn og konen! Og ja, det er så min historie!

  Siden da har jeg været imod knækbrød, snus,…Som forresten dræber millioner af svenskere hvert år også..

 54. Af Rasko Danilovitsj

  -

  Jeg vil kun stemme på fremsynede kommunalpolitkere, der lover at minere Öresundsbron, så den let kan sprænges, når det bliver nødvendigt om et par år, for at stoppe de blå-gule horder, der flygter fra Sverige, fordi hele landet er blevet én stor ghetto, hvor lov og orden kun eksisterer i det omfang, det passer de lokale narkobander…

 55. Af Pre.b.enF1 j.ens sen

  -

  Husk at stemme på et psy k.iatr isk parti…Dette kunne være S eller, SF eller Ø…De har tydeligt sagt at at alle d år.eki ster skal åbnes en time om dagen, hver dag. M.odsat de so.rte, som har bedt om at nøgl.erne smi.des væk.

  Deru.dover har de også lovet lys.erøde piller! Det er noget vi har kæmpet for i mange år nu..Såvel som et uge.ntligt ba.d!

 56. Af Pre.b.enF1 j.ens sen

  -

  ” Læs “Why women destroy families, nations and civilizations”. ”

  Ben.t min kære bror, du kan jo heller ikke Engelsk som mig, Hvem har du fået til at oversætte den? Jeg kunne også godt tænke mig sådan en oversætter! Er det overpsykiateren? Han er vist god til Engelske, ihvertfald har mange piller Engelske navne på dem..

 57. Af Effy Ulbæk

  -

  Ikke flere slappe pikke i Borgerrepræsentationen!

  Stem på en 4.-rangs feminist – “Gør slappe mænd stive” – eller noget…

 58. Af B. Nielsen

  -

  Tak til Casper Stefani for en som altid veloplagt blog.

  Dog synes jeg, at Du lader Uffe Elbæk slippe alt for let af krogen.

  Kaospilot har han været, og kaos følger ham overalt, hvor han færdes. Selv hans egen gruppeformand rystes over Uffe-mandens tåbeligheder.

  Som pauseklovn duer han ikke en gang, der var Jacob Haugaard langt morsommere.

  Dertil kommer, at Jacob altid har tjent sine penge selv, mens Uffe Elbæk hele sit liv har levet fedt af offentlige skattekroner og offentlig ligegyldighed for, hvordan man bruger skatteydernes penge.

  Du ønskes et godt valg, Kasper, håber at Frederiksberg holder ud som god konservativ bastion midt i det grumsende rød/brun/lilla mudderhav.

 59. Af M Jørgensen

  -

  Ulrik Friis -radikale eller for den sags skyld skabsradikale siger mig mindre end ingenting.
  Så bare rolig – don’t worry be happy som Bobby Mc Ferrin så rigtigt synger, så hvorfor kigge på den ukrainske revolution?
  Dette er Danmark og emnet er valg til kommuner og regioner ( iøvrigt er regionerne et af de misfostre der kom ud af Løkkes ulyksalige struktur og kommunalreform der har skævvredet landet i de sidste 10år)

 60. Af Liis.be.th ssørensen

  -

  “Hol..ger Dans..ke blev stiftet i1943.
  Efter h.itl.ers nederlag i St..ali.ngrad. Da det stod klart, at Tys..kland ville tab.e krig..en.
  Efter dette ned.erlag fik de bo.rgerlige kolde fødder.”

  Sidste måneder af 1943..Var så godt som i 44 og i krigens sidste år…

  Ku…jon.er er hurtig til at hoppe med på en vinder, når ro.tterne forlader skibet..Men her kæmpet borg.erlig.heden dog til sidste mand næsten for hi.tl..er, før det så helt so.rt ud..

  Ou.tz.es studier af D.N..SAP viste tydeligt hvorle.des de alle var kon.se.rvative-borg.erl.ige…ca. 10.ooo af dem kæmpet på øs..tfronten i S…S, mens de jag.tede r..ød.e…De blev derefter konse.rvative-bor.gerlige sam.fundsspidser i landet..Dommere mv. , som før deres na..zitid..

  Vi kan være taknemlige for den rad.ikale borgerlige ledelse da, som trods alt betød ikke så lidt mindre Dansk støtte til na..zism..en, en ville have været en ren borg.erlig liberali.stisk regering. Men naturligvis elsker radi.kale også billi.ge arbej..dskraft som et borgerligt parti..De var dog imod konc..entrati ons.lej.re mv. Blot i nyere tid at de er et ren løndump erpar ti, der ønsker max udl æninge ind…

 61. Af Jan Petersen

  -

  Jeg troede egentlig, der var kommet lidt tjek på diverse navne fakes. Men det er der tilsyneladende ikke. Simpelt spørgsmål til “konservativ reaktion” – hvor længe vil I finde jer i – at blive trukket rundt i sølet af trolls . . . . på blog kommentarsporet? 🙁

 62. Af J Nielsen

  -

  “Lad os i dag omdøbe partierne til deres rette navne:”

  Ja, lad os.

  Pæredansk Folkeparti
  Betonsocialistisk Folkeparti
  De stokkonservative
  Radikale radikale venstre
  Asocialdemokraterne
  Det rigtige Venstre – the Right Left. Ved du hvor du har
  Det andet alternativ
  Ultraliberal Alliance
  Nye Småborgerlige
  DKPml-RSK/sf

 63. Af liiiiiiiiiiiiiiiis.beth ssssssssssssørensen

  -

  Umuligt at få kommentarer på her..

  2 i fiiiilteret.

  Manden tabte vil sit valg? Pga. af fhv familiemedlemmers opb.akning til ty.skland under anden verdenskrigs?

  Hvilke Danskere ønskere at stemme på en indvandrer ellers.? Vi stemmer vel på Danskere der repræsentere Danskere og deres interesser, pånær borgerligeforbrydere..

 64. Af liiiiiiiiiiiiiiiis.beth ssssssssssssørensen

  -

  Hvorfor kan B ikke fjerne jans urelevante kommentarer? Står i debatreglerne..Dog er konspirationsteorier ikke direkte nævnt, men dog er emne relevance?

  Også to i fiiiilteret foresten?

 65. Af liiiiiiiiiiiiiiiis.beth ssssssssssssørensen

  -

  Hvorfor kan B ikke fjerne ja…ns i.releva.nte komm.entarer? Står i deb.atr.egler.ne..Dog er konspirationst.eorier ikke direkte nævnt, men dog er emnerelevance?

  Også to i fiiiilteret foresten?

 66. Af liiis.e.beth s.....øren...sen

  -

  En vidunderlig aften for Danmark..Både V og DF går tilbage, mens S går stærkt fremt…

  Danskerne har talt…Vi er trætte af VKO-lavKO tiden, og borgerligheden i det hele taget…vi vil have et nyt og bedre samfund, med mere justits..

  Tak Danmark..

  I min kommune står det som altid grelt til. Var ej en socialistisk kandidat at stemme på som sædvanligt på valgsedlen. Et rent borgerlig helvede altid..

 67. Af Helge Nørager

  -

  Jeg bilder mig selv ind at DF blev straffet for deres forsøg på dobbeltmandater.

  Hvis deres tilbagegang skulle vise sig at være udtryk for en træthed med VKO,s given milde gaver til de få, på bekostning af de mange.
  Er det også fint

 68. Af j. ha Nsen

  -

  De Alternative fik et godt valg. De alternative peniser var ikke så slappe endda.
  Tillykke til Elbæk.
  Du har grund til at være stolt Elbæk.
  Keep your pecker up.

 69. Af j. han SEn

  -

  Tænk dig om, FØR du stemmer
  Skriver Stefani.

  Det gjorde vælgerne heldigvis.
  De brune fik et dårligt valg.

 70. Af Kristian Jensen

  -

  “De brune fik et dårligt valg.”

  Racist!

  Det er ikke de brune indvandreres skyld, at de ikke stemmer!

  Det er DF’s skyld!

 71. Af Glenn Madsen

  -

  Danskerne tror at Socialdemokratiet kan levere varen. Dvs. sociale forbedringer + en strammere asylpolitik. Ca. 80% af vælgerne føler sig trygge ved de gamle partier og håber på, at de med hensyn til indvandrerpolitik, mens tid er, vil bevæge sig i den retning de mere progressive såkaldte højrepartier bevæger sig. Såkaldte, for det er kun deres indvandrerpolitik, der er egentlig højreorienteret, hvis man kan kalde det at kæmpe for sit land og sin kultur for højreorienteret!

 72. Af Ib Kyv

  -

  “… hvis man kan kalde det at kæmpe for sit land og sin kultur for højreorienteret!”

  Hvis man skal tro kystbanesocialisterne, så var Stauning højreradikal.

  Men det skal man da heller ikke!

  Hyklerne forsvarer selv konsekvent højreradikale, islamistiske antisemitter, men tillader sig alligevel, at kalde alle alle, der vil begrænse indvandringen af løntrykkere og kronisk arbejdsløse lykkeriddere, for racister.

 73. Af Naia Svendsen

  -

  Ifølge det tyske Forfatningsværn, så er det største og farligste, højreradikale parti i Tyskland, hverken NPD, eller Alternative für Deustchland.

  Det største og farligste, højreradikale parti i Tyskland er det ultranationalistiske og islamofascistiske parti, De grå ulve, der stort set kun har tyrkiske medlemmer.

  Venstrefløjen forsvarer, eller overser med andre ord den alleryderste højrefløj – men kun når højrefløjserne vel at mærke har brun hud og er muslimer.

  Kystbanesocialisterne er så hudfarvefikserede, at de ikke fatter, at indvandrere med brun hud kan være højreradikale, selv ikke når indvandrerne er erklærede antisemitter, der begår terror mod jøder, og bekæmper centrale menneskerettigheder med terror.

 74. Af d.. hAN..

  -

  AF KRISTIAN JE NS EN – 22. NOVEMBER 2017 11:14
  “De brune fik et dårligt valg.”
  “R acist!”

  Fjols.
  De brune er en betegnelse for højrefløjen.
  Venstrefløjen kaldes for de røde.

 75. Af Jane Lomborg

  -

  En kridhvid cis-mand, som dig, er ikke overraskende ufrivillig, verbal racist.

  For du bruger jo konsekvent de fuldstændigt neutrale farbetegnelser, “brun” og “sort” til, at betegne negative fænomener, som du ikke bryder dig om.

  Antisemitter er I også – racistiske hyklere, med andre ord!

 76. Af d. haN..

  -

  AF JANE LOMBOR G – 22. NOVEMBER 2017 12:15

  Godt med dig. Uanset hvem du er. Og hvilke navne du plejer at skrive i.
  Indsæt du nogle antiracistiske indlæg. Som undertegnede.
  Men det er vist ikke dit ærinde.

Kommentarer er lukket.