Vi skal stå last og brast med Storbritannien efter giftangrebet i Salisbury

Af Caspar Stefani 120

Det overraskede ingen, at Putin vandt »valget« i Rusland. Der er heller ingen tvivl om, at han nyder stor opbakning i den russiske befolkning – i hvert fald blandt de 63 pct., der stemte. Putins resultater skal man heller ikke kimse ad. Han har bidraget til en højere levestandard og en genetablering af Rusland som en seriøs global aktør efter de ydmygende år i 1990erne, hvor man var gået fra supermagt til ingenting. Putin er for mange russere et symbol på den fremgang, og det bærer resultaterne også præg af. Der var ganske langt ned til Putins nærmeste konkurrent.

Pavel Grudinin fra kommunistpartiet fik blot 12 pct. af stemmerne.Man må dog ikke glemme på hvilke præmisser, valget blev vundet. Såfremt man anses som en seriøs trussel mod regimet, bliver det pludselig meget svært at være opstillet uden, at man møder gevaldige udfordringer. Det kræver ikke den store research at se, hvad der kan ske med modstandere af regimet, såfremt de bliver lidt for højtråbende. Jo større en trussel man er, jo større er sandsynligheden for, at man enten ender nogle fod under jorden, bag tremmer, eller – hvis man er heldig – får mulighed for at flygte til udlandet.

Russerne vil en anden vej

Men heller ikke i udlandet kan man vide sig sikker. Vi så det med Aleksandr Litvinenko i 2006, hvor omverdenen kunne følge med i eks-agentens dødskamp mod det radioaktive stof polonium. Og vi kunne atter konstatere det, da en eks-agent og adskillige civile nær blev dræbt i Salisbury af en nervegift produceret i Sovjetunionen. For slet ikke at nævne de mange dissidenter, der på mystisk vis er døde i mellemtiden. Enten viser angrebet, hvor langt russerne er villige til at gå, når dissidenter skal straffes. Eller også kan det betyde, at russerne har mistet kontrollen over deres kemiske våben. Storbritannien, en af vores nærmeste allierede, peger på førstnævnte.

Det samme gør Dr. Mirzayanov, der var med til at udvikle nervegiften »Novichok«. Alt tyder på, at Rusland har brugt nervegift i et europæisk land, og så er den ikke længere. Ruslands afvisning af at stå bag er lige så troværdig, som når de konsekvent afviste, at russiske soldater var at finde i Østukraine. Ignorerer vi denne handling, underbygger vi Putins opfattelse af Vesten som værende svag. Alligevel er der stemmer i debatten, der ønsker, at vi ser bort fra disse russiske aggressioner og får forbedret vores forhold.

De økonomiske sanktioner gør jo også ondt på os, må man forstå. Enhver aggressiv russisk handling affejes eller ignoreres, eller krydres med en heftig omgang udenomssnak. De afviser at støtte op om Putin, men siger, at de blot ønsker at nuancere debatten. Sjovt nok bliver Vestens reaktioner over for Rusland aldrig nuanceret. Der er vi altid de onde, løgnerne og aggressorerne. Vesten ønsker ingen konflikt, vi er mætte af krig efter 2000ernes »eventyr« i Mellemøsten.

Men vi står fast på, at lande selv må bestemme, hvem de vil arbejde sammen med. Det er en skam, at Vesten har travlt med at kritisere sig selv frem for dem, der rent faktisk begår de aggressive handlinger. Det svækker os. Ønskede russerne et bedre forhold til Vesten, kunne de have fået det, men de vil en anden vej. Udenrigspolitik er en holdsport. Det kan godt være, at ens hold begår fejl – og det har vi i den grad begået, også i forhold til Rusland. Men vi skal stå last og brast med vores allierede. Dette gælder særligt efter et angreb som det i Salisbury.

120 kommentarer RSS

 1. Af Hannibal Olsen

  -

  Det handler om, at centralistisk udvikling altid vil tabe til distribueret udvikling. Det er ret enkel matematik. Hvis al vækst skal gå gennem en central kontrol, er udviklingshastigheden begrænset af centrets egen vækst. Organisk central vækst kan maksimalt være lineær. Hvis vækst ikke er styret, men drives decentraliseret, er der ikke en flaskehals. Og så bliver væksten eksponentiel. Det er derfor totalitære systemer altid taber.

 2. Af Jesper Lund

  -

  Storbritannien gør det, som er i Ruslands interesse, nemlig at svække EU ved at melde sig ud af EU. Hvis alle EU lande gjorde dette, ville Rusland have let ved spille de europæiske lande ud mod hinanden.

  Selvfølgelig skal vi bakke Storbritannien op efter giftangrebet i Salisbury, men hvad gør Storbritannien for at bakke de europæiske lande op?

 3. Af Henning Svendsen

  -

  14personer er omkommet ved mystiske bilulykker og de var alle tæt på inderkredsen angående 9/11
  Og vi skal naturligvis se igennem fingre hvad angår Putin for alternativet er en religion der fører os 2000 år baglæns i evolutionen
  Så istedet for skidehuller i Afrika bør vi åbne Fakte butikker i Rusland og ikke tage et helt folk som gidsel
  Og hvorfor skal det være så svært at få ny identitet,de fremmede render rundt med to Pasport og kan gå og komme som de vil-men en Russer der flygter til Et Vestlig land møder bare en hånlatter

 4. Af Niels Larsen

  -

  Ja. Naturligvis skal vi stå last og brast med UK i den sag – og gerne straffe Putins Rusland så det kan mærkes.

  Hvis så EU i samme åndedrag kunne lære at holde nallerne for sig selv østpå (læs: Ukraine, som er et splittet land i Huntington’sk forstand), så ville meget være nået!

  Endnu mere ville være nået, hvis de virkelighedsfjerne koryfæhoveder i politik ville (gen)læse Huntingtons “Civilisationernes Sammenstød” og FORSTÅ indholdet!

 5. Af Finn Bjerrehave

  -

  Først det Russiske valg, ligesom i Tyrkiet, 2 små lande der afleverer valgresultatet få timer efter valgstederne er lukket, og diktatoren bestemmer selv resultatet.
  Putin viste styrke ved at fjerne en dobbeltagent i England, samt fortalte denne nervegift var udfaset i Rusland, og han var ikke interesseret i om påstanden var korrekt, selvfølgelig fordi han var bagmanden.
  Hvordan skal reaktionen nu være, England fik 2 år,s Brexit udsættelse, hvor påstanden igen lyder Putins troldehær har påvirket Brexit, ligesom DF i Danmark lider af Russisk syge.
  Altså skal EU fortsat være afhændig af Russisk gas eller skal den eksisterende Kernekraft fortsat give EU sin uafhændighed ? tør EU ?
  Russisk gas, nej tak. Finn Vig

 6. Af Bjørn Sørensen

  -

  Nu har Rusland i århundreder været et barsk sted, hvor mord på modstandere har været udbredt.
  Så hvem der står bag mordforsøget er svært at vide, og vil vi nogensinde finde ud af det.
  Så når Mrs. May peger på toppen i landet uden at have beviser, det kaldes lynching.
  Men Fru May har politiske problemer, som hun har behov for at distancere sig fra, så lidt russian bashing er altid velkommen.
  Hun forlanger at russerne skal udsættes for omvendt bevisførelse, dvs Putin skal bevise at han er uskyldigt, normalt er det omvendt i en retsstat. Man dømmes på baggrund af bevisførelse.
  Men indtil videre er der kun formodninger.

  Problemet med GB er at the deep state og den offentlig administration er rådden i sin kerne, hvor skandaler ryster samfundet uge efter uge uden at man straffer de involverede.
  Problemet er at den offentlige administration er blevet for stor og omfattende, hvorfor man ikke kan finde nok kvalificerede, resulterende i at alt for mange inkompetente bliver ansat til at køre samfundet. Lignende problemer har USA og DK.

 7. Af bo andersen

  -

  Ja, giftgasangrebet var afskyeligt, men politik er tit afskyelig. Vi behøver blot bevæge os få kilometer hen over Øresund, så er vi i et blå-gult land hvor den politiske “elite” er ved at udskifte og tyrannisere befolkningen med afskyelige, forrykte, rødfeministiske og forræderiske metoder. Og herhjemme er det ikke meget bedre. Både partierne, tv-stationerne og DR radio trækker befolkningen rundt ved næsen, med et hav af fortielser, løg ne, halve sandheder og tomme løfter. Også Danmark er på vej mod “svenske” vanvidstilstande. Utallige tragedier og dødsfald er allerede indtruffet pga. politiske, juridiske, bureaukratiske og journalistiske svigt og tåbeligheder.

 8. Af Finn Bjerrehave

  -

  Skal vi ikke også stå : Last og brast om vores DR, nemlig 2,6 millioner husstande betaler hver ca 2500 kr årligt til Licensen , og det giver tallet 6.5 milliarder kroner men vores DR får kun 3.1 milliard af pengene og nu skal de altså sættes 20% ned i tildeling, og overskuddet på Licensen stiger til 3.8 milliarder, og ingen Journalister kan regne eller tør kampen mod Løkke.
  Den reelle licens til DR er altså kun ca 1200 kr årligt, resten snupper statskassen.
  Last og brast. Finn Vig

 9. Af bo andersen

  -

  DR er en dinosaur, en kæmpekrop og en lillebitte hjerne. DR har i årevis været en kulturradikal propagandasender og løgnefabrik, som har været en hovedkraft i undergravningen af Danmarks frihed, folkestyre, økonomi, velfærd, fred og sikkerhed. Den er en rød reklamesender for de tre radikale partier og indvandringsindustrien. Der er fem kvinder og én mand i ledelsen. Man kunne roligt beskære dens budget (der officielt er på 4.5 milliarder kr) ned til 2.0 milliarder. De sparede penge kunne bruges på velfærd og sundhed, men det vil ikke ske. Partiernes store flertal betragter de fem millioner almindelige danskere som stemmekvæg, malkekvæg og 3. rangs mennesker. Migranter foretrækkes og favoriseres.

 10. Af Palle Palle

  -

  En DOBBELT agent er blevet nakket – En selvfølge, at kun den ene ’side’, havde interesse i dette!? – Og alle tosserne råber: RUSSERNE KOMMER!

 11. Af lise.beth sørensen

  -

  Alle de lavkulturelle DF russerbots, som mafiosibloggeren, er nu ude at lefle for Putin. Valgsvindlen var massive. Ingen ved on han vandt.

 12. Af bo andersen

  -

  Kan menneskeheden og civilisationen overleve ret meget længere? Nordkorea fabrikerer atom- og brintbomber, og sælger våben til mange lande. EU førte sig agressivt frem i Ukraine, og overfor Rusland. I mange politiske kredse MANGLER etik, moral og sund fornuft. Politiserende kvinder/feminister/ligestillingsfanatikere og pladderhumanister er ved at svække og ruinere/ødelægge Sverige og hele Europa. En milliard afrikanere og arabere er på vej mod Italien, Grækenland, Tyskland, Frankrig og Danmark osv. Men EU gør intet, tværtimod. Mængden af forbrydelser, sygdomme og sociale ulykker vokser og vokser. Den kortsynede politik kan snart ende i noget endnu værre end 1939-45.

 13. Af lise.beth sørensen

  -

  En dobbelt agent der spionere til til fordel for UK.. Naturligvis står Russerne bag det. Beviset lige så klart som at #trumpRussia er sandheden selv, og trump købte demokratiet via cambridge analytics m.fl., med FB støtte.

 14. Af bo andersen

  -

  Læs BT, Berlin gske, jp og eb i dag. Se den korte av is, snap ha nen, urias, national geographic og you tube ang. merkels migrant krise. Læs Beevors bøger om 2. verdenskrig. Læs om rædslerne i Sovjet unionen. Læs hans engells artikler om borgens politik.

 15. Af Niels Larsen

  -

  Nej, FINN BJERREHAVE. Vi skal bestemt ikke stå last og brast med det rød-radikale DR.

  Det skal privatiseres, så man kan fravælge det!

 16. Af Jan Petersen

  -

  Salisbury gas-fiset minder altså til forveksling om de utallige gasangreb anklager Syriens præsident Assad har været udsat for. Mig bekendt er ingen af anklagerne nogensinde bevist. Det er – efter min mening – et iscenesat medie stunt, der selvsagt tjener et eller andet storpolitisk agenda, der blot holdes skjult for almenheden.

 17. Af bo andersen

  -

  Iflg. j an p er ALT der sker i verden, falske nyheder, iscenesatte fup-numre, resultater af komplotter og sammensværgelser. Månelandingen, de to tårnes fald, mordene på russiske dissidenter, Tjernobyl og Vietnamkrigen osv. har aldrig fundet sted. Alt er “fake news” iflg. j an p. Derimod er flyvende tallerkener den rene virkelighed.

 18. Af J... Hans en

  -

  England ligger som de har redt.
  Med En sort skygge hvilende over landet på grund af de millioner og atter millioner af dræbte kvinder og børn.
  Når man indlader sig på ulovlige, uberettigede og svinske angrebskrige.
  Er der en regning.
  Der skal betales.

 19. Af Glenn Madsen

  -

  Selvfølgelig føler man noget for England. 2. verdenskrig, ikke?. 1807 skal man ikke tænke for meget på. Men alligevel kan man ikke skjule for sit sentimentale hjerte, at England virker pinligt magtesløs. Theresa May holder brandtale og Parlamentet siger Year! Year!

 20. Af kIm olSen

  -

  “AF J… HANS EN – 21. MARTS 2018 12:29”

  Det er ikke mig som har indsat dette indlæg.
  det er nok Orla Guude.
  Det har jeg vidner på.

  MVH
  pædoKim

 21. Af kIm olSen

  -

  “AF J… HANS EN – 21. MARTS 2018 12:29”

  Det er ikke mig som har indsat dette indlæg.
  det er nok Orla Guude.
  Det har jeg vidner på.
  inden nnogen beskylder mig for at indsætte falske indlæg.

  MVH
  pædoKim

 22. Af Jan Petersen

  -

  Nu er det jo ikke mig, der iscenesætter diverse tegneserie stunts – beregnet til formidling af MSM fake news, der aldrig stiller kritiske spørgsmål – uanset hvor primitiv og amatøragtig showet så ellers er. Men derfor kan man jo godt selv bruge den indvendige side af hovedet – tilsat lidt kritisk sans. 😉

 23. Af bo andersen

  -

  Indlæg 12.29, 12.36 og 12.37 er antagelig indsendt af de sædvanlige t os ser, støjsendere og debatsabotører j ha n sen og li s be th s. Der synes at være para noide ha de re af den vestlige verden. (de går også ind for islamisering af Europa)

 24. Af Thomas Kirkegaard

  -

  Henning Svendsen kan nyde godt af den frihed, han har til at sige sin mening i et samfund som Danmark. Havde han ytret lige så kritiske holdninger i Rusland, var hans liv nu i fare.

 25. Af bo Andersen

  -

  Jeg er stukket af fra anstalten.
  Løber hen over marken til busstoppestedet.
  De nåede ikke at stoppe en GPS i lommen på mig.

 26. Af Bo Anderse n

  -

  Det gjorde de alligevel.
  De stak den sikkert i lommen på mig da jeg sad og sked på toilettet.
  Ikke flere indlæg i dette navn.
  Måske som F1.

 27. Af kiM olSen

  -

  Vi må koordinere det bedre næste gang Bo.
  Jeg gemmer altid mobilen godt.
  Men det giver en meget spændstig gang.
  Hvilket plejerne holder øje med.

 28. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos mystiske dødsfald ifm en mystisk hændelse – mordet på JFK i 1963 – så døde 103 vidner til ugerningen på højst besynderlig vis. For eventuelle interesserede (hvis sådanne findes her) Google selv videre – og udvid horisonten blot en anelse. 🙂

 29. Af k jensen

  -

  J ha n sen og li sb eth sør en sen står også bag de stu pide, uhumske, falske og sygelige
  tekster kl. 13.01, 13.06 og 13.14.

 30. Af svend jensen

  -

  Hvilke vurderinger har Casper Stefani mon lagt til grund for sin opfattelse af Rusland som agressiv stormagt?
  Jo – han meddeler at alt tyder på at Rusland har brugt nervegift i et europæisk land, hvorefter man høfligt kan spørge om dette “alt tyder på”’s oprindelse.
  Jo – medierne har været utroligt lydhøre overfor Boris Johnson’s skråsikre, men ubeviste korridorrygter og pølsesnak. Hvad Boris siger skal åbenbart tages for pålydende. Casper Stefani viderebringer alene Boris’s afledningsmanøvrer – selv om Boris er et ærkerussisk navn!
  Det ville pynte på diskursen, hvis dens deltagere bare antydningsvis ville hænge deres argumenter op på reelle bastante kendsgerninger.
  Politikeres udtalelser rummer som regel signaler og afledningsmanøvrer. Hvad er det nu, som foregår i Rotherham, Telford og andre nogo enklaver i UK?
  Har Boris noget at skjule her? Alt tyder på, at Boris er potentiel voldtægtsforbryder – han har remedierne til det!

 31. Af Lisbet. h sørensen

  -

  Så er dårekistepreben retur med sine mærkelige konspirationsteorier om Sverige og kvinder. Han skriver i et farligt netværk hvor fædre af staten er forbudt omgang med deres børn, pga. af de mest uomsømmelige grusomheder. Utroligt at Avisen tillader det.

  Det næste bliver at han påstår at 103 vidner i fædrenetværket er blevet henrettet af 2oo kg. tunge Svenske feministiske plejere på hans institution. Nu skriver han sørme i navnet kJ: hvor mange navne kan tossepreben nå op på i dag?

 32. Af Lisbet. h sørensen

  -

  “Nej, FINN BJERREHAVE. Vi skal bestemt ikke stå last og brast med det rød-radikale DR.

  Det skal privatiseres, så man kan fravælge det!”

  Den næste store røde statsminister, rødeMette, skal straks iværksatte regeringens modspil til deres borgerlige fakenews agenda, og støtte af borgerlige fakenews aviser, og igangsætte hvor mange flere milliarder de vil bruge årligt på DR, end før besparelserne.

  Mit forslag er at beløbet fordoblet fra 4,4 milliarder kr. til 8.8 årlige milliarder. Statskassen har også lige fundet lo milliarder nye kr. som de ikke har brug for. Disse kan bruges til at ansætte nogen af de arbejdsløse tusinder af journalister i DR, og for engang skyld lade dem få lov at arbejde med real news, modsat de borgerlige papir medier og radio stationer, og lokalaviser.

  Den landsdækkende , gratis skatte sponsoret DR avis skal også straks på benene. De fyret fra de private borgerlige medier må omskoles i realnews journalistik, og rød anstændighed, således at de kan få arbejde i eftertiden i DR, når disse fake news medier nedlægges pga. af manglende folkelig opbakning.

 33. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt apropos Putin og russisk valg versus Løkke og den danske udgave af “folkestyre”. Putin fik over 70% af de afgivne stemmer. Venstre (Løkke) repræsenterer 19.5% af vælgerne. Nu iført et par reklame underhylere med teksten VLAK, repræsenterer sammenrendet hele 30% af danske vælgere. Det er sgu da “folkestyre”, så det vil noget. 😉

 34. Af Lisbet. h sørensen

  -

  “Ønskede russerne et bedre forhold til Vesten, kunne de have fået det, men de vil en anden vej. Udenrigspolitik er en holdsport. Det kan godt være, at ens hold begår fejl – og det har vi i den grad begået, også i forhold til Rusland. Men vi skal stå last og brast med vores allierede. Dette gælder særligt efter et angreb som det i Salisbury.”

  Rusland og USA deler interessen i at få opsplittet EU, således at de små lande kan frasorteres handelsmæssigt i deres interesser, og i deres geopolitik. Dette er ikke nyt med TrumpRussia, det har altid været interessen her. De har ingen gavn af et samlet og stærkt EU. Som har ej Kina.

  Af samme grund har EU, USA og Kina ikke meget interesse i et stærkt Rusland, der returnere deres magt i de fhv. russiske overtaget republikker. Som de er på vej til flere steder, både via agressiv adfærd, og simplelthen via lokal støtte dertil.

  USA og EU deler en samlet interesse i et svagt Europa. Især mht. at frasortere indtjeningen fra deres olie og gas forretning. Problemet med Rusland for vesten, har været at de vestlige firmaer ikke så nemt har kunnet overtage økonomien i Rusland som i andre lande, men har måtte dele en større del af rovet med Putin og hans venner, altsammen på den meninge Russers omkostninger.. Er formentlig kun et spørgsmål om tid før Putin blever slået ihjel. Enten af eksterne eller interne kræfter.

 35. Af Lisbet. h sørensen

  -

  Ingen ved naturligvis om Putin fik 25% eller 50% af stemmerne. Hvad man ved med sikkerhed er at valgsvindlen var massiv i Rusland, og at overalt blev der filmet og vidnet om valgsvindel hvor putinister kørte pro-putin stemmer ned i den digitale box-som der også nemt kan svindles med….

  Såvidt jeg har forstået indføre Danmark samme digitiale system nu, da de borgerlige svindlere i regeringen ønsker dette. US bruger også en digitalt svindlersystem.

  Danmark skal ikke acceptere dette digitale system, men fortsætte med den manualle opregning, genopregning, og gen-genopregning hvis nødvedigt. Dette er stadig det mest sikre system imod borgerlig valgsvindel.

 36. Af N. Jensen

  -

  Hov ! CASPAR STEFANI glemte at nævne, at Russerne i strid med alle ‘internationale spilleregler’ invaderede og annekterede Krim. (iIflg MSM, altså)

  Måske er han blevet forvirret af den kendsgerning, at 92 % af de stemmeberettigede på Krim stemte på Putin.

 37. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har jeg ingen speciel sympati eller antiparti for nogen specifik rådden politisk magthaver. Jeg forsøger blot at forholde mig til den virkelige virkelighed, så godt det nu, er mig muligt. Uden at føle mig personlig røvrendt af diverse plantede MSM fake news opspind !

 38. Af Lisbet. h sørensen

  -

  “Måske er han blevet forvirret af den kendsgerning, at 92 % af de stemmeberettigede på Krim stemte på Putin.”

  N.jen.se.n har naturligvis absolut ingen ide hvad han snakker om, og må være en russerbot fra St. petersburg. … . Tallet var 96,77% 🙂 og det eneste man kunne stemme om var , om man ønsket løsrivelse ikke om man ønsket status quo. Derfor stemte 80% kun. Også der blev der brugt det Russiske digitale Russiske valgsvindel system, og ingen har ide om det kun var 15-25% der stemte for løsrivelse. Ingen lande accepteret valget, da valgsvindel også der var massiv.

 39. Af krister meyersahm

  -

  Folkedomstolen har dømt – beviser er overflødige.

  Omkring giftangrebet er det en kendsgerning, at stort set ingen sætter spørgsmålstegn ved englændernes skråsikre påstand om, at det er russerne der er udøver af angrebet.

  Ingen lader tvivlen råde og havde man magt som man har agt, så hang Putin allerede dinglende i en galge ud for Number 10 – ingen smålige hensyn til retssikkerhed her.

 40. Af svend jensen

  -

  @JAN PETERSEN – 21. MARTS 2018 13:19
  “I øvrigt apropos mystiske dødsfald ifm en mystisk hændelse – mordet på JFK i 1963 …”

  JFK blev ikke myrdet. Da Lee Harvey Oswald skød efter kortegen, accelerede kortegens biler voldsomt for at slippe væk. Det opståede ryk i vognene fik en af livvagterne til at fyre en salve tilfældigt mod præsidentens bil, hvorved JFK uheldigvis blev ramt og dræbt.
  Døden ved vådeskud er ikke en heltepræsident værdig – deraf forvirringen.

 41. Af Jan Petersen

  -

  Gift-fis og gas-fis minder vel lidt om #Metoo-fis. Fremsæt et par fede anklager – evt beviser er total irrelevant for MSM fake news, der ikke længere beskæftiger sig med kritisk journalistik. Hvilket vel ikke så underligt endda. Al den stund medier fyrer journalister og erstatter dem skrivende software. 🙁

 42. Af Kristoffer Hansen

  -

  Enig. Men hvad med terrorist organisationen Islam? Putin er jo kun en dråbe i vandglasset, når vi snakker om at slå andre ihjel i andres lande. Håber at Danmark fortsat følger USA og genindføre dødsstraffen hurtigst muligt. Fordi lort er lort, sagt på en yderst pæn måde.

 43. Af Flemming Lau

  -

  Ja vådeskuddet fra secret service, var et af de sværre. Først løbe foran JFK og så “Bam”

 44. Af Jan Petersen

  -

  Personlig bruger jeg bare MSM fake news som rettesnor for, hvad er det for gylle, den uvidende almue skal præsenteres for i dag. For at finde ud af det, Googler jeg et par overskrifter og søger lidt brugbar info på – navnlig store udenlandske – alternative medier, der stadig beskæftiger kritisk opsøgende journalister. Kan kun anbefale andre at gøre det samme!
  I øvrigt kan nævnte kun bruges ifm globale internationale fake news – gælder ikke for lokale danske MSM fake news. Det lokale gylle har ikke den store udenlandske interesse. 😉

 45. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvorfor i alverden skulle Europa stå last og brast med et land, der ikke vil stå last og brast med Europa? Det giver ingen mening. Selvom Putin skulle stå bag gasangrebet på Vesten, som det vildt overdrevet hedder, er det ikke værre end de modbydelige aktioner, som England, Frankrig, USA og mange andre stater har begået mod andre stater gennem århundreder – og fortsætter med at begå.

  Her er Putin stadig bag ud på point. Han er ikke engang på lystavlen. Nu må han snart tage sig sammen, hvis han skal tages alvorligt. Indicier er ikke nok. Vesten kræver tilståelser af hans – ikke af egne forbrydelser. Vi har tavshedspligt vedrørende egen elendighed. Eventuelle whistleblowers skal ikke forvente at leve ret længe på fri fod i Salisbury.

  Det er mig en stadig gåde, hvorfor europæere fuldstændigt ureflekterende springer med på vognen, når det militaristiske angloamerikanske ondskabens imperium giver ordrerne. En milliard europæere burde kunne præstere en uimodståelig kraft og tage ansvar for skabelsen af et frit, uafhængigt, fredeligt og fredsskabende Europa. Hvor længe endnu skal vi vente?

 46. Af Jorn D.

  -

  Nu har England selv ikke opført sig særligt pænt i fortiden
  og
  har mange dødsfald på samvittigheden og det mange steder på kloden
  og
  UK bruger mange penge på et dyrt institut for udvikling af anti stoffer imod gifte

  forgiftning af en UK og en russisk statsborger kommer også her meget belejligt for UK
  men
  hvad kan vi lære af historien ang. spioner og Rusland
  jo
  Rusland har aldrig før i forhistorien dræbt en af deres udvekslede spioner
  og
  aldrig før har der været andre alvorligt tilskadekomne end den tidligere spion
  og
  for at vide det er giften ”Novichok” skal man have noget selv, at sammenligne med
  og
  ingen spion har hidtil overlevet et attentat – ”Novichok” er ellers øjeblikkelig dødeligt

  måske det hele ikke mere er en UK og “CIA gas Cirkus” forestilling
  ja
  en giftig forestilling, der måske skal ses i sammenhæng med det Syriske “CIA gas Cirkus”

  må de via Fake News få spionen til at forsvinde eller erklære ham død
  og
  husk lige på, at det jo var en engelsk agent, der opfandt Fake News i 1940
  nemlig
  spionen William Stephenson med kodenavnet ’Intrepid’ – frygtløs.
  der
  fabrikeret en Fake meningsmåling, der manipulerede US isolationister til, at gå med i WW2

  historien viser, at demokratiske valg kan påvirkes med mere eller mindre lyssky metoder
  og
  De brugte beskidte kneb og falske nyheder mod udvalgte medlemmer af Kongressen.
  som
  da Intrepid sørgede for at finansiere Fish’ modstandere, han fik trykt falske artikler,
  der antydede, at Fish var Hitler-støtte. Interprid fik også fremstillet et falsk billede,
  der viste Fish sammen med lederen af det pro-nazistiske ’German American Bund’.
  og
  Endelig plantede de falske historier om, at Fish fik penge fra tyske agenter.
  Intrepid og hans agenter gav ikke op, før Fish tabte valget til Kongressen i 1944.
  og
  Fish troede i øvrigt, at det var sovjetiske agenter, der stod bag smædekampagnen mod ham.

  Fake news blev således opfundet før de sociale medier
  og
  Efterretningstjenester og politikere frygter, at valg bliver påvirket af Fake News.

  idag er Trump måske under samme behandling og mistænkeliggørelse
  med
  dennegang mistænkelige Fake News russiske forbindelser
  og
  Stephenson fortsatte sit hemmelige i arbejde i årevis. Han oprettede træningslejre for allierede agenter i USA, som blandt andet uddannede fem kommende direktører for CIA.
  og
  Op imod 2.000 agenter blev trænet her. Stephenson var i den grad også arkitekten bag opbygningen af CIA efter 2. Verdenskrig – – Han blev højt dekoreret og adlet.

  hvem er mon bedst til misinformation og Fake News
  ja
  kan det være CIA eller en af de 17 andre amerikanske efterretningstjenester
  som
  da Hillery påstod at 17 efterretningstjenester havde beviser imod Trump
  der
  nu er korrigeret ned til 3 og Fake News medløberne “The Russians Did It” mediefolk fyret
  men
  hvem var det lige, der bevæbnede muslimer imod Sovjet
  og
  derved skabte nutidens muslimske monstre jo det var jo CIA
  og
  charmetrolden i Libyen, der ville erstatte Dollaren med Gulddinaren blev straffet
  og
  når mindretallet bombes til magten, så bliver flertallet flygtninge
  og
  da han var dræbt udbrød Hillery med blodig vildskab i øjnene: “We came, we saw, he died”
  og
  Libyen gik tilbage til dollaren og Rothschild bank og the Almighty dollar

  nu er Putin’s største problem vel også, at han sammen med nogle andre BRIC lande
  vil
  erstatte the Almighty dollar med handel i Guld som valuta
  og
  sådan er der så meget, som vi ikke for noget, at vide om !
  af
  vestens medier, der vist er medie for nogen eller noget, der ikke vil verden noget godt

  ironi.mus

 47. Af ole nielsen

  -

  Den løgnagtige tilhænger af enhedslisten og hurtig islamisering, har 14.34 indsendt endnu en tekst der viser at der er rotter på loftet og dusinvis af løse skruer. Li s be th er en rendyrket gadedreng/debatbølle/galning. Med ja n p står det også slemt til. Konstant ævler han løs om “fake news”, plantet gylle og alternative “sandheder”. Skift dog rille af og til.

 48. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er der – helt generelt – ikke meget, der giver nogen mening overhovedet . . . . anno 2018 i MSM fake news junk! I øvrigt mange news artikler – der med garanti – er kreeret af såkaldt “intelligent software”. Hvor plantede “kodeord” bliver brugt til at skrive- og reflekterer på en “nyhed”! Fake fra start til slut. 🙁

 49. Af Per Torbensen

  -

  Med Mays udtalelse ,Putin og Rusland er Dem vi mistænker for angrebet og Det mest
  sandsynlige -sagt imens en engelsk undersøgelse iværksat med omkring 250 efterforskere ikke
  engang er færdige og har skrevet en rapport-er kvinden hysterisk eller blot dum eller begge
  dele ?
  Enig med NPL fra tidligere kommentarer ,Boris Johnson er total idiot uanset frisør som en kvinde holdt af.
  May nu kommer De bare med beviserne og sammenarbejder med organisationen for nedlæggelse af biologisk krigsførelse som Rusland også er medlem af-ellers bliver det igen en ulidelig konspirations teori iblandt mange,hvor nogle har sin berettigelse trods alt.

 50. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt apropos hvem der opfandt fake news, så er det vel en “opfindelse”, der daterer sig til tilbage til, hvor “homo sapiens” kravlede ned fra træerne og begyndte at fise rundt på to ben. 😉

 51. Af N. Jensen

  -

  @LISBET. H SØRENSEN

  Vås ! Både PET/FET, Berlingske og JP er klar over, at jeg er en ærke-etnisk Dansk statsborger, for tiden bosat i Nordsjælland.

  Jeg udtalte mig ikke om afstemningen om at blive genforenet med Rusland, men om det seneste præsidentvalg.

  Kun en tåbe vil tvivle på, at Putin er umådelig populær på Krim.

  Dansk journalistik er i en dødspiral (hvilket er en trussel mod de sørgelige rester af vores ‘folkestyre’), så for at få en nogenlunde objektiv information er man nødsaget til at søge oplysninger fra udenlandske, alternative medier.

  Et af de seneste eksempler:

  DONG har påstået, at strømmen i vores stikkontakter kommer 100 % fra Danske vindmøller.

  I realiteten er tallet omkring 40 % !

  Selvfølgelig burde den ansvarlige for denne monumentale løgn være fyret på gråt papir !

  Men intet sker, naturligvis.

  Og så kan man på det seneste erfare, at vi sælger en del af vores Nordsøgas til Polen, i stedet for at bruge den selv !

  I stedet pisker vi befolkningen med den svinsk dyre vindmøllestrøm !

 52. Af Henning Svendsen

  -

  Jesper Kirkegård 12,56 har næsten ret dog har jeg livsvarig karantæne på et par Bloggene og Facebok vil heller ikke kendes ved mig ellers var jeg naturligvis også hos JP
  Men det humanistiske Danmark er også heldig at leve i Danmark og ikke Iran -et land som det humanistiske Danmark lefler for således at Dansk landbrug kan afsætte produkter for det humanistiske Danmark vil da skide på den Iranske befolkning ligesom vi også gør det med den Russiske ja og den Kinesiske hvor kvinder på 18bliver henrettet med en kugle i panden
  Så humanister er heldig at de lever i Danmark her kan de skide højt og flot på det meste.

 53. Af gerald wiltek

  -

  Vi skal staa skulder til skulder?
  Sikke noget vroevl. Vi skulle hellere faa undersoegt hvad der er sket, og forlange nogle beviser som enhver normal begavet person ville insistere paa, foer vi starter fra saebe kassen.
  Jeg tror at de fleste folk er ved at vaere doetraette af “Russerne kommer”
  Den der har haft mest nytte af denne farce er May selv. Hun har fjumret rundt med Brexit og ikke kunnet tage beslutninger. Som set saa mange gange foer med svage politikere, saa er dette en stor fordel for hende, idet det afleder opmaerksomheden fra hendes patetiske politiske ledelse.
  Dette er broed og cirkus for plebejerne.

 54. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt meget enig – fake news blandet med brød, cirkus og lidt reality junk – til den uvidende almue. Så er den sociologiske have fodret. 😉

 55. Af Jorn D.

  -

  Det er en latterlig gas last, der brast i A Clockwork Orange England
  ikke
  at forveksle med amerikanernes Agent Orange, der forårsagede “bladdød”
  og
  det heller ikke, at forveksle med en anden mere foretrukken blad død
  og
  når Theresa May bee i nød, er hun nød til nødvendige aflednings manøvrer
  men
  det er gas – de kan ta det – i hvert fald lever de endnu
  og
  så er der “filterkaffe” for resten

  ironi.mus

 56. Af Frank Wulff

  -

  Hmmm.

  Det at en eksspion er forsøgt bøffet er ikke det store problem. Det er ligesom en del af risikoen ved sådan et job.

  Derimod er det et problem er at den valgte metode har medført “collateral damage”.
  Et andet problem er at det får det til at se ud som om den britiske konstraspionages mangler evner til at forbindre den slags hændelser.

  Da jeg først hørte om hændelsen, var min første tanke: “So what, det er en eksspion, hvad havde de ellers forventet”.
  Da jeg så hørte at der var brugt nervegas og at det var gået udover andre, så var min umiddelbare tanke: “Hvad hulen er det for nogle amatører der har forsøgt at bøffe ham”.

  PS:
  Et af de bedre argumenter for at det ikke er novichok er en udtalelse fra en kemiker at så havde personen da for længst været død. Det lyder til at denne kemiker er ramt en smule på hans professionelle stolthed.

 57. Af Jan Petersen

  -

  Gift-fis fake junk. Colleteral damage – eneste måde man kunne sælge den fake news historie. Mere hår er der vel ikke på barberede ged. 🙁

 58. Af svend jensen

  -

  Citat: “Vi skal stå last og brast med Storbritannien efter giftangrebet i Salisbury”

  I Vikingetiden begik englænderne folkemord på danske migranter i østengland (Danelagen).
  I 1658 forærede England sammen med Holland og Frankrig, Skånelandende til Sverige.
  I 1700 bombede England, Holland og Sverige byen København.
  I 1801 angreb England den danske flåde i København og brændte den af.
  I 1807 terrorbombede England København med raketter og bortførte den danske flåde.
  I 1815 blokerede England for madforsyninger fra Danmark til det belejrede Norge og tvang Danmark til at udlevere Norge til Sverige.
  I 1864 Undlod England at støtte Danmark i krigen mod Peussen, selv om Christian IX’s datter var gift med Englands tronfølger.
  I 1960’erne under den kolde krig var England parat til at brænde Danmark af med A-våben for at blokere for Sovjets flåde i Østersøen 2 dag.

  Hvorfor skulle Danmark dog stå last og brast med et fjendtligt indstillet “allieret” land i vest???

 59. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er 1658 – 1960 vel ret irrelevant verden anno 2018. 😉

 60. Af svend jensen

  -

  @JAN PETERSEN – 21. MARTS 2018 20:25
  “I øvrigt er 1658 – 1960 vel ret irrelevant verden anno 2018. 😉”

  Den som ikke lærer af historien, er dømt til at gentage dens fejltagelser – glem historien og bliv r..rendt hele tiden. Husk det næste gang englænderne tramper hen over Danmark!
  Pointen er, at de store EU-lande altid har jokket hen over de små europæiske lande, som derfor ikke skylder “de store EU-lande” mere sympati, end selvopholdelsesdrift og klogskab dikterer.
  Også Frankrig, Tyskland og Holland har kostet rundt med lille Danmark efter forgodtbefindende igennem historien.
  Det vil måske være en positiv forandring hvis Danmark koblede sig på østeuropa og Rusland, da disse lande endnu ikke har svinet Danmark som vore vesteuropæiske “venner” har gjort.

 61. Af Jan Petersen

  -

  Det er vel i øvrigt ikke min skyld, at Danmark ledes af en fadbamse med sølle 19.5% vælger opbakning – med sammenrend VLAK kan koret mønstre hele 30%. Efter min mening – “folkestyre” lidt apropos noget junk vi griner af i andre såkaldte “folkestyrer” rundt omkring i verden!

 62. Af Helge Nørager

  -

  Nogen vil nok mene at miskmask i Syrien, hvor stort set alle skyder på alle uden helt at vide hvem som er allierede lige den dag.
  Gør at risiko for at vi komme til en væbnet konflikt med Rusland, er forhøjet.
  Tyrkiets vandvid og danske troppe uden helt overblik over missions formål, gør det blot lidt mere spændende end godt er.
  Derfor er det nok vigtigt at oppiske en krigsgal stemning mod Rusland sååen for en sikkerheds skyld, så når det går galt i Syrien, starter krigen ikke derfor, men fordi Rusland som Saddam er nogen grimme typer der ikke kan opføre sig ordenligt, og derfor skal have dræbt deres civilbefolkning i stort antal, og bombet alt infrastruktur.
  Ganske for at hjælpe de civile, husk det.
  Og som DF udtrykker det var en fejl, men Irak, men pyt med det vi vil gøre det igen, for vi har ikke evnen til at lære at vores fejl.
  Men nu er det Rusland og ikke Saddam, og der er skam stor forskel, men media hysteri sammenligneligt.
  Der er skrevet og at mordforsøg, er en regulær krigshandling med nervegas mod England osv.
  Se ønsker UK at udløse musketer ed, ved at udtrykke det som et krigsangreb ?.
  Men uden bevis er en masse snak endnu bedre for det sælger flere aviser med masser af kloge åger som mener dit og dat.
  Fakta er at Syrien er noget rod, og vi må hellere lige forberede os på problemer ved at gøre Rusland til en stor bussemand.
  Så glemmes de mange hvidvaskere i London og de fordækte ejendomsejere fra Rusland, smat deres massive pengestøtte til Tory’er.
  Ups sikken noget rod, godt at ærlige Danske Bank ikke har gjort noget forkert med noget som helst, ganske som Nodea ej heller har hvidvasket noget som helst.
  For alle ved jo at det er de fremmedes skyld det hele, og husk nu at hvis topskatten sænkes bliver alt godt, samt at Putin er en grim fyr, samt Trump en stor helt, og den tidligere franske præsident har aldrig gjort noget galt i at modtage skjulte penge fra Libyen, og alle vidner er døde for han gav selv ordre til at bombe dem.
  Men Putin er slem og Brexit taler vi ikke mere om.
  Men det er de fremmedes skyld og ned med topskat så lykkeland genopstår,

 63. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det, så blev Putin valgt med over 70% vælger opbakning. Det er da meget muligt, at det inkluderer svindel. Men, Putin har formentlig mere end 19.5% / 30% opbakning i befolkningen. 😉

 64. Af lisbeth sørensen

  -

  “Det opståede ryk i vognene fik en af livvagterne til at fyre en salve tilfældigt mod præsidentens bil, hvorved JFK uheldigvis blev ramt og dræbt.
  Døden ved vådeskud er ikke en heltepræsident værdig – deraf forvirringen.”

  Ypperlig humour Svend.

  Årets bidrag til konspirationstosserne…

 65. Af lis..b.eth sør.ens.en

  -

  “Det opståede ryk i vognene fik en af livvagterne til at fyre en salve tilfældigt mod præsidentens bil, hvorved JFK uheldigvis blev ramt og dræbt.
  Døden ved vådeskud er ikke en heltepræsident værdig – deraf forvirringen.”

  Ypperlig humour Svend.

  Årets bidrag til konspirationstosser.ne…

 66. Af lis..b.eth sør.ens.en

  -

  “Håber at Danmark fortsat følger USA og genindføre dødsstraffen hurtigst muligt”

  Kristoffer…Naturligvis burde Danmark seriøst overveje muligheden for at indføre dødsstraf imod pengekriminelle. Jeg tror at det bliver det mest effektive middel imod borgerlige gengivelser af pengekriminalitet overfor statskassen..Burde indføres straks for beløb over 1 million kroner.

 67. Af lis..b.eth sør.ens.en

  -

  “Håber at Danmark fortsat følger USA og genindføre dødsstraffen hurtigst muligt”

  Kristof..fer…Naturligvis burde Danmark seriøst overveje muligheden for at indføre døds.straf imod pen.gekriminelle. Jeg tror at det bliver det mest effektive middel imod borgerli.ge gengivelser af pe.ngekriminalitet overfor statskassen..Burde indføres straks for beløb over 1 million kroner.

 68. Af Flemming Lau

  -

  Rusland og Østeuropa har tradition for stærke autoritære ledere. I Mellemøsten Har man aldrig kendt andet end diktatorer. Og der kommer vesten ind fra tid til anden og vander friheden med tyrannernes blod.

  Afghanistan og Irak har fået chancen for en ny start. Shiietterne i Irak skal nok klare den efter at sunnierne har fået trukket en del tænder ud og IS er nedkæmpet. Afghanistan er vi nok nødt til besøge en gang til indenfor de næste 10 år. Syrien får med russisk hjælp, snart styr på landet. Tyrkiet og Iran får USA styr på.

  Så er der Europa, der kommer til at lade Rusland beholde Krim, hvilket egentligt også er meget rimeligt, al den stund at det var Rusland der befriede halvøen fra det Osmanniske rige for mere 200 år siden. Tilgengæld skal Putin styre sig, når det gælder provokationer imod Europa. Man sender ikke lejemordere ind og henretter eks spioner når man har forhandlet, og man har fået sine spioner hjem i god behold. Vi sender jo heller ikke hitmen ind for at likvidere eksspioner som Anna Chapman i Rusland.

 69. Af lidenbeck sannesen

  -

  filteretiet er umuligt 12 forsøg for at besvare kommunistliberalisten, og thailandjan. Vi er til grin for egne penge…
  .

 70. Af lidenbeck sannesen

  -

  filt..eretiet er um..uligt 12 forsøg for at besvare kommu..nistlibera.listen, og th.ailandja.n. Vi er til grin for egne p..enge…
  .

 71. Af olE nielseN

  -

  Jan og pædoKim.
  I aften er det iført røde trusser.
  Her på afdelingen.

 72. Af Nanna L.

  -

  “Kun en tåb..e vil tvivle på, at Putin er umådelig populær på Krim.
  Dansk journalistik er i en døds.piral (hvilket er en trussel mod de sørgelige rester af vores ‘folkestyre’), så for at få en nogenlunde objektiv information er man nødsaget til at søge oplysninger fra udenlandske, alternative medier.”

  Du er tåb.en inkar.neret. som mener at fake news udenlandske medier er mere værd end Danske, da de per defination ikke er Danske..

  Men indrømmet at udvalget er større der, og Danske medier generelt blot kopiere dem i dag. Derfor bruger jeg twitter som nyhedsfeed, og Danske medier som politisk tilkendegivelse blot. FB er 90% fak.e n.ews…Man skal virkelig være rustet som undertegnet til overhovedet at gide deltage der. …..

  At tro at Putin vandt i Krim via hans falske valg, er dog dagens grin. Men det var nok tæt, da der boede mange Russere, men intet frit valg der, så vi får det aldrig af vide.

  .

 73. Af Nanna L.

  -

  “Kun en tåb..e vil tvivle på, at Putin er umådelig populær på Kr.m.
  D.ansk journa.listik er i en døds.piral (hvilket er en trus.sel mod de sørgelige rester af vores ‘folkes.tyre’), så for at få en nogenlunde objektiv information er man nødsaget til at søge oplysninger fra udenlandske, alternative medier.”

  Du er tåb.en inkar.neret. som mener at fake news udenlandske medier er mere værd end Danske, da de per defination ikke er Danske..

  Men indrømmet at udvalget er større der, og Danske medier generelt blot kop.iere dem i dag. Derfor bruger jeg twitter som nyhedsfee.d, og D.anske medi.er som politisk tilkendegivelse blot. FB er 90% fak.e n.ew.s…Man skal virkelig være rustet som undertegnet til overhovedet at gide deltage der. …..

  At tro at Pu.tin vandt i K.rim via hans falsk.e va.lg, er dog dagens gri..n. Men det var nok tæt, da der boede mange Russere, men intet frit valg der, så vi får det aldrig af vide.

  .

 74. Af Jorn D.

  -

  Mine forældre har betalt gasregningen
  idet
  jeg har en kvittering på 25 kr. for lattergas fra en privat fødeklinik på Frederiksberg
  men
  jeg er ikke helt sikker på om min mor blev gasset før eller efter jeg blev født

  ironi.mus

 75. Af Jorn D.

  -

  Boris “bad hairday” Johnson er vist noget utilfreds med sit russiske fornavn
  og
  forsøger desperat, at tage hårrejsende giftig gas på Putin og Rusland
  og
  forsøger, at tage kegler, ved at sammenligne Putin og russere
  med
  nogen der heiler
  und
  Er versuchte, mit heiler Haut davonzukommen.
  betyder
  He tried to save his bacon.
  alt
  imens Boris heiler videre som i ’sund, lykkelig’
  men
  hvad har det egentligt med fodbold, at gøre ?

  ironi.mus

 76. Af kurt larsen, officer i flåden

  -

  Træt af den drengerøv her…kan vi ikke få nogle mænd til at skrive blog istedet for de her fimsede tynd-arme. Han er jo ligesom en skede at høre på. Gider ikke sådan noget.

 77. Af j.. haNsen

  -

  Vi skal stå last og brast med Storbritannien efter giftangrebet i Salisbury.
  Skriver knægten.

  Hvad skal vi stå last og brast med Storbritannien om?
  Er der nogen som kender sandheden bag dette giftangreb?
  Er der nogle beviser imod nogen?
  Næ.
  Men det er vel også lige meget.

 78. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Også hvis der er tale om et fake bevis?

  Og ovenikøbet er der ikke bevist noget som helst endnu…

  Skal vi tro og stole på en britisk løgn? Og løbe efter en katastrofal løgn?

  Det vil være det rene selvmord.

 79. Af Helge Nørager

  -

  “Saddam har masseødelæggelse våben, det er ikke noget jeg tror, det er noget jeg ved. !!!:”
  Citat af AFR, udtalt fra folketingets talerstol. Da han var statsminister i debat om mulig krig mod Irak.

  Vi bliver aldrig klogere.

 80. Af Bjørn Sørensen

  -

  Flemming Lau, “Putin skal styre sig, når det gælder provokationer imod Europa. Man sender ikke lejemordere ind og henretter eks spioner..”
  Før du dømmer, bør du fremkomme med beviser. Uden beviser opfører du dig som Boris Hothead Johnson og Theresia May, som kommer med beskyldninger baseret på formodninger.
  For det første er det USA og NATO som groft har provokeret Rusland ved at trænge dybt ind i deres nærområde og har opstillet militært isenkram og tropper hopper rundt langs grænsen, og dermed groft svigtede at de lovede ikke at flytte NATO ind i de tidligere Warszawa pagt lande efter de to tysklande blev forenet. Så er det så svært at forstå hvorfor Rusland føler sig stærkt provokeret.
  I øvrigt er det et gammelt politisk trick at man anklager modstanderen for ens egne synder.
  Tag Demokraterne i USA, som anklager højrefløjen for racisme. Det til trods for at de demokratiske sydstater historisk har ansvaret for Jim Crow lovene, segregationen, Ku Klux clan, og alle slaverne før borgerkrigen var ejet af demokrater.
  Man anklager Trump for collusion med Rusland, uden nogen sinde at have præsenteret beviser, derimod er det kommet frem for at Clinton colludede med russerne.
  CIA og FBI er dybt involveret, hvis top har politiseret deres funktion, så bare vent der kommer til at rulle hoveder.
  Forleden skrev Lars Sejer Christensen at 100% af venstre fløjen og 90% af de borgerlige er imod Donald Trump.
  Er det fake news skyld, eller er danskerne naive og uvidende om realiteterne.

 81. Af hr.j.. hanSe n

  -

  AF HELGE NØRA GER – 22. MARTS 2018 9:53

  Jo.
  Man gør nok klogt i at betragte det fordækte spil som foregår i England som optakten til en ny vestlig aggresion.

 82. Af gerald wiltek

  -

  Det der foregaar er en bevisdst politik imod en verdensregering og specielle regler for toppen og andre regler for os amindelige skaffedyr.
  Det er Kalergi planen som selv danske politikere stoetter, uden at ane det i mange tilfaelde.
  Kun russerne og kineserne staar i vejen for de amerikanske droemme og vil ikke boeje sig som resten af vesten har gjort.

  Der er ikke nogen anden grund. Amerikanerne er ved at loebe ud af tid, og deres aktioner bliver mere og mere desperate. De har overtaget banker og noegle industrier i stor stil, indfoert kontrol og begraensninger ved rejser og de arbejder ihaerdigt for at faa alle personer digitaliseret og sporet fra vugge til grav. Det er kun de forbistrede russer som ikke spiller med.
  Danskerne maa vaagne op, med mindre i oensker jeres boern skal vaer slaver i dette spil.

  For lidt information: https://www.clivemaund.com/article.php?id=4598

 83. Af Finn Bjerrehave

  -

  Teatertorden det kan jeg ræsonnere eftersom r tiden går efter forsøg på drab af Russisk dobbeltagent, nemlig som barnet sagde: Kejseren har ikke noget tøj på.
  Jeg mener kun den vej som også vil gøre EU u.afhændig af Russisk gas og olie, nemlig boykot af Russisk energi, og Kejseren har fået tøj på., og EU er herre i eget hus.
  Tør EU ????? Finn Vig

 84. Af Helge Nørager

  -

  Finn, nu har russiske gasselskaber opkøbt det meste af gasnettet i UK.
  Det er sket med UK,s regerings tilladelse.
  Finn husk at privatisering betyder at den som har penge kan købe.
  Finn husk nu at det samme gælder i DK, med alt vi har privatiseret……….
  Der skal tjenes penge til aktie ejere………………
  Det er kapitalisme og det er så gooodt for alt bliver mere effektivt billigere bedre og solen skinner mere når også den bliver privatiseret.
  Så vi kan ikke gøre os uafhængige, vi har solgt forsyningsselskaber osv…………..
  Sådan er det bare og russere ejer det meste af gasnettet i UK.
  Og så meget andet for privatiseringer er så gode se bare på DONG og Statens serum institut, for bare at nævne de nyeste virkelige succes historier om at alt bliver bedre når det er privat.
  For slet ikke at nævne den uvirkeligt gode service posten har udviklet siden det blev privatiseret, ren succes.

 85. Af Helge Nørager

  -

  En gang i fordums tider da kul blev meget brugt i DK til el produktion, opkøbte de private forsynings selskaber kul andre steder end hvad var populært ved regering, noget med syd Afrika, hvis nogen kan huske så langt.
  Pointe er at russisk ejede forsynings selskaber som dækker meget af UK og Holland, kan i sagens natur købe ved hvilken producent de ønsker og videre sælge produkt.
  Derfor er det umuligt at tale om at begrænse brugen af Russisk gas uden at begrænse den private ejendomsret for disse virksomheder.
  Jeg tror disse virksomheder har flere advokater til rådighed end en sølle regering, der har privatiseret alt.
  Og derfor er de kommet for at blive, det er kapitalisme.
  For vi skal vel ikke nationaliser dem igen det er jo ren socialisme, og skræk og rædsel sikken et fyord,

 86. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  At vi i Vesten har begået og begår overgreb og alle tænkelige og utænkelige forbrydelser mod resten af verden i al den tid, hvor Vesten har kunnet skaffe sig adgang, betyder jo ikke, at resten af verden har lov til at forbryde sig mod os – mod Vesten. Vi har ikke givet jer lov til at gøre gengæld.

  Nu må vi stå sammen med briterne, USA og Nato og sætte Putin på plads en gang for alle. Vi vil ikke acceptere nogen form for den slags mod et vestligt land. Derfor har vi Nato, og vi er allerede godt i gang. Putin har åbenbart ikke lært lektien – endnu, men det er kun et spørgsmål om tid.

  Hold dig til Syrien, Putin – dem er vi ligeglade med.

 87. Af Finn Bjerrehave

  -

  Helge Nørager, rigtig pointe, russisk økonomi i England og EU, fratager os den fulde handlefrihed, derfor Teatertorden, endda for ca 1 md. siden modtog Britisk Konservative et stort beløb fra Putin, og ikke et øje er tørt.
  Giftangrebet blev endda foretaget via hans (forhåbentlige uskyldige) datter som bragte giften med fra Rusland netop fordi hun skulle besøge sin far, og Putins dygtige folk, havde altså anbragt giften således den ramte begge, og derfor ikke flere oplysninger fra hospitalet.
  Arme EU i Russisk vold. Finn Vig

 88. Af triax Monroe

  -

  Det er propaganda. Nu skal vi igen frygte russerne. De faaaarlige russere. Kun tumber æder denne form for propganda pis. Lur mig om vi ikke lige om lidt skal acceptere at opruste vores militær i Europa, for de faaaarlige russere vil os til livs. PROPAGANDA LORT !

 89. Af Bjørn Sørensen

  -

  I GB sidder Russerne på gassen, tyskerne og japanerne sidder på bilproduktionen. Irere, danskere hollændere og inderne dominerer kødproduktionen. Arla, tyske Muller og franskmændene er stærke i mælkeprodukter.
  Medicinalindustrien er også stor i GB, gad vide om den er kontrolleret af amerikanerne.

  Mit gæt er at de to verdenskrige knækkede over- og middelklassen, hvorfor de ikke magtede at kontrollere de vilde strejker, som medførte at fagforeningerne dermed underminerede virksomhedernes indtjening og ledelserne magtede ikke at sige nej til de rebelske arbejdere.
  Og man indførte velfærdssamfundet i 1948, som blev en sovepude i områder mod nord med de gamle industrier.
  Sidst i firserne læste jeg at Kasket Karl og Onslow havde været på understøttelse i 30 år.

  Er det så svært at forstå hvorfor det offentlige kører med et kæmpe underskud, som ingen regering magter at reducere, hvorfor store dele af infrastrukturen forfalder, og slet ikke er udviklet som hos os

  London huser i dag en masse oligarker som drænede Rusland for kapital, og da russerne har en barsk tradition for at likvidere deres modstandere, sker der af og til den slags hændelser.

  I øvrigt sidder jeg med en specialudgave af Amtstidende for året 1927, med følgende. Irlands Justitsminister myrdet, en eksplosion på Londons underjordiske bane, en bombe mod en kirke i Chicago, Grufuldt Sindssygedrama i Gentofte-Mordet, hvor en student myrdede sin fætters hustru og sårede hendes lille søn, Hjortshøj-mordet står over for opklaring efter 25år, Automobil-drabet ved Holbæk, Da Gulvskruppe-Morderen, blev fanget, En dansker skudt som spion i Rusland, Sacco og Vanzetti henrettet, den jødiske urmager Schwartzbard blev frikendt for mordet på den Ukrainske Statschef Petljura i Paris, som følge af dennes jødeforfølgelser.
  Alt i alt business as usual.

  20erne- og 30-erne var en urolig periode, er det det der er ved at ske igen?

 90. Af Jan Petersen

  -

  AF BJØRN SØRENSEN – 22. MARTS 2018 10:25, i øvrigt stor ros herfra for nævnte indlæg. Jeg kan se, at du følger reelle nyheder på alternative nyhedskanaler, og ikke blot æder plantet propaganda fra MSM fake news!

 91. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt skal man – som vanlig – frekventere alternative nyhedskanaler, hvis man ønsker en lidt mere afbalanceret dybdeborende analyse af gift-show i Salisbury. MSM formidler blot nyheder – uanset om de er ægte eller falske, men stiller ingen spørgsmål. Det gør de alternative nyhedskanaler derimod i rigt mål.

 92. Af Finn Bjerrehave

  -

  Nej til A-Kraft, Putins bedste kort på hånden, nemlig disse nyttige Idioter, gør at A-Kraft i 2022 skal udfases, og hvem gnider sig i hænderne Putin, og det er ikke engang løgn.
  Putin Nej Tak. Finn Vig

 93. Af Helge Nørager

  -

  Dog skal man ikke tro på alt alternativt media nyt, som f.eks denne politiker tilsyneladende gør.
  “https://www.washingtonpost.com/local/dc-politics/dc-lawmaker-who-said-rothschilds-control-the-climate-also-said-they-the-control-federal-government/2018/03/19/a51307c6-2b9b-11e8-8688-e053ba58f1e4_story.html?utm_term=.4831296f4a31”
  Men nogen mener måske at det er sandt ?.
  Men skræmmende er det stadig.

 94. Af gerald wiltek

  -

  Man skal ikke tro paa nogen. Det boer alle laere i skolen. Stil spoergsmaal, og taenk dig om.
  En ting man maaske kan goere med fordel er, at acceptere at naesten alt man faar at vide fra Amerika er loegn. Naesten alt vi faar fra vore politikere er loegn, og det meste man laeser i dagens aviser er i bedste fald propaganda og ofte vaerre end det.
  Det her er ihvertfald ved at blive et selvmaal for May, et stort et.

 95. Af Anders hansen

  -

  Hvorfor blokeres tosserne ikke, når man gerne blokerer for seriøse indlæg. Tilstræber blog-overstyrmanden en fordummelse af befolkningen?

 96. Af Jan Petersen

  -

  Man skal vel i det hele taget ikke æde alt total ukritisk. Brug den indvendige side af hovedet – er vel et OK udgangspunkt. I øvrigt kan man godt henvise til eksterne links her, så de er umiddelbart læsbare. 😉

 97. Af svend jensen

  -

  Stå last og brast = stå sammen i medgang og modgang.
  Ønskede Vesten et bedre forhold til russerne, kunne det implementeres med Yeltsin i 90’erne, men Vesten ville en anden vej.
  Fordi afslutning af fjendskab med Rusland indebar nedlæggelse eller omstrukturering af Nato; det orkede de luddovne bureaukrater og vanetænkende skrivebordsgeneraler i Nato’s førerbunker ikke risikere.
  Vestens politikere var berøringsangste overfor det militærindustrielle kompleks og dets forstenede konservatisme.
  Hellere beholde de trofaste fjendebilleder man har, end at risikere sit daglige lurvede udkomme ved at skifte politik til det åbenlyst fornuftige – nemlig at lukke og slukke effektivt for den kolde krig. Når nu sovjetkommunismen endelig afskaffede sig selv.
  Udenrigspolitik er en holdsport. Det kan godt være, at ens hold begår fejl – og det har vi i den grad begået, også i forhold til Rusland. Men vi burde stå last og brast med vores sunde fornuft og viljen til forbedringer i forholdet til arvefjenden.
  Det er en ommer.

 98. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos – Vi skal stå last og brast med Storbritannien efter giftangrebet i Salisbury – så er Storbritaniens notoriske landsforrædere, spioner, dobbelt spioner og agenter . . . . vel et af Vestens / NATOS største sikkerheds problemer. Nævner blot i flæng Guy Burgess, Anthony Blunt, Kim Philby og listen er alen lang. Hvorfor tror nogen, at Theresa May Storbritannien er meget anderledes?!

 99. Af Flemming Lau

  -

  I eufori åbnede vi alverdens finans markeder for Rusland. Vi har nedrustet siden ’92..!

 100. Af Lars Nielsen

  -

  Dobbeltspioner er landsforrædere og deres informationer kan bringe millioner af deres medborgere i fare. Rusland udvekslede deres landforræder med Chapman og efter de fik hende tilbage har de så klaret at vinde kampen 2-1. Helt fornuftigt og i orden set fra deres side og Storbritanniens reaktion grænser jo til det hysteriske. Det var ikke bristiske borgere det gik ud over men en af deres egne de havde et hængeparti med. Helt i orden.

  Vesten plejer jo at lappe alt det CIA siger i sig som den endegyldige sandhed, selvom vi ved de har væltet demokratisk valgte regeringer de ikke kan lide og på “pålidelig” vis “fandt” masseødelæggelsesvåben i Irak som pretext for invasion. De var der bare ikke og det var dybt tåkrummende at se Colin Powell sendt i byen for at “overbevise” en tydeligvis irriteret Blixt om det modsatte.

 101. Af Flemming Lau

  -

  Landsforrædere og 5 kolonne folk er vi vant til i Dk. Betjent Nick Bailey blev også ramt!

 102. Af j.. hanSE n

  -

  AF FLEMMING LAU – 22. MARTS 2018 19:33
  “Landsforrædere og 5 kolonne folk er vi vant til i Dk. ”

  Her tænker Flemming Lau uden tvivl på, hvad hans slags på højrefløjen foretog sig under Anden verdenskrig.

 103. Af Flemming Lau

  -

  Koks i filteret!

 104. Af Flemming Lau

  -

  J.H. Mine slags var blandt Ringen, Dansk Samling og Churchill gruppen. Hvor var dine?

 105. Af j.. hanSe n

  -

  AF FLEMMING LAU – 22. MARTS 2018 20:32

  Din slags samarbejdede hele vejen igennem med nazisterne. På alle niveauer.
  Min fløj startede modstandskampen lige efter besættelse.
  Eller sejlede på allierede skibe.

 106. Af j.. hanSe n

  -

  AF FLEMMING LAU – 22. MARTS 2018 20:32

  Din slags samarbejdede hele vejen igennem med nazisterne Flemming Lau.. På alle niveauer.
  Min fløj startede modstandskampen lige efter besættelse.
  Nogle få af din slags Flemming Lau kom lidt ind i modstandskampen efter, at det stod klart i 1943, at Tyskland ville tabe krigen.
  Mange af min slags sejlede også på allierede skibe.
  Imens din slags solgte fed flæsk til tyskerne.

 107. Af Flemming Lau

  -

  J.H. lige efter besættelsen…? Stalin og kommunisterne var pot og pande de første 2 år.

 108. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  England har aldrig gjort Europa noget godt, og det vil England heller aldrig kunne gøre. Mange europæere drog et lettelsens suk, da Brexit var en kendsgerning. Derfor er det pinligt, at udmeldelsen er udsat yderligere. Den skulle for længst have været eksekveret. I stedet for risikerer vi nu den ene forlængelse efter den anden. England er et alt for primitivt samfund til, at det kan klare sig selv. Det fremgik tydeligt i de fyrre år medlemskabet varede.

  Det er simpelthen ikke muligt for et klassesamfund som England at fungere sammen med en demokratisk organisation som EU. England har bevist, hvad vi alle vidste i forvejen. Der er ingen tvivl om, at et uselvstændigt England nu vil klynge sig endnu stærkere til USA, der er tættere på klassesamfundet end de udviklede europæiske lande.

 109. Af svend jensen

  -

  War is deceit and deceit is psychological warfare.
  War is simply a continuation of political intercourse, with the addition of other means.
  Involving God as part of a war campaign does not make a war a holy war – for a war to be a holy war, religion has to be the driving force.

  Machiavelli’s “Art of War”:
  1.What benefits the enemy, harms you; and what benefits you, harm the enemy.
  2.Whoever is more vigilant in observing the designs of the enemy in war, and endures much hardship in training his army, will incur fewer dangers, and can have greater hope for victory.
  3.Never lead your soldiers into an engagement unless you are assured of their courage, know they are without fear, and are organized, and never make an attempt unless you see they hope for victory.
  4.It is better to defeat the enemy by hunger than with steel; in such victory fortune counts more than virtu.
  5.No proceeding is better than that which you have concealed from the enemy until the time you have executed it.
  6.To know how to recognize an opportunity in war, and take it, benefits you more than anything else.
  7.Nature creates few men brave, industry and training makes many.
  8.Discipline in war counts more than fury.
  9.If some on the side of the enemy desert to come to your service, if they be loyal, they will always make you a great acquisition; for the forces of the adversary diminish more with the loss of those who flee, than with those who are killed, even though the name of the fugitives is suspect to the new friends, and odious to the old.
  10.It is better in organizing an engagement to reserve great aid behind the front line, than to spread out your soldiers to make a greater front.
  11.He is overcome with difficulty, who knows how to recognize his forces and those of the enemy.
  12.The virtu of the soldiers is worth more than a multitude, and the site is often of more benefit than virtu.
  13.New and speedy things frighten armies, while the customary and slow things are esteemed little by them: you will therefore make your army experienced, and learn (the strength) of a new enemy by skirmishes, before you come to an engagement with him.
  14.Whoever pursues a routed enemy in a disorganized manner, does nothing but become vanquished from having been a victor.
  15.Whoever does not make provisions necessary to live (eat), is overcome without steel.
  16.Whoever trusts more in cavalry than in infantry, or more in infantry than in cavalry, must settle for the location.
  17.If you want to see whether any spy has come into the camp during the day, have no one go to his quarters.
  18.Change your proceeding when you become aware that the enemy has foreseen it.
  19.Counsel with many on the things you ought to do, and confer with few on what you do afterwards.
  20.When soldiers are confined to their quarters, they are kept there by fear or punishment; then when they are led by war, (they are led) by hope and reward.
  21.Good Captains never come to an engagement unless necessity compels them, or the opportunity calls them.
  22.Act so your enemies do not know how you want to organize your army for battle, and in whatever way you organize them, arrange it so that the first line can be received by the second and by the third.
  23.In a battle, never use a company for some other purpose than what you have assigned it to, unless you want to cause disorder.
  24.Accidents are remedied with difficulty, unless you quickly take the facility of thinking.
  25.Men, steel, money, and bread, are the sinews of war; but of these four, the first two are more necessary, for men and steel find money and bread, but money and bread do not find men and steel.
  26.The unarmed rich man is the prize of the poor soldier.
  27.Accustom your soldiers to despise delicate living and luxurious clothing.

 110. Af Flemming Lau

  -

  England gav os Magna Carta, Petition of rights, Burke, Smith, Churchill og speakers corner.

 111. Af Flemming Lau

  -

  England stoppede Napoleon, og kæmpede mod Adolf i næsten 2år uden de røde!

 112. Af Anders Munch

  -

  “Og vi kunne atter konstatere det, da en eks-agent og adskillige civile nær blev dræbt i Salisbury af en nervegift produceret i Sovjetunionen.” Caspar Stefani

  Ingen er blevet dræbt dit fjols. En russisk forræder og hans datter ligger i koma og alle andre har det fint.

 113. Af Ulf Timmermann

  -

  Ved nu ikke, Lau, det var russerne, der slog Napoleon – Zar Alexander d. I, der holdt sejersindtog i Paris – og Danmark, der holdt på den forkerte hest og måtte afstå Norge. Nævner det bare, inden du bliver yderligere rørstrømsk.

 114. Af Kristoffer Hansen

  -

  LIS..B.ETH SØR.ENS.EN hvis lortehullet Zulu.dk skal følge USA, så er det jo de narkohandlende nynazist-møgsvin der skal smadres op i røven af luderen som sked dem ud. Trump vil henrette blasfemiske bøssepik narkohandlere. Er selvfølgelig enig i at det ikke stopper der. Men man skal jo begynde et sted. Sæt i gang… Fri lortehullet fra lorte luder lorte, vil have fædrelandet tilbage ligesom i de gode gamle dage. Det er ikke en popsang! Snarer en opsang til suspekte slappik tysker ludder junkier…
  Fes it eins!?

 115. Af Helge Nørager

  -

  Åhh nej, hvilken forbandet dag.
  Har læst at John Bolton, bliver nu sikkerhedsrådgiver for Trump.
  Bolton er en af de mest belastede af Irak fejl.
  En af de største løgner vdr. Irak
  En af arkitekter bag fejl på fejl på fejl vdr. Irak
  Samt en rigtig krigskarl som lyver og svindler for at skabe de krige han ønsker,
  En rigtig satan og hvis ikke jeg troede på krig før så gør jeg det nu.
  Trump er en katastrofe men Bolton er bare totalt far out og et bevis på at Trump har sgu tænkt sig at starte flere krige.
  Satans til krigsliderlige statsledere.
  Forbandet være Bush, Blair og Fogh, måtte deres sjæle i alt evighed brænde i helvede.
  Forbandet være Bolton deres lydige lakaj udi krigsgalskab.

 116. Af j.. hanSE n

  -

  Ja Helge Nørager.
  Alt tyder på at en ny krig er undervejs.
  Løgnefabrikkerne i USA, forbryderorganisationen NATO og hos USA`s lakajer i Europa.
  Kun en ting er uvist.
  Hvilket land skal overfaldes næste gang?
  Hvilket land har gjort sig berettiget til vores “opmærksomhed” næste gang.
  Tre kriterier skal være opfyldt før USA og lakajerne i Europa overfalder et land.
  Landet skal have store naturresourcer eller strategisk betydning. Som Iraq, Afghanistan, Libyen og Syrien.
  Landet skal være forsvarsløst. Så overfaldene ingen konsekvenser får for USA og lakajerne.
  Landet som overfaldes skal være et land som aldrig har udgjort en trussel imod Vesten. Som Iraq, Afghanistan, Libyen og Syrien.

  Hvor finder vi et land som opfylder disse tre kriterier?
  Alt tyder på Afrika, Caribien eller Mellemøsten igen.
  Et godt bud kunne være Oman.
  Et lille forsvarsløst land som ikke udgør nogen trussel.
  Hertil vil nogle måske lidt forundret spørge?
  Hvorfor Oman?
  De har aldrig gjort os noget ondt.
  Og hvor ligger dette land forresten?

  Hertil kan man køligt og logisk svare.
  Det er muligt at Oman aldrig har gjort os noget ondt.
  Men har de gjort os noget godt?

  Iraq, Afghanistan, Libyen og Syrien har jo heller aldrig gjort os noget ondt.

  Vær beredt.
  Krigsopviglerne og deres klakører arbejder på højtryk.
  Endnu engang.

 117. Af Helge Nørager

  -

  Bolton har talenter som Trump værdsætter.
  Viljen til at lyve og bedrage om så det sender millioner i armod og krig.
  Viljen til aldrig at tvivle på chefen.
  Viljen til at klæbe til magten for magtens skyld.
  Viljen til at benægte alt om egen og chefers løgne og fejl.
  Viljen til at være en lydig nikkedukke blot han får sin luns af rovet.
  Viljen til at skabe krige på løgne, for krige er gode påstår manden selv i dag om Irak.
  Kort sagt en diktators posterboy udi ondskab og selvfornægtelser.

 118. Af j.. hanSE n

  -

  Ja Helge Nørager.
  Alt tyder på, at en ny krig er undervejs.
  Løgnefabrikkerne i USA, forbryderorganisationen NATO og hos USA`s lakajer i Europa kører 24/7..
  Kun en ting er uvist.
  Hvilket land skal overfaldes næste gang?
  Hvilket land har gjort sig berettiget til vores “opmærksomhed” næste gang.
  Tre kriterier skal være opfyldt før USA og lakajerne i Europa overfalder et land.
  Landet skal have store naturresourcer eller strategisk betydning. Som Iraq, Afghanistan, Libyen og Syrien.
  Landet skal være forsvarsløst. Så overfaldene ingen konsekvenser får for USA og lakajerne.
  Landet som overfaldes skal være et land som aldrig har udgjort en trussel imod Vesten. Som Iraq, Afghanistan, Libyen og Syrien.

  Hvor finder vi et land som opfylder disse tre kriterier?
  Alt tyder på Afrika, Caribien eller Mellemøsten igen.
  Et godt bud kunne være Oman.
  Et lille forsvarsløst land som ikke udgør nogen trussel.
  Hertil vil nogle måske lidt forundret spørge?
  Hvorfor Oman?
  De har aldrig gjort os noget ondt.
  Og hvor ligger dette land forresten?

  Hertil kan man køligt og logisk svare.
  Det er muligt at Oman aldrig har gjort os noget ondt.
  Men har de gjort os noget godt?

  Iraq, Afghanistan, Libyen og Syrien har jo heller aldrig gjort os noget ondt.

  Vær beredt.
  Krigsopviglerne og deres klakører arbejder på højtryk.
  Endnu engang.

 119. Af Helge Nørager

  -

  Næ nok mere sandsynligt med Iran, gennem Yemen, House of Sauds kronprins har lige været i det hvide hus, Og tigge om mere krig.
  Samt øget USA mord og drab på civile i Yemen.,
  Hvilket passer med at Tyrkiet er på Irans side, så de få klø for deres rod i Syrien, som har belastet forhold til USA.

  Måske Qatar som er ramt af kronprinsens vrede, og derfor også mål for USA,s vrede. ?
  Og de har jo også lidt olie og gas.

 120. Af OPLYSNING I EN PROPAGANDA AVIS

  -

  Hvad er propaganda tænker du med din lille hjerne ?

  Propaganda er et systematisk forsøg på at påvirke folk ved at kommunikere bestemte holdninger, vinkler og perspektiver. Det bruges især om politiske og religiøse idéer.

  Ordet kommer af latin propagare = udplante, udvide, “det, der bør udbredes”.

  I 1622 grundlagde pave Gregor XV “la Congregatio de Propaganda Fide” Den gejstlige orden for udbredelse af den katolske tro. Den har som mål at analysere troens spredning i ikke katolske områder.

  Propaganda bruges, når et budskab bliver præsenteret som den hele og fulde sandhed, mens det i virkeligheden har en skjult dagsorden. Den kendes fra reklamer.

  Ordet propaganda bruges om “sandheden” i politiske sammenhænge. Dygtig propaganda fortæller sit budskab indirekte og fremstiller sammenhænge, så modtageren skaber sit eget billede ved at blande dem sammen.

  Propaganda kan bruge stærke følelser som angst, had, glæde og stolthed. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet og venstre og alle de andre danske partier, inklusiv det velmenende enhedlisten, bruger dagligt effektivt propaganda på det danske folk.

  Danmarks statsminister Lars Løkke brugte propaganda på befolkningen – og på de lande som Danmark ikke kunne få magt over Et eksempel på frigørelse fra propaganda er Sverige under foråret i Malmø. Danmark invaderede igen Sverige for at sætte en stopper for udgivelser af ulovlige aviser, der ødelagde den Danske progaganda.

  Propaganda bruges til at sænke fjendens moral eller få den til at overgive sig efter at have læst flyveblade.Propganda bruges i vors tid til at få befolkningen i Danmark til at hade f.eks muslimer og arbejdsløse.

  Propaganda er ikke et nyt fænomen. Der var allerede propaganda på Jellingstenen, i Bibelen og hos de gamle grækere.

Kommentarer er lukket.